belpolitikai válság

Most éppen Maduro bosszantja Trumpot

maduro_2953

Maduro utasította az országa külügyminiszterét, Jorge Arreazát, hogy szervezzen meg telefonbeszélgetést vagy személyes találkozót Donald Trumppal. Utóbbira az ENSZ Közgyűlésének szeptember 20-i ülésén kerülhetne sor New Yorkban.

Read More »

Az EU aggódva figyeli a macedóniai eseményeket

macedonia

Az Európai Unió több magas rangú tisztségviselője elítélte a macedóniai parlamentben alkalmazott erőszakot: Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője "kifejezetten aggasztónak" nevezte a történteket pénteken Vallettában.

Read More »

Fokozódik a káosz Macedóniában

macedonia

Drámai helyzet alakult ki a macedón parlamentben az új házelnök megszavazása után: az albán politikus megválasztását ellenző jobboldali tüntetők betörtek a parlamentbe, és megtámadták az ott tartózkodó képviselőket és újságírókat. A kaotikus helyzet ellenére a köztársasági elnök nem rendelt el rendkívüli állapotot az országban.

Read More »

Elég egy szikra, és Macedónia lángba borul

macedonia

A majdnem három éve tartó belpolitikai válságot megoldani hivatott előrehozott macedón parlamenti választás ahelyett, hogy megnyugvást hozott volna a nyugat-balkáni országban, rámutatott arra, hogy mekkora ellentétek feszülnek a társadalomban, és nemcsak a bal-, illetve a jobboldal között, hanem a többségi nemzet és a kisebbséghez tartozók között is.

Read More »