apec

Trump szerint sikeres volt az ázsiai körútja

trump_1180

Keddi hazautazása előtt 12 napos ázsiai körútjáról Donald Trump azt írta a Twitter-profilján, hogy "sok jó barátra tett szert", és jó oka van remélni: ezután kölcsönösen előnyös lesz az Egyesült Államok és ázsiai partnerei közötti kereskedelem.

Read More »

Elképzelhető, hogy Putyin és Trump mégsem találkozik

trump-putyin

Donald Trump amerikai elnök "időpont-egyeztetési nehézségek miatt" nem találkozik külön orosz hivatali kollégájával, Vlagyimir Putyinnal - közölte pénteken a Fehér Ház. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivőjének elmondása szerint azonban a protokollszolgálatok tovább egyeztetnek a találkozó lehetőségéről.

Read More »

Az USA nélkül is végigviszik a TPP-megállapodást

tpp

Az APEC-találkozón az eredetileg Kína növekvő gazdasági dominanciájának az ellensúlyozására létrejött TPP egyezmény tagjai annyit értek el, hogy életben tudják tartani a megállapodást, de az USA nélkül a TPP kereskedelmi forgalma mintegy negyedére csökken.

Read More »

Elkészült a rekordokat döntő orosz híd

Vlagyivosztok készen áll a szeptemberben megrendezésre kerülő APEC tagállamok államfőinek találkozójának lebonyolítására. A legnagyobb beruházás is elkészült - a vlagyivosztoki híd, ami miatt sokan San Francisco-hoz hasonlítják a várost.

Read More »

Japánnak is ígéretett tett Obama

Japánban az APEC-csúccsal ért véget Barack Obama tíznapos ázsiai útja. Jokohamában India után a japán kormányfőnek is megígérte, hogy támogatja országa ENSZ BT-tagságát.

Read More »