dacia

Iránba megy a Dacia Duster

Dacia Duster - kép forrása: Daciagroup

Két iráni vállalat, az IDRO és a Negin Group, valamint a francia Renault között hétfőn megszületett a megállapodás, melynek keretein belül jövőre mintegy 150 ezer járművet gyárthat Iránban a három cég közös vállalata, amelyben a Renault-nak 60 százalékos részesedése lesz.

Read More »

Meglepő eredményekre jutottak a román kutatók

A bukaresti Libertatea napilapban Sorin Golea arról számol be, hogy 2007-ben Brassó és Kovászna megyék határán az országút mentén megjelent egy „Székelyföld címzésű” pannó, amelyen többek között egy furcsa írásjelekkel írt szöveg is látható volt (a táblát azóta eltávolították – szerk.). A magyarok szerint ezek a jelek az ősi székely írás elemei, írja a lap.

Read More »

Kannibalizálja a Renault eladásait a Dacia

Kannibalizálja a Renault gépkocsieladásait a Dacia - mondták el szakértők a Wall Street Journal kérdésére. A vásárlók folyamatosan fordulnak el a kényelmesebb, ám jóval drágább modellektől és a szállítási ígényeiket még éppen kiszolgáló, olcsó modelleket keresik.

Read More »

Szárnyal a Dacia

Romániában 197 746 gépjármű kapott rendszámot az első félévben, 17,4 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi első félévben – jelentette a statisztikai hivatal. Növekszik a Dacia sikere Németországban és Franciaországban is.

Read More »