bankunió

Állnak már a bankunió falai

Három jogszabályt is megszavazott keddi, ebben a ciklusban utolsó plenáris ülésén az Európai Parlament felhúzva ezzel az európai bankunió építményének a falait.

Read More »

Köti az ebet a karóhoz a bankunió ügyében a Parlament

Az Európai Parlament plenárisa csütörtökön ismételten támogatásáról biztosította az intézmény tárgyalódelegációja által a Tanáccsal a bankszanálási mechanizmusról folytatott egyeztetéseken követett irányvonalat. A képviselők több lényeges ponton is komoly fenntartásokat fogalmaztak meg a tagállamok álláspontjával szemben.

Read More »

Egyre biztosabb a bankunió jövője

Jövő őszig, 2014 októberéig párhuzamosan dolgozzák majd ki az Európai Unió intézményei az uniós gazdasági kormányzás újabb elemét, amelynek keretében a tagállamok szerződéses megállapodásokat köthetnek az Európai Bizottsággal, amelyben strukturális reformokra vállalnak kötelezettséget, s cserébe anyagi ösztönzést kaphatnak.

Read More »

Rengeteg pénzt akar összekalapozni az ENSZ

Rengeteg pénzre lenne szüksége jövőre az ENSZ-nek, ha teljesíteni akarja humanitárius célkitűzéseit. Csak Szíriában hétmilliárd dollárra lenne szükség ahhoz, hogy csökkenteni tudják a menekültek szenvedését.

Read More »

Nem sürgető a döntés a bankuniós részvételről

Nem lát sürgető okot arra, hogy Magyarország színt valljon a bankunióban való részvétel kérdésében – jelentette ki a BruxInfónak nyilatkozva Györkös Péter, hazánk állandó EU-képviseletének vezetője, aki nem számít arra, hogy a Bizottság a deficiteljárás újraindítását is ideértve bármilyen lépést is javasoljon az ősz folyamán Magyarországgal kapcsolatban.

Read More »

Németország gáncsolja el a bankfelügyelet tervét?

Kérészéletűnek bizonyulhat az eurózóna pénzügyminisztereinek hosszú ideje tartó egyet nem értése után áttörésként értékelt megállapodása a közös banki felügyelet felállításáról, amely egy újabb lépést jelent az európai bankunió felé.

Read More »