bankmentés

Megint baj van az olasz hitelekkel, bankmentés jön

Kép forrása: Bloomberg

A Veneto Banca és a Banca Popolare di Vicenza gondja nem új keletű, az EKB korábban időt hagyott nekik, hogy feltőkésítési terveiket bemutassák, de ezek nem voltak elfogadhatóak. Az Atlante olasz bankalap 2016-ban 3,5 milliárd eurót invesztált a két bankba, de azok pénzügyi helyzete csak tovább romlott.

Read More »

Még egy lépéssel közelebb a bankunióhoz

Elfogadták hétfőn a tagállamok az egységes bankszanálási mechanizmus létrehozásáról szóló tanácsi rendeletet, ami az Európai Parlamenttel áprilisban kötött politikai megállapodást önti jogi formába.

Read More »

Nem a görögökkel van a legnagyobb baj

Csütörtökön születik meg az ítélet, mennyi forrásra van szüksége a spanyol bankszektornak ahhoz, hogy elkerülje az összeomlást. A segítségnek azonban súlyos ára lesz, az idei hiánycél már most tarthatatlannak tűnik.

Read More »

Robbanhat a pénzügyi bomba

Leo Varadkar, ír közlekedésügyi miniszter szerint amennyiben a kormány nem fizeti ki az államosított Anglo Irish Bank (AIB) kötvényeseinek az eddig elmaradt 1,2 milliárd eurót, az államnak súlyos negatív következményekkel kell szembenéznie.

Read More »

Százmilliárd eurót kaphat az európai bankágazat

Egyetértenek az Európai Unió tagországainak pénzügyminiszterei uniós források szerint abban, hogy százmilliárd euró körüli nagyságrendű újratőkésítésre van szükség az európai bankágazatban az adósságválság biztonságos kezeléséhez.

Read More »

Áll a bál Brüsszelben

Miután egyszer már elhalasztották az eurómentő uniós csúcstalálkozó időpontját, csütörtök este Párizsban és Berlinben bejelentették, az állam- és kormányfők hétvégi tárgyalásán csak áttekintik a válság megoldásának módozatait, de a végső alkut csak a jövő héten, egy újabb csúcs keretében rögzítik.

Read More »