Dél-kínai-tenger

Duterte nem lelkesedik Trump ajánlatáért

Manila, 2017. november 12.
Donald Trump amerikai elnök (b) és Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki államfő beszélget a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége, az ASEAN csúcstalálkozója mentén tartott díszvacsorán Manilában 2017. november 12-én. Trump tizenkét napos ázsiai körútján tartózkodik a Fülöp-szigeteken. (MTI/AP/Andrew Harnik)

Jobb nem piszkálni a dél-kínai-tengeri területi vitát, amelynek ügyében az amerikai elnök felajánlotta közvetítését - jelentette ki a Fülöp-szigetek elnöke vasárnap, egy nappal a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) csúcstalálkozója előtt.

Read More »

Terjeszkedne a világban a kínai hadsereg?

kina_zaszlo_640

Az amerikai védelmi minisztérium szerint Kína azt fontolgatja, hogy kiterjeszti globális katonai jelenlétét. A Pentagon a kongresszus által igényelt szokásos éves jelentésében fogalmazta meg megállapításait a kínai haderőről.

Read More »

Amerikai hadihajó kóstolgatta a kínaiakat

A Spratly-szigetek vitatott területei - Kép forrása: Quora

Tizenkét mérföldnél közelebb hajózott egy amerikai hadihajó egy olyan mesterséges szigethez, amelyet Kína épített egy olyan zátonyon, melyet több ország is magának követel a Dél-kínai-tengeren - tudatták amerikai illetékesek szerdán.

Read More »