Orbán: Nincs rendben a zsidók helyzete Magyarországon!

Baumann Zsófia
2011. február 14., hétfő

Orbán Viktor februári, Brüsszelben tett látogatása során a Jediót Ahronót izraeli lapnak adott interjújában elmondta, a zsidók helyzete ugyan jobb lett Magyarországon az elmúlt egy évben, de még mindig van mit javítani. A 2010 tavaszi választások óta ugyanis világossá vált, hogy az antiszemitizmusáról híres szélsőjobboldali párt, a Jobbik nem lesz komoly tényező a magyar politikai életben, így ezen aggodalmaknak már nincs alapjuk.

Az antiszemitizmus hazánkban nem újkeletű
jelenség (Forrás)

Ennek ellenére az antiszemitizmus igenis jelen van a társadalomban, amely főleg az interneten és azon belül is a külföldről működtetett weboldalakon jelenik meg – mondta a miniszterelnök. Hozzátette ugyanakkor, hogy bár a magyar zsidó közösség igen vitális és aktív, sokan még mindig a múltban élnek, ezen pedig túl kell lépni ahhoz, hogy új kulturális hidak épülhessenek a zsidóság és a társadalom többi csoportja között. Megjegyezte, a jobboldaltól elszenvedett történelmi sérelmekből adódóan a magyar zsidók többsége természetes, hogy liberális és a baloldal felé hajlik.  

Ami az izraeli befektetőket illeti, hangsúlyozta: „örülünk, hogy az izraeliek ott vannak és bízunk abban, hogy szélesítik tevékenységüket”, utalva arra, hogy az izraeli tőke milyen szektorokban van jelen hazánkban. 2010-es adatok szerint ugyanis az Egyesült Államok és Japán után Izrael a legnagyobb EU-n kívüli befektető Magyarországon, mintegy három milliárd dollárt kitevő beruházásaival.

Interjújában Orbán Viktor kitért Izrael esetleges EU-tagságára is. Mint mondta, az EU-ban uralkodó bővítés-ellenes hozzáállással szemben támogatni fogja az ország felvételét, ha a kérdés aktuálissá válna, azonban hozzátette, nem hiszi, „hogy ez reális lehetőség lenne a közeljövőben”.

Kapcsolódó anyagok

Az eddigi vélemények
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, ugyanakkor a szerkesztőség fenntartja a jogot a nyíltan sértő, gyűlölködő, trágár ill. reklám tartalmú hozzászólások moderálására!
אַהֲרֹן|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Tetszik Orbán Viktor ezen nyilatkozata. A baloldali gyűlölethadjáratnak remélem ezzel akkor vége lesz.

Ha Izrael tagja lesz az EU-nak, akkor az milyen EU lesz azután ?

EUnuch..

profitorientált nemzeti Széchenyi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

Izrael miért lenne EU tagja?

Izrael nem befektetett 3 milliárdot, hanem ennyi pénzért felvásárolt létfontosságú szektorokat. Óriási a különbség!

Jönnek ezek nemsokára pereputtyostól, hiszen forró a légkör a "házuk" táján.

@trewisz:

mégis milyen "létfontosságú" szektorokat vásárolgattak fel az izraeliek?

  Már válaszolt
 • fira100 ( 3 éve )
@Meirson:

Szív, máj, tüdő....

...hát nem a vájárképzés ennek a nációnak az erőssége. Bizonyosan nem e szektor érdekli a "befektetőiket"!

.....mondjuk a bankszektor már inkább a szívügyük...De ezt neked mondjam...?

ßƴßɍᶙɱƴ|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Csak azt lehet megvenni, amit eladnak. Senkit sem erdekel, hogy a nemetek/osztrakok/franciak/spanyolok majdminden szegmenst felvasaroltak, csak az szamit, hogy a zsidok nehogy valamire is rategyek a kezuket. Ez egy vegtelenul primitiv gondolkodasmod kedves uraim. Az amerikaiaknak/nemeteknek/spanyoloknak/briteknek erdekes modon semmi gondjuk nincs a zsidokkal, pedig mindenutt jelen vannak. Talan fel kellene nonotok a kor szellemisegehez. Amikor a ruszkik voltak itt, akkor az senkinek sem fajt? Mert akkor egyikotok sem ajveolt szerintem...

..Ez így igaz. Csak azt tudták megvenni /mások és nem hazai érdekkörök / amit el akartak adni az elmúlt tizenvalahány évben. De azt is meg kell nézni, hogy kik és hogyan adták el a hazát. A döntéshozók személye azért érdekes lehet illetve a mögöttük álló politikai szervezet "nemzetiségi, etnikai" összetétele.

Talán nem is kellene mondanom, hiszen köztudott, az SZDSZ /utóbbi 16 évben csak törpe párt / milyen vehemensem képviselte az izraeli érdekeket. Választások után érdekesmód az izraeli nagykövet és sleppje mindig ezt a pártot látogatta meg először, hogy gratuláljon a választási "sikerhez". / 5-6 %....??????/

Amerikai. angol, francia, német befektetők......? Én azért sokukkal letolatnám a gatyát! Egyáltalán nem lepődnék meg, ha a többségüknek lenne egy kis testi fogyatékossága. Úgy ágyék tájékán, a fityma körül.

A kor szellemiségét meg nem kellene emlegetni, hiszen éppen most folyik annak átértékelése.

Remélni tudom csak, hogy nem sokára népes létszámmal megalakulhat a közös MSZP-SZDSZ börtönfrakció. Azt hiszem kilenc-tizedes többséget szereznek, de lehet, még magasabb lesz a "győzelmi arány".

אַהֲרֹן|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

El vagy nagyon tévedve. A zsidók nem akarnak Izraelből sehova sem átköltözni. Izrael a nemzeti hazájuk ez a cionizmus lényege. Elég volt majd 2000 évet más népek között élniük. Mindenhol gyűlöletnek, pogromoknak voltak kitéve. Nem akarnak Magyarországra költözni!

Miért a bankszektor? Azért mert sosem engedték hogy zsidó bármilyen más területen érvényesüljön, így nem maradt más számukra minta kereskedés és a pénzváltás. Ezt az un "keresztény" Európának köszönhetjük.

Hullanak a krokodil könnyeim......

Szegény bankár zsidók....,hogy mit el nem szenvednek míg kiszámolják a kamatot. Szinte a szemeim előtt van ahogyan éjszakánként, kialvatlanul, véres szemekkel aggódnak a könnyű munkát végző és léha életet élő szántó-vető ember megélhetése miatt. Szörnyű lehet....!

Palesztinában is utálják őket, mint zsebben a sz*rt, nem csak máshol a világban.

Hogy nem akarnak Magyarországra költözni? Hát hol élsz te?

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@אַהֲרֹן:

"baloldali gyűlölethadjárat" ? Nem nyelv- ill.billentyû-botlás ez?

Az összes etnikum közül, mint a jelen példa is mutatja, mégiscsak az izraeliták a legnépszerűbbek.... :) senki másról nem hajlandó senki annyit vitatkozni mint róluk, gratulálok nekik. Ha bármi probléma van, őket mindig, bármikor, bármivel összefüggésben - elő lehet venni, amolyan jolly joker

אַהֲרֹן|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Nos ez viszonyítás kérdése. Valójában nem volt szerencsés politikai oldalról beszélnem, igazad van. Azt, hogy miről milyen vélemény születik bennem, nem a politikai irányultság határozza meg, hanem két dolog. Az egyik, amelyik a fontosabb az az, hogy egy adott dolog mennyire van összhangban Isten kijelentésével (kijelentése a Tórában v. Bibliában). A másik pedig ennek alárendelve az, hogy milyen dolog szolgál Magyarország javára. Sajnos a balliberális oldal bármennyire is 'Izrael-barátnak' tűnt, nem volt hiteles. Nem lehet egyszerre Istennek is szolgálni és ellene is. Választani kell, hogy hova áll az ember. Hiszen Izrael barátjának lenni és egyben a homoszexuálisok egyenlő jogi és társadalmi elfogadtatásáért harcolni, drogok legalizálásáért küzdeni, nemzeti érdekek mellőzését gyakorolni nem lehet.

Aki Izrael barátja, az Isten szeme-fényének barátja.

"Megáldom a téged áldókat, s megátkozom a téged gyalázókat. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége." /I. Mózes 12,3/

Így ez lehet egy nagyszerű ígéret Magyarország javára is.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Nehogy már az határozza meg Magyarország sorsát, hogy kedvében járunk-e Izraelnek vagy a zsidók istenének!

lacika_34|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Ha már a bibliából idézünk, Jézus kiterjesztette a választottságot az akkori "pogányokra" is.

Szent Pál pedig számos levelet írt Görögöknek, és más keresztény hívő csoportoknak.

Lukács evangélista pl. görög volt.

Azt mondom, én elsősorban magyar vagyok, és ameddig Izrael jót akar Magyarországnak, Magyarországnak sincs oka másként hozzáállni.

Viszont, ha ez nem így van, akkor ezesetben ne számítson másra.

Bízzunk a jövőben, és abban, hogy javulni fognak a körülmények.

אַהֲרֹן|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@lacika_34:

Az egyház nem lépett sosem Izrael helyébe, még akkor sem, ha lehetősége van arra, hogy Istennel kapcsolatba kerüljön. A pogányok Pál szavaival élve "beoltattak" csupán, mégpedig Izrael Istenével való kapcsolatba.

Lukács diaszpórában élő görögül beszélő zsidó orvos volt.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

Nincs a zsidóknak‪ külön I-tene, egyetlen I-ten van, áldott a Neve.

Bizony erôsen befolyásolja a sorsodat, hogy kedvében jársz-e. Akár hiszel benne, akár nem. A valóság nem függ attól, hogy mit hiszel, mit képzelegsz.

@אַהֲרֹן:

Ha már ennyire értesz a valláshoz, azt is magyarázd meg, hogy Mózes miért kellett a tízparancsolatot elhoznia a zsidóknak....ha ők annyira becsületes emberek ?

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Azt én sem értem de ezt írják.

@menasag:

Pont azért, h becsületessé váljanak...:) ki írta, h Mózes előtt becsületesek voltak?

  Már válaszolt
 • menasag ( 3 éve )
László Nagy|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Én csak azt nem értem, miért akar Izrael az EU-hoz csatlakozni. Innentől kezdve Szváziföld, Fülöp szigetek, sőt Ausztrália is beadhat csatlakozási kérelmet???

Habár, ha végigolvasom a kommenteket, akkor világossá válik miről van szó. Itt, mármint az EU-ban még nem elég nagy a befolyás.

Tisztelt izrealita barátaim! Ha elővesztek egy térképet és megkeresitek Tel-avivot, hát az bizony Ázsiában van....

@Meirson:

Sajnos az sem segített rajtuk :))

profitorientált nemzeti Széchenyi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@László Nagy:

"Én csak azt nem értem, miért akar Izrael az EU-hoz csatlakozni."

Ezt a hülyeséget honnan veszed? Társulási szerződés nem egyenlő csatlakozással. EU-nak társulási szerződése van Algériával, Marokkóval, Tunéziával, Egyiptommal, Szíriával, Jordániával, Libanonnal is.

Csak érdekes módon egyeseknek éppen Izrael fáj :)) Az EU tag Ciprussal semmi problémájuk nem volt, pedig földrajzi értelemben az is Ázsiához tartozik. Izrael nem, Ciprus igen, kettős mérce:))) Bírom, mikor az idióta antiszemiták akaratukon kívül hülyét csinálnak magukból:))) (akinek nem inge, ne vegye magára)

+

"Ha elővesztek egy térképet és megkeresitek Tel-avivot, hát az bizony Ázsiában van...."

Ez azért van, mert képtelen vagy túllépni az ötödikes földrajzi térkép fogalmán, miközben létezik politikai-kulturális térkép is, ami szerint az európai, tágabb értelemben a nyugati kultúrkörbe tartozik pl. Izrael, Örményország, Új-Zéland, Ciprus stb.

Egyébként az EU tag Franciaoszágnak van tengerentúli megyéi: Francia Guyana, Martinique, Réunion. Azt már rád bízom, megtalálod-e térképen :) Segítek, ne Európában keresd :)

  Már válaszolt
 • menasag ( 3 éve )
Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@László Nagy:

"Tisztelt izrealita barátaim! Ha elővesztek egy térképet és megkeresitek Tel-avivot, hát az bizony Ázsiában van...."

kicsit tágabb értelemben kell ezt venni ! Egy egyszerű példa rá : a BL ben vagy az UEFA kupában is játszott a Makkabbi Haifa. A sportdiplomácia , a kultúra is a nyugathoz, Európához sorolja Izraelt.

אַהֲרֹן|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

A 'tízparancsolat' nem azért van, mert attól jóvá vagy tökéletessé váljon valaki, hanem azért, hogy meglássa saját bűneit. Az hogy mi helyes és mi helytelen elég szubjektív, nekem ez, neked az, de ha az mondja el aki teremtett minket és ezt a világot, akkor az a számunkra objektívvá válik. Nem ember magyarázza jó és rossz közötti különbséget, hanem maga Isten.

A 'tízparancsolat' nemcsak a zsidók bűneire mutat rá, hanem minden más ember szívében lakó sötétségre is. Ezért nincs különbség a zsidó és a más ember bűne között. Nem rosszabb és nem jobb egyik a másiknál. Csupán más szerepet töltenek be.

A zsidók a hükszosz-idegen fáraók alatt rátelepedtek hívatlanul az egyiptomi népre.Mikor az egyiptomiiak visszavették a hatalmat,azt találták tenni,hogy munkára kényszerítették őket,ami megbocsáthatatlan.Mózes ölt,aztán az egyiptomiak kirablására szervezte a zsidókat,majd leléptek,Ezek után jöttek a parancsolatok amiket soha sem tartottak be ha érdekük úgy kívánta.Nekem biztosan van Istenem,de neki nincs kiválasztott népe.

אַהֲרֹן|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kvarday:

Mindenkinek van istene, van akinek a pénz, van akinek a másik ember, s a legtöbb embernek pedig saját maga.

Az egy Istent pedig kijelentéséből a Bibliából ismerheted meg, de onnan is csak akkor ha személyes kapcsolatod lesz vele. Ez pedig csak egyféleképpen lehet, ha hiszel. Nem magadban, győzd le magad és akkor meg fogod látni.

Az Isten szeretet, aki pedig gyűlöli embertársát akár zsidó akár nem, az nem ismeri Istent.

Nikolett Szabina Molnár|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Lassan már attól félek nem gyűlölhetem a gonoszokat .Furcsa módon soha nem jutott eszembe velem együtt hajnalba kellő zsidó szomszédomat mag bántsam ,becsülettel dolgozik .De igenis gyűlölöm megvetem Sukorói tolvajt, Török Bálinti lakópark beruházót ,Siófoki pláza építöt .Miniszterüket aki olyan kijelentést tett egy normális világban azonnali háborút jelentene.Igenis gyűlölöm azokat akik pénzükkel báb kormányokat alakítanak ilyen fidesz s egész EU ,de ugye én vagyok antiszemét .

@László Nagy:

Törökország is.... ha jobban megnézzük a térképet. Meg a "balkán", az mennire európa, Ezeken a hülyeségeken kér vitázni, ha valaki(k) azt gondolják hogy oda vagy ide tartoznak... marad az hogy elfogadjuk vagy nem.

Pl. Oroszországban egy felmérés szerint sokkal kevesebben tartják magukat európainak mint azok akik igen, hiába "fehérbőrűek" :)

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

A kommentekből is kitűnik, hogy Orbán Viktornak (kivételesen) igaza van.

lacika_34|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@אַהֲרֹן:

Na szevasz Áron!

Előszöris.

Rendben van-e a zsidók helyzete Magyarországon?

Szerintem igen. Sőt nagyon is, de úgy ám. Nem élveznek hátrányt, sőt még azt is sikerült elérni, hogy a Btk-ba bevették a holokauszttagadást, mint bűncselekményt,

persze ezt utólag módosították kb egy éve, arra, hogy a diktatúrák áldozatainak becsmérlése, tehát kiterjesztették a kommonista diktatúra emlékére is.

Másodsorban pedig a vallási megnyilatkozásaidhoz annyit szeretnék hozzátenni, hogy

ad 1: tízparancsolat: tehát az arra való, hogy minden ember lássa meg a saját bűnét, azért hozta el Mózes a népének igaz? Hogy változzanak meg. Tehát nemcsak minden emberre vonatkozott, hanem kifejezetten a zsidókra, akik bálványokat állítottak. Emlékezz vissza a Bibliára, amikor Mózes megkapja Istentől a tízparancsolatot, és lerombolja azokat a bálványokat, amiket a vándorlás idején a zsidók ékszerekből építettek. Na erről ennyit.

Másodsorban pedig nem helyeslem a vallási sovinizmust. Történelmi adatokra hivatkozva, valós, vagy vélt, de bizonyos értelemben mitikus eseményekre hivatkozva nem lehet jogi kérdéseben érvelni, és ez alapján pl területi igényeket alátámasztani szerintem, és ezzel védekezni, habár elismerem, hogy más érvek a területfoglalásra nemigen vannak, tehát ezt meg kell ugyebár ragadni.

Harmadsorban pedig az Ószövetség, a próféták mind egy Messiást vártak, többek között emlékezz Izajás jövendölésére ("megvetett volt, utolsó az emberek közt, a fájdalmak férfia, ki tudta mi a szenvedés... bár a mi fájdalmainkat viselte mi mégis elfordítottuk tőle arcunkat stb.")

Ez és pl. az, hogy Dávid házából kellett jönnie a Messiásnak mind alátámasztják Jézus megváltói megjövendöltségét.

Voltaképpen a zsidó nép gyengeségei miatt volt szükség Új szövetségre Isten és az Ember közt, és az Ószövetség, amit a vízözön után kötött meg Isten az emberrel már addigra meggyengült.

Ez az Új szövetség, amit Isten az emberrel kötött viszont mindenkire kiterjed, mivel mindannyian Isten fiai vagyunk, és lányai, tehát Isten gyermekei. Ezt mutatja be az Evangélium, aminek jelentése: örömhír.

Máskülönben azt, hogy kit szeret jobban Isten, elég pitiáner és nevetséges dolog vitatkozni, mert mindenkit annyira szeret, amennyire ő szereti őt.

Mint tudjuk a teremtéstörténetből, Isten az embert saját képmására teremtette.

Úgyhogy szerintem próbáljuk meglátni egymás szemében nemcsak isten fényét, hanem azt, hogy mindannyian isten gyermekei vagyunk. Függetlenül attól, hogy milyen a vallásunk.

üdv

ßƴßɍᶙɱƴ|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

Mert ennek semmi koze sincs a becsulethez. A zsidok is 'csak' emberek, es mint 'olyanok', hajlanak a rosszra. DE! A zsidok nem akarnak bunbe esni, ezert vallatak az I-teni szolgalatot. Az mar csak a sors fintora, hogy Ok ebbol meg profitaltak is... Mindenkinek adott, hogy a nyakaba akassza a coreszt, beteres volt/van, hat csak rajta. Mit nektek az a 613 parancsolat, minimum napi 100 aldas es az, hogy MINDEN gondolatodat athatja az I-teni szolgalat. Ez nem kivaltsag, ez SZOLGASAG! A tanulas, sohasem artott meg meg senkinek, hat csak rajta kedves kommenetelok!

  Már válaszolt
 • menasag ( 3 éve )
אַהֲרֹן|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@lacika_34:

Részben egyet tudok érteni veled.

Viszont az hogy a zsidó nép gyöngesége miatt lett volna szükség új szövetségre ez helytelen.

Bizonyára a régi hagyományos keresztény teológia volt rád hatással, hogy "Ó és Új-szövetségben tudsz gondolkodni. Ám a Biblia nem erről ír, még akkor sem ha hagyományosan e két nagy felosztásra lelsz a tartalomjegyzékben.

Isten ígéreteit két részre oszthatjuk, az egyik amit feltételekhez kötött, a másik pedig az amit nem kötött feltételhez.

6 feltétel nélküli szövetségről ír a Biblia: (ezek örök érvényűek)

1. Ábrahámmal/Ábrámmal kötött szövetség (I. Mózes 12,1-3)

2. Az Ígéret földjének szövetsége v. másként Izrael földjének szövetsége (I Mózes 12,1; 13,14-17; 15,18-21; V Mózes 30,1-10)

3. Lévita szövetség (IV Mózes 25,10-13; Nehemias 13,29; Jeremias 33,19-23; Malakias 2,1-9)

4. Dávidi szövetség (II Samuel 7,10-16; Ezekiel 37,24-25)

5. Az Újszövetség (Jeremias 31,31-34)

6. Jeruzsálem szövetség (Ezekiel 16)

+1 feltételhez kötött:

- A Törvény szövetsége (szináj szövetség) (II Mózes 19,5; 20,1-17; V Mózes 5)

Ezt nevezed 'Ószövetségnek' a te magyarázatod alapján.

Ha ezeknek utánaolvasol láthatod, hogy az 'Újszövetséget' Izraellel kötötték. Ami a nem zsidókat illeti arról egészen pontosan ír Pál a Római levél 11. részében, ezt mindenképpen olvasd el.

  Már válaszolt
 • pepe ( 3 éve )
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Na te jól elmagyaráztad. Szóval Franciaország, Anglia meg mittudom melyik európai állam, amelyiknek Európán kívüli gyarmata vagy fennhatósága van az EUtag ?...:))))

Akkor Kanada, Ausztrália meg a hasonló országok szintén EU tagok ?...:))))

Ezt a fenti cikkből idézem: "Interjújában Orbán Viktor kitért Izrael esetleges EU-tagságára is. Mint mondta, az EU-ban uralkodó bővítés-ellenes hozzáállással szemben támogatni fogja az ország felvételét, ha a kérdés aktuálissá válna, azonban hozzátette, nem hiszi, „hogy ez reális lehetőség lenne a közeljövőben”

Szóval akkor most Orbán vagy az újságíró cseszte el mert itt tagságról regélnek ha jól értettem.

Te mindig nagyot ugrassz, ha valaki szóba hozza a zsidókat, és mindenben antiszemitizmust látsz csak a saját szemedbe nem veszed észre a szálkát, mert te is ugyanúgy visszakritizálsz mindent.

@ßƴßɍᶙɱƴ:

Persze ott van az a nagy DE.

Egyet tanulj meg, nincs DE, és ha jobban belegondolunk maholnap becsületes zsidó se.

...ha nem érted megmagyarázom.

  Már válaszolt
 • Meirson ( 3 éve )
@menasag:

és becsületes magyar az lesz??? "magyarok ne lopjatok"........

@Meirson:

Ezt néztem én is Bécsben.

Ott azért ez egy rövidités volt,

hosszabban "magyar cigányt" kellett érteni...

az összes osztrák nagyokat bólogatott....

@Meirson:

Látom magyarázatra vársz.

Azok az emberek, akiket ma zsidóknak nevezünk, genetikailag más-más képet mutatnak, vagyis csak annak nevezik magukat és annyi közük van egymáshoz, hogy esetleg egyazon vallást gyakorolnak.

rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@lacika_34:

"Voltaképpen a zsidó nép gyengeségei miatt volt szükség Új szövetségre Isten és az Ember közt, és az Ószövetség, amit a vízözön után kötött meg Isten az emberrel már addigra meggyengült. "

Micsoda teológiai eszmefuttatás ! :)) Ilyeneket azok írkálnak aki se az új se az ószövetséget nem olvasták.

Isten kiválasztott népével szövetséget kötött.

"Az örökkévaló szavát nem vonja vissza, nem módosítja, nem másítja meg. Isten szava örök.Ha törvényeit nem tartod be megbüntet hetedíziglen (7 generációra előre), ha tartod törvényeit megáld ezredíziglen.

"magának kiválasztott minket Őbenne a világ teremtetése előtt, eleve elhatározván, hogy a maga fiaivá fogad" (Ef 1,4-5;9-10.) Ez a lelki nép, mely évezredek folyamán, minden népből, ágazatból, nemzetből és nyelvből kerül ki, egyszer majd megjelenik együtt, látható módon, dicsőségben a mennyben, ahogy arról a Jel 5,9-ben olvashatunk. tehát Isten egy lelki népet választott ki magának minden népből, nemzetből és nyelvből, ami egyértelműen azt jelenti, hogy Istennek csak egy választott népe van!

A keresztények szent könyve a Biblia és nem csak az Újszövetség. Aki hisz, az elfogadja úgy ahogy van. Nem szokás megkérdőjelezni, szemezgetni egy vallási alapműből.

A zsidó hit szerint Krisztus csak egy próféta a próféciánus korszakból és nem a messiás. Ez az egyik legnagyobbb különbség a két vállás elveiben. Ezen nem gondolkozni kell és vitázni róla, hanem elfogadni.

rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

Pont mint a magyarok. Már csak nyomokban fedezhető fel az a genom ami a honfoglalás kori magyarokban volt. Azóta keveredtünk szlávokkal, románokkal osztrákokkal. Annyi közünk van egymáshoz, hogy egyazon nyelvet beszéljük. A magyarok is szét vannak szóródva a világban, sőt még csak a vallásunk sem azonos. Így is lehetne gondolkodni az identitásról. Persze ha ezt nem a zsidóságról mondják hanem a magyarokról, akkor az máris kiveri a biztosítékot nálad. Ugye milyen fura amikor tükröt tartanak az ember elé és szembesül a saját hülyeségével? :)))

@אַהֲרֹן:

Aaron úr, a Bibliahoz csak annyit,

hogy az Ó-szövetségi részét római zsidók szerkesztették

200-225 között, görög nyelven, s ismerösök

mesélték, hogy yerusalemben erösen tiltakoztak, hogy mind a két részben

azt tapasztalták, hogy a szerzöknek, mivel

a római viszonyokban voltak inkább otthon,

az eredeti helyszin körülményeiröl nem sok lövésük volt,

ez meglátszik az Új-szövetségi részen is, amit ugyancsak

egy zsidó(keresztény) csoport alkotott görög nyelven,

Rómában, 350 és 375 között...

a yerusalemi specialista úgy nyilatkozott, hogy

a leírtak annyira távol állnak a korabeli valóságtól,

hogy így Jézus egyszerüen nem is létezhetett.

Ezzel én tökéletesen egyet értek, mivel az ottaniak

egy percig sem tagadták, hogy ismerik

az eredeti családi viszonyokat, és származást....

Kicsit mosolyogtató hogy a Mózes-könyvével

kapcsolatosan csak nem bukik ki senkiböl az

a szinte jelentéktelen információ, hogy a "10-parancsolat"-ból

kilenc pont azonos az egyiptomi Holtak-könyvében

leírt 10 ponttal, csak persze ehhez lokal folklorként hozzájön

a tizedik, a szombat tisztelete. A sokezer évvel korábbi egyiptomiak

törödtek a kopirajttal is, mivel ök megemlítették, hogy a 10-parancsolatot

a szumíroktól vették át.

S mégegy fontos információ, mielött elsikkadna:

a korabeli egyiptomi nyelven Mózes führert jelent, tehát nem

is biztos, hogy név.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

"Mózes miért kellett a tízparancsolatot elhoznia a zsidóknak"

I-ten eredetileg az asszíroknak szánta a Torát. Azok kérdezték, mi van benne? Ne ölj! Szolt az Ur, mire ôk: köszönjük, nem kérjük. Mas néphez ment, azok is kérdezték, mire azt felelte, ne lopj. Ezeknek se kellett a törvény. Ment a perzsákhoz. Ezek is megkérdezték, azt felelte, ne törj házasságot. Nekik se kellett. Ment a görögökhöz, azok is kérdezték, válasz: ne tégy hamis tanuságot. Nekik se kellett.

Így jutott el végül a zsidókhoz. Ôk azt kérdezték: mibe kerül? Semmibe, mondta az Úr. Akkor kérünk mindjárt kettôt. Ezért van két kôtábla.

profitorientált nemzeti Széchenyi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

"Na te jól elmagyaráztad. Szóval Franciaország, Anglia meg mittudom melyik európai állam, amelyiknek Európán kívüli gyarmata vagy fennhatósága van az EUtag ?...:))))

Akkor Kanada, Ausztrália meg a hasonló országok szintén EU tagok ?...:))))"

Nem. Látom nem sikerült felfognod a mondandóm lényegét, vagy szándékosan játszod az értetlen hülyét. De elmagyarázom, az EU mint olyan, területileg jelen van Dél-Amerikában, Ázsiában, Afrikától nem messze Indiai-óceánban, és ez nem lehet kizáró ok az Izrael leendő EU tagságára. Más kérdés, hogy Izrael nem íkván Ez tag lenni, még a közeljövőben sem, lehet csak 100 év múlva, ki tudja.

+

"Te mindig nagyot ugrassz, ha valaki szóba hozza a zsidókat, és mindenben antiszemitizmust látsz csak a saját szemedbe nem veszed észre a szálkát, mert te is ugyanúgy visszakritizálsz mindent."

:))))

Ó, dehogy látom mindenben antiszemitizmusban, csak majd' kisüti a szemeimet az itt-ott előforduló burkolt ill. nyílt zsidózás :) Itt a kitekintő.hu-n csak úgy hemzsegnek az ilyen írások.

Vaknak kell lenni, aki ezt nem veszi észre.

Általában az antiszemiták ezt a három dolgot teszik:

- démonizálják Izraelt/zsidókat, tehát Izrael a főgonosz, palesztinok az áldozatok stb.

- delegitimálják, tehát kétségbe vonják Izrael mint állam létezésének jogát,

- Izrael kritikájába bújtatott kettős mércét alkalmaznak, tehát ami egyiknek szabad, a másiknak nem, egy adott negatív eseménye csak Izraelnél tűnik fel, másoknál nem. Pozítívumokat meg sem említik, mintha nem is lenne, csak a negatívakat emelik ki.

  Már válaszolt
 • menasag ( 3 éve )

Zorbán úr nagyon pontosan fogalmazott, hogy még javítani kellene

a szerencsétlen zsidók helyzetén, akik az összes létezö

írott és íratlan statisztika szerint messze a legjobb helyzetben vannak

az összes népcsoport közül.

Persze Bryssellesben jól eladható ez a szöveg, de a Fidesz meg is fogja tennni a magáét ezügyben, más dolguk úgy sincs (a fontosságát tekintve)

@rosenberg.noemi:

Kedves Noemi,

így írod:

"magának kiválasztott minket Őbenne a világ teremtetése előtt, eleve elhatározván, hogy a maga fiaivá fogad" (Ef 1,4-5;9-10.) Ez a lelki nép, mely évezredek folyamán, minden népből, ágazatból, nemzetből és nyelvből kerül ki, egyszer majd megjelenik együtt, látható módon, dicsőségben a mennyben, ahogy arról a Jel 5,9-ben olvashatunk. tehát Isten egy lelki népet választott ki magának minden népből, nemzetből és nyelvből, ami egyértelműen azt jelenti, hogy Istennek csak egy választott népe van!""

Na szóval ha ezt megnézzük egy kicsit, akkor a 7. századra tehetö, hogy a zsidók felkapták azt a zseniális húzást, amit a latin katolik (egyetemes) szó jelent, s elkezdték alkalmazni a saját isten-fogalmukkal kapcsolatosan is. Addig az egész közel-keleten ilyen föbenjáró istenkáromlás nem fordulhatott elö, minden népnek megvolt a maga Istene, és slussz. A Jézus népe a Jóságos Teremtö Istenhez imádkozott és az édesanyjához, aki szüz volt, sokezer évre visszamenöleg. Jézus ezeket a tanokat hozta és a régi szeretet-vallást, és egyáltalán nem a zsidó Kettering-törvényeket, amiket ráeröszakoltak embermilliókra.... Ha Jézus idejében egy farizeus tisztségviselönek azt merészelte volna valaki említeni, hogy Yehova és a szkíták Teremtö Istene egy és azonos, akkor ott a helyszinen széttépte volna, s teljesen igazad van abban, hogy Jézus nem zsidó Messias, (görögül Krisztus) mivel a zsidó vallás azóta sem ismeri el zsidónak. Ha ez az örület igaz lenne, akkor lényegében nem a véres áldozatokat nem megvetö Yehovának lett volna felajánlva, hanem a saját szeretö apjának, ami hihetetlen, hogy már 1600 éve kényszerítik a keresztényekre....

Közben a zsidó vallás bevallja, hogy "vére rajtunk és leszármazottainkon..."

"A keresztények szent könyve a Biblia és nem csak az Újszövetség. Aki hisz, az elfogadja úgy ahogy van. Nem szokás megkérdőjelezni, szemezgetni egy vallási alapműből."

De szokás. A Talmud egész története ez, hogy kiegészít és értelmez nyanszokat. Mi is elkezdtük, s meglepö, hogy a keresztények ezerévek után is ´"érzik" hogy itt valami nem stimmel..

"A zsidó hit szerint Krisztus csak egy próféta a próféciánus korszakból és nem a messiás. Ez az egyik legnagyobbb különbség a két vállás elveiben. Ezen nem gondolkozni kell és vitázni róla, hanem elfogadni."

A zsidó hit és a muszlim hit szerint csak egy próféta. Ezt ajánlani, hogy nem gondolkozni és elfogadni egy kicsit durva pökhendiség. Ilyet csak egy nagyon más vallásu ember merészel kimondani, aki a lelki népböl származik, ...

ßƴßɍᶙɱƴ|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Nem pokhendi, csak maskeppen gondolja, mint esetleg Te. Csak csendben szeretnem megjegyezni, hogy a Biblia alapja Mozes 5konyve, amiben erthetoen megtiltja a balvanyimadast, sok mas egyeb tilalom mellett, amit a keresztenyseg nem vett figyelembe, annak ellene ment. A balvanyimadat az, ami a ket hitet teljesen elvalasztja egymastol. a Zsidok nem imadnak balvanyokat. Mivel erzem, hogy hivo ember vagy, inkabb nem folynek bele a kereszteny vallas ellentmondasainak taglalasaba, hiszem, hogy Te egy jo ember vagy, es a hited eros tamasz Neked. DE! Arra kerlek Teged, hogy ne beszelj a zsidok vallasarol, mert ugy erzem nem birsz elegendo tudassal/ismerettel, es csak rossz iranyba mesz el. Maradj meg a sajat hitednel, es ne is torodj semmi massal, imadd azt, aki erot ad az eletben!

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@pepe:

Kedves pepe!

Ezt jól összezagyváltad, ezt is, az elôzôt is.

1) A qumrani tekercsek ( Holt tengeri tekercsek ) keletk: ie 3.sz - isz 1.sz. egyike Mózes 3. kvének részlete.

2) Josephus Flavius (Jószéf ben Matitjáhu) (Jeruzsálem, isz. 37-38 körül – Róma, 100 körül) leírja az ószövetséget.

Na pxe, minden a szumiroktól ... ( muhaha )

Nademostakkor Egyiptom, v Róma? Döncsd el ... :DDDDDDD

"a 7. századra tehetö, hogy a zsidók felkapták azt a zseniális húzást, amit a latin katolik (egyetemes) szó jelent, s elkezdték alkalmazni a saját isten-fogalmukkal kapcsolatosan is. " - ie 7.sz.ra gondolsz? Mert a Mishna ( Bibliából levezetett szabálygyüjtemény ) már isz. 200 elôtt le volt írva, 500 körül pedig már a Talmudot ( szabályok elemzése, biblia alapján ) is lezárták.

És hát illetlenség +feledkezni arról, h 3Móz 19,18: "Szeresd embertársadat úgy, mint magadat."

"Közben a zsidó vallás bevallja, hogy "vére rajtunk és leszármazottainkon..." " - mi az, hogy be vallja? Most vallottad be Te! V tleg nem fogod fel? Vérünk rajtad, mert Te ontottad ki! És a bûn 7edíziglen ... ( Ne próbáld tagadni, ekkora szamárságok elôadása maga felér vérontással )

"A Talmud egész története ez, hogy kiegészít és értelmez " - nem, levezet és vitázik, de a Tórát semmi esetre se kérdôjelezi meg, mindig arra hívatkozik.

"A zsidó hit szerint Krisztus csak egy próféta" - ne túlozzunk! A zsidó hit szerint Maleakhi ( Malakhiás ie 5.sz. ) volt az utsó próféta. A zsidó hit szerint több próféta nem volt. Az a rabbi csak egy rossz útra tévedt rabbi volt sajnos. Amúgy róla is Josephus Flavius ír. Le7, h akkor Ôt is csak a 7.sz.ban találták ki?

Azé ha van kedved, kápráztassá bennünket a jó öreg Badiny egyéb korszakalkotásaival :DDDDDDDD

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@pepe:

"Közben a zsidó vallás bevallja, hogy "vére rajtunk és leszármazottainkon..." - bocs, ezt én nem olvastamel rendesen, szal igen, mint montam az a rabbi sajnos rossz útra tévedt így olyasmiket tett, mondott, amikre a Tóra sajnos haálbüntit rendelt és azt sajnos akkoriban vérge is kellett hajtani.

A zsidó vallás nem "nem ismeri el zsidónak", hanem, ha nem muxály, nem foglalkozik vele. Mivel 1) - mint montam - eltévelyedett, 2) nem hozott szerencsét. Viszont a rkat 1házfô aszonta: "zsidó volt és mindig zsidó maradt". ( http://href.hu/x/ekto )

@rosenberg.noemi:

Pont mind....

Hasonlítgatás nélkül el sem lehetne képzelni. Csak azt mond meg mitől lesz zsidó abból aki felveszi az izraelita vallást ?

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Európa egy földrajzilag körülhatárolt terület. Azok az országok akik e határokon belül vannak alkottak egy gazdasági közösséget (amúgy a világon sok hasonlót csináltak), amelyekkel kereskedelmi tevékenységet folytatnak közösen megegyezett szabályok szerint. E határokon kívüli kapcsolatok nem tagságot jelentenek, ugyanis azokra nem ugyanazon feltételek alkalmazandók.

Vagyis azok nem tagok.

Hogy elkerüljük a "zsidózás" meg hasonló jelzőket, akkor kérlek mond meg miként lehet a zsidót nevezni harag nélkül.

@nneddudgi:

A zsidó vallás nem "nem ismeri el zsidónak", hanem, ha nem muxály, nem foglalkozik vele. Mivel 1) - mint montam - eltévelyedett, 2) nem hozott szerencsét. Viszont a rkat 1házfô aszonta: "zsidó volt és mindig zsidó maradt". ( http://href.hu/x/ekto )

A romkat egyházföt eddig a eber sajtó világszerte hitlerjugendként próbálta megkedveltetni,

de az utóbbi hetekben a net-en nagyon elszaporodtak a családi vonatkozásai, ami szerint rabbi is elöfordult a nagybácsik között. Ezzel felzárkózott a "lengyel"pápához, és a többiekhez, akik halálukkor visszatértek a zsidó hitükhez, ahogy az illik...

A hetvenes években a zsidó származott párizsi érsek legnagyobb jelentöségü aranyköpése volt, miszerint a Vatikánban 1600 éves története során mindig többségben voltak a zsidó eredetü bíborosok. S most már a magyarországi bíborosok is ezt a vonulatot erösítik...

אַהֲרֹן|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@pepe:

Ha a Biblia " keletkezéséről" írsz, illene utana is nézned, mert ezek a légből kapott évszámok és elméletek egyszerűen nevetségesek.

אַהֲרֹן|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Ez a dolog érdekelne, hogy Jézus zsidó származását miért nem ismerik el?

Már azért is mert jelenleg is és a múltban is rengeteg zsidó él akit a tóra törvényei szerint halállal kéne büntetni, még sincsen megkérdőjelezve a zsidó származás.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@rosenberg.noemi:

" A magyar nép populációgenetikai szempontból ma Európa egyik legkarakterisztikusabban elhatárolható népessége (amire az Eu19 haplotípus - őskőkori genetikai marker - igen magas, kontinensünk népei között a magyarokban legmagasabb százalékarányban kimutatható jelenléte utal)."

http://magyarsag.synthasite.com/genjeink.php

ßƴßɍᶙɱƴ|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

Terj be, csinald vegig, es majd rajossz, hogy mitol lesz az!

  Már válaszolt
 • menasag ( 3 éve )
ßƴßɍᶙɱƴ|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

Mar miert is kellene a zsidokra haragudni??? Miert valt szokassa a zsidozas??? Miert teszik mindig mindenert a zsidokat, a zsidosagot felelosse??? Megszokasbol...ez egy olyan melyen gyokerezo osi szokas, amitol nehezen fog megszabadulni az emberiseg. Ehhez a zsidoknak mar semmi kozuk sincs, es befolyassal sem birnak felette. Jahh, es mert zsidozni, az most is divik, mert ez olyan franko dolog..... Ezzel lehet bejutni akar a parlamentbe is, ez belepo a magyar kozeletbe. gratulalok hozza, kedves honfitarsaim, csak igy tovabb, meg vihetitek valamire, csak tessek eleg hangosan zsidozni! Kepzelhetitek, hogy a kozepkorban milyen utos dolog lehetett ez a zsidozas, ha meg most is, ebben a 'felvilagosult' vilagunkban is ilyen hatassal van az emberekre...

  Már válaszolt
 • menasag ( 3 éve )
@ßƴßɍᶙɱƴ:

Nem téríngőzök, ahhoz nekem irtó merev a derekam.

És ismét zsidózás. Szerintem te a puszta név kiejtése hallatán is kiütéseket kapsz. Tárj át te és akkor megszűnik az allergiád.

@ßƴßɍᶙɱƴ:

Azért tényleg elmagyarázhatnád, hogy egy vallás mitől változtat valakit etnikummá ?

