airbus

Rendelésszámban már behozta riválisát az Airbus

aircraft

A társaság hivatalos megrendelési előrejelzése 650, míg a pénzügyi igazgató által felállított célszám 670 leszállított gép volt, így végül mindkét célszámot sikerült túlteljesíteni, a gyártó végleges adatai szerint 688 gépet adtak át.

Read More »

Már Iránnak sem kellenek az Airbus óriásgépei

Airbus A380 - Kép forrása: Airbus

Az Airbus Group A380-as modelljének már eddig is döcögős életpályáját újabb csapás érte, ezúttal Irán mondott le egy tizenkét darabos megrendelést, így gyakorlatilag már csak az Emirates flottájában jelenik meg érdemlegesen az óriásgép.

Read More »

Új helikoptertendert ír ki a lengyel nemzetvédelmi tárca

airbus-helicopter_1140

A lengyel nemzetvédelmi miniszter a múlt héten kilátásba helyezte: a lengyel hadsereg számára belátható időn belül összesen 50-70 új helikoptert vásárolnának. Az új tender kiírásával kapcsolatban nem közölték kedden, hogy abban hány helikopter beszerzését tervezik.

Read More »

Az Airbus és a Boeing hatalmas megrendeléseket kapott Dubaiban

Több milliárd dolláros megrendeléseket kapott az Airbus és a Boeing a dubai-i székhelyű Emirates Airline-tól. Az új repülőgépekkel Dubai légiflottája a világ legnagyobja lehet. A géppark bővítésével az Emirates Airline növelni akarja a Keletet a Nyugattal összekötő légiforgalomban betöltött szerepét.

Read More »

Szárnyra kapott végre a közös álom

2009 decemberében lezárult egy szakasz az Airbus A400M repülőgép fejlesztésének régóta húzódó történetében: az első sikeres tesztrepülés és az azt követő esetleges korrekciók után megkezdődhet a gyártás, mellyel együtt az Airbus S.A.S. meghatározóvá válhat a katonai szállítógépek piacán.

Read More »