diktátor

Népirtásért ítélték el Guatemala diktátorát

José Efraín Ríos Montt tábornokot, Guatemala egykori diktátorát 80 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság népirtás és emberiség ellen elkövetett bűnök miatt. A legtöbb őslakos maja számára ez az ítélet példátlan győzelmet jelent. Az ügy azonban korán sem tekinthető lezártnak.

Read More »

Akit az utolsó európai diktátor is gyászol

Március 5-én hunyt el Venezuela szocialista elnöke Hugo Chávez. Temetésére számos külföldi delegáció érkezett Caracasba, többek között Lukasenko is személyesen. A két ország kapcsolata mögött több rejlik mint diktátorok közötti szolidaritás.

Read More »

Guatemala: elutasították a diktátor amnesztiakérelmét

A hosszú évekig tartó guatemalai polgárháborúban elkövetett kegyetlenkedései miatt a vádlottak padjára került egykori diktátor, Ríos Montt jelen állás szerint nem úszhatja meg egy könnyen. Amnesztiakérelmének elutasítása miatt komoly akadály hárult el elítélése útjából.

Read More »

A „ragyogó csillag napja”

Kim Dzsongil csütörtökön töltötte volna be 70. születésnapját, amit az új dél-koreai vezetés hatalmas csinnadrattával ünnepelt. Posztumusz kitüntetést is kapott a decemberben elhunyt diktátor.

Read More »

Szváziföld és a Coca-Cola

Aktivisták azzal vádolták meg a Coca-Cola vállalatot, hogy támogatja Szváziföld diktatorikus módszereiről hírhedt uralkodóját, III. Mswati királyt.

Read More »

Észak-Korea válaszút előtt

Véget ért a közel kéthetes gyászidőszak és csütörtökön eltemették Kim Dzsongilt. Pénteken máris visszaállt minden a régi kerékvágásba: kemény hangú üzenetet küldött a világnak az észak-koreai vezetés.

Read More »

Bizonytalanság Kadhafi halála körül

Máris egymásnak ellentmondó hírek érkeztek Kadhafi halálának körülményeiről, míg az első híradások szerint a kórházba szállítás közben vesztette életét az egykori diktáror, ezt követően már arról számolt be az Átmeneti Tanács, hogy fejlövés végzett a menekülő Kadhafival.

Read More »