ßƴßɍᶙɱƴ|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

A zsidosag = etnovallas. Aztan, hogy mi is volt elobb, annak eldonteset inkabb Radbiznam. Igen-igen, jol latod, a zsidok mar megint jol jartak. Az O szamukra ez a dolog nem valik kette, csak a mas nemzetisegueknek nem ertheto ez az eletfelfogas. A zsidosag tortenelme, vallasa, identitasa egy es ugyanazon torol fakad, amitol joggal erezhetik magukat 'masoknak'. Aztan, hogy ez kivulrol szemlelve ez hogyan adja ki magat, mar egy egeszen mas kerdes.

Csak, hogy tudd! A vallas, vagy nemzet kerdese, meg a zsidosagot is megosztja, pedig aztan Nekik, igazan erteniuk kellene, meg sem ertik.

  Már válaszolt
 • menasag ( 3 éve )
ßƴßɍᶙɱƴ|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

Ohhh, hat igen,a Magyar fajisag kerdese... Szerintem vicc az egesz, de inkabb bele sem folynek, mert meguti a guta a kedves 'bajtarsakat'.

Csak csendben szeretnem megjegyezni, ha egy torol fakad a Magyar, akkor miert ruhellitek egymast ennyire? Vannak kivalo Magyarjaink, ez nem vitas, meg most is akadnak szep szammal. Sok szep dolgot tettek, de megtobb szemetseget, jellemtelenseget lehetne a szamlajukra irni. En inkabb abban hiszek, hogy ket osi nemzet foglalta el a karpat medencet, es ezek leszarmazottai mind a mai napig ruhellik egymast, pedig egy a hazajuk, egy nyelvet beszlenek, megsem sikerult egy nemzetet alkotniuk ezer eve.

  Már válaszolt
 • pepe ( 3 éve )
 • Lala78 ( 3 éve )
@ßƴßɍᶙɱƴ:

Látod, erre akartam kilyukadni, ugyanis bebizonyítottad, hogy fogalmad sincs mi a zsidó.

Olyan, hogy etnovallás nem létezik. Van sok nemzetiségű ember aki izraelita vallású, de semmi köze a zsidósághoz, és van sok zsidó akik nem izraelita vallásúak.

Hogy mi volt előbb ? hát se nem a zsidó se nem a vallása, de inkább olvass utána.

@ßƴßɍᶙɱƴ:

"... hogy ket osi nemzet foglalta el a karpat medencet, ..."

mindjárt eldobom magam, hehe

Melyik a másik?

  Már válaszolt
 • menasag ( 3 éve )
@pepe:

A Kárpátmedencében több nemzet lakott, mint a biblia által említett részeken összesen.

Az ugyebár egy nemzet volt, csak keverés által mindenféle neveken futottak

Persze ne aggódjatok, zsidók csak a rómaiak által ideiglenesen itt állomásozó

részeken voltak találhatók, a megszállók által adományozott dísz-sírhelyeken,

mint ahogy az a rabszolgakereskedö-üzletág potentatjainak dukál.

menyi gyûlölet menyi méreg

AZT hiszem ma MAGYARORSZAG LAKOSAGANAK egy szâzaléka sem zsidó vagy zsidó

szârmazâsu vannak köztûk öregek gyermekek fiatalok, vagyis aktivak a gazdasâgban esetleg az irodalomban a politikâban stb. egy kis szâmu személyek. Mégis mindenben a zsidók a hibâsak

  Már válaszolt
 • zippo, ( 3 éve )
@caracas:

Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Lendvai Ildikó, Dávid Ibolya, Bokros Lajos, Deutsch Tamás, Fodor Gábor, Horn Gyula, Horn Gábor, Antall József, Schiffer András, Morvai Krisztina, Vona Gábor, Magyar Bálint, Reiner Péter, Draskovics Tibor, Eörsi Mátyás, Ungár Klára, Matolcsy György, Surányi György, Simor András, Martonyi János, Lévai Katalin, Steiner Pál, Stumpf István,stb...stb...stb...ahhoz képest, hogy állításod szerint az ország lakosságának egy %a zsidó, feltűnően sokan vannak vezető pozícióban, nem gondolod?

és ha valaki megnézi ezt a videót:

http://www.youtube.com/watch?v=gIM3UNU-h44

vagy ezeket a képeket:

http://szentkoronaradio.com/belfold/2009_12_10_zsido-konferencia-a-parlamentben

...oka lesz a "gyűlöletre". Ha még többet olvas, akkor pedig eljut arra a pontra, hogy lesz*rja az egészet és inkább ilyen oldalalkat látogat:

http://szombikes.shp.hu/hpc/web.php?a=szombikes&o=1151849342

Áldás minden Magyar Testvéremnek!

  Már válaszolt
 • dzoe ( 3 éve )
sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

"A mit sem tudó, tájékozatlan zsidók többségének a biztonságát azonban nagyon is közvetlenül érinti az, hogy megvalósul-e a pénzuralmi világrend, egyfajta globális diktatúra. Igen sokan nem látják, hogy a világuralomra törő kabbalista pénzuralmi érdekcsoportok valójában a zsidó nép többségét is megtévesztik és kihasználják érdekeiknek megfelelően. E gondolatok alátámasztására idézte Edmondson már említett írásában azt az 1489-ből származó levelet, amelyet bárki elolvashat az 1880-ban megjelent „Review of Jewish Studies” lapjain. Ennek a publikációnak a megjelentetését James de Rothschild finanszírozta. Az említett levelet Konstantinápolyban, a mai Isztambulban működő Nagy Sanhedrin (a diaszpórában élő zsidóság legtekintélyesebb irányító szervezete) küldte a franciaországi Arles rabbijának.

A rabbi azt kérdezte a tekintélyes testülettől, hogy miként lehetne eredményesen küzdeni az antiszemitizmus ellen. A Sanhedrin azt ajánlotta, hogy be kell hatolni a nem-zsidó társadalom minden részébe. E célból fel kell venni a kereszténységet, ahogyan azt Franciaország királya követeli, de továbbra is meg kell őrizni a hűséget a szívükben Mózes törvényei iránt. „A fiaitok legyenek kereskedők, és fosszák meg a keresztényeket a tulajdonuktól; az orvosok legyenek orvosok, hogy elvehessék a keresztények életét. Tegyétek a fiaitokat törvényhozókká és hivatalnokokká, hogy lerombolhassák a templomokat. (…) Intézzétek el, hogy a fiaitok legyenek az ügyvédek és a jogászok, és gondoskodjatok róla, hogy mindig úgy avatkozzanak be a közügyekbe, hogy a keresztények a ti uralmatok alá kerüljenek, hogy ti uralkodhassatok a világon, és bosszút állhassatok rajtuk.”

profitorientált nemzeti Széchenyi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

http://www.judapest.org/jp-szajbarago/izrael-felvasarolja-magyarorszagot/

Meg lehet nyugodni. Mit tudtok Sierra Leone-ról vagy Albániáról? Na? Kb. semmit, ugye? Kb. így vannak világon Magyaországgal is. Ez nem lenézés, rosszindulat vagy ilyesmi, ez tény. Szerintem Izrael is örülne ennek, legalább nyugalmuk lenne.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Folyton felháborodsz, ha valaki jobboldali lapot linkel (amelyek között valóban megtalálhatók elmebeteg írások is, de ki lehet közülük hámozni az elfogulatlan tudósításokat, tanulmányokat is),

ugyanakkor elfogadhatónak tartod ezt a blogot? Aminek már a címe - judapest - is sértő.

A linkelt cikk pedig elég gyenkécske, és erőlködve próbálja megmagyarázni peresz kijelentését..

És miért is kéne örülnünk az izraeli befektetéseknek? Gyémántcsiszolás? Kész röhej.

Mintagazdaság, ahol minket tanítanak paprikát termelni? Ez komoly?

Hogy nem ismerik Magyarországot? Bárhol jártam, mindig meglepődtem, hogy mennyire ismerik.

És ami a fő: szeretik is. Focirajongók, ha megtudták magyar vagyok , rögtön felkiáltottak: Puskás! Németek milliói ismerik a Balatont, a "gulás"-t, stb. Egy csomó helyen ha azt mondom: Magyarország, férfiak rávágják: gyönyörű nők. Ezoterikusok, buddhisták tudják, hogy itt a világ szívközpontja, csakrája. A dalai láma is először a Pilisbe látogatott..

Még New Yorkban is, mikor bementem egy ócska boltba, a pénztáros megkérdezte milyen nyelven beszélünk: ahogy kimondtam hogy hungary, és kérdeztem tudja-e hol van, azonnal felelt:

Európa közepén, Budapest!

Hát, ezek meg az én tapasztalataim..

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Ugyancsak Edmondson az, aki N. H. Bialik, jeles zsidó költőnek a jeruzsálemi Héber Egyetemen (Hebrew University) 1933. május 11-én elmondott beszédéből idézte az alábbi kijelentéseket:

„A zsidók aláásták a kereszténységet, szándékos zsidó összejátszással (…) ez nagymértékben vonatkozik a kripto-zsidókra (titkos zsidókra), akik behatoltak a kereszténységbe, és a keresztények száján keresztül beszéltek.”

Bialik azt is elmondta, hogy ezek a kripto-zsidók hozták létre a reneszánszot, a liberalizmust, a demokráciát, a szocializmust és a kommunizmust. Bialik, aki mint már írtuk, 1933-ban beszélt, így folytatta:

„Ezek a nem-zsidók legalább felismerték ezt a titkot – vagyis, hogy a júdaizmus fokozatosan beléjük hatolt, és beléjük ivódott, mint a kábítószer. A nem-zsidó fellázadni készült, és próbál felkészülni a végső küzdelemre. (…) Ki fognak füstölni minket minden hasadékból és lyukból, ahová elrejtőzünk. Ki fognak irtani minket, mint a bacilust, és megszabadítják magukat tőlünk.” (Judaism in History-A Jewish Conception in "Lines of Communication" July 1933)"

"LEBUKOTT A TELJES POLITIKAI ELIT A RENDŐRMAFFIÓZÓKKAL ÉS A KORRUMPÁLÓDOTT BÍRÓKKAL EGYÜTT A 2006-OS VÉRES VÖRÖSTERROR KAPCSÁN! AZ ELÍTÉLTEKET KONCEPCIÓS PERBEN MARASZTALTÁK EL! A RENDŐRI TANÚVALLOMÁSOK HAZUGSÁGOK VOLTAK, AMI ALAPJÁN A BÍRÓK ÍTÉLKEZTEK! ELKÉPESZTŐ, HOGY MI FOLYIK ITT!!!"

http://video.euroweb4you.eu/2006rendor.mp3

profitorientált nemzeti Széchenyi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

"Folyton felháborodsz, ha valaki jobboldali lapot linkel (amelyek között valóban megtalálhatók elmebeteg írások is, de ki lehet közülük hámozni az elfogulatlan tudósításokat, tanulmányokat is), "

:))))

Jobbára szélsőjobboldali nézeteket valló cikkeket szoktál belinkelni, és azok közel sem elfogulatlanok. Veled konkrétan az a probléma, hogy furtfeszt linkelgetsz mindenféle idézeteket, oldalakat, amiknek néha köze sincs a cikk témájához. Ezt OFFTOPIC-nak hívják. Ez itt kitekinto.hu, tessék ezt tudomásul venni, nem kell telehányni mindenféle blődségeket, idézeteket, mintha a te véleményed lenne. A kitekinto.hu olvasói nem kíváncsiak a te linkelt zöldségeidre, ha arra kíváncsiak, arra van a kurucinfo, szentkorona, barikad.hu meg nem tudom mik vannak. Nem kell még idehozni azokat. Kitekinto.hu maradjon kitekinto.hu-nak. Senki nem kérte, hogy játszd el az agitpropos szereped. Mindig mások idézetei mögé bújva "érvelsz", én tőled önálló véleményt még nem láttam, talán nincs is.

Hozzáteszem, lehet linkelni, ha a mondanivalód alátámasztására használod. De nem kéretlen szétspammelésként. Remélem, érthető voltam.

+

"'ugyanakkor elfogadhatónak tartod ezt a blogot? Aminek már a címe - judapest - is sértő. "

Humorod nem az erősséged, ugye? Szarkazmus se?

Ha már itt tartunk, a judapest kifejezést főleg szélsőjobboldal használja előszeretettel, ez ügyben fordulj hozzájuk bizalommal.

+

"És miért is kéne örülnünk az izraeli befektetéseknek? Gyémántcsiszolás? Kész röhej."

Befektetéseknek örülni kell, legyen az izraeli, német vagy akár amerikai, főleg ha nem robot-munkát igénylő vállalkozásokról van szó.

Izraeli vállalkozások meg éppen arról híresek, hogy nagy hozzáadott értéket képviselnek a termékei. Ez bevételt, munkahelyeket teremt, szociális ellátórendszert tehermentesíti foglalkoztatás által.

Például itt van a TEVA (tévának kell kiejteni, nem tevának) :

http://www.teva.hu/

"A 2500 szakembert foglalkoztató magyarországi TEVA-csoport Sajóbábonyban megépített gyógyszeralapanyag-gyártó részlegével az elmaradott borsodi térségben hozott létre munkalehetőséget és termelői kapacitást."

+

"Mintagazdaság, ahol minket tanítanak paprikát termelni? Ez komoly? "

Igen, ez nagy szégyen Mo.-ra nézve, hogy kedvező mezőgazdasági feltételekkel ország létére paprikát IMPORTÁL...

+

"Hogy nem ismerik Magyarországot? Bárhol jártam, mindig meglepődtem, hogy mennyire ismerik.

És ami a fő: szeretik is. Focirajongók, ha megtudták magyar vagyok , rögtön felkiáltottak: Puskás! Németek milliói ismerik a Balatont, a "gulás"-t, stb. Egy csomó helyen ha azt mondom: Magyarország, férfiak rávágják: gyönyörű nők. Ezoterikusok, buddhisták tudják, hogy itt a világ szívközpontja, csakrája. A dalai láma is először a Pilisbe látogatott..

Még New Yorkban is, mikor bementem egy ócska boltba, a pénztáros megkérdezte milyen nyelven beszélünk: ahogy kimondtam hogy hungary, és kérdeztem tudja-e hol van, azonnal felelt: Európa közepén, Budapest!

Hát, ezek meg az én tapasztalataim.."

Nem azt írtam, hogy nem ismerik MO.-t. Olvasd még egyszer mit írtam. Kérdésemmel a Mo. jelentőségére vagy jelentéktelenségére akartam rámutatni.

Szívcsakra :))))) Röhögnem kell ezen :))))

Igen, Puskás Ferenc, Balaton, gulyás, gyönyörű csajok, Budapest és tovább? Kb. ennyiben merül ki. Ezekkel én is talákoztam, viszont más negatív tapasztalatok is vannak ám. A "magyarok ne lopjatok", a híres magyar korruptság, adócsalás nemzeti sportnak számít, nem egy Nyugat-Európában Mo-t simán Balkán közé sorolják, egyes esetekben nem is ok nélkül.

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Azért egy kicsit vegyél már vissza, baszod! Mi a f*szt képzelsz te magadról? Még jó hogy nem megszabod nekünk, mikor és milyen linkeket másolhatunk be! Már írtam, hogy az egyedül az üzemeltető(k) privilégiuma...úgyhogy csitulj! Egyébként én szívesen olvasgatom Szíriusz okosságait!

"Befektetéseknek örülni kell, legyen az izraeli, német vagy akár amerikai" ugye a zsidóság ereje a szétszórtságában rejlik. de ha nem értenéd...német-zsidó, amerikai-zsidó, magyar-zsidó...jaaa!:)

"kedvező mezőgazdasági feltételekkel ország létére paprikát IMPORTÁL... " nem tudom kik is vágták gallyra a mezőgazdaságot? nem a zsidók, ugye?! nem a pénz miatt, ugye? érdekes, hogy ahová az IMF betette a lábát és előtte mezőgazdaságból exportra termeltek, évek alatt importőröket faragtak belőlük.

"hozzáadott értéket képviselnek a termékei." :DD egyél belőlük sokat....ekkora kretént. Pont egy gyógyszergyártó céget reklámoz!:D Ajánlom figyelmedbe Lenkei Gábor Cenzúrázott Egészség c. könyvét, ahol szépen levezeti a gyógyszerlobby működését.

Nem ettem gyógyszert közel 2 éve és még élek!:) ...bánatodra!:)))

A "magyarok ne lopjatok" kiírások cigányokra vonatkozna...ezt rajtad kívül mindenki tudja(statisztikai adatok szerint a börtöntöltelékek 65-70%a cigány), "híres magyar korruptság, adócsalás nemzeti sportnak számít" vagy inkább zsidó sportnak. Itt van pl ez a Bakács nevű(zsidó!)...lopott(nincs előzetesben!) a biztonsági őrt meg több millióra perli, amiért nyilvánosságra hozta a felvételt.

Pedig ha nem tette volna, a mai napig azt hinném, hogy csak egy rúd szalámit tett zsebre, "szegény"!:))

kopari78|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Tegyük fel, nem értek a kérdéshez nem tudom mit lehet elérni pénzzel, mi a tőke, csak laikus felhasználóként egy konkrét tapasztalat, igaz nem egyedi jelenség.

Amikor a Magyar Posta szétválasztásra került (miért is???) a ratyi levélszállítás maradt a postánál, amiből - hülye is láthatta - pénzt lehetett csinálni azt eladták. (telefon)

Egyik ilyen postától leszakított telefonszolgáltató izraeli tulajdonossal az Emitel nevet kapta. (előtte két-három évvel költöztették teljesen új székházba a város legnagyobb értékű új ingatlanjába, és a teljesen új központot kapott a térség.)

A kapcsolásoknak van egy hiba százaléka. Érdekes módon az új tulajdonos idején ez a hibaszázalék sok ezer százalékkal megemelkedett, volt időszak amikor 10 hívásból 3 téves volt !!!

(egyébként alapesetben kb 10 ezerből egy téves kapcsolás lehetett volna)

/nem én tévedek, hiszen az általam használt Panasonic készülék megjegyezte a számokat, eleve többsége a telefon memóriájában volt tárolva, és érdekes újrahívás esetén már jól kapcsolt/

Másik nagy dobás volt /az addig is meglévő, csak az ügyfelek által nem igényelt/ üzenetrögzítő bekapcsolása. Ezt a központi üzenetrögzítőre értem. Erről nem értesítették az ügyfeleket, én sem tudtam, hogy az enyémen bekapcsolt állapotban van, csak felismertem abból a helyzetből, hogy partnereimet többnyire hiába hívtam, mert ha nem vette fel a második (ha volt meghallgatatlan üzenete más 3. csöngetésre bekapcsolt) csengetésre, vagy beszélt, akkor az üzenetrögzítő bekapcsolt. Ez persze pénzbe került Nekem. És pénzbe került annak az ügyvédnek, kereskedőnek aki nem tudott róla, és elveszítette ügyfelét, mert nyilvánvaló, hogy a 3. sikertelen hívás után nem keresték... (akkor még nem igen volt mobil).

Biztos voltak még trükkök amivel átvertek, de most csak ez jutott eszembe...

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Te most vagy szándékosan provokálsz, vagy tényleg ilyen ostoba vagy? Ki vagy te,hogy rendre mersz utasítani, és egyáltalán miféle rendre? Amit te és a magadfajtád jónak lát?

A véleményem úgy mint én magam és a gondolataim is, SZABAD.

Azzal támasztom alá, amivel jónak látom, és úgy gondolom, hogy másoknak is hasznos, ha elolvassák. És másoknak is joguk van dönteni, hogy elolvassák, vagy átugorják. Ha pedig utánanéznek, joguk van GONDOLKODNI (vagy ez a gond? Ezt nem akarjátok?)!

Milyen érdekes, hol az a baj, hogy sokat idézek, hol meg az, hogy nem hivatkozok hiteles forrásra. Aztán ami nektek nem tetszik, az nem hiteles.

Magyarország világszerte való ismertsége nem abban a néhány mondatban merül ki, esetleg te nem tudsz ennél többet. Azért nem soroltam tovább, mert az lenne igazán off, oldalakat lehetne írni a témáról.

De, mint ahogy mondtam minden vélemény szabad, így a tiéd is. Ha te ezt gondolod a hazádról, amiket fentebb írtál akkor csak sajnálni tudlak.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

A cikkre visszatérve, szerintem ez is provokáció. Már a címe is. Pláne, hogy duplán nem igaz. Hiszen vannak a zsidóknál sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek is Magyarországon. Mégis megint őket kéne sajnálni?

Másodszor a cikk maga cáfol rá a címre, ugyanis Viktor mondandójának a lényege pont az volt, hogy jobb a zsidók helyzete, mint egy évvel ezelőtt ( nem úgy mint az ország többi tagjának).

Idézet a cikkből (mellesleg a Mazsihisz honlapjáról) :

"Jediót Ahronót: Orbán Viktort nem aggasztják a magyarországi antiszemita tendenciák

Orbán Viktor egy izraeli lapnak adott interjújában nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy aggasztják-e a magyarországi antiszemita tendenciák, de úgy vélte, a helyzet tényleg nincs rendben."

Tehát diplomatikus választ adott. De úgy vélem a cím választása helytelen, sőt, felkiáltó jellel egész más értelmet nyer.

Ezért mondom, ha szándékos volt, akkor tényleg provokáció, és megint Drábiknak van igaza:

tudják, hogy sokan harapnak a témára, és alig várják, hogy kialakuljon egy jó kis szájkarate, hogy aztán mondhassák: mennyi antiszemét magyar! Hiszen a cionizmus hajtóanyaga az antiszemitizmus.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@אַהֲרֹן:

Bocs, nem értem rá elôbb.

"Ez a dolog érdekelne, hogy Jézus zsidó származását miért nem ismerik el?"

Szal félreértetted, azt írtam NEM "nem ismerik el", hanem, ha nem musz, nem foglalkoznak vele. Ha mégis szóbakerült, még nem találkoztam olyasmivel, hogy 2ségbe vonták volna zsidóságát, ezt csak "mélymagyarok", ill vérnácik szokták, elôbbiek szrnt pxe magyar volt, utóbbiak szrnt "nem le7ett zs, mert a zs "alsóbbrendû"".

Viszont prófétának a zs vall. tleg nem ismeri el, mert az utsó próféta Maleakhi ( Malakhiás ) volt ( ie. 5.sz. )

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

"1489-ből származó levelet ... Az említett levelet Konstantinápolyban, a mai Isztambulban működő Nagy Sanhedrin (a diaszpórában élő zsidóság legtekintélyesebb irányító szervezete) küldte ..."

Az nem is zavar, hogy 1489-ben már több, mint 1400 éve NEM LÉTEZETT SZANHEDRIN. Isz. 70 óta ( a Templom lerombolása óta ) NINCS SZANHEDRIN.

Ennyi forrásaid hitelességérôl.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Ha valamit cáfolni akarsz, bizonyítsd is, de legalább ellenőrizd amit nem akarsz elhinni.

"Már rámutattunk arra is, hogy még a szétszóródás előtt mint valóságos kormányzati és politikai hatalom dolgozott az alexandriai és a római diaszpóra. A szétszóródás után tulajdonképpen minden zsidó hitközségnek megvolt a maga miniatűr Kahalja, melynek az volt a célja, hogy intézze a zsidók peres ügyeit, különösen azokat, amelyek intézése nem volt kívánatos keresztény bíróságok előtt. A zsidóság által sűrűn megszállott országokban mindenki tudott ezeknek a Kahaloknak létezéséről. Azonban feltétlenül lennie kellett egy magasabb zsidó kormánynak, vagy mint ma mondanánk, "emigrációs bizottságnak", amely a zsidóságot összetartotta, politikai kérdésekben egy célra irányította. Okmányok bizonyítják, hogy ez a titkos zsidó kormány különféle nevek alatt, de mindig fel-felmerült a történelem évszázadaiban. Sanhedrin néven régebben Konstantinápolyban székelt és a zsidók feje a "nagy satrapa" volt. "

Tehát csak a név azonos, megtoldva a "Nagy" jelzővel, és bizony létezett. Mint ahogy az említett levél is megvan.

A 70es évek végén a Népszabadság ifjú kollegái sürün utaztak

a délAmerikai országokba, legtöbbször Argentinába. Lelkesen

meséltek az ottani kávéházi életröl s a százezer magyarul is tudó

ottani zsidóról. Késöbb, mikor már látszott, hogy ezek kapcsolattartó

"szolgálati utak", mivel riport nemigen lett belöle, akkor már csak a

panaszkodás, hogy delAfrikában nem szállhatnak ki, csak Somaliában,

ott viszont temetetlen holtak a repülötér elött...

ezek a srácok most mind nagynevü zsidó-szövetségi tisztviselök,

puszi nekik... (Nemsokára megtörtént Argentina szébombázása, de talán

ezzel nem szoros összefüggésben, csak valószinüen....)

Te jó Ég:)

Titkos zsidó kormány:) Nem a Bet Din?

Satrapa?:)

A Szanchedrin Konstantinnépolyban székelt?:) Azt hittem Alexandriában, Yavnén vagy Cfatton:)

Hogy én milyen buta zsidó gyerek vagyok:)

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

Nyugogyá má le! Fôleg pedig ne bosszancsd a zembert hülyeségekkel! Nem igaz, h ha olvastad r Yosef beszólását, akkor nem olvastad a róla szóló vményeket! A legenyhébb az volt, "elítéli" ( condemn ), de volt elrémítő, iszonyatos, irtózatos, undort/borzadályt keltő, visszataszító (abhorrent).

Ott élô barátom írta: "szokott hajmereszto dolgokat mondani, es ezeken sokat szoktak itt is csamcsogni, foleg a Haaretz." vixont Hering arról már "+feledkezett", h az ilyeneket Izr.ben nem igazán díjazzák, elnézik neki a tekintélye miat ( néhány 7e volt 90 ) amúgy ô volt az elôzô szefárd orsz. fôrabbi. (Idézôjel, mert Hering pontosan tudja.)

http://www.jpost.com/home/article.aspx?id=191782

http://www.adl.org/PresRele/IslME_62/5879_62.htm

http://jta.org/news/article/2010/10/18/2741341/rabbi-yosef-non-jews-exist-to-serve-jews

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3973478,00.html

És - ugyan nem ezzel öszefüggésben - r Yosef korábbi beszólása

http://www.haaretz.com/news/video-shas-rabbi-ovadia-yosef-secular-teachers-are-asses-1.285470

és a haaretz elmélkedése "az Izraelben szinte „félistenként” tisztelt nagy tekintélyű Ovádjá Joszéf rabbiról" ( az id. H. J.-tôl ):

http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/is-ovadia-yosef-also-an-ass-1.258080

+++

http://kitekinto.hu/eia/2011/02/14/orban_nincs_rendben_a_zsidok_helyzete_magyarorszagon/#komment19572 :

Ha tanítani akarsz, elôbb tanulj!

Pszeh van ma is Sanhedrin:

http://www.thesanhedrin.org/en/index.php?title=The_Re-established_Jewish_Sanhedrin

Mint 1 itteni fôrabbi mondta: 5 - 15 rabbi, pont annyira képviseli a zsidóságot, pont annyira irányadó, mint a Zsidó Világkongresszus, v mint a magyarokat a MVSz. Ez így volt a Szentély pusztulása óta.

Izraelben van askenázi orsz fôrabbi, szefárd orsz fôrabbi, de pl a harediket ("ultraortodoxok") 1ik sem érdekli.

A gálutban van ortodoxia, conservative movement, magyar specialitás a neológ és statusquo ante.

A Szentély fenállása idején is voltak szekták, csakhogy az akkori Nagy Sanhedrin tekintélyének +világítására 1 történet:

Megidézték Heródest, a királyt ( a gyûlölt, rettegett, véreskezû, telj6almú zsarnokot, akit mellesleg a Bibliából ismer7sz). A király lóháton jelent +. A Sanhedrin feje RENDREUTASÍTOTTA, felszólította, h menjen haza és jöjjön vissza gyalog, darócban. És Heródesnek + KELLETT tennie.

Ez volt a Sanhedrin és még1x: ilyen, ilyen tekintélyû testület a Szentély pusztulása óta nincs. "Titkos kormány" ... pffff ... muhaha, gigaLoL! Mit gondolsz mé monják, h 2 zsidó 3 vmény? És hány zsinagógát épít 2 zsidó 1 lakatlan szieten? - 3at: 1iknek, másiknak és 1 amibe a lábukat se tnnék be soha. És akkor a diaszporában "kormány", pffffff, MegaGigaLoL!

Nekünk, akik erre az egész vircsaftra csak aligleplezett sajnálkozással nézünk, pedig ugyanannyi erövel lihegve tisztelettel is, de szserencsére ez a fázis kimarad,,, szóval nagyon találó a kis vicced a három sinagogosszal, kb. ha ti így látjátok magatokat, akkor mi csak kikérünk mégegy kisfröccsöt, .... és meredten figyeljük a kezeteket, (meg az eccajgot)....

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Miért ne?

Vagy inkább az Arab Ligába lépjen be?

A Közel-kelet egyetlen európai demokráciát felépítő országa, és azok között is a jobbik fajátból. Kishazánk lassan balkáni lesz, és a demokráciát lebontó kormányfőnk az EU soros elnöke. Mi bajod Izraellel?

@zippo,:

Na persze. Ezek mind zsidók.

Legtöbbje annyira mint te, vagy én.

Vagy valaki attól lesz zsidó, hogy a antiszemiták ellen felszólal, vagy bármit tesz, ami azoknak nem szimpi? Mint a HIt Gyüli? Ja, meg Meggyesi.

Aki gyűlölni akar, az gyűlöl anélkül, hogy ogndolkodna, és nincs szüksége semmi másra, mint erre a jó kis levegőre, ami belengi az országot.

"Valami bűzlik..."

  Már válaszolt
 • zippo, ( 3 éve )

Komoly teológiai vitát folytattok a vallásról.

Minden embernek isten adta joga, hogy milyen vallást képviseljen!

ámde......csak meg kell nézni a történelmet és miről is szól a biblia?

"a zsidóságot mindig is üldözték, szerencsétlenek mindig menekültek"

szegény ártatlanok? .............egy büdös lófaszt!

olyanok ezek mint a paraziták ....beköltöznek egy országba, de!........ dolgozni nem akarnak csak élősködnek a befogadó népen!!!!

a történelem során számtalanszor bebizonyosodott.....megunták azt, hogy csak élősködnek és elzavarták abból az országból.......

egyiptomból azért kellett menekülniük mert megtagadták a munkát......mert hogy állítólag rabszolgák voltak???

a kivonulás után 40 év a sivatagban.....és rátaláltak izrael-re mert az nekik a földi paradicsom.....

elvileg így van a történet ha jól emlékszem......

akkor miért csak 1948-óta létezik izrael ???????

előtte, hol a picsába voltak a 5000 év alatt? vagy ezalatt az idő alatt megunták a paradicsomot?

tudom volt keresztes hadjárat, és római birodalom.......

de nézzük csak a Magyar történelmet ......mi mindig megvédtük, a kis hazánkat ....... 2000 éven keresztül, dacoltunk az elnyomás ellen.....

harcoltunk mindig....... tatár és török hordák ellen.....vagy a habsburg labancok....és még sorolhatnám......

vérünket adtuk s megannyi emberélet árán.....áldoztunk a szabadság oltárán!

nekik zsidóknak...ugyanúgy meg volt adva a lehetőség, hogy megküzdjenek az ellenségeikkel....ahogy mi tettük évszázadokon keresztül.......

de ők inkább elmenekültek......mert "gyáva népnek nincs hazája"!!!

@ßƴßɍᶙɱƴ:

A Szent Korona Jog!

A Kárpát medence mindenkori uralkodója a Magyar szent korona......tehát nem egy tárgynak kell tekinteni hanem egy jogi személyiségnek azaz a mindenkori uralkodónak....

Minden Magyar vezérnek (lehet az király vagy miniszterelnök) egy paktumot kell intézni a szent koronához. Melyben megesküszik, hogy a hatalmát mindig a szent korona jog szerint gyakorolja.....amennyiben ezt megszegi azonnali leváltását kezdeményezik.

amennyiben ez a paktum nem valósul meg, minden cselekedetet, és szerződést semmisé kell nyilvánítani!!!

ezt a jogot 1908-ban a nemzetközi jog elismerte és tudomásul vette.......

csak az a probléma, hogy 1914-ben elfelejtették ezt a jogrendszert visszaállítani és 1989-ben a rendszerváltás után sem tették meg......ezért addig nem lesz összetartás és nyugalom hazánkban mert csak a Szentkorona jog tudja biztosítani számunkra a szabadságot, és azt a jogfolytonosságot ami 2000 évig összetartotta a Magyarokat!

Lehet, hogy a cikkre reflektálni most már nem aktuális, de a

megírása óta sem javult a magyar kisebbség helyzete,

a címben szereplö zsidóké viszont aránytalanul jobb.

Lehet, hogy a Perezék kilóra vettek meg bennünket?

Vagy haleledelnek?

@nneddudgi:

Nem is a buta vallásos fajtátokra gondolnak, akik képesek több ezer éves történelmi tényekre hivatkozva megfosztani embereket a hazájuktól, hanem azokra mocskosul gazdag jórészt zsidó emberekre, akik titkos gazdasági szervezetekbe tömörülve mindent megtesznek azért, hogy még véletlenül se sérüljenek az érdekeik. Politikusokat vásárolnak meg, manipulálják az embertömegeket a médiával, háborúkat robbantanak ki. Mert csak a pénz, a pénz, a pénz számít. Semmi más. Általában veletek aposztrofálják őket, mert tekintélyes részük valóban zsidó származású.

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

Mikor menekültek el, és honnan? Szerintem nem voltak gyávák. Többször föllázadtak a Római Birodalom ellen is. Végül azok legyőzték őket, de nem csoda. Nagyon bátran harcoltak a rómaiak ellen.

  Már válaszolt
 • Lala78 ( 3 éve )
sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Menjünk vissza a kályhához:

Te írtad: "1489-ben már több, mint 1400 éve NEM LÉTEZETT SZANHEDRIN. Isz. 70 óta ( a Templom lerombolása óta ) NINCS SZANHEDRIN. Ennyi forrásaid hitelességérôl."

Aztán meg ezt írtad: "Pszeh van ma is Sanhedrin:"

Ezt csak azután voltál hajlandó elismerni, miután a zsidó lexikonból idéztem.. ( hiszen tudom, hogy a jobboldali forrásokat csípőből utasítjátok el, függetlenül azok igazságtartalmától)

Tehát ha mégiscsak létezett Konstantinápolyban az a bizonyos Nagy Sanhedrin nevű szervezet, akkor minden bizonnyal létezik az említett levél is 1489-ből amelyet bárki elolvashat az 1880-ban megjelent „Review of Jewish Studies” lapjain. Lássuk csak mégegyszer:

"Ennek a publikációnak a megjelentetését James de Rothschild finanszírozta. Az említett levelet Konstantinápolyban, a mai Isztambulban működő Nagy Sanhedrin (a diaszpórában élő zsidóság legtekintélyesebb irányító szervezete) küldte a franciaországi Arles rabbijának.

A rabbi azt kérdezte a tekintélyes testülettől, hogy miként lehetne eredményesen küzdeni az antiszemitizmus ellen. A Sanhedrin azt ajánlotta, hogy be kell hatolni a nem-zsidó társadalom minden részébe. E célból fel kell venni a kereszténységet, ahogyan azt Franciaország királya követeli, de továbbra is meg kell őrizni a hűséget a szívükben Mózes törvényei iránt. „A fiaitok legyenek kereskedők, és fosszák meg a keresztényeket a tulajdonuktól; az orvosok legyenek orvosok, hogy elvehessék a keresztények életét. Tegyétek a fiaitokat törvényhozókká és hivatalnokokká, hogy lerombolhassák a templomokat. (…) Intézzétek el, hogy a fiaitok legyenek az ügyvédek és a jogászok, és gondoskodjatok róla, hogy mindig úgy avatkozzanak be a közügyekbe, hogy a keresztények a ti uralmatok alá kerüljenek, hogy ti uralkodhassatok a világon, és bosszút állhassatok rajtuk"

Mindez (és még sok más is) azt bizonyítja, hogy mégiscsak húzódik a háttérben egy gonosz erő ami az emberiség ellen irányul. Ez egy rendkívül agyafúrt gondolkodásmód, ami még a tisztességes zsidó embereket is befolyásolja. Gyűlöletet generál mindkét oldalon, s míg azzal vannak a felek elfoglalva hogy azon vitatkoznak vajon a tyúk volt-e előbb vagy a tojás (hisz az ellenségeskedés egyik fő érvei közé tartozik, hogy a "másik" kezdte a gyűlölködést), a szakadék csak egyre növekszik.

Tehát kedves netuddki nem azzal kéne foglalkozni hogy görcsösen bizonygatsd a zsidó világösszeesküvés valótlanságát ( hiszen az már amúgy is egyre több ember számára nyilvánvaló), hanem felhagyva a végnélküki vitákkal, EGYÜTT megkeressük azokat, akik a gyűlölködés magvait újra és újra elvetik.Csak úgy lehet őket legyőzni, ha minden ember összefog a közös ellenség ellen.

profitorientált nemzeti Széchenyi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@dzoe:

"A Közel-kelet egyetlen európai demokráciát felépítő országa, és azok között is a jobbik fajátból. Kishazánk lassan balkáni lesz, és a demokráciát lebontó kormányfőnk az EU soros elnöke."

Ez így van.

+

"Mi bajod Izraellel?"

Nyitott kapukat döngetsz:) ,mert nekem Izraellel semmi bajom, valószínűleg még új vagy itt, mert ha jobban megnézed a többi "topikon" írt irományaimat, meglátod, inkább védeni szoktam.

Izraelre mint Nyugat előretolt bástyára tekintek, ha ők elvesznek, Európa is elveszik. Ma azt látnánk hírekben, hogy Spanyolországban, Olaszországban, Törökországban, Oroszország kaukázusi vidékén háborúznak, robbantásokat éátnánk stb. Mi, európaiak egyelőre partvonalról figyeljük az eseményeket,

Izrael EU tagsága ellen nincs kifogásom, Ciprust is felvették, az is Ázsiában van földrajzilag, kulturálisan viszont közelebb Európához. Felőlem felvehetik Új-Zélandot is, csak annyi feltétel legyen, hogy vallja magáénak a demokratikus elveket stb. stb. Más kérdés, hogy Izrael akar-e csatlakozni EU-hoz, mert szerintem nem akarnak.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

"dolgozni nem akarnak csak élősködnek a befogadó népen"

Aha. Szal pl a herendi és a budapesti porcelángyár, a Zsolnay porcelángyár, a Goldberger, a Wiess Manfred Mûvek stb csak úgy lett, ugye? Meg sem fordul a fejedben, hogy a zsidó iparos elkezdett dolgozni a kis kócerájában, majd mikor kezdett menni, mert jól és sokat dolgozott, felvett embereket, aztán többet, így lett nagyobb vállalat.

Vagy pl a mûegyetem professzorai. Ja persze, szted az nem munka.

"egyiptomból azért kellett menekülniük mert megtagadták a munkát"

Igen, rabszolgák voltak, de nem munkamegtagadás miatt kellett menniük, hanem az ÙR parancsára. Esetleg olvasd el a Bibliát!

"rátaláltak izrael-re"

(Erre is) rosszul emléxel. A 40 év elején is tudták, hol van, de mivel hallgattak agyáva kémakre és az ÚR parancsa ellenére vonakodtak megkezdeni a honfoglalást, az ÚR azzal büntette ôket, hogy 40 évig a sivatgban kell vándorolniuk, az egész nemzedék ott pusztul el, csak a következô nemzedék mehet be Kánaánba. ( A "sivatag nemzedéke", mely már nem ismerte a rabszolgaságot, mentes volt a szolgalélektôl. )

Mellesleg elárulnád hogylett a sivatagi Szentély, ha nem akartak dolgozni?

"akkor miért csak 1948-óta létezik izrael ?"

Mert nem. Töribôl bukta. ie. 1030 körül kenték fel az elsô királyt ( Sault) - attólfogva létezett Izrael egészen isz. 70-ig, amikor a Római Birodalom - 4 évig tartó véres harcok során - végül vérbefojtotta a szabharcot, lerombaolta a jeruzsálemi Templomot, kitiltotta a zsidókat Jeruzsálembôl, több százezret elhurcolt és megszüntette az államot. 62 év múlva újabb szabharc, a Birodalom újra vérbefojtota, ezúttal lerombolta, felszántotta egész Jeruzsálemet és Hadrianus, a véreskezû császár az egész területet elnevezte "Palesztinának", hogy eztörölje Izrael nevét is. ( Mint tudjuk, már neki SEM sikerült ).

Azóta létezikk Palesztina, mint földrajzi fogalom.

"nézzük csak a Magyar történelmet ......mi mindig megvédtük, a kis hazánkat ....... 2000 éven keresztül"

Újabb bukta töribôl, de mataekból is. Kárpátmedencei honfoglalás: 896. ( igaz némelyek szerint már 500-as évektôl, de akkor is csak 1500 év ) Ráadásul államalapítás csak 1000-ben, azóta csak 1011 év. Ja, és a tatárok, törökök nem is voltak.

"de ők inkább elmenekültek"

Frászt, mint fentebb említettem, nem menek¨ltek, hurcolták ôket. Már aki túlélte, mert pl a Masszada ( magaslat a Holt tenger közelében) védôi még 2 évig ellenáltak, majd a 967 közül 960-an öngyilkosok lettek, miután élelmük elfogyott és nem volt esélyük további ellenállásra.

Szal, öcsisajt, tanulj egy kevest, mielôtt fröcsöx ! ( !!!!!!!!! )

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

Póbálj még lejjebb! Nehéz lesz, de ügyi vagy, bizt sikerül!

Azé remélem, rajtad kívül mindenkinek vili, de a kedvedért szájbarágósan:

Azt írtam, az ókori Sanhedrin, ponotosabban a Nagy Sanhedrin tekintélyéhez hasonló tekintélyû testület a 2. Templom lerombolása (isz. 70.) óta nem létezik.

