bjp

Identitásválságban az indiai nacionalisták

A tavaszi választási vereség megbolygatta a legnagyobb indiai ellenzéki pártot, amely komoly identitásválságba került az elmúlt hónapokban. Egységes ellenzéki fellépés helyett ötletelnek a hogyan továbbról és kizárták az egyik nagy öreget.

Read More »

Győztek a fiatalok és a szegények

Megszületett az indiai választások végeredménye: a vártnál jóval nagyobb fölénnyel nyert a kormányzópárt, az Indiai Nemzeti Kongresszus. A jó szereplésnek köszönhetően csak néhány kisebb párt képviselőjével kell megegyeznie az általa vezetett pártszövetségnek.

Read More »

BJP: Húzzunk bele!

Április 30-án folytatódtak az indiai általános választások: kilenc államban közel 144 millióan járulhattak az urnákhoz. Maoista lázadók egy szavazóhelység közelében robbantottak.

Read More »

A keményvonalas öregúr is befuthat

Lal Krisna Advani 81 éves kora ellenére aktívan kampányol: ha pártja, a BJP győz az április 16-án kezdődő indiai választásokon, miniszterelnök lesz belőle. A veterán politikus portréja.

Read More »

Soha nem látott kampány indul

Eddig soha nem tapasztalt mértékű internetes kampányba kezdtek az indiai pártok. Eltérő a stratégia és a technika, de egy a cél: 80 millió internetező megszólítása.

Read More »