bizottság

Franciaország az EU új beteg embere?

A Bizottság még februárban jósolta ezt, és a jóslat bebizonyosodni látszik. A magas költségvetési hiány mellett az államadósság nő, a gazdasági fejlődés pedig elmarad a várttól.

Read More »

Junckernek áll a zászló az Európai Néppártnál

Az ír miniszterelnök kiesése után Jean-Claude Juncker, korábbi luxemburgi miniszterelnök lehet a legerősebb európai pártcsalád, az Európai Néppárt hivatalos jelöltje a Bizottság élére, akit a Financial Times értesülései szerint most már Angela Merkel is támogat.

Read More »

Éles szóváltás Brüsszel és Zágráb között

Brüsszel egy törvénymódosítás kapcsán azzal gyanúsította meg a zágrábi kormányt, hogy az gyilkosok menekülését segíti elő. A horvát miniszterelnök azonban alaposan beolvasott Redingnek és az Európai Bizottságnak. Stílusuk minden színvonalat alulmúl, jelentette ki a kormányfő.

Read More »

Reagálni fog a Bizottság a Tavares-jelentésre

Az Európai Bizottság megfelelő időben részletes választ fog adni a múlt héten az Európai Parlament által elfogadott Tavares-jelentés ajánlásaira, így arra a kezdeményezésre is, ami egyfajta monitoring rendszer felállítását szorgalmazza – közölték brüsszeli források a BruxInfóval.

Read More »

2014-ben jön a politikai unió?

Az európai parlamenti választásokhoz közeledve erősödik a vita az Európai Unió reformjára vonatkozóan. Az idei német illetve a 2014-es európai választásokon múlhat a politikai unió létrehozása.

Read More »

Hogy lát minket Brüsszel?

Hogy mit jelent számunkra Európa - intézmények kibogozhatatlan összevisszaságát, vagy egyfajta európai szellemiséget és kultúrát - önmagunknak kell tisztáznunk. Vajon lát minket Brüsszel és mi vajon mit látunk mi az EU-ból? Gondolatok az európai identitásról, a szexuális forradalomról, a határok fikciójáról.

Read More »