Azt is írtam, pszeh van Sanhedrin, vagyis olyen testület, mely magát így nevezi. Több is, mindig is volt, ezeknek azonban sohasem volt hatása néhány száz esetleg néhány ezer zsidónál többre.

Ha annyira +kedvelted a Zs. Lexikont, nézd meg a Sanhedrin címszót ( lehet, Sz-el ), látni fogod: minden koszfészeknek volt Sanhedrinje, de Nagy Sanhedrin csak 1, olyan tekintéllyel, mely elôtt a rettegett zsarnoknak is meg kellett alázkodnia. Ilyen azóta nincs.

Ami Robert Edmondsont illeti (tôle idéztél), ôt egész Amerika vérnáciként tartotta, tartja nyilván, egyetlen betûjére sem érdemes szót vesztegetni.

Tehát kedves sziriusz, nem azzal kéne foglalkozni hogy görcsösen bizonygatsd a zsidó világösszeesküvést, ( hiszen az a legtöbb ember számára nyilvánvalóan hülyeség), hanem felhagyva a végnélküki vitákkal, EGYÜTT megkeressük azokat, akik a gyűlölködés magvait újra és újra elvetik.Csak úgy lehet őket legyőzni, ha minden ember összefog a közös ellenség ellen.

Tartok tôle, Neked nem is oan nehéz megtalálni. Pl, aki fizet Téged azé, hogy ezt a hülye, hazug náci propagandát nyomod ezerrel.

Azt reéli a marha, hogy maj megint lehet így tömeg-rablógyilkosságot rendezni jogi megalapozással, mint a régi szép idôkben.

Csakhát ma már ez nem megy, ma már a zsidóknak van hova menniük akkor is, ha túl sok embert sikerülne ismét meghülyíteni, de arra sincs túl sok esély.

@nneddudgi:

Az a legjobb az írásaidban, hogy amit nem tudsz tényekkel bizonyítani azt ráfogod a vallásra :))

..." az úr parancsára kellett menniük".

Ezek szerint akkor mindent rá lehet keni, jó nektek, van agy balak aki mindent visz.

Komolyra fordítva a szót ezek a kijelentések már magába bűn. A többi a te dolgod.

Isten azt mondta az araboknak, hogy terjesszék erőszakkal is a hitet, mert a mennyországba kerülnek. Tehát nyugodtan gyilkolhatnak. Isten azt mondta a zsidóknak, hogy övék Palesztína, vagy Izrael vagy ahogy szeretitek szólítani. Ezért a zsidók nyugodtan gyilkolhatnak.

Nekem senki nem mondta, hogy ezek az emberek barmok és retardáltak... De nem is kellett, üvölt róluk.

Csak egy elméleti kérdés : ha a besenyők leszármazottai - tegyük fel nem asszimiláltuk őket, - és akik ma is az ország területén élnek és a fejükbe veszik holnap, hogy függetlenedni akarnak (még csak nem is autonómiát! ) akkor jogosan követelnék tőlünk az ország harmadát mondjuk?

(ők már előttünk itt voltak, államot ugyan nem alapítottak csak a lovaikat tenyésztették) Szépen fegyveres harcot indítanának és az mondanák, hogy ők szabadságharcosok.

maarattila2|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Ha már a Bibliából idétgettek:Jézus a zsidóknak

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja."

(János evangéliuma 8.44)

Vagy egy 19. századi példa: 1865 -ben (nem biztos a dátum, de ez most nem is lényeges) létrejön az USA, ám úgy 150 évvel később a sziu indiánok a fejükbe veszik, hogy nekik elvették a földjüket és visszakövetelnék Colorado államot például. És nem érdekli, hogy az USA kormánya azt mondja, hogy : de hisz kaptál jogokat,egyenrangú vagy, van munkád , vasutad, interneted , telefonod, biztosításod, kórház, stb stb., egy nagy rakás civilizációs eredmény. Felépítettünk egy egész országot,már nem kell sátorban élned mint az őseidnek. Leszarja. Neki a földje kell vissza, saját országa. Jogos lenne a fegyveres harcuk és azt is támogatnád teljes mellszélességgel?

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Persze, világos. Itt van mégegyszer:

1: " Az nem is zavar, hogy 1489-ben már több, mint 1400 éve NEM LÉTEZETT SZANHEDRIN. Isz. 70 óta ( a Templom lerombolása óta ) NINCS SZANHEDRIN."

2: " Pszeh van ma is Sanhedrin:"

Minél többet magyarázkodsz, annál nevetségesebb vagy.

Azért vágtad rá az eredeti hozzászólásomra hogy nincs szanhedrin, hogy hiteltelenné tehesd az idézett levelet. Hozzá is tetted: "Ennyi forrásaid hitelességérôl."

Aztán bebizonyítottam hogy igenis létezett az említett szervezet, és láss csodát, kiderül, hogy mánmeg több is van, és te tudtál róla. Aztán azt részletezted hosszan, hogy eme szervezetek milyen jelentéktelenek.(Csak arrról a levélről ne kelljen elismerni hogy létezik)

Most azzal jössz, hogy akinél erről a levélről olvastam, " egész Amerika vérnáciként tartotta, tartja nyilván". Ez hazugság és rágalom, csak azok próbálták így lefesteni, akiket leleplezett.

Kétszer fogták perbe mindenféle koholt vádakkal, mindkétszer felmentették.Ő maga így fogalmaz:

"„Nem a vallásukat, nem a fajukat vagy népi hovatartozásukat, illetve mint egyes embereket bírálom a zsidókat, hanem a zsidó vezetőséget, (vagyis a bankárokat) akik Amerika ellen tevékenykednek, és megpróbálják felszámolni az amerikai politikai filozófiát, és átvenni az országot. Zsidóellenes maradok egészen addig, amíg a zsidóság nem mond le erről a felforgatásról. Ha az elkövető valamilyen más közösség lenne, nem a zsidó kisebbség, magatartásom pontosan ugyanez lenne. Ez ma a legnagyobb és a legsürgetőbb probléma a világon. (…)”

Függetlenül attól hogy minek tartod Edmondsont, megint csak az eredeti kérdésre kell visszatérnem: az a levél létezik, tehát nyilvánvalóan vannak emberek akik abban a szellemben gondolkodnak és tevékenykednek ma is.

Az utolsó két mondatodat nem kommentálnám, feltételezem hogy csak indulatodban írtad.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Henry Makow a 'The Trouble with Judaism' (A baj a júdaizmussal) című írásában elemzi a PaRDeS-t, és kiemeli, hogy az jövőbelátó és sokkoló figyelmeztetés nemcsak a zsidók, de az egész emberiség számára. A júdaizmus, mint vallás a zsidó nép egészét kívánja közvetítőnek megtenni Isten és az emberiség közé, a zsidóságot helyezve Jézus Krisztus helyébe. Makow a maga tömör módján így foglalja össze: A júdaizmus azt akarja, hogy a „zsidók” legyenek az Isten. A zsidó messiánizmus, amely zsidó értelmezésben egyfajta humanista földi paradicsomnak a létrehozását jelenti, felváltaná a lelki üdvözülést. A zsidó holokauszt lép krisztus passiója és keresztre feszítése helyébe. A tömegtájékoztatásban ezért részesül a holokauszt megkülönböztetett elbánásban, azzal a 60 millió emberrel szemben, aki a második világháborúban meghalt. Samir lehetségesnek találja, hogy nincs, vagy alig van olyan zsidó, aki teljesen értené, amit a szervezett zsidóság legfőbb vezetői akarnak."

@nneddudgi:

Szóval téged ennyire beetettek pl az MTA.......? Az amit te honfoglalásnak nevezel....az második hazatérés......ennyit a történelem tudásodról.

akkor ezek szerint elhiszed azt is...hogy a Magyarság a finnugor nyelvcsaládból származik????

nézz utána..............a finnekkel 600 szavunk egyezik pl apa, fiú, fiam......stb

a Magyar nyelvnek körülbelül 2 millió szava és dialektusa van......nézz utána ennek is......

pl az angolszáz nyelv 16-20 ezer szóból áll ......

Hogy mi Magyarok mióta vagyunk itt ????? Ezek szerint halvány fingod nincs arról hogy "honfoglalás" (ahogy nevezed) elött 150-200 évvel már a sírokba keresztet raktak őseink

tehát a kereszténység felvétele teóriád is elbukott.....!!!!

arról meg végképp nem tudsz semmit......találtak több kőtáblát amin ősi Magyar rovásírás volt.....radiokarbonos vizsgálattal kiderítették, hogy kb 16-18 ezer évesek.....!

akkor mióta vagyunk mi itt?????

mikor a Szentkoronát visszakaptuk a hetvenes években az akkori Pápa kategorikusan kijelentette, hogy a keresztény katolikus egyháznak semmi köze nincs ehhez a koronához!!!!

ha nem hiszel nekem nézz utána!!!!

Ezt követően két független szakértővel megvizsgáltatták és mind a kettő egymástól függetlenül azt nyilatkozta, hogy a korona ......és most kapaszkodj meg......időszámításunk előtt 8000-ben készült egy ókori sumer ötvösműhelyben.....ehhez ad hozzá azt a 2000 évet és megkapod......

a Szentkorona 10000 éves .......azt meg mindenki tudja hogy mindig a Magyar nép volt a jogos és egyetlen tulajdonosa........!

arról sem tudsz mert sötét vagy!......IV Béla királyunk akit második honalapítóként is emlegetnek....1243-ban királyi megbízó levelet küldött a Tapolcai fő Apátnak........melyben ezt írta.........országunkban a tatár hordák támadásaival bebizonyosodott, hogy csak az erős kőből épült erődítmények képesek ellenállni, és megvédeni a népet.......ezért megparancsolom, hogy keressen egy várépítésre alkalmas szigetet a Balatonban és oda építtessen egy erős kővárat mely egy esetlegesen bekövetkező külső támadásnál védelmet biztosít .........

Ennek a levélnek köszönhetően felépítették a mai nevén ismert Szigligeti várat.....amely még ma is ott áll a Balaton fölött......igaz, hogy már nem sziget, mert annyit zsugorodott a Balaton az évszázadok során.....ez írásos bizonyíték a tatárjárásra......

nézz utána.....nem kell sokat keresni......vagy látogasd meg a vár romjait ott is megtalálod a vártörténeti leírásban......

1526-ban a Mohácsi csata után......a török sereg az Ős Buda vára felé vette az irányt......

de nem a Budai vár volt a céljuk, hanem a fehér város.....gondolom ezt sem tudod......

A fehér várost Pálos szerzetesek építették valamikor 1300 körül hófehér mészkőből, tornyai magassága egyenként 375méter magasak voltak .....ez volt az eredeti Székesfehérvár a Pilis szívében az amit koronázó városként ismerünk.......

leírások vannak erről is ......a török sereg 20000 katonával két hétig tombolt és porig rombolta a várost..........csak mellékinfó megtalálták a romjait!

ezt is megtalálod...... ha keresed

mindennek fényében ......!

a történelem ismerete nem azon múlik, hogy elolvasod az iskolai tankönyveket és szóról szóra elhiszed amit ott írnak.....

de neked nem kell utána olvasni .....te nem érdemled meg azt, hogy Magyar történelmet olvashass.....!

Tisztelned kéne ezt a népet.....ha már itt élsz közöttünk.....!

  Már válaszolt
 • Mózes ( 3 éve )

A bizánci kodexek is konkrétan rögzitik, hogy az észak-kaukazusi, többhelyszinen élö magyarok nemcsak, hogy rokonságban voltak a bizánci császárokkal, de lényegében az egyetlen nép voltak, akikhez soha nem küldtek térítö papokat, mivel tudomásul vették, hogy az un. "kereszténység" legrégibb formáját, a manicheus Jezus-hitet vallják. Amikor a judeo-keresztény gyilkosok lemészárolták Koppányt, a jogszerinti trónörököst, akkor Koppány dux-rendfokozattal (királyi fennség) benne volt az írott bizánci protokollban....

Ja!!!!! Bocsássatok meg nekem .......mivel ha nem Magyar vagy !

hiába olvasod amit írtam, a büdös életben nem fogod érteni az összefüggéseket

a történelmünkben........

arról meg ne feledkezzünk meg, ha már azt állítjátok hogy ti is ide tartoztok több évszázada......

és bírálni meritek a Magyarok történelmét.......

akkor miért csak 1875-óta teljes jogú állampolgárok a Zsidók Magyarországon?

@Kali Krisztina:

A Római birodalom térképén volt egy fehér folt Európa közepén......soha nem tudták elfoglalni.....

a Duna volt a választóvonal és a Pilis ez mindig szabad terület volt.......

Őseink még Rómába is bevonultak Attila vezetésével .......a kutyafejű vezérnek hívták a rómaiak...

ez időrendbe kb akkora tehető ......erről ennyit

@Lala78:

Egy átlagember kevesebb mint 14 ezer szót használ, és azok szókincsében sem szerepel több 70 ezer szónál, akik különleges nyelvi adottságokkal bírnak.

"A nyelvek, de különösen az angol nyelv használatát és fejlődését nyomon követő austini intézet, a The Global Language Monitor (GLM) előrejelzése szerint a jelenlegi bővülési ütem alapján az angol szavak száma június 10-én fogja elérni az 1 milliós határt."

"...a szókészlet nagyságára vonatkozólag csak becslések lehetségesek, nem pedig pontos felmérés. Ezek a becslések szótárak adatain alapulnak. A készülő akadémiai nagyszótár eddigi anyaggyűjtése alapján végzett számítások azt mutatják, hogy – a képzéseket, tájszókat, műszókat stb.-t is beszámítva – mintegy 800 000-re tehető a magyar nyelv összes szavainak a száma, ha figyelmen kívül hagyjuk a szépen, nagyon-féle határozó(szó)kat meg az igeneveket. Ha ezeket is számításba vesszük, 1 065 000-re becsülhetjük a magyar szókészlet nagyságát."

A magyar nyelv sajátossága a nagyon sokféle ragalak, ezért tud ennyi szó lenni. De ha csak a ragozatlan alapszókincset vesszük figyelembe, - mint ahogyan az angol is ezt méri csak - akkor kiegyezhetünk a 800.000 szóban. A legismertebb költőink 25-30.000 szóval gazdálkodtak életművükben. (Arany, Juhász, Petőfi). Egyébként másfél milliárd ember beszéli az angolt, minden 98. percben születik egy angol szó, ma ez a legdinamikusabban fejlődő és leggazdagabb nyelv a világon.

2. A finnugor nyelvcsaládhoz tartozunk.

Tudománytalan cikkek és könyvek, nevenincs dilettáns, liftszerelőből lett nyelvészek és sumerológusok amit írkálnak nem biztos, hogy kritika nélkül el kell hinni, csak azért mert ki van nyomtatva. Minden szakma – legyen az akár lakatos, orvos vagy mérnök – műveléséhez szakmai ismeretek kellenek. Miért lenne ez másképp a tudományokkal, esetünkben a nyelvtudománnyal vagy a történettud.-nyal is?

"Bárki, aki nyelvrokonság-bizonyításhoz kezd, nem kerülheti meg a tudományos összehasonlító módszereket, és azt a néhány alapigazságot, amit már általános iskolában is tudni (tanítani!) kell(ene). Például azt, hogy „a nyelvek rokonsága nem jelent egyúttal antropológiai, genetikai rokonságot” Rédei Károly

A honfoglalással megintcsak ugyanez a helyzet. Az elmúlt 10-15 évben felröppent elméletek semmit nem bizonyítanak vagy cáfolnak, csupán szenzációhajhász stílusukra, bulváros mondanivalójukra vevő sok nacionalista vérmagyar, akiknek lételeme az összeesküvés-elmélet, a zsidó konspiráció. Mert ha jól sejtem emögött is a zsidók állnak....

A szentkorona pedig 10.000 éves ! bravo :))))

no komment

ha már mindenhez ilyen okosan hozzászólsz.......

egy szóval nem mondtam, hogy a zsidók állnak mögötte......

de ha már a zsidóknál tartunk......

én azt mondom rátok hogy zsidók vagytok......akkor meg vagytok sértődve, és kiabáltok meg szaladtok a bíróságra ........panaszkodtok, hogy diszkrimináció ért titeket, mert le zsidóztak!!!!

De! .......Nekem mondhatod, hogy magyar vagyok én ezt büszkén vállalom!

Én nem megyek panaszkodni senkihez .......mondván lemagyaroztak.......!!!!

ennyi a különbség

Én nem sértődök meg azon ha azt mondják zsidó vagyok. De ha ezt összefüggésbe hozzák valami negatív magatártással, diszkriminációval,stb stb akkor joggal mondhatja az ember, hogy a zsidósága miatt veték elő. De mégveletlen sem hallottamolyat itt, hogy vkit vmi pozitív értéke miatt hozták összefüggésbe a zsidósággal

Másfelől pedig elsősorban magyar vagyok. zsidóü vallású magyar ember. Röviden magyar zsidó.

És akármennyire is felfoghatatlan ez számodra, ennek vallommagam, ez az én identitásom és nem engedem, hogy bárki ezt kívülről definiálja és megmagyarázza nekem, hogy én ki vagy mi vagyok.

Semmivel nem vagy magyarabb nálam.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Mózes:

Kellemetlen lehet ez a tudathasadásos állapot, az identitás-zavar tipikus példája.

Szerintem az ember vagy ez vagy az. Van kutyám is meg macskám is, de kutyamacskát még nem láttam. Az ember neme szerint : vagy férfi, vagy nő. Nem lehet az embernek két szíve sem.

A focidrukker vagy fradista, vagy újpesti.

Ugyanígy nincs olyan sem, hogy magyar zsidó. Két teljesen eltérő kultúra gondolkodásmód, viselkedésforma.Az egyik megbocsátó a másik bosszúálló. Az egyik mellérendelően gondolkodik, magát a teremtett világ részének tartja, a másik uralni és birtokolni akarja azt.

Ha valaki zsidó ősöktől itt született és szívében magyarrá vált, azt mondja magáról: zsidó származású magyar vagyok. Vagy zsidó szellemben él és gondolkodik, azt mondhatja: magyarországi zsidó vagyok.

Nincs zsidó magyar sem, vagy arab zsidó, magyar szlovák, román magyar, angol francia stb.

Lehet: izraeli magyar, líbiai zsidó, magyarországi szlovák, romániai magyar, angliai francia stb.

Azért vagyok nálad Magyarabb........... ha már így fogalmazol.....

mert az írásodból kitűnik....hogy lenézed a történelmünket......mert elhiszed amit a tankönyvek írnak....és nem tudod elfogadni azokat a bizonyítékokat amiket szinte bárhol megtalálsz nem kell keresni sem.......csak olvass a sorok között....

azt mondod elsősorban magyar vagy.....akkor nézz utána ennek.......Boszniai piramisok

a mai napig nem ismeri el a világ, hogy ezek valóban léteznek pedig ott vannak...sőt a legnagyobb kétszer akkora mint az egyiptomi piramisok........egy amerikai milliomos üzletember talált rá .....persze semmilyen régészeti végzettséggel .....csak lelkes amatőr

De! Ami a lényeg, ez az ember tele van pénzel.....a legelismertebb szakembereket fogadta fel....akik megállapították háromszor korábban épültek mint az egyiptomi társaik....

és a legdurvább...... ősi rovásírást találtak rajtuk, de nem tudták beazonosítani a szakemberek

(vagy inkább nem akarták) ....aztán az emberünknek eszébe jutott a szomszédos ország (mert ő olvas történelmet) szóval eszébe jutott, hogy egykoron a magyar királyság területe volt...... felkérte a világhírű magyar házaspárt (rovás és ék írás szakértők) fejtsék már meg milyen nyelven írták.......mondanom sem kell ősi magyar rovásírással egy az egyben fordítani tudod.....

(ezt a rovásírást, én személy szerint is ismerem és foglalkozom vele, és még sok magyar rajtam kívül)

nézz utána, legyél hitetlen....... bizonyosodj meg róla, hogy amit írtam az igaz....

......... az egész világ elzárkózik, mivel a világtörténelmet kellene átírni......természetes, hogy nem írják a tankönyvek pedig...2005-ben találták meg.....mert egy idióta felfogás szerint amit a tankönyvek nem írnak az nem is létezik vagy létezett?

ha esetleg kedved támad kirándulni, Budapest-től kb 300km délre Boszniában megtalálod....

Te azt mondod magyar-zsidó vagy!

Én azt mondom magyar-magyar vagyok!

és azt tudtad, hogy a zsidóságot nálunk mint vallást tartják számon hivatalosan már a monarchia óta? Ha kisebbség lenne a zsidóság vagy nemzetiség,ahogy tetszik, még zsidó kisebbségi önkormányzat is lehetne. Csakhogy nincs. Mert a KSH ha népszámlál azt kérdezi, hogy milyen vallási felekezetű vagy? és itt lehet be x-elni a zsidót és nem a kisebbségnél.

Az, hogy te fajgyűlölő módon nemzetkarakterisztikával próbálod leírbni a különbséget két ember között, az pontosan rámutat a fajgyűlölő mivoltodra. Különös tekintettel az általánosító negatív jellemzőkre. Ez a legostobább emberek sajátja.

Egy szó mint száz : ne ám hogy te mondd meg nekem, hogy mi a helyes identitástudat ! Azt meg pláne ne akard elmagyarazáni, hogy mit jelent az identitás zavar, csakmert te sportot csinálsz a kirekesztésből és a gyűlölködésből!

Ez a "szívében magyarrá vált " -szöveg egy 19. századi nacionalista világ csökevénye, ahol a nemzetállam eszméje volt az isten. Ezen már túlléptünk egy ideje...

Nem akarok nagyon beleugatni a retardáltpárbajba, de Lala78-nak igaza van. És tényleg nem hittem volna, de tényleg vannak Boszniában piramisok. Viccen, poénon, trollkodáson kívül, tényleg.

Nagyon durva. Köszi az infot Lala.

(Google, meg You Tube-on keressetek rá.)

http://www.youtube.com/watch?v=ZVq8u5SkrHs

Itt megnézhetitek. Kimeríti a megdöbbentő fogalmát.

@dzoe:

Igen ezek itt mind zsidók. Miért? szerinted melyik nem az? De ahogy látom Orbánt és Hendét kihagytam a listámból...:) ezért bocsánatot kérek...elkapkodtam.

Hende azért is "érdekes" figura, mert ugye nemrég zajlott Izraelben a 11. Herclija biztonságpolitikai konferencia és ott azt merészelte mondani a gyökér, hogy a "magyar" kormány fel fog lépni minden antiszemita megnyilvánulás ellen.

Akkor még naivan nevettem rajta...persze most is, de kicsit más szájízzel, ugyanis Párizsban letartóztattak a világ egyik leghíresebb divattervezőjét-tudomisénkit-, mert zsidózott.

Nos itt tart a világ!:))

Ne haragudj meg, de ezután az elszólásod után nem igazán tudlak komolyan venni. Aki felszólal az "antiszemiták" ellen, annak vagy kib*szottul tömik a pénztárcájukat(holokárpótlásból van lecsó bőven), vagy zsidó, vagy halvány lila fingja sincs arról amit beszél.-ha már v.mi bűzlik:DD

Magyar zsidók!

ha már ennyire véditek a zsidókat mint testvéreiteket......!

akkor néhány infó a második világháború kapcsán......

A nemzet szocialista német munkáspárt.(NSDAP)..... azaz a náci Adolf Hitler pártját ......amerikai zsidó bankárok pénzelték......

és ő általuk került hatalomra.......csakhogy amire ők nem számítottak......

Hitler behülyült .....szó szerint......és világuralmi ambíciókat dédelgetett......majd a folytatást mindenki ismeri.........

ámde amit nem tudtok.....az egész Európai kontinens meg akart szabadulni a zsidóktól.....

köztük az angolok és a franciák.......

hiteles forrás......szó szerint idézem....

"A PÁTRIA nevű gőzhajó 3500 fő német ajkú zsidót próbált meg kitenni 1938-telén Palesztina partjainál egy brit naszád elsüllyesztette a hajót utasaival együtt!"

ez persze a náci német ország bűneiből semmit nem von le!...............

csak ne felejtsük el azt a tényt, hogy anglia sem kért a zsidókból mert szemrebbenés nélkül kiadták a parancsot a hajó elpusztítására....... mert igen!

már 1936-tól tárgyalások folytak, hogy létre kell hozni egy zsidó államot amit, ma Izrael-nek nevezünk....!!!!

ezek csak mellék infók......de persze én vagyok nacionalista barom????

aki el akarja törölni a zsidókat ????

nem, nem akarom ......hidd el ......mint a Magyar történelem igazolja.......

soha nem volt Magyar vezér aki le akarta volna igázni a világot, vagy hatalmába keríteni.....

ezt értsétek meg Magyarországon nem éltek Hitlerek és nem éltek Napóleon-ok ......

soha nem akartunk jogtalan földet vagy hatalmat szerezni......

a mi jogos tulajdonunk a Kárpát Medence !!!! ahogy Trianon előtti határaival volt......ahogy jogtalanul elvették tőlünk...és büntették meg a Magyar népet!!!

mert nem lehet Magyarnak nevezni azt, akinek nem fáj Trianon!!!!!

és ha te Mózes aki Magyar zsidónak nevezi magát......nem érted mert, nem magyar-magyar vagy!!!

akkor sajnálni tudlak csak........

de ne nevezz zsidó gyűlölőnek, mert nem tudod miről beszélsz......

a Kárpát Medencében...azaz a Magyar királyságban azért volt sokrétű nemzetiség.....

mert a Magyar egy vendégszerető befogadó nép.....

Nem véletlen, van a történelemben leírva a környező népek imái.....:

isten mentsen meg minket a Magyarok haragjától és a nyilaitól.....

és akkor kérdem én ....miért kéne félni bárkinek egy vendégszerető befogadó nép haragjától???

megvan a válasz?

egyszerű .....innen ered a nacionalizmusunk!!!

gyere ide..... vendégül látunk, befogadunk közénk .....!

de ha gusztustalan vagy, és hatalmat akarsz felettünk ........nos.........akkor ne csodálkozz, ha nacionalista megnyilvánulásban lesz részed......

és nem lehetsz még ,csak egy kicsit sem megsértődve....!

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Jól nyomod Lala, aki ezt sem érti meg az azért nem, mert nem is akarja.Mert a valódi lételeme a vita, gyűkölködés és ellenségeskedés.A magyarok nem ilyenek.

Nos ha mindenki lehiggadt, és tényleg békés szándékok vezérlik, ugorjon egy percre ide:

http://chartaxxi.eu/

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

szóval a te definíciód szerint az magyar, aki megnézi a bosnyák piramisokat és minden kritika nélkül elhiszi az alternatív történelem legújabb elméleteit, ám az iskolákban oktatott, az akadémia hivatalos történetírását zsigerből hamisnak és hazugnak mondja. Illetve még magyar az, akinek fáj trianon.

Továbbá bevezetted a "maygar-magyar" fogalmát, ami ugye egy cseppet sem kirekesztő :)

"és ha te Mózes aki Magyar zsidónak nevezi magát......nem érted mert, nem magyar-magyar vagy!!!..."

és ezután a mondatod után próbálsz győzködni arról, h mennyire nyitott és befogadó nép a magyar, de főleg te, mert te aztán igazán magyar vagy. Gondolom egy enyhe kis ellenmondást sem érzel a szavaidban.. :)

Tudod, én magyarnak tartom magam és nem gondolom, hogy akkor leszek a magyarnál is magyarabb ha állandóan napirenden tartom ezt a nyomorult trianon témát és gondolkodás nélkül benyalom ezeket a megalomán marhaságokat a sumér meg egyiptomi rokonságról, meg a 8000 éves szentkoronáról vagy a boszniai piramisokról.

A piramisokról én is olvastam annak idején é sigen, ez egy nagyszerű felfedezés. De azért 30.000 éves székely rovásírás emlegetni, meg magyar őstörténetet azért lássuk be,h barokkos túlzás. Ja és nem azért nem támogatja anyagilag szarajevo és a sok alapítvány a feltáárásokat , mert félnek, h át kell írni a történelmet vagy vmi hasonlóü ökörség. hanem mert az a csávó, Osgavic vagy hogy a francba hívják,aki felferdezte és a kutatásokat végzi szakszerűtlenül dolgozik és egy nagy kamugép. Nem leszek rest és idemásolok neked egy cikkrészletet a kurva sok cikk közül, amik óvatosabban és tudományosabban közelítenek a nagy régészetio felfedezésekhez. Gondolom ezeket a cikkeket te szándékosan kerülöd,mert nem fér bele a világnézetedbe, nem igazolja az "elméleteidet" .

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

na szóval itt a cikkrészlet ha érdekel :

"Semir Osmanagić amerikában élő bosnyák fémmegmunkálóműhely-tulajdonos, amatőr régész...Osmanagić már korábban felhívta magára a figyelmet egy könyvvel, amelyben a majákról azt állította, hogy közvetlenül az atlantisziak leszármazottai, közvetve pedig - rajtuk keresztül - a Fiastyúk csillagkép egy naprendszeréből származnak. E könyve miatt tudományos hitele már eleve kérdéses volt, és boszniai ténykedése ismét amatőrizmusát igazolta.... A régészeti feltárást a szakma szakszerűtlennek nevezi, mert a fedőrétegeket nem vizsgálva, minden kultúrréteget átvágva hatolt az ásatás az alsóbb rétegekbe.A régésztársadalom nagy része viszont élénken tiltakozik Osmanagić ásatási engedélye ellen, mivel a hegyen műemlék középkori erőd áll, aminek római alapjai vannak, ezalatt pedig illír település. Osmanagić minden kultúrréteget keresztülvágott az ásatásai során, félretéve a régészet minden szabályát, és csak arra koncentrálva, ami őt érdekli. Célirányosan kizárólag az illír kultúrszint alatti, látszólag emberkéz alkotta struktúrákat vizsgálták.... Osmanagić szerint kiváló régészek alkotják csapatát, mégpedig Richard Royce, Allyson McDavid, Chris Mundliger, Martin Aner. Valójában amikor az ausztrál Richard Royce megtudta, hogy Osmanagić kapcsolatba hozta a projectjével (sőt tudta nélkül a vezető régészének nevezte), felháborodott táviratban kérte ki magának. Allyson McDavid nem régész, hanem műszaki rajzoló, de nem is része a vállalkozásnak.Chris Mundliger az adott ásatási szezont igazolhatóan egészen máshol töltötte, Martin Aner pedig azonosíthatatlan, mert Osmanagić honlapjain többféle névírással szerepel. A vele dolgozó Dr. Ali Barakat pedig nem egyiptológus vagy a piramisok szakértője, hanem geológus. Az Osmanagić által megnevezett tudósok nagyobb részével hasonló a helyzet.....Az alagútban vagy a környékén (a hiányos publikálás miatt nem egyértelmű, hogy valóban az alagútból származnak-e) feltárt írásos köveken Szakács Gábor és Friedrich Klára magyar íráskutatók a székely-magyar rovásírás 39 betűjéből eddig 21 betűt azonosítottak. ...A székely rovásírás azonban nem 39 betűből áll (legalább 80-100 jelből a ligatúrákkal és szótagjelekkel együtt), és a piramis környékén feltárt írásjelekről egyelőre azt sem tudni, hogy szó- vagy szótagjelek-e, ám valószínűleg nem betűk.... Az írásjelek nem alkalmasak sem kormeghatározásra, sem a piramisokhoz kapcsolódó bármilyen elmélet felállítására. A leírók ugyan a „piramisok alatt húzódó alagutakról” beszélnek, valójában egyetlen 300 méteres, a piramistól több kilométerre húzódó folyosóról van szó....Elterjedt tévhit, hogy 34000 éves deszkadarabon találták a feliratokat, ez csak a Magyar Nemzet egy cikkében olvasható. A C14-elemzésről azonban soha nem volt publikáció, nem tudni, melyik laboratóriumban végezték és hol tették közzé az eredményeket. További federítést igényel, hogy a kőbe vésett feliratok és a deszkadarabok egyidősek-e, mivel ezt automatikusan nem lehet feltenni...

Egyébként ez egy korrekt cikk. Nme vonja kétségbe a felfedezés jelentőségét, de józanságra ösztönöz és hogy ne szaladjnk úgy előre, de főleg ne gyársunk otromba mélymagyar elméleteket. Mindazonáltal azt mondom, h én személy szerint nagyon örülnék ha kiderülne bármilyen tud-os kutatás kapcsán, h a magyar egy ősibb nép mint azt korábban feltételezték. De ezt csak hiteles források, megalapozott tud-os munka és a világ régésztársadalmának elismerése mellett szabad elfogadni. Mint mondjuk egyiptom esetén.

De ez egyelőre a boszniai piromisokról nem mondható el...

  Már válaszolt
 • Lala78 ( 3 éve )
@Németh Henrik:

Látod még olvasni sem tudsz......vagy legalább is értelmezni az olvasottakat.....

én azt írtam hogy nem szabad szóról-szóra elhinni amit a tankönyvek írnak......ez mit jelent?

szerinted azt, hogy azonnal el kell vetni mindent amit a tankönyvekben olvasol?

én ezt egy szóval nem mondtam......

egyébként olvastam a cikket.....

sőt .....én hívtam fel a figyelmedet rá .......idézem......az emberünk semmilyen végzettséggel nem rendelkezik csak egy lelkes amatőr....de tele van pénzel......

semmilyen évszámot nem írtam hogy hány évesek a piramisok.......szakértőket fogadott fel akik megállapították hogy kb háromszor korábban épültek mint az egyiptomi társaik.......

mivel nem ért hozzá az állat.....ezért kellene minden tudományos segítséget megadni neki amit nem tettek vagy nem akarnak megtenni (nekem ez a véleményem erről) és az ebben az esetben lényegtelen hogy mivel magyarázzák......nem akarnak segíteni neki......ez a lényeg!!!

a magyar-magyar kifejezést nem én találtam ki.....ez csak mózesnek volt válasz mert ő mondta hogy magyar-zsidó..........erre írtam neki hogy akkor én magyar-magyar vagyok.......

talán olvasd el azt is hogy mire válaszoltam.......akkor képben leszel

egyébként meg olyan sincs hogy magyar-zsidó.....csak magyarországi zsidó ......most akkor ő zsidó származású magyar, vagy magyar származású zsidó vallással ?

és akkor már...bele is keveredtél......nem igaz?

egyébként mint írtam...én is ismerem az ősi rovásírásunkat.......és még sokan rajtam kívül

tudom hogy hány rovásból áll és melyik mit jelent....

sőt egy apróság......szokták úgy írni a rovásírást.....hogy azt senki nem érti aki nem magyar.....

ezek tények még egyszer mondom nem én találom ki......!!!!

Az Erdélyi magyarok (és látod én jól írom) a mai napig használják ezt a fajta írást......ami azon alapszik......bármilyen nemzetiségű vagy, beszélhetsz magyarul.....megtanulhatod a rovásírást...mégsem fogod látni a lényeget, hogy mi van odaírva......ellenben ha egy magyar ismeri a rovásírást....csak ránéz és azonnal felismeri és érti, hogy mit írtak.....

én személy szerint is találkoztam ilyenfajta írással......és azt kell mondjam, értettem és nagyon tetszett a dolog.....de! volt olyan magyar aki viszont nem értette először, csak mikor elmondtuk neki hogy olvassa.....

és még valami....amikor Erdélyi magyarokkal beszélgetek akkor én azt szoktam mondani hogy anyaországi magyar vagyok.......érdekes ŐK NEM SÉRTŐDNEK MEG EZEN A SZÓ HASZNÁLATON!!!! remélem érted miért írtam nagybetűvel .......

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

"egyébként meg olyan sincs hogy magyar-zsidó.....csak magyarországi zsidó ......most akkor ő zsidó származású magyar, vagy magyar származású zsidó vallással ?"

édes istenem, lépjél már túl ezen ! Mért kell triviális dolgokat magyarázni? Írd be a gugliba a magyar zsidó kifejezést és több ezer találatot hoz majd fel, ezt garantálom. Sőt még könyvek, enciklopédiák is jelentek meg ilyen kifejezéssel, h magyar zsidó. Cikkek százairól nem is beszélve...

zsidó származású magyarok - magyr zsidók egykutya

Nagyon sok nálad okosabb ember van /volt aki magyar zsidónak tartotta magát. Csak tudod azokban az időkben még nem volt divat megkérdőjelezni a magyarságukat. De szerencsére magyarként tekintebnek rájuk mindenhol.

pl a Nobel bizottság hivatalosan 14 magyar nobel díjast tart számon, ebből 11 zsidó származású. De ezt ott senkinek nem jutott eszébe firtatni. Csak itthon a vérmagyaroknak. Itt van pár név a kedvenceim közül, aki gazdagították a nemzetünket :

Radnóti Miklós, Alfonzó, Rejtő Jenő, Varnus Xaver, Teller Ede, Szilárd Leó, Calvin Klein, Rachel Weisz, Uri Geller, Paul Newman, Solti György, Gábor Dénes , Polányi János, Rodolfo, Erdős Pál , Naumann János, Karinthy Frigyes, Kabos lászló, Fischer Iván, Czeizel Endre....

Imponzáns kis lista ez :)

Ha kivennénk a zsidó származásúakat a magyar nagyemberek sorából, hidd el nagyot szűkülne az a lista. De szerencsére rajtad kívül nem sokan vannak még, akik el akarják tagadni ezeknek az embereknek a magyarságát.

"Az Erdélyi magyarok (és látod én jól írom) "

Nem jól írod ! Mellékneveket nem írunk nagy betűvel a magyar helyesírás szabályi szerint.Ez csak a te hülyeséged.

"bármilyen nemzetiségű vagy, beszélhetsz magyarul.....megtanulhatod a rovásírást...mégsem fogod látni a lényeget, hogy mi van odaírva......ellenben ha egy magyar ..."

mi ez , ha nem kurva nagy rasszizmus? talán genetikailag van kódolva belénk a rovásírás? ugyanmár...

mint írtam.....nem én találtam ki, még egyszer mondom és nem genetikai kódolás,

hanem a gondolkodás módja ......

kíváncsi lennék hogy te el tudnád-e olvasni? mert biztos vagyok benne, hogy azt sem tudnád honnan fogj neki........

földrajzi vagy országnév kivétel......

de legközelebb csak a te kedvedért...úgy fogom írni, hogy román-magyar......

így megfelel? te magyar-zsidó......

A Kárpát Medence a Magyarok földi paradicsoma.......nekünk ez az otthonunk a mennyországunk.

Nektek Izrael a földi mennyország és a paradicsom, akkor miért nem ott éltek ......ennyire szar a sivatag?

ezzel csak azt mondom

választottatok itt akartok élni .......akkor viselkedj és élj magyarként ....akkor senki nem fog bántani a vallási hovatartozásod miatt!!!!!

"Melyik hírrel kezdjem? A jóval, vagy a russzal? Balassagyarmati előadásomkor egy korábbi előadásom résztvevője „szememre” vetette, hogy két éve még csődről beszéltem és „forradalmat” vizionáltam, de nem lett belőle semmi és hogy is van ez? Talán akkor sem és azóta meg folyamatosan nem figyelt, nem követte az eseményeket és statikus állapotába ragadt bele képzelete. Válaszom szerint, most Olstein a parlamentben jelentette ki, hogy két éve csőd (volt) van, de mikor ott ült a csődőrök mellett erről egy nyikkot sem szólt sem benn, sem kinn. Én megtettem, s felhívtam a figyelmet a felkészülésre, tartalékolásra, a forint értéktelenségére…, de most érkezett el az ideje annak, hogy ez értelmezhetővé válhasson az átlag fölöttieknek, mert az átlag még abból sem ért, hogy rekordon mindennek az ára és emelkedik, de azért „nincsen nagy baj”. A „forradalom” helyett én polgárháborúról beszéltem akkor és most meg kellett magyaráznom, hogy a cigány-magyar összeugrasztás sikertelensége nem Drazsén múlott, viszont ennek akkori megakadályozása igen erősen kötődik ahhoz, amit 2009 nyarán ebben az ügyben megtettem. Ugyan Olsteinék most újra gerjesztik a helyzetet, de ez már egy másik stratégiát igénylő beavatkozást követel meg részünkről."

http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?readmore=1755&c_start=10#comments

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

"földrajzi vagy országnév kivétel......"

Magyaryelvtanból bukta: a földrajzi vagy országnév nem melléknév. hanem fônév, a helyesírás a tulajdonnévvel egyformán kezeli.

Nincs kivétel, a melléknevet kisbetûvel írják. Csak a német ír minden névszót, így melléknevet is nagybetûvel.

Földrajzi vagy országnév: Magyarország nagybetû, de ha azt írod, ez egy magyar ország, akkor kisbetû. Viszont Magyar Nemzet, bmely nemzet LEHET ( és persze illendô, hogy ) nagybetû, és itt nem az ilynevû napilapra emlékeztetô papírlapokra gondoltam.

+++

A rovásírás bárkinek, pl nekem nem nehezebb, mint Neked a héber.

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

azért mert nem te találtad ki, attól még hülyeség. Nem igazán hiszem, h a magyaroknak volna vmi speciális látásmódja vagy gondolkodása, ami megkülönböztetne minket szövegolvasásban a környező népektől. Még a közép-európai gondolkodásmódról is csak nagyon óvatosan beszélhetünk, de ott sem készségbeli sajátosságok terén.

Hogy el tudnám -e olvasni a jelek elsajátítása után arról fogalmam sincs. De arról végképp nincs fogalmam, h te így ismeretlenül hogy mered ennyire határozatttan kijelenteni, h azt se tudnám honnan kezdjek hozzá....Mindenesetre úgy nem érdekel a ropvásírás ahogy van.

