ceu

Működőképes állam felé tart Ukrajna?

A kijevi események után Ukrajna eddig is létező problémái még inkább láthatóvá váltak.A CEU konferenciáján külföldi és magyar szakértők elemezték Ukrajna nehézségeit és kitörési lehetőségeit.

Read More »

Nemzet- és államépítés Ukrajnában

Kedd délután kerekasztal-beszélgetést tartott a CEU az ukrán nemzet- és államépítés problémáiról. A kétórás beszélgetés résztvevői nagyrészt egyetértettek, hogy az elmúlt 24 év során Ukrajnában minden reformkísérlet sikertelen volt, abban viszont már kevésbé tudtak megegyezni, hogy hogyan tovább.

Read More »

Megvan Olaszország legfiatalabb miniszterelnöke

Ma délelőtt felkérte a kormányalakításra Matteo Renzit Giorgio Napolitano, Olaszország köztársasági elnöke. A 39 éves politikus Itália legfiatalabb miniszterelnöke lehet, ha kormánya megkapja a szükséges bizalmat a hét második felében a törvényhozásban. Napi összefoglalónk máris érkezik.

Read More »

Nemzetközi egyetemi vásár Kolozsváron

13 ország 30 felsőoktatási intézménye mutatkozott be tegnap Kolozsváron: többek között Svédországból, Dániából, Németországból, Franciaországból, Svájcból, Hollandiából, Belgiumból és az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek.

Read More »