deficit

Franciaország az EU új beteg embere?

A Bizottság még februárban jósolta ezt, és a jóslat bebizonyosodni látszik. A magas költségvetési hiány mellett az államadósság nő, a gazdasági fejlődés pedig elmarad a várttól.

Read More »

Olasz igyekezet a gazdaság helyrebillentésére

Olaszországban törvényerejű rendeletet fogadtak el az államháztartási hiány csökkentése érdekében. A jogszabály megszorításokat ír elő a közigazgatásban, ugyanakkor könnyítéseket is megenged az önkormányzatoknak.

Read More »

Deficitrekord az Egyesült Államokban

A 2008-as gazdasági válság óta a legalacsonyabb, 4,1%-os szintet érte el az Egyesült Államok költségvetési hiánya. Viszont a központi bankrendszer vezetője szerint növekedésre még mindig nincs lehetőség.

Read More »

Remek hír Obamától

Az amerikai elnök bejelentette, hogy az elmúlt években a szövetségi deficit jelentősen csökkent, így a költségvetés elég jó állapotban van ahhoz, hogy növelni lehessen a kormányzati kiadásokat.

Read More »

Eurostat: kisebb a hiány de nőtt az adósság

Az Európai Unió tagországainak államháztartási hiánya bár csökkenő tendenciát mutat, ugyanakkor az államok több adósságot halmoznak fel - derült ki az unió statisztikai hivatala, a Eurostat legfrissebb felméréséből. Németország volt az egyetlen ország, amely költségvetési többlettel rendelkezett.

Read More »