Ja, és Erdély nagybetűs , mert tulajdonnév. De az "erdélyi" melléknév, így kisbetűvel írandó a magyar helyesírási szabályaiszerint. Mint a "magyar" szó is. De ne én tanítsalak már helyesen írni !

"úgy fogom írni, hogy román-magyar......így megfelel? te magyar-zsidó......"

Nem vagyok zsidó, katolikus magyar vagyok. Azért mert kiállok a rasszizmus ellen a zsidók vagy akár a cigányok védelmében, meg sem fordul a fejedben, hogy én nem tartozok közéjük. Ez pontosan rávilágít, hogy mennyire előítéles vagy és sztereotípiákban gondolkozol. Ettől a melldöngetős magyarkodástól okádnom kell. Az egészséges hazafiasságnak semmi köze a zsidók cigányok vagy bármely másik náció állandó aljazásához.

Ez a mocskolódás és köpködés a gyengék és ostobák reakciója. A vérmagyarok, a jobbikos menetelő gárdisták általában nem tartoznak az adakozók közé, az élsportolók, olimpikonok közé, a nemzetközi tudományos társaságok tagjai közé vagy elismert művészek közé. Az égadta világon semmivel nem járulnak hozzá a magyarság ügyéhez. csak az ellentéteket szítják az árpádsávos zászló lengetésével, a felvonulós balhékkal, no meg a netes gyűlöletkeltő fórumok futtatásával. Ez a véleményem.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Megint össze-vissza beszélsz, értetlenkedsz. Ha millió találatot is dob ki a gugli, attól még az nem tény. Tény viszont, hogy kutyából nem lesz szalonna...

Ha szerinted a nagy alkotók között azért van több zsidó mert ők intelligensebbek rátermettebbek, akkor te vagy a rasszista hiszen azt sugallod, hogy a zsidó az egy fejlettebb faj.

Szerintem meg ha ugyanolyan esélyekkel indulhatna minden gyerek, eltűnne ez az aránytalanság.

Mondjuk ahogy Morvai Krisztina javasolta, hogy minden zsidó kisgyerek mellé ültessenek egy cigány kisgyereket is a Lauder iskola padjaiba.( Ez a javaslat válasz volt arra az esetre, mikor valamelyik nyírségi település önkormányzatát megbüntették, mert az iskolájukban külön osztályt indítottak a gyengébb képességű - értsd szocializálatlan, fejletlen kézügyességű gyerekek - nebulóknak. Mivel a tanulók többsége cigány volt, faji megkülönböztetésért pénzbüntetésre ítélték a városkát, annak ellenére, hogy a dolog a pedagógusok és a szülők (!) szerint is jól működött.

Tehát a magyarok közül kikerült tudósok, feltalálók (akik aránylag tényleg többen vannak a több nemzet lélekszámát tekintve) nem a faji hovatartozásuknak köszönhetik teljesítményüket, mégcsak nem is a vallásuknak. Szerintem a magyar nyelv az oka. Ugyanis a nyelvünk sokkal összetettebb gondolkodást tesz lehetővé az agynak. Azt hiszem Teller Ede mondta, hogy azért lett nagy tudós, mert a magyar az anyanyelve, különben legfeljebb középiskolai tanár lett volna.

A rovásírást tényleg nem értheti akárki, ez is tudományosan bizonyított tény.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Ez nem a te véleményed, hanem a sajtó által naponta sulykolt szöveg. Szerencsére ez sem lesz tény attól, hogy a vízcsapból is az folyik.

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

Nem hiszem , h azért van több zsidó arányaiban a tudósok között mert intelligensebbek,hanm mert a kelet-európai zsidóság gondosan ügyelt arra, hogy gyermekeit a legjobb iskolákba járassa, és ezért a család lehetőségeihez képest gyakran irreális anyagi áldozatokat is vállaltak.

Szerintem a magyar alapvetően teheséges nép, másrészt igen fejlett iskolahálózatunk volt már a monarchia óta, ami megteremtette az alapját a mai magas színvonalú felsőoktatásnak.

"Ez nem a te véleményed, hanem a sajtó által naponta sulykolt szöveg"

had tudjam már , h mi a saját véleményem. Az, h ezt az áláspontomat mi alapján alakítottam ki az egy dolog.

A sajtó naponta sulykolja? Attól függ, h melyik sajtó...Van éppen elég médium sajnos, ami gyűlölködésre uszít.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@zippo,:

@zippo:

Különben jól vagyol? Nyugi, állítólag nemsoká újra nyit a Lipót, akko maj megint foglalkoznak Veled a doktor bácsik, doktor nénik. Addig má guggolva is kibírod. :)

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Nem tartozik szorosan a témához, de én azt hittem, hogy ezt már legalább 500 éve tisztázták, és nem is lehet vita tárgya, az egyház köreiben sem, hogy a zsidók felelősek lennének Jézus haláláért. A pápa márciusban megjelenő új könyvében "nagylelkűen" felmenti a zsidókat. Szégyen, hogy egyáltalán napirenden van a téma.

http://hvg.hu/kultura/20110302_papa_benedek_zsidok_jezus

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

a poénon túl ilyen kérdést egyszerűen nem lehet senkinek feltenni. Mert ezzel azt sugalmazod, h megkérdőjelezed az indentitástudatát. Népszámláláskor sem kell megindokolnod, h mért a magyar nemzetiséget karikáztad be. Azt karikázol be amit akarsz, a ksh köteles azt elfogadni.

Emlkszem ,mekkora cirkusz volt belőle mikor romániában a rendszerváltás után mikor keztük kibocsátani a magyarigazolványokat a román számlálóbiztos csak azt akarta elfogadni magyar nemzetiségűnek aki fel tudta mutatni a magyarigazolványát. Törvénytelen még csak kérni is bármiféle igazolást vagy indoklást a bevallásodhoz ! Ez a világon, de legalábbis európában minden hol ígyvan.

Mózest ismerve , annál több esze van, h el kezdene magyarázkodni provokatív és jogtalan kérdésekre....:)

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

Jézus három napig volt csupán halott. Szóval ez nem volt igazi halál. Egyébként is, a bibliából kiderül, ez Isten akarata volt. Én így értelmezem ezt a zűrös históriát. Isten emberré vált, szeretetet hirdetett, mert előtte az emberek nem tudtak szeretni, majd megtámadta a római államot és a zsidó egyházat, amiért keresztre feszítették - erre halálában újra istenné vált, és feltámadt. Istengyilkosság? Már a kifejezés is abszurd, hiszen Isten halhatatlan és örök. Nincs igazam?

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Gáspár Zoltán Ernő:

"Jézus három napig volt csupán halott. Szóval ez nem volt igazi halál."

Ez miféle szöveg, te kis félresikerült? Tegyük fel kapsz egy rövidsorozatot a pocakodba, olyan 15-20 golyót. Az egyik hozzádhasonszörü odaballag, és belédrug, hogy ugyan pattanjál föl, mert még csak 10 perce kaptad, ez nem igazi halál... a Bibliából az derül ki, hogy Saulus rabbi úgy magyarázta, hogy Isten akarata, (vagyis az ö istenének, akit sosem tagadott meg)

"Megtámadta a római államot és a zsidó egyházat"

Ez ugyanaz a mondat kétszer. Merészelte a saját atyját említeni, a Teremtö Istent, aki nem azonos a Yahveval, s titokban az igazi történetükre emlékeztette a proseliakat, a népséget akit a zsidó egyházi uralom alatti életre kényszerítettek, zsidó és római egyezmény alapján (megvan a római levéltárakban) Azzal, hogy eltért a zsidó egyházi szövegtöl, ezzel vétett a római törvények szerint is, amit azonnal rohantak följelenteni a farizeusok, s a Pilátus nevezetüt sakk-matt helyzetbe hozták...

"Már a kifejezés is abszurd, hiszen Isten halhatatlan és örök. Nincs igazam?"

De. Attól függ. hogy melyik Istent érted. Amelyik pusztításra, és más népek leigázására bíztat, az már erkölcsileg halott. Nem kérdezem, hogy igazam van-e....

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Háááát ... nincs. Legalábbis szerintünk, zsidók szerint. Ott kezdôdik, hogy lehetetlenség, hogy "Isten emberré vált", sôt, nemcsak lehetetlen, ELKÉPZELHETETLEN, mert maga I-ten elképzelhetetlen, nem is szabad elképzelni semilyen fizikai formában.

Létezik, de létezése nincs határidôhöz kötve.

"...Felfoghatatlan és egysége is határtalan.

Nincs fizikai formája, nem is test Ô, nincs mihez hasonlítani Szentségét. Ôsibb minden teremtménynél, elsô, de elsôségének nincs kezdete."

Ez benne van minden zsidó imakvben (psze a fordítás szavai itt ott eltérhetnek) pl.: "Sámuel imája" zsidó imakv 14. old.: "A tizenhárom hittétel" 1.2.3.

A végkövetkeztetésben viszont teljessen igazad van, I-ten örök és változatlan, így az "I-tengyilkosság" kifejezés teljesen értelmetlen. :)

@Kali Krisztina:

"Márciusban megjelenő új könyvében XVI. Benedek pápa felmenti a zsidó népet az alól a vád alól, hogy felelős lenne Jézus haláláért, választ adva ezzel a kereszténység egyik legvitatottabb kérdésére"

Így, hogy Benedek is kiáll a zsidó(gyilkosok) mellett már semmi kétségem...a rövidke cikkedben 4szer hangzott el az "antiszemita" kifejezés. :)

… de mi nem csak ezért (nem) szeretjük

2011. február 25. péntek

Halmos László

Egy hallgató kérdést intéz a jereváni rádióhoz: Igaz-e, hogy Majakovszkij homoszexuális volt?

A válasz: Igaz, de mi nem csak ezért szeretjük…

Ez a szakállas vicc juthatott eszébe azoknak az izraelieknek, akik egyrészt nézték a péntek reggeli TV2 híradót, másrészt a jereváni rádió-viccek egykori hallgatói és mesélői voltak a hatvanas-hetvenes években.

A hír pedig a következő: Egy izraeli hölgy, ha nem is a jereváni rádióba, de az izraeli televízióba látogatott a minap, és a kamerák előtt világgá kürtölte: Muammar Kadafi (másutt Kaddzáfi, Kaddafi, Kadhafi, Gadafi az arab név átírása), Líbia hol utasszállító repülőgépekre, hol saját népére lövető (lapzártakor még) vezére – zsidó!

Legalábbis a hölgy családi hagyományai szerint.

A líbiai eredetű Gita Buaron asszony meglehetősen tört héberrel elmesélte, hogy Kadafi nagymamája bizony a líbiai zsidó közösséghez tartozott, aki viszont Buaron asszony nagymamája nővére volt.

A Kadafi-nagymama lánya is zsidó emberhez ment férjhez, ahogyan az dukált arrafelé is, ám férjuram rosszul bánt az asszonykával, és az egy muzulmán arab sejk oldalán távozott.

Ebből az új frigyből született a kis Muammar, aki immáron a muzulmán vallásban nevelkedett.

Ha pedig igaz, hogy Líbia zuhanóban lévő diktátora édesanyja zsidó, akkor a háláchá, a zsidó vallási törvénykezés szerint Kadafi valóban zsidó.

Buaron asszony nem felejtette el hangsúlyozni az elmúlt napokban, különböző nyomtatott és sugárzott izraeli médiákban: Kadafi, mint beérkezett diktátor gyakran szegődött prókátorául a „palesztin ügynek”, de sohasem engedte meg magának az Ahmadinedzsád és más zsebführerek által kultivált útszéli antiszemizitmust.

Ehelyett valamiféle jóindulatú, lesajnáló modorban nyilatkozott meg a zsidókról.

„A zsidókat a rómaiaktól a német nácikig sokan üldözték, de az arabokban mindig is rokont találtak, akik menedéket nyújtottak nekik.” …

„A Holokauszt emlékezete erősen összetartja a zsidókat, ám ettől még a jövőben eltűnhetnek a világból. A legjobban tennék, ha elvegyülnének az arab világban, és a palesztinokkal közös államot alakítanának.”

Ennek a fantazmagória-államnak Kadafi még nevet is adott: „Iszratín” – ami az arab „Iszraíl” (Izrael) és a „Falasztín” (Palesztina) szavak sziámi ikrekké való összegyúrása.

A Korán ugyan Izrael népét úgy említi, hogy „majmok és disznók népe” – ám sem ettől, sem Kadafi atyafi lekezelő jóindulatától nem fog eltűnni a világból.

A bevezető viccet némileg átszabva zárjuk a hírt így: Lehet, hogy Kadafi a rabbinikus vallási törvények aggályos, betűszerinti értelmezése szerint zsidó, de mi nem csak ezért (nem) szeretjük…

A rovásírást valóban megtanulhatja mindenki.....és héberül is megtanulhat mindenki.....

de én hiába tanulok meg héberül nem fogom tudni értelmezni a talmudot!!!

Amelyben valójában a zsidók írták le a felsőbbrendűségüket.....

ha jól emlékszem 1999 táján egy zsidó rabbi hozta nyilvánosságra ....erre kirekesztették a társadalmukból...mert elárulta a titkot.....?

melyben a nem zsidó ember goj-nak hívják azaz birkának.......és rabszolgasorba kell taszítani

és uralkodniuk kell felettük............mert ők a felsőbbrendű lények és uralkodásra születtek

ez végett kérdezem.......mi volt akkor előbb? a tyúk vagy a tojás?

a Német náci bibliát......azaz......Adolf Hitler könyvét a Mein Kampf-ot amely a német nép felsőbbrendűségét taglalja....és ebből indult ki a német nacionalizmus......

amiért a zsidók a mai napig büntetik a világot......szóval ezt a könyvet Hitler 1924 október 16-án fejezte be. ............a Talmud viszont már jó pár ezer éves.......

és neked meg annyit Németh Henrik.......tanuld meg a magyar rovásírást ......kb 3 napig foglalkozol vele el, tudod sajátítani az alapokat......

de ne alkoss véleményt .....pont erről ne! ha nem is érdekel......

És.......lehet hogy neked nem volt olyan ember a családodban, aki koncentrációs táborban halt meg...ugyanúgy ahogy a zsidók......ellenben ők kaptam kárpótlást és az egész világot büntetik....a mai napig .......! de hidd el.....nagyon sok ártatlan magyar halt meg, mert nem osztották a náci rezsim által kitalált eszméket.........ezen emberek családjai nem kaptak még csak bocsánatkérést sem......még sem sírnak, hogy őket milyen kár és megaláztatás érte.....

és pont a zsidók mondják magukat különbnek a magyaroknál????

éljenek akkor közöttünk....békében és nyugalomban de ne járjon a szájuk és ne siránkozzanak

hogy több figyelmet és több jogot akarnak mint bármely magyar ember.......ebben az országban.....

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Úgy kezeljük mint valami személyes, intim kérdést? Bárki állíthatja magáról, hogy magyar, és el is lell neki hinni? Szerintem meg csak tettekkel lehet bizonyítani. Addig gondolkoztam ezen, míg arra jutottam: a valódi (végső) bizonyítéka a hazafiasságnak az önfeláldozás. (Már amikor szükség van rá.Addig mindenki azt mond amit akar.) S akkor tökmindegy a származás. Lásd Zrínyi, Damjanich stb.

Személy szerint remélem, hogy képes lennék meghalni is ha kell a hazámért.Ne legyen rá szükség, de azért igyekszem készenlétben tartani magam. S ha mégis sor kerül rá, nem fogok tétovázni, legyen bármiféle náció vagy felekezethez tartozó az ellenség.Lehet, hogy mondjuk szlovákok is vannak a felmenőim között, de ha megtámadnak, simán nekik megyek.

Kíváncsi vagyok, hogy hasonló esetben a zavart, vagy , hogy ne sértsem meg őket a vegyes identitású személyek hogyan döntenének? Pl. he netán Izrael megtámadná Magyarországot, mit tennének?

magyarul meg írhatok úgy is hogy csak az eslő és az usoltó betű van jó helyen.....mégis minden magyar érteni fogja hogy mit írtam.........mert még te is el tudod olvasni......akkor ne kötözködj hogy írunk helyesen........

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Végre valamiben egyetértünk. Mármint, hogy Isten mindenütt ott van. Azaz MINDEN ami körülvesz minket és mi magunk is, Isten gondolatainak, végtelen képzeletének a fizikai megjelenése. Nem lehet véletlen : TeRMéSzeT = TeReMTéS . Ugyanazok a mássalhangzók.

Azonban, akkor az is lehet, sőt biztos, hogy képes emberré válni ha akar, mert egyrészt mindenható, másrészt amúgyis mindenkiben benne van egy picit..

Más kérdés, hogy kiben tud kibontakozni, megnyilvánulni egészen, vagy majdnem egészen.

Aztán hogy felismerik-e az illetőben Isten jelenlétét, vagy őrültnek nézzük, esetleg kinyírjuk?

Szerintem ha ma újra megszületne Jézus, ugyanúgy megölnék.

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Nos, én keresztény szemszögből próbáltam interpretálni a dolgot...

Jézus haláláról még annyit - szintén keresztény aspektusból -, hogy Jézus csupán mint ember halt meg, de mivel születése előtt Isten volt (egy volt Istennel) ezért halálában is újra Istenné vált, tehát feltámadt. Ez a kettősség az, ami miatt azt mondom, valójában nem ölték meg egészen. A Júdás evangéliumában egyébként maga Jézus kéri Júdástól, hogy árulja el őt: "Te áldozod fel az embert, amely felöltöztet" - mondja.

Ami pedig antiszemita "barátaink" minősíthetetlen, mocskolódó, személyeskedő hsz-eit illeti, nos, azok nem érdemesek reakcióra.

  Már válaszolt
 • Lala78 ( 3 éve )
@אַהֲרֹן:

"a magyar zsidók többsége természetes, hogy liberális és a baloldal felé hajlik"

Ez nem igaz.

A zsidók hagyományőrzők és ezért alapból konzervativak.

Az igaz,hogy Magyarországon a szélsőjobb és a szélsőbal szokott kormányozni,és ezeket elutasitja a zsidóság..

Ha lenne valódi jobboldal, az a zsidóség nagyrészének megfelelne.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

A végén kiderül, hogy Jézus öngyilkos lett... Ne röhögtess.. Senki nem felelős? Olyan nincs!

Vagy a következő pápa meg majd igazolja a zsidó arisztokraták ítéletét ? Hogy jól tették? Mint itt valamelyik idióta mondta, hogy a gyilkosoknak köszönhető a kereszténység?

A pápának nincs joga felmenteni őket. Senkinek sincs joga. Csak megbocsájthat. De csak ha kérik, aminek előfeltétele a bűnbánat.Isten sem bocsájt meg csak úgy, nagy tévedés. Előbb el kell jutni a megbánás állapotába. Ahhoz viszont fel kell ismerni a bűnt, ezt nevezik katarzisnak.

Erre vár a világ kétezer éve. Akkor jöhet el a béke.

A zsidóság nagy tragédiája, hogy miközben annyira várták a messiást, nem ismerték fel, hogy ott van közöttük. Sőt, megölték. Vagy megölették. Vagy hagyták megölni. Tökmindegy.

De ez eszükbe sem jut , hogy esetleg így megszűnne az antiszemitizmus.

Tényleg feltűnően sokszor szerepel ez a szó a hivatkozott cikkben...

@Gáspár Zoltán Ernő:

Jézus sosem volt isten.......Ő mindig is azt hirdette, hogy isten gyermeke ......mint minden ember a földön.......már bocsánat......de ez van leírva.......

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

Jézus teljes mértékben ember volt, és teljes mértékben Isten is. A Szentháromság tana szerint egy Istenben három személy van (Atya, Fiú, Szentlélek).

  Már válaszolt
 • Lala78 ( 3 éve )
Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

Már megbocsáss, de kissé tájékozatlan vagy. Te még sosem hallottál a szentháromság-tanról? Jézus, mint a Fiú egylényegű az Atyával (Istennel) és a Szentlélekkel. Vagyis lényege szerint Isten. Ezért is beszélnek istengyilkosságról.

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

Tulajdonképpen tényleg öngyilkos lett. Mint az Atyával egylényegű ugyanis maga Isten Jézus személye, tehát mindenképpen az ő személyes akarata volt megöletése. A Júdás evangéliuma nevű apokrif irat legalább egyértelmű ebből a szempontból.

Isten akarata tehát semmilyen szempontból nem lehetett az, hogy Jézus legyen a zsidók Messiása. Zsidó szemszögből azért, mert egyszerűen nem ő volt az; keresztény aspektusból pedig a fentebb leírtak okán.

Szvsz egyébkét Jézus igazi célja a Római Birodalom és a zsidó államiság és egyház elleni fellépés volt. A birodalom és Jeruzsálem pusztulásával ugyanis elérhette célját - az évezredes sötétséget a Földön.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@pepe:

"proseliakat, a népséget akit a zsidó egyházi uralom alatti életre kényszerítettek"

1) Proselita (proselyte) = betért. Olyan ember, aki nem született zsidónak, de (mert érezte lelkében azt a szikrát) betért, magára vette a zsidó vallást. A zsidó vallá attól kezdve, hogy betért, SZÜLETETT zsidónak tekinti.

Ö tehát nem "zsidó uralom alatt" él, hanem ô maga zsidó.

2) "zsidó egyház" nem létezik. A zsidóságban nincs olyan hierarchikus szervezet, mint a kereszény egyházakban. Az egyes hitközségek függetlenek.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

http://www.youtube.com/watch?v=huejl9ZaBfU&feature=player_embedded

Vona Gábor beszéde a parlamentben. Nyílt, egyenes beszéd. Ráadásul teljesen igaza van.

De a végén Bárándy szűkölése tök röhejes..

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

Vona annyira mocsok Szarházy, hogy még Lezsák is úgy érezte, legalább úgy kell tennie, mintha ez már neki is shock volna. Pedig, ha tleg lett volna benne tisztesség, akkor már az elején megvonta volna tôle a szót.

@Kali Krisztina:

Isten a teremtő......aki létrehozta a világot.....

Jézus....mikor született?......megteremtette a világot 6 nap alatt és a 7-en megpihent?

Most akkor ti milyen Istenben hisztek?

Csak ennyit a vallások megalakulásáról......és lehetne vitatkozni, hogy kinek van igaza......

én inkább úgy mondom .........minden embernek istenadta joga eldönteni....hogy milyen vallást érez magáénak és milyet gyakorol.....viszont! Azt pedig senki emberfia ne próbálja meg, ráerőltetni egy másik embertársára, hogy a saját választott vallása az szent és sérthetetlen!

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

Én nem erőltettem rád semmit. Ezt tanítja az Egyház, de mindenki maga dönti el, hogy hisz-e az ember, hogy gyakorolja e vmelyik vallást. De az a legjobb, ha elsősorban mindenki önmagában hisz.

@nneddudgi:

Itt fentebb azt írod lehetetlen, hogy Isten emberré vált mert stb. stb....

Szóval ha lehetetlen elképzelni bármiféle emberi tulajdonságban akkor mégis miként kötött veletek szövetséget vagy alkut, miért alázkodott le a gyarlóság színvonalára.....???

Ezekre tudsz magyarázatot adni ?

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

"ne próbálja meg, ráerőltetni egy másik embertársára, hogy a saját választott vallása az szent és sérthetetlen!"

Perszehogy nem kell hinni a más vallásában, de aki más vallását gyalázza, sértegeti, az bizony KÔBUNKÓ.

Előző kommentemet törölték, így leírom civilizáltan és lényegretörően.

Szerintem hülyék vagytok vallásostul együtt, mert a vallás se nem bizonyíték, se nem indok semmire.

Ja és ez vonatkozik izraelitára, iszlamistára, meg az elvakult keresztényekre is.

@nneddudgi:

ez így van ebben igazad van.......csakhogy a félreértések elkerülése végett én soha nem a zsidó vallást gyaláztam.........hanem azokat az embereket, akik nem tudnak a természetnek alárendelve és embertársaikkal békésen együtt élni........és ezt faji hovatartozás nélkül minden emberre értem!!!!!

ha erre azt mondod, hogy én nacionalista vagyok ?........akkor az vagyok......

de ha már itt tartunk ......abban számodra mi a bántó?

ha én leírom, hogy a holokauszt nem csak a zsidóké, hanem nagyon sok nemzet ártatlan állampolgára veszett oda, a náci koncentrációs táborokban.....akik még csak kártérítést sem kaptak.......mert sajnos, ez a nagy igazság!!!!

és egy személyes dolog a nagyapám a treblinkai koncentrációs táborból szökött meg.....a hadifoglyokat oda vitték........és mit keresett ott több magyar katonatársával együtt?

mert Budapesten megtagadták a parancsot, hogy lőjenek le egy pár zsidó származású magyar fegyvertelen embert......

a nagyapámnak sikerült megszöknie, kb 5 hónapig gyalogolt mire hazaért Tolna megyébe egy kis faluba......a háború végéig dédanyámék bújtatták.....mert a magyarok szerint dezertőr volt, a németek meg az oroszok szerint ellenség.......ő maradt egyedül életben, az összes katonatársát kivégezték a táborban......!

70 éves korában halt meg 1990-ben de soha senki nem kért tőle bocsánatot, és kártérítést sem kapott!!!!!

tehát egész nyugodtan nevezzetek engem és családomat nacionalistának......

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Gáspár Zoltán Ernő:

Miért akart volna Jézus sötétséget a Földön? Tudtommal nem ő volt az Antikrisztus.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Igen, én is akartam kérdezni, hogy ha Isten nem jelenhet meg semmilyen formában, hogy lehetett, hogy az öreg próféták olyan jól eldumcsiztak vele, napi szinten, egész hétköznapi dolgokról is? S ha mégis megtörtént, ma miért nem tartja a kapcsolatot valamelyik hegyen?

Aztán ha mégis képes lehet megnyilvánulni emberalakban is (ha nem is a teljes lénye, csak egy része mondjuk mint önmaga fia), miért olyan lehetetlen elképzelni, hogy Jézus volt az?

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Gáspár Zoltán Ernő:

Elég zavaros amit írsz...abból indulsz ki, hogy Jézus maga az Isten ("egylényegű", ezt sem hallottam még), aztán mégsem lehet a zsidók Messiása (nem is, csak azoknak az, akik hisznek benne) . A végére meg azt mondod, sötétséget hozott volna a Földre. Az pedig maga a Sátán nem?

Szerintem kevered a szezont a faxommal...

Te is most ültél ide?:DD

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Gáspár Zoltán Ernő:

Erre inkább nem mondok semmit.

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

A farizeusok szerint mindenesetre a Sátánnal cimborált, ez benne van a Bibliában. Amúgy meg szerintem logikus is. A kor "fényének", Rómának, és a kiválasztott népnek letörésén fáradozott - az, hogy lázadt, nem vitás - szvsz legalább ugyanannyi a realitása, ha nem több, hogy Jézus volt az Antikrisztus, mint annak, hogy Krisztus, vagyis a Messiás volt. Szvsz eleve csak akkor lehetett volna az a személy, akiről szól az Írás, ha a zsidók el is fogadják annak, vagyis királyuknak. De nem fogadták el, tehát nem az ő sorsa a messiás-lét...

panteraa|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@אַהֲרֹן:

jóestét

bár egy kissé elmaradtam, de mégis csak olvastam, valaki előbb írt valamiféle testi fogyatékosságról...... nem is értem, hogy miről ír ez a tudatlan, szerencsétlen flótás, ......kár, hogy jelen van

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Sosem lázadt Róma ellen. Sosem buzdított arra senkit, hogy a hatalom ellen lázadjon. A farizeusok veszélyesnek találták, meg istenkáromlónak, mert azt állította, ő Isten fia. Meg lehet, hogy "túl sok" követője volt, akik hallgattak a szavára. Az, hogy talán nem volt Messiás, nem azt jelenti, hogy ő a Sátán. Azért ez nagyon durva állítás. Persze nem kell őt szeretni. Én néha abban is kételkedek, hogy létezett. A zsidók még várják az ő Messiásukat...

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

Tulajdonképpen egyrészt hatástörténetében, másrészt szellemiségében tekinthető a Birodalom elleni lázadásnak Jézus fellépése. A kereszténységnek nem kis szerepe volt abban, hogy a birodalom elbukott - ezen nézetet több elismert tudós osztja, osztotta. Pl. a híres brit filozófus, David Hume.

Aztán meg az is tény, hogy a Birodalom bukása után ezeréves sötétség, az ún. "sötét középkor" világa következett.

Magáról az egész Jézus-sztoriról süt , hogy faramuci. Ha jót akart a zsidóknak, miért nem derült ez ki? Az sosem volt megírva, hogy a zsidók megszabadítója, a Messiás egy természetfeletti lény lesz, aki majd csúfos halála révén tesz jót az emberiséggel. Amúgy mégis, milyen jót tett?

Világunk, civilizációnk, az euroatlanti civilizáció éppen hogy a kereszténységtől való megszabadulás révén vált szabaddá és pl. az iszlám civilizációnál fejlettebbé és felsőbbrendűvé.

Ezek tények, el lehet rajtuk gondolkodni.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

"miért alázkodott le a gyarlóság színvonalára.....?"

Ilyesmirôl nem hallottam, ezért nem tok rá magyarázatotadni. :)

"miként kötött veletek szövetséget "

Le van írva, el kell olvasni:

Noéval ( ô még nem volt zsidó, mindn mai ember ôse ) - 1Móz. 6,18; és utódaival 1Móz. 9,9-17

Abrámmal ( az elsô héber, az elsô, aki felismerte I-tent és hitt benn ) - 1Móz. 15,18; 17,2-14 - ( 17,5 Nem neveznek többé Abrámnak, hanem Ábrahám ) - 1Móz. 17,7 "Szövetségre lépek veled, sõt utódaiddal is, örök szövetségre minden nemzedékükkel."

Izsákkal - bejelenti: 1Móz. 17,19; 21; 1Móz. 26,3 "Maradj jövevényként ebben az országban, én pedig veled leszek, és megáldalak, mert neked és utódaidnak adom ezeket az országokat mind, és megtartom azt az esküt, amellyel megesküdtem apádnak, Ábrahámnak."

Izraellel - 2Móz. 2,24 "Isten meghallotta panaszkodásukat, és visszaemlékezett Isten az Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal kötött szövetségére."

2Móz. 6, 3-5 "Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak ... Szövetséget is kötöttem velük, hogy nekik adom Kánaán földjét, ... Meghallottam ..."

!!! 2Móz. 19. !!!

2Móz. 24,7 És vette a szövetség könyvét és felolvasta a nép füle hallatára és õk újra szóltak: Mindazt, amit az Örökkévaló kijelentett, megtesszük és híven meghallgatjuk.

Online Biblia - http://biblia.hit.hu/ ; zsidó ford.: http://zsido.com/konyvtar/biblia

Anak, hogy zsidó, a kanaáni letelepedés után van értelme, mert a szó ( szláv eredetû, de más nyelvekben is ) judeai származásra utal.

Szövetség, mint olyan:

http://lexikon.katolikus.hu/S/sz%C3%B6vets%C3%A9g.html

Magyar Zsido Lexikon ( http://mek.oszk.hu/04000/04093/html/index.htm v http://mek.niif.hu/04000/04093/html/szocikk/ ) - 868. old.

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Gáspár Zoltán Ernő:

A kereszténység szerintem is hozzájárult Róma bukásához, ami önmagában jó dolog lett volna, csak a sötét középkor nem, ami utána következett. Jézus szeretetre, és megbocsátásra tanított, de az Egyház amint hatalomra jutott, éppen ellenkezőjét tette annak, amit hirdetett. A sok egyház közül éppen a római katolikus követte el a legtöbb bűnt.

Ha a zsidók is Messiásnak tartanák, akkor lényegében keresztények lennének, nem? Vagy nem lennének keresztények, csak zsidók. Azzal sosem foglalkoztam, hogy ők miért várják még a Messiást stb. Sosem érdekelt, úgyhogy a többire nem tudok válaszolni.

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Szerintem azért kötött az egyetlen Isten, Adonáj szövetséget a zsidó néppel, hogy fennmaradjon az emberiség. Ha csak csupa hamis, sátánhívő vallás létezne a mai napig, szvsz nem éltük volna túl a történelmet.

(Amúgy attól, hogy Isten nem jelenik meg emberi alakban, még tudhat kommunikálni emberekkel.9

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

Örülök, hogy legalább részben egyetértünk. Annak is örülök, hogy Veled érdemes beszélgetni.

Egy kérdés: Róma (a kor "fénye") bukása mégis miért volt jó dolog?

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Gáspár Zoltán Ernő:

Egy angol nyelvű zsidó oldalon egy rabbi leírta, ők mért nem hisznek Jézusban, és a cikk alapján úgy tűnik, hogy a Messiásról szóló ószövetségi próféciák egyike sem illik Jézusra. Pl. az összes zsidó visszatér Izrael földjére. Az írás alapján úgy tűnik, mintha Jézust tévedésből tartanák Messiásnak, mert egyetlen ószövetségi utalás sem passzol hozzá.

http://www.aish.com/jw/s/48892792.html

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Gáspár Zoltán Ernő:

Mert kegyetlen, elnyomó hatalom volt. De utána az Egyház zsarnoksága következett.

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

Az ókori viszonyokhoz képest a Római Birodalom igenis humánus és igazságos uralom volt. Gondolj csak arra, hogy mind a mai napig jog rendszerünk alapját a római jog jelenti. A "kultúra" szó maga is római (latin) szó. Ez a "kegyetlen és elnyomó hatalom" duma éppen a keresztény egyházak beetető dumája volt...

@nneddudgi:

Gondoltam nem kell mindent külön megmagyarázzak.

Minden ember gyarló. A teremtő pedig nem alkudozásba kezd egy elromlott gyártmánnyal, hanem megjavítja azt az ő ízlése és elképzelés szerint.

Ha te az alkudozást (kikkel szövetkezett) a saját kútfőd alapjaiból (általatok írt biblia) magyarázod akkor ugyanúgy elfogadható bármely más magyarázat is.

Ti az ember teremtését ötezer valahány évre teszitek, mikor a tudomány egyre sűrűbben bebizonyítja, hogy már több százezer évvel azelőtt civilizált emberek éltek a földön, szóval akkor mi az igazság, ami neked le van írva mint hit vagy vallás, vagy amit függetlenül minden vallástól igyekeznek elénk tárni tudományosan?

Ha jobban utánanézünk a dolgoknak, az is kiderül, hogy a biblia, a korán, a tóra a buddhizmus nagyjából ugyanabban az időben jelentek meg, ezt mivel magyarázod ?

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Gáspár Zoltán Ernő:

Na igen, a római jog...Nekem a terjeszkedő politikájuk nem nyerte el a tetszésem.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Róma az összes tartományt folyamatosan kirabolta, egyfolytában áradtak a kincsek, az élelmiszer, gabona rabszolgák és minden, amire csak szükségük volt a fényűző életmódjuk fenntartásához, és a hatalom megtartásához szügséges hadseregekhez.És mindez egyetlen városért.

Kíváncsi vagyok Ernő melyik társadalmi rétegben érezte volna jól magát?

Római jog: pont az a baj, hogy a mai jogrendszer arra alapszik. Úgy is néz ki a nyugati társadalom most is: dúsgazdag uralkodó osztály a demokráciába burkolózva, ami igazából plutokrácia. Középosztály, akik valójában kiszolgálók és végrehajtók, viszonylag kényelmes élete biztosító jövedelemért cserébe. Ők voltak a patríciusok. Végül a pleps, a nép, a "bamba arctalan tömeg", akik képtelenek önálló döntést hozni, szavazataikat annak adják aki több kenyeret és cirkuszt ígér. Ja, és majd elfelejtettem a rabszolgákat: ma is vannak több millióan, de ha idevesszük a adósságcsapdába esetteket, számuk több milliárdra rúg.

A gazdaságot pedig ugyanúgy a (pénzügyileg, katonailag) leigázott gyarmatok kizsákmányolásából tartják életben.

Mellesleg a Római Birodalom az ókorban "virágzott".

@Gáspár Zoltán Ernő:

Róma nem volt igazságos...és humánus!

Róma csak a római állampolgároknak volt álom és annak aki behódolt nekik......akkor kaphattak földet és egyéb jogokat....egyébként meg meggyilkoltak vagy rabszolgaságba kényszerítettek.....

és a folyamatosan terjeszkedő római birodalomnak egyre növekvő lakosságának folyamatosan biztosítani kellett az igényeit élelmiszer, vagy luxuscikkek.....mert élni azt tudtak......

és gazdasági szempontból ....valamilyen szinten pont ez lett a veszte.....a peremvidékeken nem tudták kielégíteni az emberek élelmezési igényeit és ezért folyamatosan lázongtak......majd jött egy-két belső viszály és teljesen széthullott.....ráadásul a rendet mindig is a római légiókkal tartották fenn.......katonai diktatúrával....más népek elnyomása révén biztosították a római polgárok jólétét!

@lacika_34:

Ejnye-bejnye, Lacika, félrevezeted az Urakat.

Lukács a szír Antiókiában született (és eszébe sem jutott, hogy görögé váljon).

:)
Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

Így vagy úgy, de Róma volt az akkori emberiség civilizációs csúcsa. Ez tény, és ezen nem kívánok tovább vitázni.

Róma után ...igen a sötét középkor következett......ne felejtsétek el miért hívták annak....

azért mert csak a kiváltságosok tanulhattak....és senki más...persze hogy az egyház akkor élte fénykorát......római és spanyol inkvizíció.....

bármit megtehettek, a kínzási módszereiknek köszönhetően mindent bevallottál .......

soha annyi nőt és fiatal leányt nem öltek meg mint akkoriban.............pl: boszorkányság vádjával!

az egyház nevében.....?

gratula....!

@Gáspár Zoltán Ernő:

félre érted.....nem vitázom ......én csak leírtam a tényeket.....

a demokrácia alapelve .......mindenkinek meghallgatjuk a gondját baját, kivétel nélkül.....aztán közösen .....megoldást keresünk.....és úgy, hogy mindenki jól járjon.......!

Na ez ugyan olyan mint a kommunizmus soha semmilyen országban nem működött!!!

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Gáspár Zoltán Ernő:

Hülyeség, a Párthusok vagy Kína pl. sokkal fejlettebb volt.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

"A teremtő pedig ..."

Neked monta? Amúgy nemtom, hol találtál a Bibliában olyat, h az ÚR "alkudozik"? Avass be lszi ( könyv, fejezet, vers )!

"általatok írt biblia"

Mózes 5 kve azért Mózes 5 kve, mert Mózes írta, hogy mit írjon, azt pedig az Örökkévaló - áldott a Neve - mondta. ( Ha láttad, h nem így volt, szólj! )

"Ti az ember teremtését ötezer valahány évre teszitek"

Kia az a "Ti?" Mert a Conservative Movement ( NyEur, Amerika ), a Neológok ( Morsz ) elfogadják a természettudomány eredményeit, azt mondják, a 6 nap szimbolikus. Van aki az egyes személyeket (Noé, Sém, stb ) nemzetségeknek tekinti.

Csak az orthodoxia ragaszkodik a szószerinti értelmezéshez, amit azzal magyaráz, h ha nem kell szó szerint, akkor talán a szombatot se, meg esetleg a "ne ölj!"t se.

Ha nem bánod, saját álláspontomat ezúttal nem osztom meg ( már azért sem, mert pl a kabbaláról magam is alig tok vmit ), ha muszály vhogy, veheted úgy, hogy orthodox vok. ( A "ne ölj!"t sztem is szó szerint kell :) )

"biblia, a korán, a tóra a buddhizmus nagyjából ugyanabban az időben jelentek meg, ezt mivel magyarázod ?"

1) Felsorolásod kissé zavaros:

Tóra = Mózes 5 kve. (Néha csak a Tízparancsolat, Ritkán a teljes Ósz, ennek (zsidó között) szokásos neve TaNaCh.) Ez a Biblia legeleje, értelemszerüen Mózes írta, ie 13.-15.sz vmikor. Ósz többi kve (kb) ie 1000. ie 400.

Kb Tórával egyidôs: Védák (Hinduizmus)( ie 1500 - ie. 500 ( nem vagy-vagy, tól-ig) ). Leírt szöveg: Legkorábban ie 1200, legkésôbb ie. 150 ( Patanjali - Yoga )

Buddha szül ie. 563, v 486, v 483, megh 483 v 411 v 400. Tanításai szájhagyomány kb 400 évig, aztán írták le. Vagyis isz kezdete táján, ÚSz keletk. táján.

Nem említetted Zoroastert, akit atudomány vhova ie 18.sz és ie. 6. sz közé tesz.

A Korán a legnagyobb tévedés: Mohamed isz. 570/571 - 632. A Korán legrégibb leírását 651-re teszik. Szal ez több, mint félezer évvel fiatalabb bmelyiknél.

Összefoglalva: legrégebbiek: Tóra(zsidó) és a Védák(Hinduizmus). Köv: Buddhizmus és ÚSz. Nemcsak korban, jellege is: Buddhizmus-Hinduizmus kb, mint Kereszténység(ÚSz)-Zsidó(Tóra).

Egyébb: zsidók és muszlimok egyaránt elismerik a másikat valódi egyI-tenhitnek, a kereszténységet nem egészen. A többi nem valódi egyI-tenhit, vannak "Istenek" és bálványok is.

Ettôl természetesen ( Veled ellentétben) eszembe nem jutna egy buddhistának magyarázni, hogy a hite tévedés. Kereszténynek is, csak ha provokál. Ennyivel könnyebb a buddhistákkal, mert ôk nem provokálnak.

