dragnea

Muszlim nőt jelölnek kormányfőnek Romániában

sevil-shhaideh

Sevil Shhaideh 52 éves közgazdászt, volt regionális fejlesztési minisztert javasolta a miniszterelnöki posztra Romániában a választásokon győztes Szociáldemokrata Párt az államfővel folytatott kormányalakítási konzultáció alkalmával szerdán.

Read More »

Az átruházott felelőtlenség: Románia nagy decentralizációja

A román kormány széles körű decentralizációra szánta el magát, amelyet fénysebességgel ki is szeretne vitelezni. Bár normális esetben a döntéshozatal polgárokhoz való közelítése kétségtelenül hasznos intézkedésnek számít, a mostani tervezet nem járul hozzá sem a kormányzás minőségének javulásához, sem pedig a közigazgatás reformjához.

Read More »

A régiósításról nem mondanak le

Többnapos lehet az alkotmánymódosításról szóló népszavazás – jelentette ki tegnap Liviu Dragnea kormányfőhelyettes, miután az alkotmánybíróság szerdán úgy döntött: a harmincszázalékosra csökkentett részvételi küszöb csak az erről szóló törvény elfogadása után egy évvel esedékes referendumokon alkalmazható.

Read More »

Lemondott az új román belügyminiszter is

Lemondott hétfőn este közigazgatási és belügyminiszteri tisztségéről Liviu Dragnea, az alig tíz napja hivatalába lépett szociáldemokrata politikus. Döntését azzal indokolta, hogy a kormány túl kevés pénzt különített el a közigazgatási és belügyi szaktárca számára az idei költségvetésben.

Read More »