atomreaktor

Új típusú atomerőművet tervez India

Alternatív fűtőanyag alkalmazásával forradalmasíthatja a Föld atomenergia-termelését India - az urán alapú erőművek egy részének helyét éveken belül a tórium alapú atomreaktorok vehetik át.

Read More »

Újraindultak a reaktorok Irén után

A nukleáris létesítmények megfelelően és biztonságosan reagáltak a hurrikán elvonulásakor, a legtöbb blokk folyamatosan teljes teljesítményen üzemelt, jelentette be az amerikai Atomenergia Intézet.

Read More »

Újabb atomreaktor hibásodott meg Japánban

A Fukusima környékéről származó marhahúst sugárfertőzés veszélye miatt betiltaná a kormány, eközben meghibásodás miatt egy újabb japán reaktor állt le, tovább terhelve az ország energia-ellátását.

Read More »

Oroszország is fél a sugárfertőzött élelmiszerektől

A belarusz kormány egy új tervet dolgozott ki a csernobili katasztrófa által szennyezett területek újbóli megművelésére és benépesítésére, annak ellenére, hogy a szakértők szerint a területek még évtizedekig veszélyesek lesznek az emberek számára. Háromrészes cikksorozatunk második része.

Read More »

Japán, a furcsa atomhatalom

A nukleáris fegyverkezéstől való éles elzárkózása ellenére Japán az atomenergia békés célú felhasználásában igazi világhatalomnak tekinthető. Milyen okokra vezethető vissza Tokió atomenergia iránti elkötelezettsége, illetve milyen problémákkal kell szembenéznie az országnak a kapacitásbővítést illetően?

Read More »