Végül - mint nem tárgyhoz tartozót - nagyon halkan jegyzem meg: Neked v bkinek sem több utánanézni, mint nekem. :( :(

  Már válaszolt
 • menasag ( 3 éve )

Mikor írták a bibliát?.......ez elég kétes dolog......

nem olyan rég......láttam egy dokumentum filmet ...........abban arról volt szó hogy van egy-két őrült pihent agyú amatőr akik ......még mindig keresik a törökországi Ararát hegyen Noé bárkáját.......

mivel ugye a történet szerint itt futott zátonyra ha úgy tetszik........

azt az ok fejtést követték, hogy megkövesedtek a maradványai.......de elismert tudósok azt mondják, hogy a bibliai történeteket szájról-szájra adták át az emberek és csak több száz év múlva jegyezték fel.....és ezt bebizonyították.......

azt meg tudjuk milyen, hogyha az emberek mesélik egymásnak a sztorikat ........valaki elvesz belőle és valaki hozzá rak......

tehát nem kell mindent szó szerint venni.......

a lényeg valószínű...... benne van! csak......olyan sokan fordították az évszázadok során......

és mindig az akkori kor követelményeinek megfelelően......vagyis ahogy a sötét középkorban..... ahogy gondolta az egyház....nem biztos hogy ugyanúgy gondolkodtak a megvilágosodás korában......

sőt! ................a történelem ismeretében, nagyon sokban különbözött a két korszak egymástól....!

az inkvizíció korában sok mindent kihagytak belőle.......és pár száz éven keresztül tartott......

aki meg máshogy gondolkodott, mint ők!........... azt meg tudjuk milyen sorsra jutott!

szóval .....ezek a tudósok is ezt magyarázták.....ahogy Noé történetét is pár évvel korábbra kell tenni......úgy szinte, majdnem biztos, hogy sokkal korábban történt minden ......mint ahogy leírták.

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

"Bárki állíthatja magáról, hogy magyar, és el is lell neki hinni? Szerintem meg csak tettekkel lehet bizonyítani.."

Nem elhinni kell, hanem tudomásul venni. Ez mindenki magánügye és nincs szükség bizonyítgatni semmit. Mint ahogy nem is kérik sehol ezt. A hazafiassáh sem olyan egyszerű fekete-fehér dolog, ahogyan azt te látod. Hogy akkora vadmagyar vagy, h fejjel mész bárminak ha "hív a haza". Sok etikai megfontolást is felvet ez a kérdés, akár még egy háborúban is. A szlovák példát hoztad fel, és h mennyire leszarod ha van szlovák felmenőd. Bár nem hinném, h valaha is előfordulna fegyveres konfliktus Szlovákai és Mo között, de az eszedbe jutott már, h akkor a szlovák hadseregben magyar katonák is harcolnának? Vagy az,h magyar lakta telepeüléseket kell bombáznod? Akkor mit fog súgni a nagymagyar szíved? Felesküdtél Mo-ra, a magyar hadseregben a magyar népet szolgálod. A szlovákai magyar vért ontanád vagy gyáva parancsmegtagadó leszel és megszeged a katonai esküdet? vannak dilemmák,amik nem a te eszedhez valók, a parancsot teljesíteni kell ! - mondja a parancsnokod. Ne lőjetek, magyarok vagyunk - mondja a falfelirat és a szórólap az utcákon miközben hallod h magyarul beszélnek az ellenséges katonák a barrikád mögött...

Nemkell túlspilázni ezt a "ha magyyar vagy bizonyítsad"- kérdést. Békénkell hagyni mindenkit ebben a témában. Pláne a magyar zsidókat. Erőnfelül bizonyítottak ők már a történelmünk során. Nincs másik olyan társadalmi csoprt Mo-on, akik számarányukhoz mérten ennyi mindennel hozzájárult volna a nemzethez a történelem során. anyagilag, szellemileg, véráldozattal, stb....

@Németh Henrik:

Henrik te voltál katona?.........

Mert én 1997 március 8-án letettem a magyar katonai esküt !

Amelyben a parancsmegtagadás csak és kizárólag akkor megengedett.....ha ártatlan nők gyerekek vagy fegyvertelen civil lakosságra irányuló....emberéletet veszélyeztető parancsot kapsz......

mert ezen tettek gyilkosságnak minősülnek még a hadsereg szemében is.....és a századparancsnok alatti legmagasabb rangú tisztnek, le kell váltani és őrizetbe vettetni a század pk-át.....

amennyiben fegyveres, ellenséges katonákra kell lőnöd ...(lehet az a testvéred is).....az már parancsmegtagadás, ha nem teljesíted.......!

Ezt két variációval szokták jutalmazni.......az első.....ha a századparancsnokod úgy ítéli meg, hogy demoralizálod az egész századot....akkor azonnali fejbelövés a jutalmad.....

a második......hadbíróság elé visznek és ott eldöntik mi lesz a sorsod.......

csak egy személyes megjegyzés.....háború esetén nem szokták igénybe venni a hadbíróságot....

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Beszélhet tőlem magyarul is aki ránk támad, máris elárulta a magyarságát, tehát ellenség.

Ha én szlovákiai magyar lennék eszembe sem jutna Magyarország ellen menni. Megtagadnám a parancsot, vagy átszöknék. Mint ahogy megtették a Yugóknál is. Tömegesen szöktek át a horvátokhoz a szerbiai magyarok, mert tudták mi a helyes. Az igaz magyart nemigen lehet félrevezetni, mert "szívükben az igazság" ahogy Bonfini mondta, ha jól emlékszem. Szóval nem olyan bonyolult, nem kell besz@rni. A tesze-tosza határozatlankodó balf@szokból ne legyen sok, az a lényeg. Még egy fontos szabály: a haza nevében sem mehet(ne) magyar katona idegen földre harcolni (legalábbis nem hódító jelleggel).

A zsidók farát meg haggyad már, elég fényes, neked meg kisebesedik a nyelved. Egyszer már megbeszéltük, hogy azért lehet felmutatni néhány kiemelkedő tettet (leszámítva, bár azok is kiemelkedőek, amikor éppen elárulték, vagy elárusították Magyarországot, persze tudom, hogy azok a zsidók nem azért foglalták el a kulcspozíziókat mert zsidók voltak, csak véletlenül pont azok voltak), mert fölfurakodtak a budapesti értelmiségi elitbe.

Azok a hősi halottak aki zsidószármazásúak voltak, meg kikérnék maguknak, hogy holtukban is faji megkülönböztetés alanyai. Mint máshol már kifejtettem, aki a történelem során a magyar szabadságért harcolt, nem a saját származása indíttatta, hanem mert azonosulni tudott a magyarság szellemiségével. Ezért aljasság kisajátítani őket az utódaik részéről. Miért nem hallunk ilyeneket a hazai tót, rác, sváb, vagy akár a cigányság részéről? Mert ők már régen magyarok, sokkal inkább mint ezek....

De ha már itt tartunk.....egy esetleges háború esetén......minden Magyarországon élő etnikai kisebbség a magyaroktól várna segítséget ....mondván ők úgyis kevesen vannak......és megnézhetnénk azt is közülük mennyien állnának be önkéntesen harcolni a közös hazánkért.....

mert szerintem a magyar oldalról mindenki aki harcolni képes ........

Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a regimentje. Ha még egyszer azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni!

Éljen a Magyar szabadság, éljen a haza!

Vagy ez is csak egy legenda?

Tudtommal ez egy szabadságharc korabeli népi induló.......melyet a népek énekeltek, és nem az értelmiségiek......

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

"esetleges háború esetén......minden Magyarországon élő etnikai kisebbség a magyaroktól várna segítséget "

1848 márc 15 du a szkadó esôben a pesti polgárokkal együtt a pesti zsidó közösség is úgyszólván teljes létszámban ott volt a Múzeumkertben.

Az 1848-49-es szabharcban a honvédsereg legnagyobb létszáma 140 000 volt.

Ebben a seregben több mint 10 000 magyar zsidó harcolt és vérzett a Magyar Szabadságért.

Érted, öcsisajt? Az akkori kb 10 millióból 140 000, vagyis 70 lakos közül 1. Az akkor kb 300 000 zsidó közül több mint 10 000, vagyis 70 zsidó közül legalább 2.

Számarányukhoz képest a zsidók legalább KÉTSZERANNYIAN harcoltak, mint a nem-zsidók.

Ennyit a kisebbségekrôl (öcsisajt).

(Elôbb tanulj, olvass, csak aztán próbáld osztani az észt).

@nneddudgi:

Most őszintén, szerinted ki hiszi el a hülye hazugságaidat?:DDD

Komolyan mondom, ha így megy a történelem írás, akkor én is írok egy törikönyvet.

Nem kell hozzá semmi, csak papír, toll meg egy kis fantázia.:D

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@TYYM:

Öcsisajt! Először bizonyíts, aztán vádaskodj!

@nneddudgi:

látom!........ már megint csak a zsidók????

tudsz olvasni?????

te idéztél engem.......minden Magyarországon élő etnikai kisebbség .......

Te már ennyire előrehaladott állapotban vagy........hogy ezt lassan már tudathasadásnak lehet nevezni.......

és nem a szabadságharcra értettem......az a következő hozzászólásom volt........amire te válaszoltál annak semmi köze a szabadságharchoz!

én egy esetlegesen bekövetkező jelenkori háborúról beszéltem.......hogy most ki menne harcolni?

mivel a magyaroknak még mindig megvan a szabadságvágyuk és a hazaszeretetük.....(és ezzel most semmilyen etnikumot nem minősítek).....mert most csak a magyarokról beszélek

mert neked bármennyire is fáj én magasról leszarom az összes etnikumot Magyarországon

ahogy ők leszarják a magyarokat.......

de a szabadságharc kapcsán...... azokról az emberekről is beszélhetünk akik kapákkal és kaszákkal vették fel a harcot az osztrák sereggel akiket te csak parasztnak gondolsz és ezekről elfelejtenek írni a történelem könyveid, maximum csak egy széljegyzet van róluk mert azokat úgysem sokan olvassák, és akkor már ne feledkezzünk meg azokról a betyárokról sem (pl: Lacza Bálint) akik az osztrák sereg utánpótlásait fosztogatták és így vették fel a harcot a szabadságért....egyébként pont ezt az embert festette meg Munkácsi Mihály a siralomház című festményén.....(mivel személyesen is ismerték egymást).....

  Már válaszolt
 • TYYM ( 3 éve )
@Lala78:

Hagyjad, szándékosan hazudozik meg értetlenkedik, meg viselkedik úgy mint egy szellemileg visszamaradott. Csak idegesíteni akar.

@TYYM:

oké! csak.....nem szeretem ha valaki ennyire gyűlöli a magyar népet és még a másikat nevezi nacionalistának........

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@TYYM:

"szándékosan hazudozik"

Aha.

Jókai Mór így emlékezett rájuk: "A midőn a hazának minden másajkú népfajai, a mellyekkel a ma­gyar szabadságát megosztotta, a melynek fiait a jobbágyságból felszabadította, földeiken úrrá tette - fegyverrel támadnak ellene - ugyanakkor a héber faj vérét, vagyonát, és szellemét hozta áldo­zatul a magyar nemzet, az alkotmányos szabadság megvédelme­zésére." ( Bernstein Béla: Az 1848/49-iki magyar szabadságharc és a zsidók.Bp.1898,Jókai Mór előszava. ) ( http://www.timena.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=26 )

Jókai is gyûlölte a magyaokat hazudozott?

Azé idézd má lszi azt a szövegrészt a commentembôl, amiben szerinted magyarok gyûlölése van!

@nneddudgi:

Az a helyzet, hogy nagyon hidegen hagy, te is meg a hülyeségeid is. :DDDD

De már tudom, hogy miért tanuljak meg héberül.

Már önmagában a lehetőség is, hogy anyanyelveteken idegesítsem a hozzád hasonló IQ harcosokat bőven megéri. :D

@nneddudgi:

Legelőre is azt szeretném tisztázni, hogy mivel úgy tudtam te zsidó vagy ezért írtam a „ti” kifejezést, hogy elkerüljem a zsidó szó használatát, ami esetleg bosszant.

A teremtő:

Nem nekem mondta, de a megjegyzésedből azt a következtetést is le lehetne vonni, mintha neked mondta volna  Ha meg nem akkor el kell fogadni akármelyikünk érvelését.

Már többször leírtam nem vagyok sem biblia sem tóra tudós, csak amit itt-ott fellehető ahhoz jutok hozzá, vagyis tudomásom szerint a biblia ószövetsége a tulajdonképpeni tóra, és ott pedig az van leírva, hogy az Úr szövetséget kötött a zsidókkal. Lehetne most idézni de fölösleges.

A szövetségről még csak annyit, hogy mintha Noéval is egyezkedett volna. Ne vedd Istenkáromlásnak, itt csak a leírtakat elemezzük , amit ugyan letet bárkinek tulajdonítani de ugyancsak bizonyíték haján.

Megpróbálom megmagyarázni a zavaros felsorolást is.

Az egész vallásos jellegű ma ismert vagy elismert mű ie.2000 – iu. 1000 közé tehető. Tehát van 3000 év ami alatt megszületett az úgynevezett világvallások alaptörvényei, pedig azelőtt jóval már létezett emberi civilizáció, és létezett vallás is, miszerint létezni kellett vallási alaptörvényeknek is.

Az is érdekessé teszi az egész ilyen jellegű írást, hogy míg a zsidók életük legnagyobb részét vándorlással, rabszolgaságban, üldöztetésben, kitaszítottságban élik, addig van idejük , lehetőségük sőt ők az elsők akik ilyen műveket megírnak, és terjesztenek, holott tőlük kiséé nyugatabbra már több évezredes civilizációk váltogatják egymást a hatalmon, keleten úgyszintén, de senkinek még csak eszében sem jut, vagy nem kap olyan megbízást, sugallatot, hogy a önmagát tegye a világ közepére.

Még egyszer leírom, ne vedd se személyeskedésnek se gyűlölködésnek amit írtam, csupán próbáld összehasonlítani a vallásban leírtakat a tudományos dolgokkal, hogy meg tudd különböztetni a dogmát a valóságtól.

Néhány összehasonlítási adat:

A zsidó időszámítás kezdete a világ teremtésének időpontja: Kr. e. 3761. október 7. (tisri 1.), vasárnap, 11 óra 10 perc 20 másodperc. (Ezt az időpontot a héber hittudósok számították ki az Ószövetség alapján.)

A terület viszonylagos elszigeteltsége és a folyó évenkénti áradásai következtében a Nílus völgyében alakult ki az ókori Egyiptom, az ókor egyik legfejlettebb civilizációja, miután Ménész (egyes forrásokban Mina) Kr. e. 3000 körül egyesítette Alsó- és Felső-Egyiptomot

Algériában a legrégibb emberi település nyomai az i.e. 400000-300000 körüli időszakból (alsó paleolitikum) származnak

A tatárlakai lelet a világ egyik korai írásos kultúrájának emléke. A táblácskák korának meghatározását megnehezíti, hogy bolygatott rétegből kerültek elő. A táblácskák mellett talált kerámialeletek alapján keletkezésüket egyesek a középső neolitikum idejére, az i. e. 5. évezredben Erdélyben virágzó Vinča–Tordos-kultúra idejére tették.

Mindezeket számításba véve nem furcsa, hogy csak zsidó világtörténelem létezik ?

Egy kis hazai...

http://hvg.hu/itthon/20110304_Tarki_csaladi_tartalekok#rss

"A magyar lakosság negyede egy hónapot sem, a családok kétharmada mindössze néhány hónapot tudna átvészelni, ha a fő kereső elvesztené a jövedelmét - derül ki a Tárki, a Pioneer és a RSM DTM közös felméréséből..."

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/04/lesz_meg_tobb_szazezer_munkanelkulink/

"...A munkaerő-piaci adatok és trendek fényében azonban úgy tűnik, hogy a lépések nem az állásban lévők, hanem a munkanélküliek számát növelik...."

http://www.hirtv.hu/kulfold/hethatar/?article_hid=366166

"Tömeghisztéria alakult ki Párkányban és környékén: a magyarok mellett már a szlovákok is kiló- és mázsaszámra vásárolják a cukrot..."

"http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?readmore=1769

Baj van! Ősz előtt elfogy Európa cukorkészlete!

"...A másik dolog, hogy megbízható forrásból tudom, hogy ma, - március 2-án – a kaposvári Cukorgyárat két hosszúszakállú, fekete ruhába öltözött askenázi zsidó kereste fel. A szemtanú elmondása szerint: „A vezérigazgató a seggüket nyalta…”.

Jó üzlet lett ez is, ugyanis felvásárolták az értékesítésre szánt cukor 70%-át..."

http://www.estihirlap.hu/gazdasag/6383-Mi-johet-meg-Dragul-a-hus-is

"Legalább húsz-harminc milliárd forintos azonnali kiadást jelentene a kormánynak az a segítség, amit a sertés- és baromfiágazat képviselői kérnek azért, hogy a termelők ne kényszerüljenek komoly áremelésekre..."Akárhogy kotorászunk a zsebünkben, nincs. Nem tudjuk kivédeni, hogy a 2010-2011-es években 60-70 százalékkal emelkedett a szemestakarmány ára, ezért fordultunk a kormányhoz, mert az áremelést mi sem tudjuk elkerülni, de a gyors segítség elejét veheti az ágazat ellehetetlenülésének" - mondta a Hírszerzőnek Bárány László, a Baromfi Terméktanács elnöke...."

http://hvg.hu/gazdasag/20101229_tojas_tojasar_draga_dragul_ellemiszer#rss

"...Az ősz folyamán az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén közös állásfoglalást fogadtak el a képviselők az ágazat helyzetéről és a szükséges intézkedésekről. A tét nem csekély, az uniós gazdák jó része mehet tönkre - írja a Népszabadság értesüléseire hivatkozva a Pénzcentrum...A képviselő szerint, ha az EB nem változtat a tervein, akkor ugyan büszkék lehetünk arra, hogy milyen jól élnek az európai tyúkok, de közben gazdaságok ezrei mennek majd tönkre, és munkahelyek szűnnek meg...."

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=835019

"Komoly forgalomcsökkenést eredményezhet a teljes dohányzási tilalom - mondja a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke a nemzetközi adatokra hivatkozva. Az Egyesült Királyságban már több ezer vendéglátóhely kényszerült bezárásra a törvény életbe lépése óta...."

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=74948

"Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében idén már másodszor emelték a liszt árát, kilója 116-119 forint. Ezért drágul a kenyér, Nyíregyházán, egy saját bolthálózattal rendelkező pékség már ugyancsak másodszor emel árat, napokon belül, 270 helyett 290 forint lesz a félbarna kenyér kilója. Van olyan pékség, amelyik eddig kivárt, de most kénytelen drágábban adni a kenyeret...."

Lépj már túl az általam érzett utálaton...ne nekem higgy, hanem a szemednek!

Itt hamarosan éhséglázadás lesz....

László Nagy|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Nem voltak zsidók a 48-49-es szabadságharcban. ez 100 %. Ugyanis ezért még nem kértek kárpótlást....:)

profitorientált nemzeti Széchenyi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@László Nagy:

Szóval a logikád alapján magyarok sem voltak szabadságharcban, hiszen nem kértek kárpótlást?

1848-as szabadságharcban magyar zsidók résztvettek is, volt egy külön alakulat belőlük, akik harcoltak hazájukért.

Kárpótlás gyanánt, én örülök, hogy legalább zsidók kaptak kárpótlást Holokausztért.

@László Nagy:

Laci, ez hatalmas fricska a "felsőbbrendűeknek"! De azért egy kicsit félek, hiszen tippet is adtál. Tőlük kitelik, hogy ezért is pereljenek, ha már a MÁV beperlése sem jelentett számukra erkölcsi problémát.

László Nagy|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Csak hogy tiszta víz kerüljön a pohárba:

Nálunk (mármint magyaroknál) ez a kárpótlás, vagy nevezd aminek akarod, csak a XX.-ik századtól divat.

150 évig ez az ország nyögte a törököket, aztán 250 évig a Habsburgokat. És mégse kértünk érte semmilyen jóvátételt. Egyszerűen megtanultunk élni mellettük. Aztán jött ugye Trianon, ezt a békát is lenyeltük, és megtanultunk élni az új szomszédaink mellett is. Szegény apósom mondta egyszer nekem, hogy az élet nem más, mint kompromisszumok egymásutánja. Akkor nem értettem a dolgot, de az évek múlásával rájöttem milyen igaza volt. És ezt a hitvallását ma már én is osztom.

Ez a dolog, amit a zsidók egyszerűen képtelenek megtanulni. Nem tudnak kompromisszumot kötni, és képtelenek más nép(ek) mellett élni. Pedig a mai politikai helyzetben egyszerűen nincs választásuk, vagy megbékélnek és kiegyeznek, vagy el fogja sodorni őket a történelem. Mármint Izraelt.

Holokauszt (Hú de kényes téma....) Sajnos történtek csúf dolgok a Te népeddel is, elismerem, de...azok az emberek, akik ezt tették ma már nem élnek, vagy megkapták érte méltó büntetésüket. Azóta eltelt egy emberöltő és nem kellene az utódaikat, vagy egyáltalán azokat a nemzeteket nap mint nap szembesíteni "bűnös múltjukkal". Ugyanis ezzel csak azt tetszik elérni, hogy megfordul a fejekben, hogy az öregek tudtak valamit. Tessék megnézni Japánt. Hirosima, Nagaszaki. Évente megemlékeznek róla, megkongatják a harangot, több ezer virág, papírdaru, és a világ nem felejti el...Ja..Ők sem kértek kártérítést tudtommal.

De ha már megint a kártérítésnél tartunk: a holokauszt ha jól számolom kb 5 és fél évig tartott. Na: Tessék elgondolkozni, mennyi jár a palesztin népnek az ELMÚLT 60 ÉVÉRT!!!

Trewisz: a MÁV-féle dolog nálam is kiverte a biztosítékot, de azért röhögtem is rajta. Egyrészt azon, hogy ez a hatalmas baromság kinek a nagy agyából pattant ki, másrészt (na most aztán fogok kapni hideget-meleget..) azon gondolkodtam, hogy ez ki is húzhatná a MÁV-ot a mostani nagy adósságból. Ha belegondolsz...hányan vettek jegyet???

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@László Nagy:

Hogyan lehet összehasonlítani Trianont holokauszttal? A magyarokat nem akarta kiirtani senki sem mind egy szálig. Hitler a zsidókat a származásuk miatt ítélte halálra. A holokausztot maximum az örmény népirtással lehet összehasonlítani. Az igaz, hogy ez a MÁV-per pl. nagyon gusztustalan.

László Nagy|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

Sehogy. Ugyanis nem összehasonlításnak szántam. Ha jobban megnézed, külön bekezdés.

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@László Nagy:

Igen az. Külön bekezdés. Rögtön az elején együttérzés az áldozatokkal: "Holokauszt (Hú de kényes téma...)

László Nagy|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

Kényes téma, de nem én tettem kényessé, hanem aki törvénybe foglalta. Enyhén szembe megy az alkotmánnyal (lásd Biszku-per..).

És ha hiszed, ha nem: tényleg sajnálom őket. ugyanúgy, mint az indiánokat, örményeket, kurdokat, palesztinokat és még sorolhatnám egy darabig azokat a népeket, akiket eltüntettek, vagy megpróbáltak eltüntetni

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@László Nagy:

A holokauszttagadást büntető törvénynek úgy tűnik az égvilágon semmi értelme nem volt, mert nem csökkent tőle az antiszemitizmus, mintha még ettől is nőne.

korodygl|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

ismeretterjesztés -

Az eddig vizsgált összes ó-egyiptomi kincset (szinte mindet) Kárpát-medencében bányászott aranyból öntötték. Anyagvizsgálat, ötvözők alapján , több marker is van - szinte teljesen egyedi,

ez van

(adalék a bosnyák piramis témájához):

László Nagy|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

Úgy látszik nem is különbözik annyira az álláspontunk. Ugyanis tökéletesen egyetértek Veled. Ugyanezt írtam pár kommenttel előrébb, csak más szavakkal.

profitorientált nemzeti Széchenyi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@László Nagy:

"150 évig ez az ország nyögte a törököket, aztán 250 évig a Habsburgokat. És mégse kértünk érte semmilyen jóvátételt. Egyszerűen megtanultunk élni mellettük. Aztán jött ugye Trianon, ezt a békát is lenyeltük, és megtanultunk élni az új szomszédaink mellett is."

Ez nem a magyarok "nagyvonalúságának" köszönhető, hanem egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy követelőzzön. (vesztes háború, ráadásul rossz oldalon) Pontosan ahogy írod: "....a mai politikai helyzetben egyszerűen nincs választásuk, vagy megbékélnek és kiegyeznek, vagy..."

+

"Holokauszt (Hú de kényes téma....) Sajnos történtek csúf dolgok a Te népeddel is, elismerem, de...azok az emberek, akik ezt tették ma már nem élnek, vagy megkapták érte méltó büntetésüket. Azóta eltelt egy emberöltő és nem kellene az utódaikat, vagy egyáltalán azokat a nemzeteket nap mint nap szembesíteni "bűnös múltjukkal"."

Szlovákiai magyar vagyok, de ez ne zavarjon. Érdekes az érvelésed, az mondatja, hogy ilyen alapon a szlovákiai magyaroknak se kérjenek kárpótlást, bocsánatot a 1947-49-es időszak ún. jogfosztottság időszakáért. E időszak áldozatait - többek között a nagy- és dédszüleim - kollektív bűnösöknek bélyegezték. Anno nagyszüleim faluját körbevették a szlovák katonák, választás elé állították őket, aláírják a reszlovakizációs papírokat (tehát deklarálják, hogy szlováknak vallják magukat) vagy pedig összepakolnak és eldeportálják őket. És két évig éltek egy csehországi városban (Holesov-ban http://en.wikipedia.org/wiki/Hole%C5%A1ov ) úgy, hogy semmi reményük nem volt visszatérni, akár ottmaradhatnak örökre. Ott mindenféle szinte rabszolgamunkát végeztettek velük, vagonok célba érésekor összefogdosták az embereket, megnézték milyen egészségesek, erősek, így válogattak, jogaik nem is voltak, mert megfosztották állampolgárságuktól. Ezekért a megaláztatásokért, ha jól értettem érvelésed, nem jár bocsánatkérés, kárpótlás sem. Ezt gondold át sürgősen. Ezért írtam azt, hogy örülök, hogy legalább a zsidók kaptak valamennyi kárpótlást, ez remény arra, hogy a földön létezik valamiféle igazság.

+

"Holokauszt (Hú de kényes téma....) Sajnos történtek csúf dolgok a Te népeddel is, elismerem, de...azok az emberek, akik ezt tették ma már nem élnek, vagy megkapták érte méltó büntetésüket. Azóta eltelt egy emberöltő és nem kellene az utódaikat, vagy egyáltalán azokat a nemzeteket nap mint nap szembesíteni "bűnös múltjukkal"."

De fontos dolog erre emlékezni, hogy a jövőben ne következzék be hasonló esemény. Itt nem bűntudatkeltésről van szó, SZEMBENÉZÉSRŐL van szó, nagy különbség. Én pont azért csodálom a németeket, mert képesek voltak szembenézni azzal, hogy mihez adták a nevüket. Ellenben a magyaroknál ilyesmi nem történt meg, pedig Holokauszt nemcsak zsidó, de egyben magyar tragédia is. 400 ezer (nem tudom mennyi pontosan, lényegtelen) honfitársat vittek származási és vallási alapon. Érdemes elolvasni Edmund Veesenmayer a nürnbergi perben elhangzott vallomását, amiben elmondja, hogy mekkora segítséget kaptak magyaroktól. Csak megjegyzem, az Eichmann kommandója 120 emberből állt. Ez az 120 ember képtelen lett volna begyűjteni azt a 400 ezret. Szembenézés helyett jött a tipikus magyar másra mutogatások meg hasonlók stb.,

+

"Tessék megnézni Japánt. Hirosima, Nagaszaki. Évente megemlékeznek róla, megkongatják a harangot, több ezer virág, papírdaru, és a világ nem felejti el...Ja..Ők sem kértek kártérítést tudtommal."

Ne keverjük össze a kettőt, az egyik kimondottan célzott népirtás, a másik pedig a háború egyedülálló, de tragikus eseménye volt.

+

"De ha már megint a kártérítésnél tartunk: a holokauszt ha jól számolom kb 5 és fél évig tartott. Na: Tessék elgondolkozni, mennyi jár a palesztin népnek az ELMÚLT 60 ÉVÉRT!!!"

Megint összemosol két különböző dolgot. De mindegy. Szerinted miért nem alakult meg Palesztina? Megmondom miért nem, a drága arab testvéreik elfoglalták az ENSZ által nekik kijelölt területeket. Övéké volt egészen 1967-ig. Fogadjunk, ezt nem tudtad. Gázából 2005-ben Izrael teljesen kivonult, Palesztina Hatóság 8%-a van megszállás alatt biztonsági okokból. Két állami jogosítvényokkal rendelkező - de facto - államról van szó. Azért nem államok még, mert nem kiáltották ki. Persze ha kikiáltják, akkor nem kapnak több segélyt (pénz, élelmiszer, ruha stb.) Ezzel Abu Mázen is tisztában van.

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@László Nagy:

Igen? Majd megkeresem. Elkerülte a figyelmem.

@Kali Krisztina:

Ó Krisztinka, ne engedd önként oda támadási felületedet.

Igenis volt amikor a magyarok majdnem 90%-át kiirtották a szintén keletről betörő népek

Lehet csemegézni, viszont az tény, hogy kimondottan a magyarok senkuóit sem akartak kiírtani.

....ha tudsz valami forrást , akkor azt most közöld..

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@menasag:

Magyar holokauszt? Ilyenről még nem hallottam. De rég szólítottak Krisztinkának! A nagyapám hívott így.

  Már válaszolt
 • menasag ( 3 éve )
László Nagy|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Az első részen leírtakkal egyetértek. Rosszkor voltunk mindig, rossz helyen és , sajnos rossz oldalon. De lehetőségünk lett volna az első VH után. Törökországnak sikerült..nekünk nem. Tegyük hozzá: mindent meg is tettünk, hogy esélyünk se legyen.

A második részben azt kérted, gondolkozzak el a dolgokon. Megtettem.

Szomorú események sajnos minden család életében előfordultak, az én nagyapám is megjárta a gulágot, feleségem nagyszüleit is kitelepítették, de mire a világ fordult, ők sajnos már nem éltek. Két dolgot rögtön az elején vegyünk külön. Más dolog az , ha egy nemzet a saját állampolgáraival szemben követ el bűnt és ad ezért kárpótlást, vagy ha egy állam a másiktól várja el azt. A te felmenőiddel szemben elkövetett jogsértések sajnos egyenes következményei a monarchia idióta nemzetiségi politikájának. Ugyanis, ha korábban megadják a románoknak, szlovákoknak, cseheknek és most had ne soroljam fel az egész etnikai térképet, szóval ha megadták volna azokat a jogokat, amik egy kisebbséget megillet, akkor valószínűleg Benes sem írt volna dekrétumot. Valószínűleg a határok sem azok lennének, amik ma. De ezeket a döntéseket nem Budapesten hozták, hanem Bécsben. Sok beleszólásunk sajnos ebbe se volt.

Szlovákia pontosan ezért tartja magát ehhez a bizonyos dekrétumhoz, mert ha elismerné azok semmiségét, akkor jó eséllyel igényelhetne kárpótlást akár a magyar, akár a német kisebbség.

Hogy a világ ezt elítéli, erre a tótok toronymagasan...... És ez a baj a "kárpótlással". Gyűlöletet, békétlenséget szül. Kellene egy vonalat húzni MINDEN nemzetnek. Ami megtörtént, megtörtént. Hogy kérjenek érte bocsánatot? Rendben van. De akkor mi is tegyük meg.

Holocaust, szembenézés, vagy bűntudatkeltés: Tudod amikor egy rabbi a magyar parlamentben úgy kezdi a mondandóját: "Ez a ház egyszerre a szabadság és a gyilkosság háza." Szerinted ez mi? Ez után a mondat után már azt mond, amit akar. És senki nem fütyülte ki, hogy a drasztikusabb eltávolításának egyéb módjairól ne tegyek említést...:

http://www.zsido.com/cikkek/koves_slomo_rabbi_beszede_az_orszaghazban/10/1714

Az Izrael-Palesztin témában nincs akkora tájékozottságom, mint neked, de ismét elkövetsz egy hibát. Azt hozod fel, ami volt, nem azt nézed ami ma van. Nem a palesztinok foglalnak területeket és ott új házakat sem ők húznak fel. de sorolhatnám: menekülttáborok, falak,stb.

Van egy jópár dolog, amivel ott is szembe kéne nézni...

Holokauszt ipar, kárpótlás..... témához.

Feleségem anyai nagyszüleit anyukájával együtt / 14 évesen / "kulákként" kitelepítették Ebesre. Két évet húztak le mindenféle indoklás nélkül,.... csak jött a ponyvás autó hajnali fél kettőkor és irány a marhavagon.

Két napig zötykölődtek étlen-szomjan,- még a szükségüket is a helyszínen végezték el egy időközben elhalálozott 85 éves pap mellett,- mire megérkeztek..... azt sem tudták, hogy hova.

A szállásuk olyan birkahodály volt, amelyben fél méter magasan állt a birkaszar.De nem folytatom.......

Mindenüket elvették, semmit sem kaptak vissza, sőt 50 km-nél közelebb sem mehettek a volt otthonukhoz.

Mit kaptak kárpótlásul? na mit? Azt ami a lóból néha kiáll.

Nem sírtak, ajvékoltak, hanem talpra álltak és újra kezdték az életüket. Eszükbe sem jutott, hogy 40-50 év távlatából bárkitől is anyagi elégtételt kérjenek. Erkölcsi az jól esett volna, de ez sem jutott nekik osztályrészül.

Tudomásul vették, hogy az élet számukra ezt "tartogatta". Tisztességben megőszülve, becsületes, Istenfélő emberként távoztak e világból.

A zsidók ellenben a halálból is hasznot remélnek, sőt kikényszerítik a világból a beépült és jól leplezett "pártfogóikon" keresztül.

NA EZ AZ, AMI MINDENÜTT KIVERI A BIZTOSÍTÉKOT! GYOMORFORDÍTÓ!!!!!!!

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@László Nagy:

Dehát a rabbi az igazat mondta. Miért kellett volna kifütyülni?

@Kali Krisztina:

Azt akkor nem holokausztnak nevezték, hanem tatárjárásnak.

József Ács|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@אַהֲרֹן:

Magyarországon? A világon soha, semmikor sem volt " rendben" a zsidók "helyzete."

A Második világháború során Magyarországon elkövetett bűnökért......az akkori magyar államvezetés a felelős!................. és nem a magyar nép.......!

érdekes a németeknél miért csak Adolf Hitlert és a náci rezsimet emlegetitek??????

miért nem tartjátok felelősnek például azt a kisembert aki a német hadsereg kötelékében harcolt parancsot teljesítve ???????

megtudjátok mondani ?????

akkor lehet erre válaszolni.......ti cionista férgek....!

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

kis módosítás:

"Az 1848. március 15-i magyar forradalomban és az azt követő szabadságharcban a zsidók számarányukat messze meghaladó módon, nagy anyagi és véráldozattal vettek részt. Az 1849-i harcokban részt vett mintegy 180 ezres honvédségből Kossuth "jászberényi nyilatkozata szerint" húszezren voltak zsidók, közülük 76-an hadnagyi, 29-en főhadnagyi, harmincan századosi és nyolcan őrnagyi rangra emelkedtek. A zsidó katonaorvosok száma 56 volt, és a már említett Löw Lipót mellett Schwab Arszlán (1794-1857) pesti főrabbi és a reformmozgalom egyik vezére, Eichorn Ignác (1825-1875) is tábori rabbiként szolgált....

Nem véletlen, hogy Haynau, a kegyetlen "bresciai hóhér" ezt jegyezte le: "a zsidók, érzelmeik és gonosz cselekvésük által olyannyira előmozdították a magyar forradalmat, hogy az az ő közreműködésük nélkül sohasem nyerhetett volna ilyen jelentőséget." Ezért a magyar zsidóságot a fegyverletétel után hatalmas hadisarc megfizetésére kötelezték..."

Magyarország története - MTA Orbán Ferenc szerk. - Akadémiai Kiadó

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

"Henrik te voltál katona?........."

Igen, sajnos voltam katona. De ennyi hülyeséget még a kaszárnyában hallottam, mint amiket te írkálsz. Parancsot megtagadni csak akkor van lehetőséged, ha törvénytelen dolgot adnak paprancsba. Ez elég gumi jogszabály, honvéd legyena talpán aki ezt éles helyzetben el tudja dönteni, h mi az és mi nem...Út széli fejbelövés hadbíróság nélkül pedig még háború alat sincs, békeidőben meg pláne. De háborús helyzetben a parancsmegtagadás sojkkal szigorúbb megítélés alá esik.

"mert neked bármennyire is fáj én magasról leszarom az összes etnikumot Magyarországon

ahogy ők leszarják a magyarokat......."

Ez megintcsak eg yrohadt nagy baromság. A nemzetiségek nem úgy élnek itt nap mint nap, h ők különállóak a magyaroktól és sütögetik a maguk pecsenyéjét. vagyis nem szarnak le minket, sőt...! A sorsunk közös, és a fiatalok ugyanúgy nem gyakorolják a nyelvüket ,kultúrájukat - ahogy mi is panaszkodunk , h elszlovákososdnak a szlovákiai magyarok. Ezt csak te gondolod.

Mindenesetre én a helyedben nem nagyon emlegetnék ezekután hatalmas nyitottságot, a befogadásra való hajlamot. Éppen a te szádból elég hiteltelen...

László Nagy|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

Krisztina drága...Na akkor most egy párhuzam!

Egy rabbi a Magyar Országgyűlés házát a gyilkosságok házának nevezi.

Ha én bemegyek egy zsinagógába, és fennhagon kijelentem, hogy Izrael egy terrorállam és a palesztin kisebbséget gyilkolja, az tuti, hogy másnap már fent vagyok a Moszad 10-es listáján.

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@korodygl:

"ismeretterjesztés -

Az eddig vizsgált összes ó-egyiptomi kincset (szinte mindet) Kárpát-medencében bányászott aranyból öntötték."

Ugye ezt te sem gondolod komoloyan?! Még Julius Cezar is irigyelte Egyiptomot hatalams aranybányáival, kincseit meg is sarcolta rendesen.

"Az ókor leggazdagabb aranytermelő országai: India, Egyiptom, Abisszinia, Etiópia és Arábia voltak; Afrikában már az ókorban sok aranyat termeltek; a Nílus felső vidékén már 1600-ban Kr. e. voltak aranybányák. A szervezett bányászatról a legelső írást Egyiptomban fedezték fel, ... Európában régente Spanyolország termelt legtöbb aranyat. A középkor leggazdagabb aranytermelő országa Csehország és Németország volt..."

Pallas Nagylexikon

"Egy papiruszra rajzolt térkép tanúbizonysága szerint az egyiptomi sivatagban a Vörös-tenger közelében volt az a lelőhely, amely részben biztosította a Nílus-parti birodalom aranyszükségleteit. Később a rómaiak folytatták a kitermelést a Sukari-lelőhelyen - olvasható a Financial Times online kiadásában.

Majd két évezredes szünet után a napokban a Centamin egyiptomi cég indította újra a kitermelést. A fejlesztés első ütemének befejezése után a bánya éves szinten 200 ezer uncia aranyat ad majd. Becslések szerint a lelőhely mintegy 13 millió uncia kitermelhető aranyat rejt"

HVG 2009 Febr.

Gondolod, hogy volt olyan idióta fárao, aki ennyi arannyal az országában, 1000 kilóméterekről vásárolja és szállítja haza az aranyat? Kb annyira reális mintha a világ egyik legnagyobb fakitermelője, oroszország amerikából importált volna fát a cári flotta építéséhez. Elég beteg gondolat....

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@László Nagy:

Biztosan nem díjaznák. De a Parlamentben lévők azért reagáltak ilyen higgadtan a rabbi beszédére, mert nekünk baromi nagy az önkritikánk, meg a bűntudatunk. Mi nem tagadjuk le.

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )
Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

"miért nem tartjátok felelősnek például azt a kisembert aki a német hadsereg kötelékében harcolt parancsot teljesítve ???????

megtudjátok mondani ????? "

Mert az ő nevükben is már bocsánatot kért az egyik legnagyobb német kancellár :

"A német történelem mélypontjával szembesülve és a meggyilkoltak millióinak súlya alatt azt tettem, amit akkor tesz az ember, amikor megbénul a nyelve."

Így idézte fel emlékirataiban Willy Brandt azt a pillanatot, amikor 1970. december 7-én Varsóban térdre borult a gettófelkelés áldozatainak emlékműve előtt. Sokak szerint a varsói térdre borulás volt 1974 ig tartó kancellárságának talán a legfényeseb pillanata. A mélyen emberi gesztus egyben azt is jelképezte, hogy egy új Németország jött létre, amely vállalja a felelősséget múltjáért és bűneiért, és amely kezet nyújt a szomszédainak. Brandt pedig, akinek antifasiszta emigráénsként és ellenállóként személyesen semmi köze nem volt az elkövetett bűnökhöz, bárki másnál hitelesebben testesítettte meg ezt a változást. Olyan hitelesség ez,amivel te nem rendelkezel amikor a magyar nép nyitottságáról beszélsz. Mert atieidnél kirekesztőbb nyilatkozatokkal nemigen találkozok.

  Már válaszolt
 • Lala78 ( 3 éve )
@Kali Krisztina:

Kedves Krisztina!

Mit tetszik állítani, mert a hozzászólása számomra nem értelmezhető.

