boston

Bostoni robbantás: további három gyanúsított

A bostoni rendőrség további három embert vett őrizetbe, akik félre akarták vezetni a hatóságokat a város maratoni versenyén elkövetett kettős robbantás egyik gyanúsítottjával kapcsolatban - jelentették be szerdán a helyi hatóságok.

Read More »

A CIA vetette fel Tamerlan Canajevet a terrorelhárítás adatbázisába

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) kezdeményezésére került be több mint egy évvel a múlt heti bostoni robbantásos merénylet előtt az egyik elkövető, Tamerlan Carnajev neve a Nemzeti Terrorelhárítási Központ (NCTC) adatbázisába - közölték szerdán internetes kiadásukban, hivatalos forrásokra hivatkozva a The Washington Post és a The Boston Globe napilapok.

Read More »

Mit tanult Obama a terrorizmusról?

A bostoni merényletet követően az elnök sokáig kerülte a terrorizmus szó használatát, hiszen első elnöksége idején számos támadás érte azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezelte a hasonló helyzeteket.

Read More »

Bostoni robbantás: Dzsohar szerint bátyja volt az értelmi szerző

Az életben maradt, de sebesülése miatt beszélni nem tudó bostoni merénylő azt állította a nyomozóknak, hogy a hajtóvadászatban megölt 26 éves bátyja volt az értelmi szerzője a kettős robbantásos merényletnek, amelyet a bostoni maratonon követtek el - közölték hétfő este amerikai kormányzati források a CNN jelentése szerint.

Read More »

Bostoni robbantás: haragban volt a muszlimokkal Tamerlan

Éles szópárbajokba keveredett a cambridge-i muszlimokkal Tamerlan Carnajev, akik ezért felszólították a mecset elhagyására; kérdéses az is, hogy a bostoni robbantásos merénylet lelőtt elkövetőjének a város mohamedán vallási vezető meg kívánják-e adni a rituális végtisztességet - közölték hétfőn amerikai internetes híroldalak.

Read More »