bric

Brazília – a szambán, a focin, és a capoeirán túl

Brazília, mely az Újvilágot felosztó tordesillasi egyezmények köszönheti, hogy Spanyolország helyett a portugál korona gyarmata lett, nevét pedig egy fafajtáról kapta, mára a nyugati félteke egyik potenciális nagyhatalmává vált. Brazília történelme röviden.

Read More »

Hiábavaló dél-afrikai közvetítés Líbiában

Ha otthon a pokolba kívánnak, legalább nemzetközi szinten tegyél le valamit az asztalra. Sok államfő követi ezt a logikát, így tesz Jacob Zuma dél-afrikai elnök is, aki most épp régi barátját, Kadhafit próbálta győzködni, hogy ideje távoznia a hatalomból.

Read More »

Komoly bajok várnak a kínai sárkányra

2011 tavaszán rendezte meg az Energetikai Szakkollégium a Fejlődő régiók energetikája című előadást, melynek keretein belül Dr. Molnár László, az ETE főtitkára és Szepesi Attila, a KPMG Szenior tanácsadója adtak elő.

Read More »

Hogyan hódítsuk meg Afrikát?

Az egyik legnagyobb brazil pénzintézetként számon tartott Bradesco és a portugál tulajdonú Banco Espírito Santo képviselői bejelentették, hogy az afrikai beruházások elősegítése érdekében közös pénzügyi konzorciumot alapítanak.

Read More »

Folyamatban a világ újrafelosztása

A négy legbefolyásosabb fejlődő ország alkotta BRIC csoport gazdasági erejének rohamos növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb beleszólást követel a nemzetközi szervezetek döntéseibe, kihívást intézve az fejlett országok felé.

Read More »