Mit tagadunk vagy nem tagadunk le? Van-e egyáltalán mit tagadnunk? A bűntudatunkról is állít valamit, amivel megint nem tudok mit kezdeni. Kollektíve bűnösök lennénk... vagy mi? és ezért nekünk mint "eredendően bűnös" nemzetnek tűrnünk kellene minden bennünket jogtalanul sértő kritikát?........... kiakadt a szoftveremmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm***

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Nem vagyunk kollektíve bűnösek. A magyarországi zsidótörvényekre, meg a holokausztra utaltam. Nincs olyan, hogy egy egész nép bűnös.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Korodygl az Ó-birodalomról beszél, az pedig i. e. 2200 körül véget ért (i.e. 2700-tól, vagyis 500 évig tartott kb.). Kőkornak is nevezik, mert még csak kőszerszámaik voltak. Szóval nem nagyon bányászhattak még aranyat. Én is azt találtam, hogy i.e. 1600-tól bányásztak saját aranyat. Kérdés: az ó-birodalmi aranyékszerek miből készülhettek?

Azt én is olvastam valahol, hogy erdélyi aranyból, Korodygl nem az ujjából szopta, az arany állítólag nem egyforma, meg lehet mondani honnan való (nekem mondjuk egykutya, egy szép női nyakon ugyanolyan jól mutat az ezüst vagy a bizsu is), így derült ki ez is. Következő kérdés:

kik bányásztak itt olyan kurva régen?

@Kali Krisztina:

Kedves Krisztina!

A Magyar Országgyűlés a képviselőkön keresztül az egész nemzetet /a kisebbségeivel együtt/ jelképezi. Ez vitathatatlan! Demokráciákban ez már csak így szokás.

Sajnálom, hogy nem érzi annak a súlyát amit az az elvetemült rabbi velünk /a nemzet / szemben elkövetett. Aljas provokációnak is felfogható, letesztelte az akkori képviselőkön keresztül magát a nemzetet. Mit hajlandó még ez a porig alázott nép elviselni. Sajnálatos, hogy egyetlen képviselőnek sem okozott ez lelki traumát és nem utasította vissza ezt az alávaló minősítést, kijelentést. Lelkük rajta! / ha van? /

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

Abban az időben a világ számos országában voltak a zsidó befurakodás elleni törvények (nagyon helyesen), az USA-ban is. Nálunk azt a célt szolgálta, hogy semelyik (tehát nem csak a zsidók) kisebbség ne lehessen túlsúlyban a felsőoktatásban és így később a kulcspozíciókban. Az állítólagos holokauszt pedig nem nálunk történt, nem Magyarország rendezte, ami része volt benne kényszerből tette, stb..

Ehhez képest rohadtul unalmas már ez a szájtépés, örökös vádaskodás. Szerintem szándékosan provokálnak, tartják folyton melegen a témát, hogy az indulatosabbak hevesebb reakcióit mutogathassák: milyen antiszemiták (mintha az gáz lenne, az én szememben a nyaliszemita szégyenletesebb)!

Mindenesetre azt a pajeszost két lábbal rúgtam volna ki a Parlamentünkből én is, sőt kalapban be sem engedném.

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

III. zsidótörvény (1941. évi XV. tc.) megtiltotta a zsidók és nem zsidók közti házasságkötést, és nemi kapcsolatot is. A IV. zsidótörvény (1942. évi XV. tc.) szerint zsidók nem vásárolhattak mezőgazdasági ingatlant, meglévő földjeiket el kellett adniuk. Azt a több százezer zsidót hogyan deportálták volna a németek, ha a magyar hatóságok nem segítenek nekik. A csendőrség is készségesen segítette a nácikat.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

"azt a pajeszost "

Nem kéne olyasmibe ütnöd az orrod, amirôl fogalmad sincs. R. Köves Slomo nemhord pajeszt. :D

Kb ennyi a realítása többi beszólásodnak is.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

"szándékosan provokálnak, tartják folyton melegen a témát"

Kb 44 cikkben van szó zsidókról, Izraelrôl. Ezek közül 11-nek a commentjeiben említik a holokausztot. A 11 közül elsônek 6-ban Ti nácik (gyurma, pepe, lacika_34, zippo 3-ban ), az épp szemléletüek közül Kali Krisztina ( aki ebben a kérdésben feltétlenülaz épp szemléletüek közé tartozik ) 2 ízben Izraelt elmarasztalandó ( ... képesek ilyeneket művelni a holokauszt után... ) és csak 1szer egyébbként. Eznkívül 1Meirson 1 szerénységem (nneddudgi ).

Vagyis tööbnyire Ti vagytok, akik "szándékosan provokálnak, tartják folyton melegen a témát" ( hogy büszkén mutogathastok milyen antiszemiták vagytok.

Amúgy a lista, ki ellenôrizheti:

Meirson http://kitekinto.hu/iszlam/2011/02/10/izraeli_megtorlo_csapas_nyolc_konnyebb_serult/#komment19017

... A II. világháború és a holokauszt után az ENSZ úgy döntött, megilleti az ott élő zsidókat is és arabokat is egy önálló állam ...

gyurma http://kitekinto.hu/iszlam/2011/02/21/amerikai_veto_megint_bukott_az_izraeli_epitkezeseket_elitel_ensz_hatarozat/#komment19441

... A náci bűnökért nem az arab világ,de még csak nem is a Palesztinok voltak hibásak ...

http://kitekinto.hu/iszlam/2011/02/21/amerikai_veto_megint_bukott_az_izraeli_epitkezeseket_elitel_ensz_hatarozat/#komment19456

... "Hitler Amin Al-Husseini barátság"-ennek meg semmi köze a holokauszthoz ...

pepe http://kitekinto.hu/iszlam/2010/12/19/nagy_a_szethuzas_izraelben/#komment17024

... a pénzt nem számolni, amit kizsaroltak a világból hamis rizsákkal ...

lacika_34 http://kitekinto.hu/eia/2011/02/14/orban_nincs_rendben_a_zsidok_helyzete_magyarorszagon/#komment19189

... sikerült elérni, hogy a Btk-ba bevették a holokauszttagadást

Kali Krisztina http://kitekinto.hu/latin-amerika/2010/12/21/palesztina_uj_baratai/#komment17362

... képesek ilyeneket művelni a holokauszt után...

zippo http://kitekinto.hu/karpat-medence/2011/01/06/ketts_allampolgarsagert_mozdulnak_a_hataron_tuliak/#komment17856

... maguk vagy felmenőik egykor magyar állampolgárok voltak, s magyar állampolgárként élték át a holokausztot ... (idézi vkitôl)

zippo http://kitekinto.hu/europa/2009/11/11/ki_szamit_zsidonak/#komment4669

Óóó. Holokamu....

Kali Krisztina http://kitekinto.hu/iszlam/2010/12/08/kibekulhet_izrael_es_torokorszag/#komment17289

... képesek ilyeneket művelni a holokauszt után...

Kali Krisztina http://kitekinto.hu/iszlam/2010/12/27/soteten_latja_a_beketargyalasokat_izrael/#komment17544

Nyalunk Izraelnek is, hogy jóvá tegyük a sok zsidóüldözést, meg a holokausztot. ...

zippo http://kitekinto.hu/iszlam/2010/09/24/ensz_izrael_megsertette_a_nemzetkozi_jogot/#komment14329

"...A 82 éves Reuven Moshkovitz úgy nyilatkozott, hogy a holokauszt túlélőjeként ...

nneddudgi

... Amikor vki a kerextes hordák XI.sz.i Köln és környéki puxtításai, a pogromok, a kútmérgezési és vérvád perek, a Dreyfuss-per, a numerus clausus és a holokauxt után úgy "viccolódik" ...

DBalazs http://kitekinto.hu/iszlam/2010/10/08/shoppingolas_jeruzsalemben_plazakban_kezddik_a_megbekeles/#komment14658

... de! azért 60-70 év távlatába visszatekinteni talán bocsánatos bűn (a zsidók amúgy is állandóan ezt teszik a holokauszt kapcsán--> ismét kettős a mérce) ...

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Javítás: a lista, BÁRki ellenôrizheti

@Németh Henrik:

Ebben nem az a lényeg hogy a németek bocsánatot kértek...........már megint nem figyelsz.......arról tudsz esetleg, hogy a magyarok is többször bocsánatot kértek.....erről nem mi?

meg arról sem, hogy fizettek kárpótlást is..........

és mielőtt még belekötnél.......rendes hivatalos bocsánat kérés történt a magyar oldalról többször is.....

@nneddudgi:

Vagyis tööbnyire Ti vagytok, akik "szándékosan provokálnak, tartják folyton melegen a témát" ( hogy büszkén mutogathastok milyen antiszemiták vagytok.

ezt te írtad kis barátom......... akkor miért van az hogy 1990 óta egyre többet foglalkozik a világ zsidósága a holokauszttal ........mert rájöttek, hogy még több pénzt lehet kicsalni ezzel a világból !

nincs olyan hónap, hogy a tv-ben ne lenne a holokausztról legalább egy film és a híradásokban is.....

akkor ki tartja folyton melegen?.........ki emlékezteti folyton az egész föld lakosságát ?

egyébként pontosan tegnap este nyomatták azt a dokumentum filmet melynek címe ......isten a vádlottak padján ..........

biztos nézted ha már ilyen vér zsidó vagy (ez is a te megnevezésed ránk) ........

ez lényegében azokról a zsidókról szól akik ott voltak a koncentrációs táborban .......majd arra a megállapításra jutottak ......hogy az istenük megbüntette őket és ez egy próbatétel.......

és zsidók írták és rendezték és játszották a filmet.......akkor miért mi emlegetjük folyton?????????

állítólag ez igaz történet volt......akkor fogad el azt amit ők gondoltak róla.......hogy a zsidók istene megbüntette a népét.............és nem a világot okolták érte......

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

"...........már megint nem figyelsz.......arról tudsz esetleg, hogy a magyarok is többször bocsánatot kértek.....erről nem mi?"

A német hadsereg által elkövetett bűnökért a magyarok nem kérhetnek bocsánatot. Nem is értem hogy jön ez most ide. A te kérdésed arra vonatkozott, h a német kisember felelős-e...

Én figyeltem, inkább te terelsz...

De hogy érthetőbb legyek, szájbarágósan kicsit jobban kibontva válaszolok : egy rendszer vagy ha úgy tetszik egy hadsereg által elkövetett bűnökért (civil népirtás, megerőszakolások, kegyetlenkedések, stb..) személyesen a kisember nem tehető felelőssé, bár maga is hozzájárult a szörnyűségekhez. Ha más nem, éppen azzal, h nem emelt szót ellenük, nem tagadott meg parancsot, "bűnösök közt cinkos aki néma" - alapon. Ha a német nép nevében ezért egy vezető , - Brandt - bocsánatot kér, akkor a lengyeleknek lehetősége van ezt elfogadni és tiszta lappal újra kezdeni a németekkel, így feloldva a kollektív német bűntudatot a lenígelekkel szemben.

Magyar hatóságok, népképviseleti szervezetek stb csak a magyar nép által elkövetett bűnökért kérhet bocsánatot a zsidóságtól. Dehát ennek meg ugye semmi köze a németekhez, amire ugye a te kérdésed vonatkozott.

Ha etzek után sem fogod fel, akkor nem segíthetek rajtad.

  Már válaszolt
 • Lala78 ( 3 éve )
@Németh Henrik:

mindent írjak le ....szájbarágósan? egyértelmű, hogy a magyarság a saját bűneiért kért bocsánatot.....

többszörösen...mert nem csak egy kormány kért nálunk bocsánatot...........

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

ha egy általános szövegkörnyezetben ógyeptomról beszélnek akkor mindenkinek az ókori egyiptom jut eszébe. És nem pedig az ó, - közép és újbirodalom hármas felsosztása. Másrészt akkor is ostoba dolog azt feltételezni, h több mint 2000 kilóméter távolságról szállítanak bármit is 4000 évvel ezelőtt. Iszonyú távolság volt ez akkoriban.Ilyen eszement ökörségeket egésze egyszerűen értelmes ember nem hisz el. Ha aranyra van szüksége a fáraóknak és a saját birodalmukban nem találnak - ami már megint abszurd ugye - akkor a szomszédos környező területekről szerzi be hódítással, rablással kereskedelemmel akárhogy is, - de nem a Kárpát medencéből, európa közepéről. Kis józanságot próbáljatok már magatokra erőltetni !

ehhez az arany témához............valószínű hogy nem magyar aranyból van a fáraók ékszerei .......

de miért ne juthattak volna el a világ bármely pontjára.........mert ostobán azt gondoljátok hogy nem építettek tengerjáró hajókat? vagy annyira birkák lettek volna.....csak egyiptomba éltek és nem utaztak?

csak mondjuk a szomszédba?????

akkor miért van az hogy pl: a maják és aztékok által használatos nád hajók ugyanolyan technikával épült és ugyanúgy néz ki mint amilyeneket az indonéz bennszülöttek a mai napig használnak?????

és ezt már 1960-as években tudományosan bebizonyították hogy igenis akkor már körbehajózták a földet........azok meg csak egy kicsit éltek korábban az egyiptomiaknál.......

minek mentek az aztékok vagy a maják......indonéziába......?

mert esetleg akkor már világ méretű kereskedelem zajlott? miért ne lehetne

sokáig azt mondták hogy a piramisokat se emberek építették........

időszámításunk előtti feljegyzéseken Kína már épített olyan hajókat amikkel támadták és fosztogatták japánt és ausztráliában meg új zélandon is jártak.......

a második hazatérést.....vagy ahogy ti nevezitek a honfoglalást .....őseink két év alatt teljesítették pár ezer ember köztük nők és gyerekek meg pár száz ló amiket el kellett látni folyamatosan!!!! Az ellenségektől óvni kellett az egész menetoszlopot, két év alatt jó pár kilométer Kínától a kárpátokig......mobiltelefonok, kamionok és gps nélkül.......

vagy azt mondjátok meg sem történt????

mert rólatok, már azt is elhiszem......

rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

Most úgy csinálsz, azt játszod el, mintha ez a 2. hazatérés - elmélet teljesen elterjedt és közismert lenne, sőt általánosan elfogadott. Holott a te kis radikális nézetű internetes portáljaidon kívül nem nagyon lehet vele találkozni.

A 895-ös honfoglalásról meg úgy beszélsz mintha csak a Holdról jött idióták hinnének benne. Nem szánalmas már ez egy kicsit?

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

"mert nem csak egy kormány kért nálunk bocsánatot"

De.

Kedves Noémi!

Az egész világon elterjedt írásjeleken kívül / most is ezt használjuk itt a fóromban / létezik még számos ma is használatos, de csak egyes népcsoportokra jellemző írásmód. Nem vagyok sem nyelvész, sem írásszakértő, /de ehhez talán nem is kell/ hogy ránézésre is el tudjam dönteni, ezt az arabok használják, ezt a kínaiak vagy a japánok, de a cirill betűk használata is utal a leírójának a nemzetiségére, persze többé-kevésbé. Nekünk, magyaroknak is van egy nagyon ősi és komplex írásjel rendszerünk, ami semmi mással nem keverhető és csak ránk jellemző, még ma is több helyen/ főleg Erdély területe / élő és használatos kommunikációs rendszer. Nevezetesen a rovásírás.

Ugye, amit eddig leírtam nem képezheti semmilyen vita tárgyát. De ha tévednék, azért javítson ki!

A Kárpát medence területén sok helyen találtak jóval az úgynevezett honfoglalás előtti kórból olyan tárgyakat, melyeken rovásírással hagytak hátra az őseik üzenetet. Hogyan lehetséges ez, ha "csak" 895 környékén telepedtünk le a "környéken"?

Kedves negatívan szavazó antimagyarok!

Az előző, Noémihez intézett kérdésemben mi váltotta ki a "zsigeri" negatív szavazatot. Semmi érdemi reagálás, ellenérv vagy cáfolat csak negatív értékelés. Most, amikor e sorokat írom kettőből kettő mínusz. Miért kedves cionista barátaim?

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Nem tudom akkor mi az , egyik fülétől a másik füléig körbe nőtte a szőr a képét... (tetűhinta?) mindegy, elég ronda.... lehetett volna még sok egyéb jelző is amivel illetni szokták őket de nem akarok annyira belegázolni a lelkivilágotokba...

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

Nem érted a lényeget, amire próbáltam rávilágítani: még az USA-ban is voltak ilyen törvények (pedig ott nem volt német nyomás), mégis úgy tesznek ezek, mintha CSAK NÁLUNK fordult volna elő. A deportálásokkal ugyanez a helyzet, sőt, Csehszlovákiában, Ukrajnában és Romániában pogromok is voltak, nálunk nem, sőt, sok mentőakció is volt, ezekről mégsem beszélnek. Ez az egyoldalúság az ami nagyon bosszant.

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Dicséret a gyűjtőmunkáért, akkor te is látod, melyik népséggel van a legtöbb baj. Nektek is el kéne már gondolkozni, vajon miért?

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Azért szóltam az Óbirodalomról, mert ezt találtam miután utána néztem. Azaz, hogy akkor még nem bányásztak, mégis volt aranyuk. Az pedig erdélyi állítólag. Tényleg hihetetlen, de attól még lehetséges, nem? Mármint ha valamit nem tudunk elképzelni vagy csak nehezen, vagy nem értjük, nem látjuk értelmét, az nem bizonyítja az adott tétel lehetetlenségét...(na ez jó kacifántos lett , bocsi)

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Tudtátok, hogy Magyarországon már két éve újra királyság van? (Nem, nem vagyok részeg)

http://www.tempopart.hu/irasok/temposabb.pdf?honnan=Nemzeti_Hirhalo

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

"honfoglalást ... két év alatt jó pár kilométer Kínától a kárpátokig ..."

Töribôl megint bukta, öcsisajt! Kínától 2 EZER év, 2 év Etelközbôl, ami kevesebb mint 1000 km. ( Ha nem egész 2 év, csak 500 nap, akkor se több átlag NAPI KÉT KM-nél, ez 1 teknôsbékának se túl sok. ) :D

A magyarok szálláshelyei, útvonala útvonala:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Hungarian_migration.png vagy

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Hungarian_migration.png

Etelköz, az utólso vándorlás a Kápátmedencébe.:

http://www.kiszely.hu/istvan_dr/kep/10.gif a kép ebbôl a cikkbôl: http://www.kiszely.hu/istvan_dr/009.html dr Kiszely Istvan: "A magyarok oseinek szálláshelyei a kárpát-medencébe való bejutásuk elott" ebbôl kupálód6sz kissé, öcsisajt.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Ezért, kedves megjátszottkisebrendûséi komlexusban de valódi felsôbbrendûségi paranoiában tetszelgô, egy újabb (szemérmesen holokausztnak nevezett) tömeg-rablógylkosság lehetôségében reménykedve felsôbbrendûzô, beetetett náci bértollnk barátom: "Nekünk, magyaroknak is van egy nagyon ősi és komplex írásjel rendszerünk, ami semmi mással nem keverhető és csak ránk jellemző, még ma is több helyen/ főleg Erdély területe / élő és használatos kommunikációs rendszer. Nevezetesen a rovásírás."

Hogy ezért miért? Csak, mert rovásírást az ókorban számos nép, nyelv használt világszerte és ezek valamelyest még hasonlítank is egymásra. Azért. Nézz utána, mielôtt zsigerbôl újabb ostobasággal röhögtatad ki Magadat.

Remélem, már világos, h az antimagyar Te vagy, magyar nem égeti magát ennyire, öcsisajt.

Csók a család! :)

  Már válaszolt
 • TYYM ( 3 éve )
@nneddudgi:

Annyira sötét és idegesítő vagy, hogy az valami csodálatos. Igen, elírt egy-két dolgot, na és? A te baromságaidnál jóval apróbb dolgokat nézett el.

Picit visszaolvasgattam és érdekes a beszélgetés!:D Sok a megválaszolatlan kérdés és sok lehetőség rejlik a régmúlt kutatásában vagy már csak abban is, ha beszélnek róla. Mindig érdekes téma, picit olyan mint egy legendárium, picit egy kis valós alátámasztása a dolgoknak, de nagyrészt nagy sötétség, mert senki nem tud semmi konkrétat! Egy biztos, be kell, hogy lássák lassan, nem Mezopotámiából indult a kultúra és a kőkorok meg a folytatásaik, csak bizonyos területekre vonatkoznak. Már csak több bizonyítékot kell találni. Igaz a boszniai piramisoknál nem kell több, de az pont arra elég lesz, hogy utat törjön a témának és belevésse magát a köztudatba. Sok bizonyíték látott már eddig is napvilágot. A kérdés csak az, lesznek-e olyan valakik végre, akik kellő támogatással valódi, kirívó sikereket is elérhetnek a témában, vagy erre is várni kell még 50-100 évet. De nincs gond. Minden a legnagyobb rendben.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@TYYM:

"idegesítő vagy" - akko jó, Te montad :)

"baromságaidnál" - pl konkrétan?

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

"egyik fülétől a másik füléig körbe nőtte a szőr a képét"

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c8/King_St._Ladislaus.jpg

http://www.passaichunref.org/myimages/kossuth.jpeg http://mek.oszk.hu/kiallitas/kossuthhangja/html/kepek/kossuth_arckep_nagy.jpg

http://www.futtyvadasz.hu/images/x_szechenyi.jpg http://href.hu/x/eref

Tleg nem láttál még SZAKÁLLt? V nem tudtad, h az a neve? Ejj, ejj öcsisajt!

A pajesz a hajnak az széle, a fül és a szem között. Akkor is, ha rövid, de a régi orthodox zsidók ( némely maiak is ) 10 - 20 cm hosszúra hagyták nôni. Ezt nevezte a népnyelv tetűhintának, mert, ha nem mossák, valóban az.

( Bibliai ( Tórai ) parancs: ne nyírjátok le hajatok szélét. Az is, h "vas" ne érje arcotokat. - azért parancsolta az Örökkévaló - áldott a Neve - hogy külsôre is megkülönböztessük magunkat a korabeli (pogány, bálványimádó) környezô kánaánitáktól, egyiptomiaktól)

Remélem, kupálódtál, öcsisajt.

+++

@ http://kitekinto.hu/eia/2011/02/14/orban_nincs_rendben_a_zsidok_helyzete_magyarorszagon/#komment20115 :

"még az USA-ban is voltak ilyen törvények" ( mint a III. és IV. zsidó törvény )

Ez egyszerûen nem igaz, HAZUGSÁG. ( Próbáld bizonyítani, add meg a törvény linkjét, de ne vmelyik náci oldalon, az http://www.archives.gov/national-archives-experience oldalon vhol, v http://www.archives.gov - on v http://www.usa.gov/ - on ),

"úgy tesznek ezek, mintha CSAK NÁLUNK"

Ez sem igaz. Soha senki nem mondta, h csak nálunk, mindenki tudja, h német megszállás alatt mindenhol, de az, h más is gyilkolt, nem ment fel egy gyilkost se.

"Csehszlovákiában, Ukrajnában és Romániában pogromok is voltak, nálunk nem"

Ez sem igaz. Voltak az egyetemeken zsidóverések a 30-as években, pogromok a túlélôkkel szemben a háború után.

+++

@ http://kitekinto.hu/eia/2011/02/14/orban_nincs_rendben_a_zsidok_helyzete_magyarorszagon/#komment20116 :

"melyik népséggel van a legtöbb baj"

Pontosítás: legtöbb bajUK A NÁCIKNAK. Hogy miért? MERT NÁCIK. Ehhez nem kellett tíl sokat gondolkodni, elég néhány beszólásotokat elolvasni.

+++

@ http://kitekinto.hu/eia/2011/02/14/orban_nincs_rendben_a_zsidok_helyzete_magyarorszagon/#komment20117 :

"nem bányásztak, mégis volt aranyuk. Az pedig erdélyi állítólag."

Mijazhogy állítólag? Nyilvánvalóan, más nemlehetett, sehol máshol nincs, nem is volt soha arany. Köztudott, hogy a zsidók lopták el az magyarok aranyát az egyiptomiak számár, amit aztán a MALÉVTÓL lopott repülôvel szállítottak Egyiptomba, persze busás haszonnal.

Aztán persze eltüntették a nymokat, megsemmisítették a ( rovásírásos ) dokumentumokat, hogy 4000 év múlva úgy nézzen ki, mintha a repülôgépett akkor kellett volna felftalálni.

Ez nyivánvaló, nem is értem hogy lehet rajta vitázni.

+++

@ http://kitekinto.hu/eia/2011/02/14/orban_nincs_rendben_a_zsidok_helyzete_magyarorszagon/#komment20120 :

Ez tleg jópofi, de ezt is elfuseráltad: linknek elég lett volna : http://www.tempopart.hu/

rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Egyetértünk abban, hogy egy bűn alól nem ment fel ha a másik oldalon is elkövetnek egyet.

És nemcsak az egyetemeken voltak zsidóverések hanem vidéken is. Csak egy buta náci propaganda az, hogy itt bárki is kesztyűs kézzel bánt volna a zsidókkal 44 előtt.

A pajeszt azért hagyják meg a hívő férfiak , mert az Írás azt mondja, hogy a termény szélső sorát ne kaszáljuk le, hagyjuk meg a szegényeknek és ezt jelképezi, erre emlékeztet a hosszú pajesz.

Amíg érthető módon írsz és nem kódolt rövidítésekkel, olvasni fogom a kommentjeidet :)

üdv, Noémi

rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Milyen alapon mersz te itt le antimagyarozni és cionistázni embereket? A tolerancia és a tisztelet teljes hiánya ordít a hozzászólásaidból. Csak mert vannak más nézetű és véleményű emberek és ők is megosztják a gondolataikat ezen a fórumon és ez neked nem tetszik azonnal köpködő , lekezelő hangnemet ütsz meg velük. Mégis, akkor mi alapján várod el, hogy válaszoljanak is a kommentedre és ne csak egy mínusszal reagálják le az írásodat? Oktatod itt a fórumozás etikáját amíg te a legalapvetőbb tisztelet nem adod meg. Lenézel és személyeskedsz. Szánalmas.

@rosenberg.noemi:

Kedves Noémi!

Kivel személyeskedtem? Kiről mondtam negatív, személyhez köthető, lekezelő véleményt? Kiről állítottam valami olyat, ami X vagy Y-nak szólt?

Ja!, hogy egyesek magukra ismertek és felhúzták a rájuk szabott inget........Hát, akinek nem inge, ne vegye magára. De te és a drágalátos "herélt" barátod / bár tuddnámkiaz / tükörbe néztetek és ku**ára nem tetszik, amit abban láttok. Főleg akkor nem teszik a kép, ha az az igazat mutatja a fajtátokról.

Ti szeretitek a tükröt meggörbíteni, hogy az csak a szépet mutassa rólatok. Ha valaki mögé lát az aljasságotoknak, azt azonnal a sárba tiporjátok. Érvek helyett szidalmazzátok és ostobának nyilvánítjátok a másikat, akinek a véleménye nem tetszik. Ez a ti módszeretek.

Engedj meg most nekem is egy személyeskedő hozzászólást. Noémi, én téged soha sem illettelek negatív jelzőkkel, hát itt az ideje, hogy vélemény formáljak a képességeidről. Íme!

Kommentelés helyett inkább mosolyogjál abba az irányba, ahonnan villan a vaku. Domboríts, homoríts, tedd szét a lábad V alakba és vigyorogj, mert ez a te műfajod. Az agyad simább, mint a popsid. Ezért nem is rovom fel neked, hogy azt nem is tudod használni.

Legyen szép a napod és látogasd meg a siratófalat! / 50 éven keresztül./

@rosenberg.noemi:

Ajánlom mindenki figyelmébe a csillagösvény című 3 részes magyar dokumentum filmet ha nem hisztek nekem birkák! és tudományosan alátámasztott bizonyítékokat mutatnak be.........

ez a honfoglalás, a szent korona....stb ezekről szól

jó régen olvastatok törikönyvet.........halvány emlékeitekre hagyatkozva ....úgy gondoljátok, hogy az az igazi amit ti tudtok.......?

egyébként a Magyar arany.......

amin olyan sokat vitáztok......

Mátyás király idejében Magyarországon a Börzsönyben volt egy úgynevezett aranymező .......azért hívták úgy mert külszíni fejtéssel bányászták az aranyat .......ebből a bányából volt akkora gazdagsága Mátyásnak........

Az Erdélyben található aranybányákat.......jelen korunkban is egy ausztrál cég bányássza .......

a hitetlenek kedvéért ........pár évvel ezelőtt történt a tiszai cián szennyezés .......

mivel az aranyat egy ciánvegyület keverékével oldják ki az ércből, ennek vegyületnek a tározója szivárgott és ömlött bele a Tiszába.........

de ne higgyétek el nekem .........nézzetek utána......!

szájkaratésok!!!!!

Idézet a rovásírás eredetéből.

Csakhogy okuljatok!

"Egy másik elgondolás az ómagyar írást az ókori magas kultúrák világába vezeti, s közeli kapcsolatban állónak tartja más ókori írásokkal, így a föníciai, az egyiptomi és a sumér írásokkal, vagyis szerinte ez egy régi (35 ezer évvel ezelőtti), egész Eurázsiában elterjedt írásrendszer része. Ez a nézet a rovásírást az emberiség legősibb kulturális kincsének tekinti.

Bárhogy legyen is, a kereszténység felvételével e honfoglalás előtti mesterség, mivel a pogány vallásra emlékeztetett, „nemkívánatossá” vált. Olyannyira, hogy a fellelhető ómagyar írásokat összegyűjtötték és megsemmisítették, az írást magát pedig betiltották.

Emléke dacolt a latin betűs írás kényszerével, melynek köszönhetően mára szép számmal kerülnek elő főként középkori rovásírásos emlékek."

@rosenberg.noemi:

Noncsi ! Remélem, nem akarsz válaszolni ennek a taplónak!? Ne piszkítsd be a kezed vele!

A helyedben arra sem méltatnám, hogy lemínuszoljam. Vannak emberek, mint ezek a trewisz félék, akik nem arra használják a fórumot, hogy kommunikáljanak, esetleg vitatkozzanak X témáról, majd okuljanak , tanuljanak más véleményéből, hanem arról szól minden kommentjük, hogy gyalázzanak másokat, de elsősorban a zsidókat. Általánosítanak, prejudikálnak, sztereotipizálnak, de leginkább nem józan racionális érvekkel vitáznak, hanem kizárólag érzelmeik alapján köpködnek, belédkötnek , gyalázkodnak. Ezekkel nem lehet értelmesen beszélgetni, érvelni, mert nem érdekli őket semmi. Nácik. Izrael vagy a zsidók jót nem csinálhatnak szerintük.

Kár az idődet fecsérelni velük.

Inkább levelezz velem! Nyitott vagyok bármire :D

Magyarország bocsánat kérése a magyar bűnökért........

Történt egy hivatalos a MDF Antall József 1990-1994, a Horn kormány idején1994-1998, aztán a Fidesz idején 1998-2002, majd 2002-2010-ig a paprikajancsi Gyurcsányotok meg meleg szarig benyalt izraelnek .......

Miért csak a magyarság használja a rovásírást mind a mai napig,

Noémi! Neked erre a kérdésre nem muszáj válaszolni! Mondjuk, nem is tudnál.......de ez lényegtelen. A torában erre nem nincs magyarázat. Ne is keresd.

Trewisfiú ! csak, hogy tudd, ennek a nőnek (Noémi) a kisujja többet ér mint te. Folyékonyan beszél 3 idegen nyelven, több diplomája van, figyelemreméltó publikációi és komoly karitatív munkái. Az agyad borsónyi az övéhez képest...

a külsejéről nem is beszélve :)

Szerintetek úgy kellene intézni a Magyar bocsánatkérést........minden jelenkori magyar embernek külön-külön fel kéne keresni titeket?

akkor meg nyugodnátok???? ja!!!!!! jut eszembe.......akkor következne, hogy még fizessünk is fejenként 1-2 millát .....................nem?????

aztán amikor az is elfogyott akkor még fizessünk, mert hát az anyagi javakból sosem elég ......főleg nektek nem.........!

@Mózes:

örülök neki hogy tetszik a leányzó........ahhoz képest, hogy diplomás, elégé paraszt módon tudja magát előadni..........

@Mózes:

..."kiesett" a billentyűzetet a kezemből... és szóróm a hamut a fejemre.

Olvass vissza egy kicsit te nyálas. Nézz utána, hogy milyen hangnemben tetten fel egy kérdést a te Noémidnek és szerénysége hogyan reagált reá, hogyan küldött el az anyukámba.

Ezek után te most tőlem azt várod, hogy előtte leborulva imádjam még a lába nyomát is, mert a kaszthoz tartozik. Hát egy fenét......tudod, csak így parasztosan, ha már feltételezed, hogy csak az "aranyoskámnak" lehet több diplomája....

...Játszhatunk dedósat is. Mondhatnám, hogy nem én kezdem......de minek? A csökött agyad és az elfogultságod miatt ennek semmi értelme nem lenne.

Fábry szerint: Minden ember sorsa a saját kezében van. Hát használd a kezed miközben Noémicska képére nyáladzol. Gondolom a fitymáddal már nem lesz gond....

@Mózes:

....Óh, most látom, hogy nyitott vagy mindenre. Már bizonyosan le is húztad sliccedet, mert hát a nyitottság mindenek előtt........

...na használj szilviát és töröld meg a klaviatúrát, mert tocsog a nyáladtól....többek között.

@Mózes:

Vár Izrael minden férfi/nő zsidót, ott nyugodtan szaporodhattok, okoskodhattok, oszthatjátok az észt és nem kell elviselnetek azt a hatalmas antiszemitizmust ami itt Magyarországon pusztít. Vár Izrael, nekünk is jobb, nektek is jobb. Úgy hogy Noémistül elmehetsz szeretett hazádba, mi majd zsebkendővel integetünk mikor a gép felszáll.

Remélem nyilvánvaló, hogy azzal vagizni a neten, hogy hány diplomám van, meg ilyen-olyan okos, menő, tanult csávó/nő vagyok teljesen felesleges, mert úgysem hiszi el senki.

Todor Ilie|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@TYYM:

Rolam nem lehet azt mondani, hogy zsidokedvelo volnek, mert nem nagyon csipem a fajtajukat. Annak idejen nekem is volt egy kis nezetelteresem Noncsikaval. De azt meg kell hagyni, hogy fajanak buszkesege lehet. Lecsekkoltam a kislanyt es valoban van egy ket kulfoldi diplomaja meg par tanulmanya a spanyol gazdasagrol, meg valami gyengecske politikai temaju publikacioja a Political Capitalnal, de ennyi. Semmi kulonos, csak egy tanult zsido.

De a fotoi ! Pffff... Nagyon durva :)) Rachel Weisz fiatal kiadasban

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Tökmindegy hogy minek hívod az ocsmány fejszőrzetet, nem az a lényeg, hanem az, hogy ki kellett volna dobni az Országházból amikor azt megsértette.

----------------

Igazad van, nem volt zsidóellenes törvény az USA-ban (hiszen már rég zsidó irányítás alatt állt), de próbálkozások ott is történtek a túlzott zsidó-burjánzás ellen a felsőoktatásban. Sajnos ott is későn kapcsoltak.

http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Jewish_quota&oldid=300262106

"J. F. Montgomery, volt amerikai követ írta a zsidótörvényekről a következőket: „Magyarországon a zsidók biztonsága nagymértékben annak volt köszönhető, hogy milyen törvényeket hoztak korlátozásukra. Ezek a törvények ugyanis azt a látszatot keltették, hogy Magyarország eleget tesz a zsarnok követeléseinek, de valójában éppen ezeknek a törvényeknek a segítségével tudott fennmaradni mint menedéket nyújtó oázis. Ha megtagadta volna, hogy bármilyen törvényt is hozzon a zsidók ellen, a zsidók tényleges biztonságának időszaka kétségtelenül sokkal gyorsabban véget ért volna, mint a valóságban…”

-------------------------------

Néhány zsidó elnáspángolása nem egyenlő a tömegmészárlásokkal. Mégegyszer mondom, nálunk ilyen nem volt.

"Érdemes idézni Elie Wiesel Nobel-békedíjas írónak a magyarországi holokauszt 60. évfordulójára emlékező szavait, amiket az amerikai kongresszus kupolatermében mondott el. A Népszabadságban megjelent MTI-közlemény szerint „Wiesel utalt rá: 1944 elején hat–nyolcszázezer zsidó élt viszonylagos biztonságban Magyarországon. Nem érzékelték a »végső megoldás« közelségét. Voltak zsidóellenes törvények, de nyitva voltak a zsinagógák, a kulturális intézmények, virágoztak a zsidó iskolák. A magyar volt a legnagyobb zsidó közösség, amely megmaradt a megszállt Európában, és a legkönnyebben meg lehetett volna menteni. Nem így történt. Sehol sem mutatott az SS gyilkológépezete nagyobb hatékonyságot, mint Magyarországon… Több mint ötmillió zsidót gyilkoltak meg már Európában, de Magyarországon nem hittek a híreknek. Miért nem figyelmeztették őket a szövetségesek a rádióban? Miért nem bombázták le a Birkenauba vezető vasutat? – sorolta Wiesel a kérdéseket.”

És végül:

"Mindezt megerősíti Braham professzor a 2004. április közepén tartott A holokauszt Magyarországon című előadásában: „A magyar zsidóság vezetői (...) az egyre súlyosabb zsidóellenes törvények lavináját »az idők szellemének tükrözéseként« értelmezték. »Érthető« és »szükséges« intézkedéseknek tekintették e törvények nagy részét – »értehetőnek« a nemzetközi helyzet fényében és »szükségesnek« annak érdekében, hogy külföldön a nácikat, itthon pedig a nyilasokat lecsillapítsák. (...) A zsidó vezetők azonban továbbra is megmaradtak abban a hitükben, hogy mindaz, ami Lengyelországban vagy a nácik által uralt Európa más országaiban történt, a lovagias Magyarországon semmiképpen nem következhet be.”

Csak hogy tisztán lássunk.

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

a 44 előtti zsidóüldözések kapcsán, - ami ugye a vita kiinduló alapja volt - azért ezen a wikipédiás idézeten se ugorjunk át :

"....A magyarországi zsidóellenes politika már 1944 előtt is több tízezer áldozatot követelt.[13] Ezzel együtt 1944-ig a magyarországi zsidók többségét még nem fenyegette közvetlen életveszély, bár ez magán az üldözés tényén nem változtat. A magyar zsidóság asszimilációját is derékbe törte a hivatalos szintre emelt antiszemitizmus, diszkrimináció és megbélyegzés, amely 1944–45 között a holokausztba torkollott..."

Bár a wikipédia szerintem az a forrás amit soha nem szabad komlyan venni, de legalábbis hiteles forrrásnak tekineteni. Az általad idézett Elie Wiesel is végső soron ezt állítja.Mármint az idézetem mondanivalóját..

És ezzel a mondattal folytatja a wiki-féle cikk :

"...Már 1941-ben Magyarországról zsidókat deportáltak Kamenyec-Podolszkba, ahol tömegesen legyilkolták őket. Ezt követően 1944-ig viszont nem deportálták a hazai zsidóságot Auschwitzba és más haláltáborokba. Ellenben több tízezer zsidót munkaszolgálatra hívtak be, akiknek többségét a Don-kanyarban meggyilkolták a magyar keretlegények aktív közreműködésével..."

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

A cikkre visszatérve: most vettem észre a végén azt a kis szürke hátterű keretes írást, amiben a " tíz legnagyobb Magyarországon élő bevándorló csoport egyiké"-nek tartja a zsidóságot.

Ehhez képest:

"A nemzetiségiek létszáma 2001-ben:

(a 2001-es népszámlálás adatai szerint)

190 046 – cigányok

62 233 – németek

17 693 – szlovákok

15 620 – horvátok

7 995 – románok

5 070 – ukránok

3 816 – szerbek

3 040 – szlovének

2 962 – lengyelek

2 509 – görögök

1 358 – bolgárok

1 098 – ruszinok

620 – örmények

16 081 – hivatalosan nem elismert kisebbséghez tartozó (például zsidók, kínaiak stb.)"

Vallási összetétel alapján 12 871. Ez 0,1 százalék.

Tehát sehogy sem férnek bele az első tízbe.

Kérdés: ki hazudik? Miért?

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Hát, nem voltak egyszerű idők, az biztos. Ezt az általad idézett cikket csak most olvastam, és több meglepő dolgot is felfedeztem.. Pl. hogy a főrabbi segített a zsidótörvények meghozatalában, miáltal elkerülték a megszállást az ismert időpontig.. Ugyanis én nem onnan idéztem, hanem innen: http://www.kortarsonline.hu/0504/csicsery.htm

A másik amin meglepődtem hogy ugyanaz a wikipédia hol tízegynéhányezer, hol többszázezer magyarországi zsidóról csacsog...

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

ezért nem győzöm eleget hangsúlyozni a források hitelességének fontoságát. A wikipédia nagyon nem megbízható, bárki hozzáírhat bármit ellenőrzés nélkül.

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@rosenberg.noemi:

Mindenekelôtt, míg el nem múlik, nônapra:

http://static.panoramio.com/photos/original/8355787.jpg :)

Sajna, elôbb sehogyse jutottam ide.

+++

"a másik oldalon is " - Úgy értettem, a magyar nácikat ( nyilasokat ) nem menti fel, hogy a németek többet gyilkoltak. De ( gondolom ) ebben is egyetértünk.

+++

Vidék - persze.

+++

Pajesz - Igen, erôl megfeledkeztem "ne böngészd ..." (4Móz. 19:10), rabbik szokták mondani a dróséban (tóramagyarázat, prédikáció, hogy más is értse), erre a két versre gondoltam:

"Ne vágjátok le kerekre hajatok szélét és ne borotváld le szakállad szélét."

