bizalmatlansági szavazás

A magyarokra hajtanak a liberálisok

Együttműködési megállapodást akar kötni az RMDSZ-szel a Nemzeti Liberális Párt (PNL) - közölte Alina Gorghiu, a PNL társelnöke csütörtökön a Gandul című portálnak nyilatkozva.

Read More »

Parázs EP-vita a bizalmatlansági indítvány apropóján

Az EP újjáválasztása óta az első jelentősebb összecsapást hozta az eurószkeptikus képviselőcsoportok és a hagyományos középpártok között a Farage-frakció és a függetlenek által Jean-Claude Juncker (formálisan az Európai Bizottság) ellen kezdeményezett bizalmatlansági indítvány hétfő esti vitája.

Read More »

Beköszönt a felelős elnökök kora

Megszűnik a francia elnökök érinthetetlensége. Ha az Alkotmánytanács sem találja kifogásolhatónak, bevezetik az amerikai típusú bizalmatlansági szavazás lehetőségét a mindenkori elnökkel szemben.

Read More »

Izgalmas ülések a szlovák parlamentben

A képviselők szerdán este hét órakor folytatták a rendkívüli ülést. Ezúttal nem tartott reggelig, Pavol Paška procedurális hibát követett el, de az ellenzéknek így sem sikerült éjjel egyedül szavaznia Robert Fico leváltásáról.

Read More »

Bulgária: látványos semmittevés

100 napja lépett hivatalba a bolgár kormány és azóta semmi konkrét lépés nem történt annak érdekében, hogy az égető belpolitikai problémákat megoldja az új vezetőség. Az ellenzék bizalmatlansági szavazást követel.

Read More »