alternatív energia

Az atommutyi és a feje tetejére állt rezsiharc

Japán manapság fordított rezsiharcot folytat: a társadalom búcsút intene az atomenergiának, de nincs megfelelően olcsó, hatékony, biztonságos és környezetkímélő megoldás a kiesett energia pótlására, ezért a költségeket az emberekkel fizettetik meg, és államosítás helyett liberalizálnának.

Read More »

Obama: A példánkra vár a világ

A világ második számú szén-dioxid szennyezőjeként Amerikát régóta terheli a felelősség, hogy az élvonalban küzdjön a globális felmelegedés ellen. Meglehet, hogy hamarosan felnő a feladathoz.

Read More »

Izlandi energiapiac: megérné Európának exportálni

Míg Izland jelenlegi energiatermelésének csak 17 százalékát használja fel a lakosság és a helyi ipar, az ország még mindig sokkal többet tudna termelni. A fokozottabb export mára lehetséges lenne és gazdaságilag is megérné, mégsem támogatják széles körben

Read More »

Paksot is átvizsgálja az EU

Drága lesz a megújuló energiára való átállás, a paksi erőművet is vizsgálja az EU - ezekről is szólt az energiaügyi miniszterek informális ülése.

Read More »

Sebességkorlátozással spórolna a kormány

Energiatakarékossági csomag elfogadásával küzd a spanyol kormány a gazdasági válság, a növekvő energiaárak és az energiafüggőség ellen. Az új intézkedések a közlekedés, az infrastruktúrafejlesztés és az áramfelhasználás terén hathatnak ösztönzőleg.

Read More »