"Ne tegyetek testeteken bevágást halott miatt és bekarcolt jeleket ne tegyetek magatokon. Én vagyok az Örökkévaló." (4Móz. 19:27-28), a Hertz Biblia jegyzeteiben ezekhez a versekhez az van, amit írtam, megkülönböztetés a környezôk szokásaitól, amik méltatlanok I-tenhez.

+++

Kössz :) ( bár engem is más kommentelôk szoktattak rá, eleinte bosszantott, de megszoktam. amiben persze segített, hogy már naon rég, amikor még az Eötvös Club létezett és jártam oda, így írták ki az Omegát: O+A :) Ha elôbb nem, az elsô buli elején mindenkinek sikerült +fejteni :) )

A történelem hamisításhoz..... Heller után szabadon!

Gyalázatos amit ez a ***** némber fröcsögő szájjal előadott, "eladott" az uniónak.

Ettől már csak egy ugrás, hogy 30 év múlva kárpótolják majd az akkori zsidóságot, mondván 2006-ban a náci hordák szétlövették a békésen tüntető zsidóságot, akik csak az őket jogosan megillető kisebbségi jogaikért tüntettek.

Perelni fogják majd a fővárost is, hiszen szándékosan térkövezték le az utcákat úgy, hogy az elemeket könnyen fel lehessen szedni. Ez az előre és alattomosan kitervelt tett alkalmassá tette a térkövek felszedését és azok eldobását. 2006-ban ennek következtében 126,467 fő izraelita vallású személy sérült meg, közülük 13,124 meg is halt.

Idézet a képzelt / de koránt sem lehetetlen majdani / bírósági jegyzőkönyvből:

Igen Tisztelt Hágai Nemzetközi Bíróság!

Kérem a T. bíróságot, hogy az általam képviselt zsidó áldozatoknak és azok leszármazottainak és még az amerikai zsidóknak is a 30 évvel ezelőtt Magyarországon történt zsidó pogromok miatt fejenként 1,289,457 dollárt kártérítést, kárpótlást megítélni szíveskedjék.

Indoklás.

.......innen mindenki saját maga gondolja tovább....

@TYYM:

"Vár Izrael minden férfi/nő zsidót, ott nyugodtan szaporodhattok, okoskodhattok, oszthatjátok az észt ..."

Találjátok már ki , hogy mit akartok ! Menjek innen Izraelbe, de a büdös cionisták elveszik a palesztínok országát. Akkor most hogy van ez? menjek is meg ne is? :D

És még mi magyarok nyitottak és befogadóak vagyunk! Egy vicc. Nem véletlen csinálnak ilyen migrációs-bevándorlós programokat, hogy befogadóbbak legyünk, az ilyen vérmagyar náci tahók miatt....

trevis fiú ! vagy csak simán travi ? :)

"....Óh, most látom, hogy nyitott vagy mindenre. Már bizonyosan le is húztad sliccedet, mert hát a nyitottság mindenek előtt........

...na használj szilviát és töröld meg a klaviatúrát, mert tocsog a nyáladtól....többek között.

Tanácsaid alapján úgy látom van tapasztalatod a "monitor-szerelem" terén. Kösz , de nem vagyok rájuk szorulva . Tudod, ahogy Berlusconi mondta mikor hírbe hozták mindenféle kiscsajjal : "jobb egy fiatal nőt szeretni mint egy meleg férfit." Igaza van! Én ehhez tartom magam :) De te bátran maradja csak travi a bakancsos surranótársaid között és érezzétek jól egymást, engem nem zavar ! Ui. veled ellentétben én toleráns vagyok :D

Noncsi mindenesetre kellemesebb társaságnak ígérkezik. :))

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )
@Mózes:

Utyuki-putyuli Cuncimókus!

...ha már így kibökted azzal a csini szemecskéddel, te drága, akár össze is jöhetnénk egy kis fartúrásra. Már alig vááárom....hogy feldughassam neked a "fa testápolómat". Én élvezném, de te aligha....

Kisköcsög!

Közel ötven éves vagyok és öt gyönyörű, egészséges gyermekem van, ráadásul képzeld el, csak egy feleségtől, akivel 25 éve élek együtt szeretetben.

....ja és még , ha hiszed, ha nem......hogy is mondjam....de diplomám is van...nem is egy... és nyelveket is beszélek / hébert nem / .... és az IQ-m is elég magas. ....Restellem is, de hát mindenkinek a maga keresztje.....

Nyomjon csókot a homlokodrat a Ledvai Ildikó!

  Már válaszolt
 • Mózes ( 3 éve )
@trewisz:

"Már alig vááárom....hogy feldughassam neked a "fa testápolómat". "

És mondd csak, így 50 és a halál között nem gondolod, hogy késő szexuális orientációt cserélni? Dehát nem szólok bele, a te dolgod.

De ha még sokáig náciskodsz a neten könnyedén a sitten találod magad harmad-negyedmagaddal a zárkában néhány kancigány társaságában. Majd ők kitanítják neked a férfiszerelem fortélyát :)

Kíváncsi lennék ott mennyire lennél ilyen bátor rasszista. :D

profitorientált nemzeti Széchenyi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Az olvasók hozzászólásai nem feltétlenül egyeznek meg a szerkesztőség véleményével. A szerkesztőség fenntartja a jogot a nyíltan sértő, gyűlölködő, trágár ill. reklám tartalmú hozzászólások moderálására!"

Erre várok egy ideje, agresszió agressziót, primitivizmus primitivizmust szül, hagyjuk ezt a színvonalat ovis gyerekeknek. Szomorú.

Szerintem az utóbbi 5 napban leírt kommenteket simán ki lehet törölni, nem ide valók.

Azért ironikus ez :)), mert az Orbán főcímben is jelen szavai szinte látnokiak: Nincs rendben a zsidók helyzete Magyarországon!

lacika_34|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Jogilag teljesen rendben van, csakhát van akinek érdeke szítani a helyzetet, és eljátszani az állandó sértettséget, és ilyen hangulatot kelteni, mert ebből állandó és rendszeres hasznot húz.

Van, hogy anyagi hasznot, van, hogy csak a befolyását növeli azzal, hogy sajnálni kell őt.

Érdekes helyzet, mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás?

Előbb kezdték el gyűlölni a népcsoportot, vagy előbb kezdték el sajnáltatni magukat.

Mert hogy ezt a helyzetet élvezik, az biztos.

Olyan zsidókra van szükség, szerintem, mint Áron, akivel a beszélgetés elején dumáltam.

Ő utálja a szadeszeseket, mert szerinte a zsidók nem buzik, hanem vannak akik nemzeti érzésűek is, és nem kozmopoliták.

A pénz és a hatalom jó esetben összefog, akkor van reális esélye a zsidóságnak arra, hogy békés légkörben, gyűlölettől mentesen éljen, ha egyrészt nem akarja meglovagolni az üldözött történelmi hajszoltság sztoriját, hanem kiállni nemzeti kulturális ügyek mellett, és eldönteni, hogy a zsidóság egy kultúrális hovatartozás, nemzeti, vagy vallási hovatartozás, vagy ha mindegyik, akkor maximálisan kiállni, és elsőhelyen kiállni a magyar zsidóknak a magyarság mellett, ha arról van szó, osztozniuk kell a nemzeti sorsközösségből.

Amikor felmerül annak a kérdése, hogy éppen nehéz magyarnak lenni, vagy éppen valamelyik multi cég több pénzt tud adni, akkor is magyar érdek mentén kell kiállni.

Vagy pedig el kell dönteni, hogy egy külföldi nemzeti kisebbség, akik itt élnek, távol a hazájuktól.

Vannak tiszteletre méltó emberek a zsidóságban, viszont vannak, akik tehetségtelenek, és csak ebből akarnak megélni, hogy folyton magukról ezt hangoztatják, közben szégyent hoznak a közösségre.

A zsidóságnak is magára kell találni, és túllépni egy identitási válságon, és akkor nem fognak sok megszólalást sérelemnek felfogni, hanem konkrét helyzetből tudják képviselni az érdekeiket, másrészt ki tudnak állni más nagy értékekért egységesen, és más közösségekkel együtt.

Egy ilyen zsidóságra szerintem szükség lehet.

Arra viszont, hogy bizonytalan egzisztenciák folyamatosan történelmi sérelmeket ismételgessenek, és ebből előnyt kovácsoljanak, arra nincs szükség, főként, hogy egy látens nemzetközi érdekközösséget használjanak ki és uszítsanak.

A zsidóságot, mint vallást, mint nemzetet, mint országot elismerem, és talán hasznosnak is lehet tartani, viszont a bizonytalan kiszipolyozók és a megélhetési zsidók menjenek máshova.

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )
@lacika_34:

Kedves László!

Az Ön által leírtakkal teljesen egyet tudok érteni. Minden szava számomra érthető és átérezhető. Tökéletesen igaza van.

Osztom a véleményét.

@Mózes:

Látom, hogy Te semmit nem értesz! Nem is vesződöm veled tovább. Hiba volt, hogy lesüllyedtem a szintedre, de már megbántam.

Részemről egy szólással zárom a diskurzust. Ha érted jó, ha nem, én neked nem fogom elmagyarázni. Keress egy okosabb zsidót, aki majd kisegít.

Az okos ember tud hülyéskedni, de a hülye csak okoskodni tud.

@Mózes:

"De ha még sokáig náciskodsz a neten könnyedén a sitten találod magad..." Muhhahhaa...aztán miért? mert nem szereti a zsidókat? nagy kaland...!:)

Teszek még egy kisérletet arra,hogy kicsit nyissak a tudatodon. Biztos vagyok benne, hogy reménytelen vállalkozás, de hátha.........

"De ha még sokáig náciskodsz a neten könnyedén a sitten találod magad harmad-negyedmagaddal a zárkában néhány kancigány társaságában. Majd ők kitanítják neked a férfiszerelem fortélyát :)

Kíváncsi lennék ott mennyire lennél ilyen bátor rasszista. :D"

Ezt írod. Átérzed-e egyáltalán ennek a szösszenetnek a diszkrét báját? Mintha nem szeretnéd a cigányokat? Akkor ez nem rasszizmus, drága barátom?

Paradoxon ízű az egész vagy meghasonultál!?

Jelmagyarázat: paradoxon

Egyszerű leszek, hátha nem érted, tehát dedósra fogom.

Paradoxon annyit jelent, hogy nincs megoldása.

Feladat:

Példa a paradoxonra, ha tudod válaszolj rá!

Azt állítom magamról, hogy én egy tanuló vagyok. A második állításom az, hogy minden tanuló hazudik. Kérdés: Mikor állítottam igazat?

Megfejtéseket az06-90366454 emelt díjas telefonra kéretik beküldeni. IQ-t osztanak minden helyes megfejtőnek.

mohikán|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Legmélyebb tisztelettel emlékezetném az urat arra, hogy több ókori kereskedelmi útvonal létezett, amelyek hossza elérte, esetenként meghaladta a 2.000 km-t (nem egy archeológiai kutatás szerint különböző fémeket - is - szállítottak keresztül Európán / igen komoly szakirodalma van ebbek is)...

mohikán|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@rosenberg.noemi:

T. Hölgyem ! Egyrészt prof. László Gyula vetette fel a "kettős honfoglalás" elméletét - és nem minden alap nélkül állította, hogy a Vi. században már éltek magyarok a Kárpát-medencében...

A 895/896-ös dátum eredetéről csak annyit, hogy az "ezredéves ünnepségek"-re tervezett építkezések ekkor fejeződtek be... így ezt a évet jelölték meg 1895-ben... utólag. A régészeti leletek szerint folyamatos bevándorlásról beszélhetünk, melynek az utolsó hulláma tehető a IX. század végére.

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mohikán:

Ez így van. De legmélyebb tisztelettel emlékeztetem az urat arra, h valószínűleg ezeken az utakon sem olyan cikkeket szállítottak haza, amik tömegesen fordultak elő saját hazájukban. Kína pl nem jellemzően importált fűszereket :) ...vagy Egyiptom aranyat. Exportcikket nem sokás importálni.

Egyiptom még az óbirodalom idején is Afrikából hozta az aranyat, délről , a gazdag numíbiai aranybányákból, amikért még háborúzott is. A Nat.Geo magaziban úgy egy éve jelent meg a cikk a fekete fáraókról, harcos királyok aranyháború stb témában. "Az ókorban nem volt rasszizmus" vagy vmi hasonló cím aaltt jelent meg a cikk, - ha esetleg az úr utána szeretene olvasni.....

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

csak halkan jegyzem meg, h a paradoxon azt jelenti : látszólagos ellentmondás

(és nem lehetetlent)

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )
@Németh Henrik:

Kedves Henrik!

Még halkabban mondom: A paradoxon jelentése: feloldhatatlan, megoldhatatlan logikai ellentét / és nem látszólagos /. Magyarul /ezért is írtam, hogy dedósan, egyszerűen magyarázom / nincs megoldása. Kicsit hasonló, mint a nullával való osztás.

Kedves Henrik!

Matematikailag a "lehetetlen" és "nincs megoldása" között óriási a különbség. Míg a lehetetlen valamilyen szinten a probléma eredményként is értékelhető, addig a "nincs megoldása" kifejezés erre egyáltalán nem utal. A számok világában ez a kifejezés / nincs megoldása / valóban azt jelenti amit a szavak jelentése is takar.

Talán hülyeségnek hangzik elsőre, de azért gondolja csak tovább....

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Bocs, hogy belekontárkodom: Az idegen szavak szótára szerint a paradoxon látszólagos lehetetlenség, ellentmondás, látszólag képtelen, a valóságban jól megalapozott állítás. Vagy pedig a filozófiában két vagy több olyan ítélet viszonya, amelyek csak látszólagosan zárják ki egymás igaz voltát. Egy 2005-ben kiadott Kislexikon szerint a paradoxon olyan érvelés, amely ellentmondó, vagy a tényekkel összeegyeztethetetlen eredményekhez vezet.

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )

....eredményként helyett eredményeként....

...mert ez sem mindegy

@Kali Krisztina:

Kedves Krisztina!

Tökéletesen igaza van. Az idézet végét tessék egy kicsit jobban értelmezni és látni fogja, hogy én sem állítottam mást.

Kedves Krisztina!

Nekem a matematika professzorom 1980-ban így tanította és magam is így vallom. Az általam vázolt állítás minden értelmező kéziszótár állításaiban/ velük összevetve / megállja a helyét.

"paradoxon olyan érvelés, amely ellentmondó, vagy a tényekkel összeegyeztethetetlen eredményekhez vezet."

Krisztina kedves! Ez a lényeg a többi filozófiai maszlag. Már bocs a "szlengért"

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Oké, értem. Bár nekem sajnos nem volt matek professzorom. Egy példát is említ a Kislexikon, ami nagyon tetszett. Az egyik legrégibb paradoxon a milétoszi Eubulidésztől (Kr. e. 4. sz.) származik. Ő azt mondta egyszer, hogy minden krétai mindig hazudik. Ha igazat mondott, akkor hazudott, hiszen ő is krétai, azaz nem mondott igazat.

Kedves Krisztina!

Pár kommentel ezelőtt ehhez hasonló feladvány adtam Mózes barátunknak. Szinte ugyanezzel példálóztam. Tessék csak egy kicsit visszaolvasni, ha kérhetem.

Kedves Krisztina!

Gondolom, most mát tetszik érteni, hogy mi a kifogásom a "látszólagos" jelzővel. Matematika emlőin felnevelkedett ember ilyen kifejezést nem használ. Nekem az igen, nem, az akkor és csak akkor kifejezések a mérvadóak. A nyelvészek és filozófusok "szófosását" / bocs a kifejezésért / nem tudom értékelni, illetve tudom, de azt most nem írnám le Önnek. Még megsértődne és elpirulna.

rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Üdv,

Először is köszönöm a nőnapi virágot, ez kedves :)

És igen, egyetértünk abban, hogy egy bűnt nem old fel egy másik nagyobb bűn. A nácikat nem menti fel az, hogy nekik is voltak veszteségeik.

trewis,

"Kivel személyeskedtem? Kiről mondtam negatív, személyhez köthető, lekezelő véleményt? Kiről állítottam valami olyat, ami X vagy Y-nak szólt?"

A kérdésedre válaszolva, személy szerint annak a 2-3 embernek szántad a lekezelő, személyeskedő hangvételű véleményed (antimagyarok, cionisták) - amik ugye a te szádból szitokszónak számítanak - akik "merészeltek" szöveges válasz nélkül, mínuszjellel reagálni csupán a kommentedre.

Te pontosan tudtad kinek szánod. Az általad zsidónak vélelmezett 2-3 fórumozónak címezted személyesen. Ezt pedig úgy hívják, hogy személyeskedés.

Azt amit hozzám címeztél - és te személyeskedésnek minősítettél (inkább nem idézem) -annak a neve köznapi nyelven szándékos sértegetés. Jogi oldalról rágalmazás, ha tényként állítod becsületsértés. Ha ezt most bejelenteném az oldal szerkesztőinél a Mózeshez intézett színvonalas monológoddal megspékelve, a legkevesebb, hogy törlik a logodat. És ne legyen kétséged affelől, ha bármelyik gyűlöletkeltő beszéded, esetleges holokauszt-tagadásod a rendőrségre kerül, nos akkor egy csinos kis büntető eljárás elé nézel.

A legjobbakat ! :)

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )
Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Igen értem, de a matekot meg a filozófiát meghagyom ezentúl a matematikusoknak, meg a filozófusoknak.

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )
rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kali Krisztina:

Kriszta,

Egy idegen szónak számtalan jelentése lehet,akár tudományáganként is változhat. A mi esetünkben ,a paradoxonnal is ez a helyzet. Van egy általános, a köznyelvben használt jelentése. A lexikonok többnyire ezeket tűntetik fel elsőként. A mindennapi szóhasználatban számtalan példa van a paradoxon szó "látszólagos ellentmondás"-ként való elterjedt használatára. De te felhoztál egy filozófiai értelmezést is és egy matematikai, logikai jelentését is a szónak. (ami ugye természetes, hogy eltérhet a köznapi értelmezéstől)

Az, hogy ez a kretén nem tud túllépni a saját begyöpösödött világán és nem ismeri és nem ismeri el a szónak a köznapi illetve más tud.ághoz tartozó jelentését az nem változtat a tényen, hogy létjogosult a paradoxon szó sokféle használata és ezen jelentések egyenrangúak. Csak attól függ milyen szövegkörnyezetben használjuk.

@rosenberg.noemi:

Kedves Noémi!

Csak, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba és, hogy más is lássa, aki esetleg nem akar nagyon sokat visszaolvasni, keresgélni a kommentek között, ideidézem az Önhöz intézett kérdésem teljes szövegét. Ez alapján mindenki döntse el, hogy mennyire voltam Önnel tiszteletlen vagy lekezelő stb. Íme a teljes szöveg. Majd folytatom.

Kedves Noémi!

Az egész világon elterjedt írásjeleken kívül / most is ezt használjuk itt a fóromban / létezik még számos ma is használatos, de csak egyes népcsoportokra jellemző írásmód. Nem vagyok sem nyelvész, sem írásszakértő, /de ehhez talán nem is kell/ hogy ránézésre is el tudjam dönteni, ezt az arabok használják, ezt a kínaiak vagy a japánok, de a cirill betűk használata is utal a leírójának a nemzetiségére, persze többé-kevésbé. Nekünk, magyaroknak is van egy nagyon ősi és komplex írásjel rendszerünk, ami semmi mással nem keverhető és csak ránk jellemző, még ma is több helyen/ főleg Erdély területe / élő és használatos kommunikációs rendszer. Nevezetesen a rovásírás.

Ugye, amit eddig leírtam nem képezheti semmilyen vita tárgyát. De ha tévednék, azért javítson ki!

A Kárpát medence területén sok helyen találtak jóval az úgynevezett honfoglalás előtti kórból olyan tárgyakat, melyeken rovásírással hagytak hátra az őseik üzenetet. Hogyan lehetséges ez, ha "csak" 895 környékén telepedtünk le a "környéken"?

Ez volt a "kapcsolatunk" kezdete majd válasz híján írtam a következőt. Volt bennem indulat mi-tagadás, de hol itt a személyeskedés? Kit neveztem meg név szerint?

Majd folytatom.

Kedves negatívan szavazó antimagyarok!

Az előző, Noémihez intézett kérdésemben mi váltotta ki a "zsigeri" negatív szavazatot. Semmi érdemi reagálás, ellenérv vagy cáfolat csak negatív értékelés. Most, amikor e sorokat írom kettőből kettő mínusz. Miért kedves cionista barátaim?

rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Kedves Mózes és Todor,

Rendkívül hálás lennék, ha a jövőben nem méltányolnátok eredményeimet, tanulmányaimat, külsőmet a fórum közössége előtt, mert nem hsizem, hogy bárkinek is van hozzá itt köze. Én sem hozom fel vagy érvelek szándékosan velük.

Egyébként köszönöm Mózes, hogy kiálltál mellettem. Jól esett.

Todor, téged pedig nyomatékosan megkérlek, h ne nyomozgass utánam! Se a publikációimhoz, se a fotóimhoz nincs semmi közöd. A véleményedre pedig pláne nem vagyok kíváncsi. Köszönöm

Erre jött "a kedves" iránymutatás Noémitől.

Íme!

Milyen alapon mersz te itt le antimagyarozni és cionistázni embereket? A tolerancia és a tisztelet teljes hiánya ordít a hozzászólásaidból. Csak mert vannak más nézetű és véleményű emberek és ők is megosztják a gondolataikat ezen a fórumon és ez neked nem tetszik azonnal köpködő , lekezelő hangnemet ütsz meg velük. Mégis, akkor mi alapján várod el, hogy válaszoljanak is a kommentedre és ne csak egy mínusszal reagálják le az írásodat? Oktatod itt a fórumozás etikáját amíg te a legalapvetőbb tisztelet nem adod meg. Lenézel és személyeskedsz. Szánalmas.

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@rosenberg.noemi:

A paradoxonról nekem is a látszólagos ellentmondás jutott először eszembe, de annak a görög filozófusnak a példája mást sugallt. A paradoxon olyasvalami, ami ellentmond önmagának. Végül is mindegy, hogy látszólag e, vagy ténylegesen. Az idegen szavak.hu szerint pedig a paradoxon látszólagos ellentmondás, lehetetlenség.

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@rosenberg.noemi:

Todor nagyon ügyes, mert én nem találtam semmit sem rólad. Pedig nagyon szerettem volna látni a modellképedet.

És persze az én agyam is eldurranhat egyszer.... és el is durrant!

Íme a válaszom! Most már nem vagyok rá büszke, de van az a pont amikor már minden mindegy alapon működik.

De hol itt a holokauszt tagadás?

Kedves Noémi!

Kivel személyeskedtem? Kiről mondtam negatív, személyhez köthető, lekezelő véleményt? Kiről állítottam valami olyat, ami X vagy Y-nak szólt?

Ja!, hogy egyesek magukra ismertek és felhúzták a rájuk szabott inget........Hát, akinek nem inge, ne vegye magára. De te és a drágalátos "herélt" barátod / bár tuddnámkiaz / tükörbe néztetek és ku**ára nem tetszik, amit abban láttok. Főleg akkor nem teszik a kép, ha az az igazat mutatja a fajtátokról.

Ti szeretitek a tükröt meggörbíteni, hogy az csak a szépet mutassa rólatok. Ha valaki mögé lát az aljasságotoknak, azt azonnal a sárba tiporjátok. Érvek helyett szidalmazzátok és ostobának nyilvánítjátok a másikat, akinek a véleménye nem tetszik. Ez a ti módszeretek.

Engedj meg most nekem is egy személyeskedő hozzászólást. Noémi, én téged soha sem illettelek negatív jelzőkkel, hát itt az ideje, hogy vélemény formáljak a képességeidről. Íme!

Kommentelés helyett inkább mosolyogjál abba az irányba, ahonnan villan a vaku. Domboríts, homoríts, tedd szét a lábad V alakba és vigyorogj, mert ez a te műfajod. Az agyad simább, mint a popsid. Ezért nem is rovom fel neked, hogy azt nem is tudod használni.

Legyen szép a napod és látogasd meg a siratófalat! / 50 éven keresztül./

Majd jöttek a "segítőkész" barátok! Akik szintén az én elmeállapotommal foglalkoztak és egy"ici-picit" ,de tényleg... becsméreltek.

Íme! Mózes barátunk remek hozzászólása.

Noncsi !

Remélem, nem akarsz válaszolni ennek a taplónak!? Ne piszkítsd be a kezed vele!

A helyedben arra sem méltatnám, hogy lemínuszoljam. Vannak emberek, mint ezek a trewisz félék, akik nem arra használják a fórumot, hogy kommunikáljanak, esetleg vitatkozzanak X témáról, majd okuljanak , tanuljanak más véleményéből, hanem arról szól minden kommentjük, hogy gyalázzanak másokat, de elsősorban a zsidókat. Általánosítanak, prejudikálnak, sztereotipizálnak, de leginkább nem józan racionális érvekkel vitáznak, hanem kizárólag érzelmeik alapján köpködnek, belédkötnek , gyalázkodnak. Ezekkel nem lehet értelmesen beszélgetni, érvelni, mert nem érdekli őket semmi. Nácik. Izrael vagy a zsidók jót nem csinálhatnak szerintük.

Kár az idődet fecsérelni velük.

Inkább levelezz velem! Nyitott vagyok bármire :D

rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Mint az egyértelműen látható , én nem az írásjelekre vonatkozó kommentre reagáltam felháborodva,hanem arra, ahol lekezelő hangnemben kikéri magának a szöveges válasz hiányát mint egy sértődött kis kölök; engem megszólítva, de többes számban írva antimagyaroz és cionistáz. Semmi okot nem adtam/adtunk erre a hangnemre és zsidózásra. Vagyis a személyeskedésre.

Majd ez a Mózes gyerek folytatta...

Trewisfiú ! csak, hogy tudd, ennek a nőnek (Noémi) a kisujja többet ér mint te. Folyékonyan beszél 3 idegen nyelven, több diplomája van, figyelemreméltó publikációi és komoly karitatív munkái. Az agyad borsónyi az övéhez képest...

a külsejéről nem is beszélve :)

@rosenberg.noemi:

Noémi ! Mielőtt vádaskodnál........ebben a fórumban senki nem tagadta a holokausztot és senki nem minősítette le!!!!!

Olvasd el a hozzászólásokat !

Én személy szerint....még ezzel kapcsolatban megemlítettem azt is .........hogy nem csak zsidók haltak meg a koncentrációs táborokban, hanem közép Európa népeiből is, sok olyan ártatlan ember aki nem értett egyet a náci rezsim ideológiáival !!!!!!

.......és......ha ez számodra, vagy bárki más számára ez elfogadhatatlan történelmi tény ........(mert volt olyan hozzászólás a részetekről)

Akkor! Pontosan ti vagytok akik leminősítitek és tagadjátok.......

De hol itt a holokauszt tagadás!

Mivel Mózes barátunk lapot sem kapott tőlem és mégis becsmérelt, Megkapta a "magáét".

Erre sem lehetek büszke,de visszavonni már nem tudom, de talán nem is akarom. Csak azt sajnálom, hogy oda süllyedtem ahol Ők megrekedtek.

Íme! De hol itt a holokauszt tagadás?

.."kiesett" a billentyűzetet a kezemből... és szóróm a hamut a fejemre.

Olvass vissza egy kicsit te nyálas. Nézz utána, hogy milyen hangnemben tetten fel egy kérdést a te Noémidnek és szerénysége hogyan reagált reá, hogyan küldött el az anyukámba.

Ezek után te most tőlem azt várod, hogy előtte leborulva imádjam még a lába nyomát is, mert a kaszthoz tartozik. Hát egy fenét......tudod, csak így parasztosan, ha már feltételezed, hogy csak az "aranyoskámnak" lehet több diplomája....

...Játszhatunk dedósat is. Mondhatnám, hogy nem én kezdem......de minek? A csökött agyad és az elfogultságod miatt ennek semmi értelme nem lenne.

Fábry szerint: Minden ember sorsa a saját kezében van. Hát használd a kezed miközben Noémicska képére nyáladzol. Gondolom a fitymáddal már nem lesz gond....

Folytathatnám, de minek, hiszen aki akar visszaolvas egy kicsit és láthatja az általam leírtakat és a hozzám intézett kommenteket.

Döntse el mindenki maga, hogy ki az aki előbb "ütött"és ki az aki csak védekezett. Van agy régi magyar mondás: amilyen az agyonisten, olyan a fogadjisten is.

De hol itt a holokauszt tagadás!

Noémi kedves!

Mózes említette azt a rengeteg diplomádat,.... bizonyosan úgy is van. Csak tudod a papír mellé néha nem árt egy kis ész is.

Innentől részemről felejtős vagy!

De hol itt a holokauszt tagadás?

@Kali Krisztina:

Értem.

Bocsi, de a Noémival folytatott eszmecserém végére pontot kellet tennem. Ez egy kicsit időigényes feladatnak bizonyult.

Legyen szép a napja!

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Köszönöm. Önnek is!

"És ne legyen kétséged affelől, ha bármelyik gyűlöletkeltő beszéded, esetleges holokauszt-tagadásod a rendőrségre kerül, nos akkor egy csinos kis büntető eljárás elé nézel. "

Mondom én, hogy olyanok vagytok mint a cigányok...mindkét faj élősködik, minkét faj fenyegetőzik......az egyik az "erejével", a másik az "eszével"...tiszt. a kevés kivételnek!:)

Hallottátok már?...nem az nyeri a pert akinek igaza van, hanem annak van igaza, aki megnyeri a pert.

"Rendkívül hálás lennék, ha a jövőben nem méltányolnátok eredményeimet, tanulmányaimat, külsőmet a fórum közössége előtt, mert nem hsizem, hogy bárkinek is van hozzá itt köze."

Akkor áruld már el kérlek, miért nem egyszerűen Noémiként regisztráltál?...te sem a logikádról vagy híres, drága!;))

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@zippo,:

Te zippo! akinek ilyen formátumú a neve (ponttal elválasztott) - az nem regisztrált felhasználó, henem csak a yahoo-n , a google vagy a facebook-on keresztül jelentkezik fel. Ahol az emilcíme van.

De ha regisztrált lenne is így, a teljes nevével akkor sem lehet rajta számonkérni. Mitől kellene tartania? Talán, hogy akad egy-két fajtahó, aki csak a neve alapján már belekötne? Ugyan már, hát hogy fordulhatna ez elő éppen itt? :D

De komolyra fordítva a szót, - rejtegenie kellene a származását? Szerinted van oka félni? Vagy csak számítania rá, h majd nyomozgatnak utána? Mert ez elég súlyos volna... Olyan mintha azt mondod : minek veszel drága kocsit? megérdemled ha felnyomják.

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Na akkor vegyük sorra ezt Noémi féle dialogusod:

1. mielőtt ő megszólalt volna, te már antimagyaroztál, cionistáztál

2. erre ő minden sértő vagy durva kifejezés nélkül ! visszautasította a zsidózásodat. Határozottan , de nem bántóan vagy sértően helyretett.

3. majd te a következő hozzá címzett kommentedben minősíthetetlen hangnemben, durván sértegetted, gondolom nem kell idemásolnom, tudod miről van szó. Emellett nyomattad a "ti fajtátok"-at , meg az "aljasságaitok"-at, amivel a zsidóságát is külön gyaláztad

4. Erre a kőbunkó szövegedre Noémi azzal reagált, h próbálta elmondani, h a cionisstázós kommentedre válaszolt és hogy te olyan durván sértegetted őt, ami már becsületsértés kategóriába esik. De mindezt egyetlen trágár,durva sértő kifejezés nélkül írta le.

Nos, a rövid kis összefoglalás azt hiszem egyértelműen megmutatja ki volt a paraszt.

Te Henrik! és mi van, ha én zippo.zippo néven regisztrálom magam...kipróbáltam...elfogadta, csak az aktiváló mail nem jött meg valamiért...

Én nem kértem számon tőle semmit...de azért legyen már tisztában a dolgokkal....miért adta meg a teljes nevét, ha tisztában volt azzal, hogy a névhez arcot is tudnak kötni?

Súlyos volna?...engem már számtalan retek cigány fenyegetett meg, hogy elvágja a torkom, kinyírja a családom, stb..stb, pedig a cigányok és magyarok összefogását erőltettem...akármennyire is furcsa!...no ezért sem vagánykodok a saját nevemen. Tudod, ha alszok, akkor nem vagyok éber. Meg a családom sem tehet semmiről...a fater pl a mai napig a gyurcsány f*szát szopja...:)...esetünkben nagyon is messze esett az alma.

De azért Rosenberg kisasszony helyében többször néznék a hátam mögé...tudod te is...Magyarországon tombol az antiszemitizmus, meg ráadásul rasszisták is vagyunk!:))

Kedves Henrik!

Mindaddig, amíg a magyar parlamentben egy nagyon szűk kisebbség büntetlenül, közvetve gyilkosnak nevezi a nemzetemet, fenntartom a jogot, hogy közvetve azt a nációt ne tekintsem a hazám "részének". Vagyis röviden akár "antimagyarnak" is hívhatom. .

....."Ez a ház egyszerre a szabadság és a gyilkosság háza.

Ha történetesen ez a mondat egy sváb ember szájából a svábság képviselőjeként hangzott volna el, /de ettől a népcsoporttól bizonyosan ehhez még csak hasonló sem valószínűsíthető / ugyanezzel a jelzővel illethetném, az álláspontom szerint jogosan.

De ezt egy zsidó rabbi nyilatkozta a Magyar Parlamentben. Vagyis egy cionista mondta.

Csoda-e, ha egy átlag magyarban felháborodást kelt a fenti állítás és nem túlzottan szimpatizál a "cionista antimagyarokkal"?

Talán érdemes lenne ebből a szemszögből is megvizsgálni a dolgot.

Sajnos azt kell mondjam, elég sokat "dolgozott" ezen ez a népcsoport, hogy az átlag magyarban az a kép alakuljon ki róluk, ami kialakult. Erről most ennyit.

Más.

Miért sértődik meg egy zsidó ember, ha szembesítik a származásával? Miért nem teszi ezt egy tót, horvát, sváb, görög rác stb.

Kifogásolod, hogy nem voltam elég kulturált. Ebben van némi igazad. De azt hiszem Te is tükörbe nézhetnél és önkritikát gyakorolhatnál....

Később majd folytatom, de most dolgom akadt...

@trewisz:

...reméltem is, hogy folytatod!:)

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Az jó, hogy "nyelveket is beszélsz", kár, hogy az angol nincs köztük, v csak beszéled, de nem érted. ( N.b. ilyesmit magyarral is tapasztaltam részedrôl, bár a beszédet, természetesen nem. : )

Kriszta ( tiszta gyagya, mert vizes az agya ( rímhányó Romhányi )). Az se igaz, amit kérdez. Ugyanis ezt kérdi:

"... why did the liberal - socialist government had to shoot at hungariens in 2006? ..." ( 00:56 - 01:03 )

magyarul:

"... miért kellett a liberális - szocialista koalíciónak lövetnie a magyarokra 2006-ban? ..."

Ez a kérdés pedig, mint mondtam, NEM IGAZ, mert ha bki a világon azt hallja "lövetett", úgy érti, ÉLESSEL, valódi lövedékkel. Márpedig, mint tudjuk, gumilövedéket használtak.

Talán nem kell részletezni, milyen baromira nem mindegy. Láttunk olyan sérültet, aki, ha ugyanott élessel találják el, tuira nem mutogatja ...

Szóval Kriszta ( tiszta gyagya, mert vizes az agya ( rímhányó Romhányi )) KÉRDÉSE SEM IGAZ.

Persze, mi tudjuk, hogy gumilövedék, DE NEM VÁHATÓ az EP képviselôk nagyTÖBBSÉGÉTÔL, hogy szintén képben legyenek egy közepes országban 4 év elôtt történtek mozanatait illetôen, a nagyTÖBBSÉG számára tehát a KÉRDÉS SEM IGAZ.

Ezzel szemben Heller válasza igaz:

"... presenting another fiction in the formal fake question. No one was shot. Show me a fact!..." ( 03:17 - 3:25 )

"... megjelenítve egy másik fikció a FORMÁLISAN HAMIS KÉRDÉSBEN. Senkit nem lôttek meg [ éleslövedékkel - nneddudgi ]. Mutasson egy tényt! ..." - Természetesen nem tud mutatni, mindnyájan tudjuk, hogy nem történt ilyen.

A gumilövedék az "rubber bullet", tessé végighallgatni, aki megtalálja Kriszta ( tiszta gyagya, mert vizes az agya ( rímhányó Romhányi )) rikácsában azt a szót, hogy "rubber", az nyugodtan lehazugozhat. De csak, ha megtalálta ( ezesetben írja meg, idôben mikor, ahogy én tettem ), aki anélkül hazugoz, az hazug.

( Angolban gyengélkedôk számára itt a Cambridge Dictionaries Online, "kinyitva" a "rubber" szónál, a hangszóró-iconra klikk -- kimondja ( angliai, ami ): http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/rubber_1

Akko ki is csinájjja "A történelem hamisítást"?

(Tsak naon halkan jegyzem meg, hogy még a rikácsban is PROFESSZOR Hellernek szólította, mert NEKI azért biz értelemben VOLT gyerexobája - Öcsisajt. ).

10telettel

Ha összefoglaljuk az 1800as évek második fele óta tartó idöszakot, amikor százezerszám települtek Magyarországra, az elsö komoly figyelmeztetés az 1900 körüli idöszak volt, mikor olyan nyomás nehezedett a (leginkább) az északi határszéli magyar falusi lakosságra, hogy egymilliónál többen kénytelenek lettek kivándorolni. A demográfiai térképeken a kivándorló és a betelepülö népesség azonos területet jegyzett. (gügyögve mesélik a hírforrások, hogy mindenütt a zsidó kocsmárosok kezelték a kitelepülök hajójegyeit, még azt is utasítva, hogy utazás közben nem szabad idegenekkel szóba állni, az USAban viszont ugyancsak ök várták a filléres, olcsó munkaeröt...

A következö figyelmeztetö adat, ami megdöbbentette a népséget, hogy az 1932es népszámlálással egyeidejü felmérésekböl kiderült, hogy ekkor már a betelepülök birtokolták az ország teljes föld, és ingatlantulajdonának egyharmadát. (azt most ne említsük, hogy 45ben egy jóval nagyobb aranyvonatot kaptak vissza, mint az országé...ami további ellehetetlenítést segített elö..) S most már minden jel azt mutatja, hogy közeledik a második nagy bevándorlási hullám, amihez lényegében elvárják, hogy mindenki boldogan lengesse a pálmafaágakat, s ne essen szó a várható elviselhetetlen következményekröl...

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

"gyilkosnak nevezi a nemzetemet" - nem a Nemzetünket (nagybetûvel - már akinek számít vmit a Nemzete és annak nyelve), hanem a Házat. Azokat, akik ¨'38-ban, '39-ben, stb ott ültek és a törvény eszközével gyilkoltak.

Csak nem vetted Magadra? A más ingét? Vagy netán a Tied is?

@nneddudgi:

14 embernek lötték ki a szemét, s közel negyvenen kaptak vissza nem fordítható sérülést,

s ezek lényegében gyanútlan járókelök voltak... ezt azért nem hangsúlyozta ki, mindenesetre az alattomos csúsztatással kinyírta magát Európa elnyomottainak rokonszenvéböl, egyelöre az uralkodó szemita kisebbségnél még futhat néhány kört... pontosan tudjátok, hogy ez valahogy nem úgy sikerült, ahogy szokott...

sziriusz|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Fajtársaidhoz és a rohadék heller (magyarul: pokoli) banyához hasonlóan szőrszálhasogató vagy, és csúsztatsz. Meg hazudsz is, természetesen. Vagy nagyon hülyéknek tartod az EP képviselőket.

Ugyanis Morvai Krisztina már több tucat felszólalásában elmondta pontosan a 2006-os magyarországi eseményeket, lehetetlen hogy ne ismernék a témát. Azt is tudják, hogy gumilövedékekkel lőtték az embereket, és hogy tizennégyen embernek a szeme megsérült. Azaz kifolyt. Többnyire. Hogy több mint százan egyéb sérüléseket szereztek (a LÖVÉSEK következtében). Azt is hallhatták és tudják az EP-s férgek hogy a "rendőrség" szabálytalan fegyvereket használt (vadászpuskákat), viperákat, és tiltott (összetételű, erejű könnygázt). Mégis hallgat mindenki, lapítanak, mint szar a fűben.

Kommentedből azt veszem ki, hogy szerinted a meglőtt emberek örüljenek hogy nem éles lövedékkel kaptak.

Úgyhogy állítsd le magad, és ne tarts idegen nyelvből előadást, pláne ha még magyarul sem tudsz rendesen. Írásaid ugyanis rendszeresen hemzsegnek a helyesírási hibáktól.

No igen...hivatalosan nem minősül fegyverhasználatnak, ha gumilövedékes lőszert tüzel a rendőr...ez mögött a jogszabály mögött meg lehet bújni....

Ez a geci heller játszik a szavakkal...meg a magyarok türelmével!...ennyi.

Majd megkapj ő is a magáét...:)

nneddudgi...te meg remélem tisztában vagy vele, hogy Kriszta zsidó leányzó...:))

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Megteheted, h a zsidókat nem tekinted a nemzet részének. Hogyne. De az a te szégyened, nem az övék. Megteheted azt is , h rasszista és kirekesztő vagy. Hogyne. De számolnod kell a jogi és etikai következményeivel.

Azért mert a Parlamentben egy ember úgy érzed sértő módon beszélt a T. Házról, nem menthető magyarázat arra, h te általánosítasz és kivetíted a gyűlöleted Noémire vagy bárkire, akiről feltételezd, h zsidó itt. A kollektív bűnösség tipikus esete.

