abházia

Az önálló életre kelt orosz határ

Orosz katonák önkényesen kijjebb tolták a nemzetközileg el nem ismert Dél-Oszétia, Grúzia rebellis területének államhatárát. Az egyoldalú lépést mind a grúz kormány, mind az Európai Unió elítélte, az orosz kormány szerint propaganda. Putyin újra prioritásai közé vette Grúziát és alkalmazni akarja a Kelet-Ukrajnában tökéletesített hibrid hadviselését?

Read More »

Parlamenti választások Abháziában

Abháziában érvényes parlamenti választásokat tartottak a hétvégén, a világ számos országa és a nemzetközi szervezetek azonban nem ismerik el a terület kormányát sem, így érvénytelennek tartják a választásokat is.

Read More »

Nemsokára hivatalba lép Abházia új elnöke

Az Abháziában augusztus 26-án zajló elnökválasztás ígérkezett a legnyíltabb és legbékésebb szavazásnak az ország történelmében. Megfigyelők szerint a választás tiszta volt, de az eredmények külföldön való elismertetése már nem lesz ilyen könnyű menet.

Read More »

Az Állami zászló napja Abháziában

Július 23-án ünneplik az Állami zászló napját a mindössze néhány állam által elismert Abháziában. A közeljövőben többek között az ENSZ székháza előtt szeretnék lobogni látni.

Read More »

Orosz katonák védik Dél-Oszétiát

Katonai együttműködésről tárgyalt Moszkvában Anatolij Szergyukov orosz védelmi miniszter és dél-oszétiai partnere, Jurij Tanajev: Oroszország katonákat telepít a korábban Grúziához tartozó Abháziába és Dél-Oszétiába.

Read More »

Abházia: állam az államban

Közel két hete hunyt el Vlagyiszlav Ardzinba, Abházia első elnöke. Megnéztük, milyen változások történtek az országban uralma alatt, és mi jellemzi ma Abháziát.

Read More »