ázsia

Ázsia népe whisky-be teszi a pénzét

whiskey

Ázsia hatalmas népessége és bővülő tartalmú pénztárcáik termékeny talajt szolgáltatnak a whisky eladásoknak. Az alapelv egyszerű: ritka, korlátozott kiadású whisky-t vesznek, hogy később magasabb áron adják el őket.

Read More »

A Trump-kormány jó diplomáciai kapcsolatokra törekszik Ázsiával

james mattis_640

Donald Trump amerikai elnök kormányzata folyamatosságra törekszik Ázsia-politikájában, nagy vonalakban ragaszkodik ahhoz a megközelítéshez, amelyet elődje alkalmazott a szövetségesek viszonylatában, hangsúlyozva a diplomácia és az együttműködés szerepét - jelentette ki újságíróknak pénteken James Mattis védelmi miniszter Szingapúrban.

Read More »

Kína a kivégzések aranyérmese

Az Amnesty International éves jelentése megállapította, hogy tavaly Kínában hajtották végre a legtöbb kivégzést. A számok azonban fokozatosan csökkenő tendenciát mutatnak.

Read More »

Új csillag született Közép-Ázsiában

Július 5-én Szöulban rendezték meg a VI. Koreai Köztársaság - Közép-Ázsia Együttműködési Fórumot, amelyen a résztvevő felek a kapcsolatok további mélyítéséről állapodtak meg. Dél-Korea folytatja terjeszkedését az általában Oroszország és Kína érdekszférájának tekintett régióban.

Read More »