blokád

Franciaország továbbra is kiáll Katar mellett

qatar_1280

A Perzsa(Arab)-öböl térségében élő emberek ezreit érintő, Katarral szembeni büntetőintézkedések eltörlésére hívta fel a szankciókat elrendelő négy arab államot Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter szombaton Dohában.

Read More »

Irán tovább közeledne Katarhoz

qatar flag_852

Irán el kívánja mélyíteni a kapcsolatait Katarral, és elutasítja a Szaúd-Arábia és szövetségesei által az emírség ellen elrendelt "blokádot" - jelentette ki vasárnap Haszan Róháni iráni elnök a katari emírrel folytatott telefonbeszélgetésén.

Read More »

Kitalált egy B-tervet a blokád alá vont Katar

qatar flag_852

Katar a gazdasági embargó feloldásáig nem tárgyal azokkal az arab államokkal, amelyek megszakították vele a diplomáciai kapcsolatokat, valamint a közlekedési és a kereskedelmi összeköttetést - jelentette ki hétfőn a katari külügyminiszter.

Read More »

Felszámolták a blokádot a bolgár-török határon

bulgaria-2115804_640

Bolgár nacionalisták akadályozták ismét kettős állampolgárságú szavazók átjutását a legforgalmasabb török-bolgár határátkelőhelyen pénteken, de a bolgár rendőrség felszámolta a blokádot és biztosították az utakat a többi határátkelőhelyen is.

Read More »

Izrael engedélyezi a gázai exportot

Izrael szerdán engedélyezte a gázai export jelentős mértékű növelését, tovább lazítva ezáltal az iszlamista Hamász palesztin szervezet ellenőrzése alatt álló Gázai övezet blokádján. A zsidó állam minden bizonnyal így próbál javítani nemzetközi megítélésén.

Read More »

Segélyszervezetek bírálták Izraelt

Segélyszervezetek szerint Izrael nem tett eleget a május 31-i segélyflottilla-incidens után tett ígéretének, s nem lazított a blokádon olyan mértékben, hogy az jelentős változást hozzon a gázai lakosság életében.

Read More »

Kuba: Mikor lesz vége az embargónak?

Szerdán a magyarországi kubai nagykövet tájékoztatót tartott a szigetország ENSZ Közgyűlése elé terjesztendő tervezetéről, melyben a blokád megszüntetését kérik. Emellett ismertette az eddigi gazdasági és szociális károkat is.

Read More »