bizalmi szavazás

Megvan az új grúz kormányfő

Irakli Garibasvili eddigi belügyminiszter lett Grúzia új miniszterelnöke, miután a parlament a többséget birtokló koalíció pártjainak voksaival bizalmat szavazott neki és kormányának.

Read More »

Nem robbant fel a Berlusconi-bomba

Európa-szerte megnyugvással fogadták a hírt, hogy túlélte a szerda délutáni bizalmi szavazást az olasz kormány, amelytől napokkal korábban Silvio Berlusconi megvonta a támogatását.

Read More »

Letta ünnepel, Berlusconi leszámolásra készül

A szenátusi bizalmi szavazás megnyerése után Enrico Letta miniszterelnök a képviselőházban mondott beszédében szerda délután azt  hangsúlyozta: szükség volt a parlamenti támogatásra, mivel enélkül a kormány nem tudta volna folytatni a munkáját.

Read More »

Sulík marad az SaS elnöke

A Szabadság és Szolidaritás (SaS) közgyűlése vasárnap bizalmat szavazott Richard Sulík pártelnöknek, így továbbra is ő marad a liberálisok elnöke.

Read More »

Ma délután a lét a tét

Mihai Razvan Ungureanu román kormányfő szerint a határon túli románok számára kért jogok a hazai kisebbségeket is megilletik. Erről a kormánya ellen beterjesztett bizalmatlansági indítvány pénteki vitáján beszélt a román miniszterelnök a bukaresti parlamentben.

Read More »

Hajszálon múlik Berlusconi sorsa

Árulások, ügyészségi vizsgálatok  képviselők állítólagos lefizetése miatt, hangzatos bejelentések, több tízezres proteszt- és szimpátiatüntetések: Berlusconi kormányáról kedden bizalmi szavazások döntenek.

Read More »