"Sajnos azt kell mondjam, elég sokat "dolgozott" ezen ez a népcsoport, hogy az átlag magyarban az a kép alakuljon ki róluk, ami kialakult."

Az átlag magyar nem ilyen szélsőségesen zsidóellenes , előítéltes és ostobán gyűlölködő. A magyar ember annál békésebb, toleránsabb. A többség feltételezett véleményével tipikusan a szélsőséges rasszista kisebbség takarózik, ezzel győzködi magát és másokat.

Más

"Miért sértődik meg egy zsidó ember, ha szembesítik a származásával?

Nem azért sértődik meg mert szembesíted a származtásával, hanem azért mert a származásához negatív értékeket kapcsolsz és ezt általánosítva rávetíted bármelyik általad zsidónak hitt emberre. És ez bizony sértő! Legszívesebben már engem is rég lebüdöszsidóztál volna, de mivel nem tudsz eszed nincs hozzá, h miért állok ki mellettük. Odáig már el sem jutsz, h én nem mellettük állok ki, hanem a korlátolt gyűlöletkeltés és kirekesztés ellen lépek fel.

@Németh Henrik:

Azt kívánom, hogy a magyarok égjenek meg. Nekem nem kell irgalommal viseltetnem velük szemben.

Mose Gánán, magyar származású izraeli költő

"Azt kívánom, hogy a magyarok égjenek meg. Nekem nem kell irgalommal viseltetnem velük szemben."

Mose Gánán, magyar származású izraeli költő

(lemaradt az "-jel)

Sajnos nincs elegendő időm. Ezért csak egy rövidke, vitaindító kérdést tennék fel.

Boldogabb vagyok-e, ha csak gumilövedéktől vakulok meg és nem éles lőszertől?

bártudnámkiaz!

........ ezzel kapcsolatban kifejtenéd az álláspontodat?

@Németh Henrik:

hogy miért állsz ki mellettük?...szerintem a hányattatott gyerekkorodnak köszönhető....lehet, hogy állandóan csúfoltak, vagy vertek...ezért.

vagy pedig azért, mert "trendi". vagy csordaszellem...ha az emberek nagy többsége szereti/védi a zsidókat, akkor nekem is azt kell tennem, mert ennyien mégsem tévedhetnek.

vagy egyszerűen csak nem akarod beismerni, hogy égész életedben megvezettek...

no melyik?

@Németh Henrik:

Henrik!

...és miért kapcsolható negatív, előítéletes képzet a zsidókhoz? Erre van-e racionális magyarázatod?

...és a rácokkal, örményekkel, szlovénokkal miért nincs "baj"?

...én csak kérdezek?

Elég masszívan nyomjátok a gyűlölködést, halljátok-e.. ^^

Szusszanjatok egy kicsit, ez már meredek!

Szép estét

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@pepe:

@pepe: http://kitekinto.hu/eia/2011/02/14/orban_nincs_rendben_a_zsidok_helyzete_magyarorszagon/#komment20285

"14 embernek lötték ki a szemét"

NEM igaz. Ha mégis ragaszkodsz állíitásodhoz, lszi vmi linket a 14 szemkilövésrôl szóló orvosi látleletrôl - v amennyirôl tudsz! ( Súgok: 2-t fogsz találni es nem, mintha lett volna több, amit eltüntettek.

Megjegyzem, sztem is sok a 2, pont 2-vel több a megengedhtônél. A baj csak az, h nem az volt a kizárólagos disznóság, természetesen a fôdisznó, aki az utasítást adta ( nem hiszem el, h a me, nemtom, h ebben az értelemben a bm fônöke-e a rdrfônöknek), majnem olyan a közrdr, aki szadizott, de a legfôfôbb disznó,aki szept 18-t szervezte. Mert, hogy az spontán volt, azt csak 4 éven alul esik meg. )

"alattomos csúsztatással" - a csúsztatás, sôt, mint kimutattam, HAZUGSÁG Kriszta ( tiszta gyagya, mert vizes az agya ( rímhányó Romhányi )) hisztije volt. Nem kifogás, hányszor mondta, a képviselôk kimennek, mikor rikácsba kezd, többnyire csak az elsôt hallották azt is gyorsan elkönyvelték pszihiátriai tünetnek, elfeldték a tartalmát. Teszteld le!

nneddudgi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@sziriusz:

"Kommentedből azt veszem ki, hogy szerinted a meglőtt emberek örüljenek hogy nem éles lövedékkel kaptak."

Nem. Kommentemben azt állítottam és BIZONYÍTOTTAM, hogy Kriszta ( tiszta gyagya, mert vizes az agya ( rímhányó Romhányi )) olyan ember, akirôl elmondható: az se igaz, amit kérdez.

"Úgyhogy állítsd le magad" - Mi a szösz? Csak nem? Te vagy a Médiahatóság? Akkor is várj az ilyesmivel júl. 1-ig.

"Írásaid ugyanis rendszeresen hemzsegnek a helyesírási hibáktól. " - Lszi idézz olyat, ami nem nyilvánvaló melléütés, v betûkihagyás. Ha nem teszed, remélem tudod, minek foglak tartani.

"Fajtársaidhoz" - mint sok évtizede ismeretes, az egész emberiség EGYETLEN faj.

"heller ... banyához" - ha nem vetted volna észre, még Kriszta ( tiszta gyagya, mert vizes az agya ( rímhányó Romhányi )) is professzor Hellernek szólította, Öcsisajt.

( 32 éven ('77-'99(nyugdíj)) át tanított kül nyugati egyetemeken, 25 kve jelent meg, többnyire több nyelven, ill. több országban ( pl Oxford, Boston )

Tanított a Berlini Egyetemen, a melbourne-i La Trobe Egyetemen, a Torinói Egyetemen, a São Pauloi Egyetemen, végül New Yorkban (New York, New School for Social Research) kapott katedrát 1986-ban. Ez utóbbi állomáshelyét még az 1990-es évek elején is fenntartotta, de közben 1990-től már hazajárt, filozófiai előadásokat tartani a szegedi József Attila Tudományegyetemen (1994-) és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1995-ben habilitált. 1995-től 1999-ig, nyugdíjazásáig az ELTE Esztétika Tanszékén tanított. Hazajövetelekor beválasztották a MTA levelező (1990), majd rendes (1995) tagjai sorába. Mind a tudományos, mind a politikai és kulturális életnek aktív szereplője napjainkban is. 2010-től professor emeritaként ismét tanít az ELTE Esztétika Tanszékén.

Gondolkodása az 1960-as évek közepétől leginkább Bibó Istvánéval rokon: a polgári demokratikus gondolatszabadság jegyében gondolkodni, politizálni, tudományokat művelni.)

Üdv. Mindenkinek!

Javaslatom a következőt.

Kezdjünk aláírásgyűjtésbe, hogy a Parlament alkosson törvényt prof. Heller kárpótlásáról. A kártérítés mértékét legalább 1 millió dollár legyen. Az Őt ért trauma nagysága ezt mindenképpen indokolttá teszi.

mértéke a mértékét helyett....bocs bártudnámkiaz

meg akad egy +t is , ami nem elgépelésből származik, hanem a műveletlenségemből, Ezért is elnézést kérek.

@Németh Henrik:

Henrik!

Szerinted az átlag Magyar embereknek az a véleménye ma az országunkról, hogy mindenhez hajtsanak fejet amit a Gyurcsány félék kitalálnak a parlamentben ?????

Akkor miért nem ők vannak még hatalmon?

Miért választották be a Vona Gábort és a Jobbikot?

Szerinted hány százezer átlag Magyar szavazata kellett, hogy ők bejussanak?

És hány százezer átlag Magyar az, aki úgy gondolja, hogy Magyarországon fel kell építeni hét darab kaszinóvárost???????

Azt hiszem nem kell magyarázni, hogy a hetes szám sem a magyarok szimbóluma......!

Sajnos napjainkban...........! az átlag magyar ember.........nem hogy kaszinóba nem járhat.....de még egy családi ünnepet is elég szűkösen tudja megoldani............pl egy karácsonyt......vagy születésnap.......

Napjainkban sajnos, az átlag Magyar ember.....a napi megélhetésért küzd.....!!!!!

Az átlag Magyar ember.....átlag fizetése.....kb 70-80 ezer forint........ha te is hasonló átlag fizetést kapnál akkor nem hiszem, hogy az interneten keresztül .......hősködnél és védelmeznéd azokat ...akiknek pont nincs erre szüksége...........!

És .......mivel az átlag magyar emberekről beszélsz .........úgy, mintha te lennél a szó szólójuk.....

Pont, ő ellenük irányuló .......ÁRULÁST! követtél el.......!

Tehát védjed nyugodtan.......azt akit akarsz.......de mindig csak a saját magad nevében!

Úgy teszel mintha minden rendben lenne, ebben az országban.....és a hozzászólók csak hobbiból lennének nacionalisták, mert jó létükben nem tudják mivel elütni az időt?

Ez egy hosszú folyamat következménye.......senki nem születik nemzeti érzelműnek!

Senkiből nem lesz egyik napról a másikra nacionalista!

Ez pontosan a Gyurcsány kormány törvénytelen és hazaáruló magatartásának köszönhető.....amit a Magyar lakosság ellen követtek el.......!

Törvénytelen szerződésekkel átjátszották a Magyar nemzeti földtulajdont az izraeli befektetőknek ..........szó szerint fillérekért adták a több milliárdos földterületeket......csak azért mert pár milliót zsebre vághattak érte........és megúszták egy kis dorgálással.......!

Az átlag Magyar embernek természetes, hogy nem tetszik és nem fog érte tapsolva örülni !!!!

Miközben az átlag Magyar ember éhbérért dolgozik........

Sőt!

Nem véletlen az sem, hogy idő előtt, megfosztották a hatalom gyakorlásától......!

És neked, ha tényleg Magyarnak érzed magad.......akkor talán azoknak az embereknek a védelmére kellene kelned, akiket te átlag Magyarnak nevezel.......!

Esetleg ha másképp gondolod, mert te szerinted ma országunkban minden tökéletes és minden jó.......akkor te egy Hazaáruló vagy! Mert a saját nemzeted fiait és leányait árulod el, minden egyes hozzászólásodban........

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@zippo,:

Komám! ilyen idézeteket magyar közszereplőktől is lehet hallani. Csurka Pesta bátyád 10-15 éve nyilakozott szélsőséges nacionalista szövegeit a magyar übermenschről és trianonról. Na hát azok nagyjából ugyanennyire hitelesen tükrözik az átlag magyar ember véleményét mint ennek a költőnek a mondata a magyar zsidókét.

Bár egyszer már feljebb leírtam, de újra elmondom : nem a zsidók mellett állok ki, hanem az idióta vérmagyarkodás és konfliktuskereső gyűlölködés meg mocskolódás ellen szólok !

trewis,

" miért kapcsolható negatív, előítéletes képzet a zsidókhoz?"

Nem kapcsolható. Csak te kapcslod és a radikálisok. Mástól te nemigen hallhatsz antiszemita szövegeket és írásokat. Az átlag magyar ember úgy vélem nem keresi a témát, nem ezzel kel-fekszik, csak ti. Izrael, antiszemitizmsu, cionimus, zsidó a közéleteben - ezek a topikok leginkább a szélsőséges médiában vannak állandóan napirenden. Nem a magyar közélet, de mégcsak nem si a magyar zsidók témáznak erről naphosszat, ahnem egy szűk radikáli nacionalista réteg.

Lala,

"Szerinted az átlag Magyar embereknek az a véleménye ma az országunkról, hogy mindenhez hajtsanak fejet amit a Gyurcsány félék kitalálnak a parlamentben ?????

Akkor miért nem ők vannak még hatalmon?"

Hogy jönez most ide? Semmi köze a témához. Egyébként ha olvasod a hozzászólásaimat láthattad, h elég kritikusan állok az elmúlt 8 év szoci kormányzásáához...

"Miért választották be a Vona Gábort és a Jobbikot?" Mert elérték az 5 %-os parlamenti küszöböt. De ez nem egyenlő szerencsére azzal, h ahány jobbikos annyi antiszemita van a magyarok közt. Egyébként meggyőződésem, h a jobbik szavazatainak felét a cigányellenes retorikája miatt kapta - különösen a keleti régiókban - és ne a antiszemiteizmnusa miat.

"Az átlag Magyar ember.....átlag fizetése.....kb 70-80 ezer forint........ha te is hasonló átlag fizetést kapnál akkor nem hiszem, hogy az interneten keresztül .......hősködnél és védelmeznéd azokat ...akiknek pont nincs erre szüksége...........!

A 70-80 e Ft a minimálbér, nem az átlagbér, de nem is ez a lényeg. A lényeg, h nem a zsidók miatt alacsonyak a bérek Mo-on, hanem a 10-15 éves rossz gazdaságpoitika miatt.

"És hány százezer átlag Magyar az, aki úgy gondolja, hogy Magyarországon fel kell építeni hét darab kaszinóvárost???????"

Nem a kaszinóvárosokkal van baj, hanem a hozzájuk kötődő korrupcióval. Nekem személy szwerint semmi bajom a kaszinókkal, sőt turizmust fejleszt és adóbevétlek hoz ez a befektetés.

Kedves Henrik!

Ideidézek pár szólást-mondást, ami bizonyítottan nem mai keltezésű kifejezés.

..cigány útra ment , zsidó trágya......stb.

...értelmezésüket most nem nem magyarázom el neked... nézz utána. Egyik sem pozitív jelző a magyar nyelvben.

...ne próbáld azt a látszatot kelteni, hogy csak az én " elfuserált" agyamban generálódik a zsidósággal /cigánysággal / szembeni negatív prejudikáló álláspont. Ez az álláspont sokkal-sokkal régebbi össznépi vélemény.

MIÉRT ILYEN ŐSI EZ NEGATÍV VÉLEMÉNY!

@Németh Henrik:

Látod ez a baj veled...itt van ez a Mose nevű barom, aki úgy szidja a magyart, mint a bokrot, mégsem emeltél szót ellene...csak lökted megint a sületlenségeidet. És akkor nem vagy filoszemita?....frászt nem vagy az "komám"!:D

Mondjuk biztos rossz néven vették volna zsidó fórumtársaink, ha meg merted volna tenni....

"Az átlag magyar ember úgy vélem nem keresi a témát..."

még jó hogy az átlag magyar embernek nincs is véleménye...max az, amit a retek klubból hall.

Az átlag magyar 4 évente politizál kb 2-3 hetet...aztán lesz*rja. Utána meg ajvékol, hogy "nem ezt ígérted, Viktor!"...agyhalottak!

"A 70-80 e Ft a minimálbér, nem az átlagbér, de nem is ez a lényeg." dehogynem ez....már megint elkövetted a hibát és bedőltél a felmérő intézeteknek...nehogy már elhiszed, hogy 120.00Ft a nettó átlagkereset....ill. lehet, de egy példa...

Simor meg az én fizum átlaga 4millió40ezer....jól hangzik, nem?:)) A cégnél ahol dolgozom a takarítónők kemény 61.000Ft-ot visznek haza. Mikor kézhez kapta a fuzujegyzéket elsírta magát a szerencsétlen!

Egyébként úgy beszélsz, mit egy politikus!:)

Henrik! ....mondom én, hogy igazam van.

ßƴßɍᶙɱƴ|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Az irigyseg, a massag elleni negaiv megnyilvanulas, a butasagbol tudatlansagbol fakado gyulolet inmaron tobbezereves 'hagyomany'. A zsidok olyanok, amilyenek... Azert azt lassuk be, hogy a Magyarok sem kutyak, ha intoleranciabol kell jeleskedniuk. Eleg bator huzas a zsidokat, a czigokkal egy lapon emliteni, de akik ezt megis igy teszik, azok nyilvan nem latnak a vak gyulolettol, azokka nincs mit tenni, mert ok egyszeruen nem akarjak megerteni, meglatni a dolgok lenyeget. Azoknak felesleges barmit is mondani, vitaba bocsajtkozni, mert nemm akarjak meghallano az, ami a teny, a valosag. Csak mennek a maguk ostoba feje utan, suketen, vakon, mert ez nekik igy jo, ok igy boldogok, elgedettek.

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )
@ßƴßɍᶙɱƴ:

Kedves ßƴßɍᶙɱƴ !

Sok mindenben egyetértek Önnel. Mi magyarok is- valóban- olyanok vagyunk, amilyenek.

"Eleg bator huzas a zsidokat, a czigokkal egy lapon emliteni, de akik ezt megis igy teszik, azok nyilvan nem latnak a vak gyulolettol,"

Idemásoltam egy mondatát, amit azért érdemes lenne részekre szedni és elemezni. Ön kikéri magának-igaz, hogy csak nagyon finoman- hogy egy lapon merem emlegetni a cigókkal. Ez nem burkolt rasszizmus? Honnan teszik tudni, hogy nem vagyok esetleg cigány származású?

Ha így lenne, jogos lenne a felháborodásom ? Azt hiszem, hogy igen.

Tetszik látni....az az átkozott kettős mérce, -ami örökösen "böki "a csőrömet- az Ön hozzászólásában is fellelhető.

..Ha nekem vagy fogalmazhatok úgy is, hogy a MAGUNK fajtának valami nem tetszik és ennek hangot is adunk, azonnal ledorongolnak, lefasisztáznak, le antiszemitáznak...stb szinte "csípőből". De miért? Meg sem és ki sem tudjuk beszélni a problémánkat mert legális fórumot sem kapunk a véleményünk kifejtéséhez. Elegendő csak annyi, hogy szólásra próbáljuk nyitni a szánkat és máris belénk fojtják a szót, vagy gyakorta elküldenek melegebb éghajlatra.

Örülök annak, hogy emberi hangon nyilvánított vélemény a véleményemről és nem alpári hangon, mint mások...de ezt most hagyjuk. Ön az első, aki nem torkolt le kapásból.

Köszönöm Önnek!

...És higgyen nekem....egyáltalán nem vagyok gyűlöletkeltő!

Viszont magamat és a Hazámat mindenkor meg fogom védeni!

Betelepítettük a kunokat,tótokat,oláhokat,németeket.Támogattuk őket,több jogot kaptak mint mi.Titeket,magukat magyar zsidónak nevezett embereket,ami nem igaz mert fajvédő vallásotok kizárja,ugyan ki hívott?Cca.10%-ban rátelepedtetek szervezetten településeinkre,tagadva létszámotokat,neveteket.Antimagyarok vagytok 200 éve.Pedig nem ti tarttok el minket.Ha gyűlölöm azt aki engem gyűlöl,nem bűn.Ha bajom van azzal az istennel akinél másodrendű vagyok,az sem bűn.

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )
@Kvarday:

Üdvözöllek!

Hívő emberként szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy Isten előtt nincs másodrendű ember.

Azzal viszont nem tudok egyetérteni, hogy bárki is kizárólagos joggal "kisajátítja" ŐT. Minden ember Isten gyermeke, minden nemzet egyben a népe is. Nem csak egy népcsoport!

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@zippo,:

Ez a Mose tényleg egy véresszájú korlátolt barom. Egyetértünk. Sértő módon beszél a magyarokról mert ő most vmiért sértettnek érzi magát. Dögöljön meg ő !

Igenám, csakhogy te nem azért másoltad ide ezt az idézetét, h közöld, h ő mekkora fasz, hanem h azt sugalmazd őrajta keresztül, h a zsidók milyen ellenséges tetű alakok. Ami viszont nem igaz. És ezért írtam, h ez egy újabb általánosítás és ilyen alapon Csurka idézeteket is lehetne publikálni szlovák nacionalista lapokban mintha az a magyarság általános véleménye lenne.

"az átlag magyar embernek nincs is véleménye...max az, amit a retek klubból hall.

Az átlag magyar 4 évente politizál kb 2-3 hetet...aztán lesz*rja. Utána meg ajvékol, hogy "nem ezt ígérted, Viktor!"...agyhalottak!"

Ahhoz képest, h mekkora nacionalista vérmagyar vagy, elég rossz véleményed van a magyar népről...:)) Még én sem nézem ennyire ghülyének az itthoni embereket...

zippo.zippo,

persze hogy tudsz kreálni ilyen ponttal elválasztott nevet, - nem azt mondtam, h nem lehet, hanem hogy akinek ilyen van , - pl noéminek - az vélhetőleg nem regisztréált felhasználó, hanem csak az emiljével loggol be.

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Azért megdöbbentő, hogy ez a "zsidózós" téma milyen népszerű itt... Én is zsidó vagyok, így elolvasom, de a vicces az, hogy alapjában véve ugyanolyan embernek tartom magam, mint bárki más. Találkoztam már élőben is antiszemitákkal, szóval tudom, mekkora gyűlölet feszül bennük, és ezért az egy szóért: "zsidó", meg tudnának ölni... Szerintem ezen a politikai elvetemültségen látszik, hogy vallási eredetű... Különben miért lennének az ilyenek meggyőződve arról, hogy minden zsidó rossz, mert zsidó... Tipikus kelet-európai betegség ez, szóval az antiszemiták beteg emberek és passz. Ez a véleményem. Egy röhejes vallás, a kereszténység által gerjesztett ragály áldozatai. csak sajnálni tudom őket, de a többségük stílusa miatt szóba állni velük már kevésbé lenne kedvem...

Kedves Gáspár!

...hát ez egy veretes hozzászólás...és még csodálkoztok Ti zsidók, hogy sok emberben elültetitek a gyűlölet csíráját, ami pedig- mivel még állandóan locsoljátok is- terebélyesre növekszik". Gratulálok!

Íme az "ideológiád " egy szelete.

Egy röhejes vallás, a kereszténység által gerjesztett ragály áldozatai. csak sajnálni tudom őket, de a többségük stílusa miatt szóba állni velük már kevésbé lenne kedvem... "

...és ezután azt várod, hogy kulturált hangon fognak veled társalogni? Tudod, hogy hány embert sértettél most vérig?...de gondolom ez téged nem is érdekel, hiszen te kiválasztott vagy így magyarázkodnod sem kell, ugye?

De hol vannak a társaid, az okosabbak, akik esetleg közölnék veled, hogy barátom, légy már visszafogottabb, toleránsabb....hát ezt talán még sem illik....csak így szolidan, ha figyelmeztetnének, de nem.... nincs egy sem. Hol van most Noémi vagy bártudnámkiaz, vagy Henrik a "hivatásos zsidó védő"?

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Hát persze... Zsidózni lehet, keresztényezni meg nem... Ez a véleményem, és komolyan gondolom, nem csak vagdalkozni akartam. Ha lenne egy kis eszed, elgondolkodnál ezen... Bár tudom, hogy sajnos nincs...

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )

Ebbe az országba semmi szükség kaszinókra. Itt termelni kell, földet művelni, építeni. A zsugások menjenek L.A-be. A hamiskártyások szintén.

Heller felszólalása minősíthetetlen. Nem vagyok jobbikos, de ezzel a beszéddel teljesen leírta magát, függetlenül a professzori papírjaitól. Ahogyan a nagy EU is, amikor elmarasztaló határozatot ver át a parlamenten a sajtótörvény miatti műbalhé miatt, de persze a magyar kisebbség helyzete soha nem volt téma, Benes, magyarverések, szlovák nyelvtörvény ... ez "belefér" a demokráciába. A 2006-os eseményeket illetően pedig bírák mondták ki hogy nem tudnak normális tárgyalást tartani és ítéletet hozni, mert a rendőrök egymásnak "falaznak" a vallomásaikkal. Ami történt az aránytalan túllépése a rendőri kényszerintézkedéseknek, függetlenül attól hogy "csak" gumilövedékkel lőttek,de lőfegyvert használtak - fejre célozva.

("a lőfegyver: a tűzfegyver, valamint az a légfegyver, amelyből 7,5 joule-nál nagyobb csőtorkolati energiájú, szilárd anyagú lövedék lőhető ki;" a 2004.évi 24.tv. alapján.)

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Szerintem a kaszinó is termel... Pénzt... Szerintem ez nem baj...

  Már válaszolt
 • Dupree ( 3 éve )
Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Gáspár Zoltán Ernő:

édes istenem, de szépen fogalmaztál!

@Gáspár Zoltán Ernő:

....hát, ha komolyan gondolod...na majdnem valami nyomdafestéket nem tűrő szösszenetet írtam le, de én a te szintedre nem fogok lesüllyedni. Te annyit nem érsz.

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

" Hol van most Noémi vagy bártudnámkiaz, vagy Henrik a "hivatásos zsidó védő"?

Egyszerűen képtelen vagy /vagytok túljutni ezen, - hog ynem a zsidókat védem. Felőlem lehet örmény sváb vagy hottentotta is. Ezt már 3-szor is leírtam itt, de úgy érzem leírhatnám még 300-szor is, akkor sem jutna el az agyadig. Én az elvet, az eszmét védem. A tolerancia és a békés együttélés elvét. Okádok attól mikor azt látom, hogy begőzölt aggyal mocskoljáto k a zsidókat, úgy h előrángattok egy-két vagy három - akár jogos példát zsidó túlkapásokra -és ezt ostoba módon kivetítitek a teljes magyar vagy a világ zsidóságára. Ilyen elven minket, magyarokat vagy bármelyik nációt a Földön lehetne gyalázni,mert biztos akad ennyi aljas gazember bármelyik népnél.

  Már válaszolt
 • Lala78 ( 3 éve )
ßƴßɍᶙɱƴ|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

Henrik, Te ezt nem ertheted, mert benned van tisztelet! Vagy velem, vagy ellenem! Ha nem mocskolodsz, akkor mar zsido berenc vagy. mIert nem erted meg, hogy itt szep lehetsz, de okos nem? Akik gyulolik a zsidokat, rendszerint nem is ismerik oket, csak hallottak/olvastak, hogy rongy emberek, es ez nekik fekszik/tetszik, tudnak ezzel azonosulni. Aki pedig fel szeretnm fesziteni a szemuket, az menten ellensegge avanzsal. Az ellensegem ellensege a baratom? Hat hogyne...

Gáspár Zoltán Ernő, ha te valoban az vagy akinek mondod magad, akkor tarsd tiszteletben masok vallasi/etnikai hovatartozasat, hiszen a zsidok nagy tobbsege is ezen az allasponton van. Tudod? Asszimilazico! Ha netalantan pedig egy ultra ortodox, akkor meg mit keresel itt, ezen a 'forum'lapon? Tartozkodj az ellenseges megnyilvanulasoktol, mert ezzel lejaratod azokat az embereket, akik valoban zsidok, es nem csak annak tartjak magukat. Akik bekessegben, csendben szeretnenek elni ebben az orszagban, meg akkor is, ha merhetetlen gyulolet veszi oket korul az elet minden aspektusaban. Nehez igy, erre te meg ontod az olajat a tuzre? Miert? Mi ezzel a celod? Lejaratod magadat, a nepedet, a vallast, mindent es mindenkit. Igy a gyulolkodok azt erzik, hogy jogos az amit tesznek, es ezzel a viselkedessel tonkre teszed sok ember kinkeserves munkajat, akik azon faradoznak, hogy elfogadtassak a Magyarsaggal, a Zsidosagot. Szallj magadba kerlek, es legyel kosher zsido!

@Gáspár Zoltán Ernő:

Nem véletlen hogy egy ilyen szegény régió a célpont. Minimálbéres alkalmazottak a működéshez de a bevételt már külföldön fogják számolni. És nem beszélve arról hogy közvetlenül és közvetve családok, emberek ezreit teszi tönkre egy ilyen "beruházás" amelynek kriminalisztikai, pszichológiai, és morális hatása pénzben ki sem fejezhető. Ehhez képest a játékadó bevétel csak aprópénz. Köszönjük, de ebből nem kérünk. Jöjjenek a turisták lubickolni, kajálni, múzeumba, városnézni, kirándulni a Hortobágyra hogy rácsodálkozzanak egy szürkemarha csordára. Ennyi.

mohikán|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@pepe:

Az az érzésem, hogy Te nem voltál ott, mert nem szajkóznád a simlis csúsztatásokat. Azok a "gyanútlan járókelők" merő szórakozásból kőhajító versenyt rendeztek a fél városban, és bár többször felszólították őket, hogy fejezzék be ezen "békés sétájukat", nem hagyták abba... Ennyit erről (volt szerencsém látni, hogy egy ehhez hasonló szituációban hogyan reagál a német rohamrendőrség... hát ott szem nem maradt szárazon a 3. felszólítás után. Adtak 5 percet a "gyanútlan járókelőknek", azután beverték őket az aszfaltba / a magyar rendőrség ehhez képest igen gyengén muzsikált... na és szó se essék a franciákról, mert azok még a németeken is túltesznek).

@ßƴßɍᶙɱƴ:

Kedves ßƴßɍᶙɱƴ !

Köszönöm, Ön átérezte a mondandóm súlyát és kisegítette Gáspár barátunkat pár jól irányzott tanáccsal.

Legyen szép a napja! Nem akarok tisztességtelen lenni, ha rosszul írom elnézését kérem. Békesség legyen Önnel!

Salom

mohikán|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Németh Henrik:

Tisztelettel olvastam... meg sok egyebet is az archeológia-témakörben... :) ... mellesleg az arany kérdésében Önnek van igaza (Lásd: Ophir-legendája és egyéb hasonló történetek az arany és drágakő beszerzési forrásokról Afrikában... pl. Salamon király bányái).

Az ókori "tömegáru szállítás" viszont tény... szíveskedjen utána érdeklődni.

mohikán|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Gáspár Zoltán Ernő:

"Tipikus kelet-európai betegség ez, szóval az antiszemiták beteg emberek és passz. Ez a véleményem. Egy röhejes vallás, a kereszténység által gerjesztett ragály áldozatai. csak sajnálni tudom őket, de a többségük stílusa miatt szóba állni velük már kevésbé lenne kedvem..."

Tényleg kelet-európai betegség??? Akkor Torquemada 1492-től az Alföldön tevékenykedett, a "Dreyfus-per" nem Párizsban volt 1894-ben... "Dolfi" is a szegedi "Csillag Hotel"-ben írta meg a "Mein Kampf"-ot... nemde??? sorolhatnám, de minek...

A kereszténység ellenes kirohanását nem minősítem. Az magáért beszél... "olaj a tűzre"...

Kedves Henrik!

"édes istenem, de szépen fogalmaztál!"

Ezt írod Gáspár barátodnak, arra a szerintem ocsmány és az ország lakosságának többségét mélyen sértő bejegyzésére.

Vagyis lelkendezve egyetértesz minden szavával. Amit a barátod állít az nem gyűlöletkeltő?

Ha következetes lennél és valóban- ahogy fogalmazol- az "elvet" véded akkor miért nem háborodtál fel egy ici-picit. Vagy az elvek védése az egy egyirányú utca, amelyben megfordulni sem lehet? Gondolkozz el ezen!

Németh Henrik|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Próbáld meg megtalálni a közös nevezőt, a közös üzenetet a kommentjeinkben és akkor hamar felfedezed mire írtam, hogy szép megfogalmazás. Enélkül csak - szándékosan vagy akaratlanul,- de kiforgatod a szavaimat. De ne erőltesd meg magad túlságosan, segítek :

"alapjában véve ugyanolyan embernek tartom magam, mint bárki más. Találkoztam már élőben is antiszemitákkal, szóval tudom, mekkora gyűlölet feszül bennük, és ezért az egy szóért: "zsidó", meg tudnának ölni... Szerintem ezen a politikai elvetemültségen látszik, hogy vallási eredetű... Különben miért lennének az ilyenek meggyőződve arról, hogy minden zsidó rossz, mert zsidó... Tipikus kelet-európai betegség "

Ezek azok, amikkel egyet tudok érteni. A mássággal szembeni intiolerancia, a vallástürelem hiánya, az eltérő értékrend az, ami kitermeli a társadalomban a radikalizmust. A 20. században ezt még megfejelte egy tudatos propaganda a náci németo-ban, a bűnbakkeresés a gazdasági és társadalmi bajokra. Válságos időkben hajlamosak is az emberek elmenni a szélsőségek , az üldözések felé.

Nagyobb társad-i válságok idején – mint pl kelet eu-ban a rendszerváltás – amikor az értékrend és az életminőség is romlott a vesztesek, az elszegényedett tömegek jóval több intoleranciát mutatnak. Nálunk a cigányok és a zsidók kerültek terítékre leginkább.

Antiszemitizmus régóta létezik és nemcsak kelet-eu-ban, - ezért tudtok olyan példákat felhozni mint a Dreyfuss per pl – de ilyen tömeges mértékben, hogy egy egész szélsőséges társad-i réteget kitermeljen – az csak itt kelet eu-ban a rendszerváltások után történt meg.

Mariann Szakállasné|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@אַהֲרֹן:

Akkor a felépült és épülő lakótelepek csak dísznek vannak??

Lakjál bizony!

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@ßƴßɍᶙɱƴ:

Nézd, kedves olvashatatlan nevű barátom - ez az egy szó "röhejes" volt az, amibe beleköthettetek.

Ehhez viszont tartom magam, úgy is mint filozófus. meggyőződésem ugyanis, hogy nevetséges dolog hinni a keresztény tanokban. Hihetetlenül zavarosak, és önellentmondóak ugyanis. A hívek többsége mg a szentháromság-tant és a megváltás-tant sem tudja hova tenni. Jézus ember volt-e, vagy Isten, esetleg mindkettő, vagy egyik sem? Ha Istennel azonos, hogyan lehetett megölni? Nem a zsidók és Róma elleni lázítás volt-e a célja eleve lázadásával? Megölette magát, tudván úgy is feltámad, hogy aztán - a szó is milyen abszurd - "istengyilkossággal" lehessen kivégzőit vádolni?

Aztán itt van ez a faramuci megváltás-tan is. Megszabadított a bűntől, az ővé a bűn, az ő kegyelmére vagyunk utalva - a mindenható helyébe lépett kereszthalálával, stb. Van ennek értelme? Van ennek értelme ha azonos az Úrral? De ha különbözik, hogyan lehet azonos? Mi értelme Isten helyébe lépnie így? Szvsz ezekért a kérdésekért tartom röhejes vallásnak a kereszténységet. Sőt, ami azt illeti gyűlölöm is. A Jézus nevű gyanús figura miatt, aki Istennel azonosnak, ill. Isten "fiának" adta ki magát - pedig lehet, maga a Sátán. Szóval nem érdekel, hogy mi nem tetszik, mert nekem meg a Ti vallásotok nem tetszik, és Isten ellen való bűnnek tartom a gyakorlását. Ennyi.

rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

De hol itt a holokauszttagadás?

A rágalmazás, a becsületsértés és akár a Holokauszt-tagadás, a „ti fajtátok” sajátja, - csak hogy a te kifejezéseddel éljek. (gondolom ez a „ti fajtátok” kifejezés nálad nem lehet bántó kategória, mert előszeretettel használod másokra)

Ha megfigyelted, én szándékosan használtam az ”esetleges” szót a holokauszt –tagadás előtt, mert tapasztalataim szerint az itt fórumozó antiszemiták,akik közé téged is sorollak jellemzően holokauszt-tagadók is. De mivel eleddig még nem írtál hol.tagadó állításokat nem akartalak ezzel ok nélkül megvádolni. Minekután vélelmezem, hogy benned van a gondolat, ezért az „esetleges” feltételező szóval kiegészítve írtam le a kommentemben.

És így nem vagyok azzal vádolható , hogy általánosítok és sztereotipizálok, ahogy te teszed a zsidókkal mikor egy vélt negatív jellemzőt - amit 1-2 zsidó származású embernél tapasztaltál - minden egyes zsidóra kivetítesz.

Többek között ez is kölönbség köztünk.

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )

Te mint filozófus? Hmmm.... nem állítanám, hogy nem kapott el a röhögőgörcs. Toleranciáról papolsz/ tudom már maga aszó is zavarhat ezért akár át is fogalmazhatom RABBIKOLHATSZ-ra ,bocsánat a tisztességes rabbiktól/ közben maga vagy az intolerancia.

Most,ha nem itt élnél /ebben a"szemét" országban- Ó bocsáss meg Hazám! / hanem mondjuk Iránban vagy Szaúd-Arábiában és hasonló hangnemben beszélnél az Iszlámról, Mohamed Prófétáról, komám már a kommented utáni második napon megtalálnának és nem csak képletesen veszítenéd el a fejed.

Istenkáromlásért halállal lakolnál. Még az iszlám vallás is elismeri, tanítja Jézus cselekedeteit, prófétaként tiszteli. Persze érthetően másként, mint Mohamedet.

Hogyan lehet valakinek ilyen sötét a lelkülete!?

Te úgy vagy filozófus, mint a Dalai Láma Pápa. És, ha mégis, gyorsan orvosnak megmutatni, mert szövődményes eset....

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Hát pedig filozófia szakos diplomám van. Sőt, PhD-ra is felvettek, csak anyagi okokból nem tudtam elvégezni.

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )
@rosenberg.noemi:

Olvass egy kicsit vissza!

Magamra is alkalmaztam ezt a kifejezést, csak ellenkező irányból./„ti fajtátok” /

" ..Ha nekem vagy fogalmazhatok úgy is, hogy a MAGUNK fajtának valami nem tetszik és ennek hangot is adunk, azonnal ledorongolnak, lefasisztáznak, le antiszemitáznak...stb szinte "csípőből". De miért? "

...és én magamat mindig vállalom...

@Gáspár Zoltán Ernő:

Mennyiért adják most az Ecserin?

Kedves Noémi!

2010-ben gyilkosságok házának nevezni a Magyar Parlamentet esetleg nem azonos a kollektív bűnösség felvetésével? Ez miért nem "csípi" az Ön gyönyörű szemét. Ezért esetleg nem kellene valakinek bocsánatot kérni vagy pontosítani, helyesbíteni...uram bocsá, átfogalmazni az egész gondolatsort?

rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@zippo,:

Nem regisztráltam fel, csak az e-mail címemen keresztül szoktam feljelentkezni a Google-ban, ezért hozza fel a teljes nevemet ponttal elválasztva :) 1 pont Henriknek. :)

De ettől függetlenül is bárhol felvállalom a nevem, nem kell a hátam mögé nézegetnem, bennem nincsenek paranoiás félelmek vagy üldözési mánia. Annak ugyan nem örülök ha a fotóimon nyáladzanak, aztán meg köpködik a tanulmányaimat, amikor egyikre se kértem fel itt senkit. De Todor reagálásai után – bevallom kissé besokaltam - és levetettem a képeimet a modellügynökség honlapjáról. De a nevem akkor sem fogom soha eltagadni és ostoba nickek mögé bújkálni. Én felvállalom magamat félelmek nélkül. Te meg nézegess csak a hátad mögé ha van félnivalód !

@sziriusz:

Hidd el nem ez fogja megváltoztatni Magyarország sorsát! Egyenlöre nem Israel veszi el a magyaroktól a munkát ,hanem más szomszédos országból érkezök ,söt még ami pénzt az államtól lehet kicsikarni azt is elveszik! Aztán irhatnám a kinaiakat is mennyi pénzt hoznak ök az országnak? Mennyi adót fizetnek? Na és mind ezek jobban élnek az országunkban mint a magyar!

Inkább positiv országokból positiv ésszel gondolkozókat kell az országba engedni ami pénzt hoz a magyar népnek és nem csak elveszi!

rosenberg.noemi|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Nem hallottam sehol erről a „gyilkosságok háza”-ügyről, csak itt, tőletek. Így érdemben nem tudok reagálni. Ahhoz, hogy bármilyen véleményt kialakítsak a dologról tájékozódnom kellene a részletekről hiteles forrásokból.

Kedves Noémi!

Talán elfogadja Ön is hiteles forrásnak az alábbi internetes oldalt. Íme a teljes szöveg. Az első mondat második felével van bajom és rajtam kívül még rengeteg magyar érzelmű embernek.

http://www.zsido.com/cikkek/koves_slomo_rabbi_beszede_az_orszaghazban/10/1714

Pontatlan voltam, a beszéd 2009 végén hangzott el. Elnézést!

...és nem gyilkosságok, hanem a gyilkosság háza, de a tévedés joga, főleg, ha az elismerésre kerül, minden embert megillet.

Mondjuk a tényen ez sokat nem változtat....

Horovitz Eszter|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Azért mert egy zsidó pasi a parlamentet a gyikosság házának nevezete , te most már a zsidókat nem tekinted a nemzet részének? Fenntartod hozzá magadnak a jogot? Ez komoly?

Hát ez pontosan megmutatja, hogy mennyire korlátolt a gondolkodásod !!

Ebben kb annyi logika van mintha azt mondod, hogy egy alacsony szőke férfi gyalázta a Tisztelt Házat. Innentől kezdve engedtessék meg neked hogy az alacsony szőke férfiakat ne nézd többé magyarnak. Az már tök mindegy, hogy az összes többi szőke alacsonynak semmi köze az Országház megsértéséhez, ugyanúgy ahogy az összes többi magyar zsidónak sem ennek a pasinak a nyilakozataihoz

Döbbenetes, hogy vannak ilyen emberek .

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )

Bestiális családirtás: a palesztin késes terrorista áldozatai egy zsidó házaspár, csecsemőjük és két kisgyerekük

2011. március 12. szombat

Halmos László

Szombatra virradó éjfél után a Somron körzetében fekvő Itamar faluban, Söchem (Nablusz) palesztin város közelében egy vagy több arab terrorista átjutott a falut körbevevő védő huzalkerítés fölött, behatolt az egyik házba az ablakon keresztül, majd a hálószobában alvó férfit és feleségét késszúrásokkal megölte.

Ezt követően a szobában észrevett kiságyhoz lépett és az abban fekvő csecsemővel több késszúrással végzett.

Tovább haladva a szomszédos szobában két alvó gyereket, egy 11 éves és egy 3 éves fiút gyilkolt meg, ezután kilépett az ablakon és elhagyta a települést.

A gyilkos a jelek szerint nem vett észre egy oldalsó helységet, ahol még két fiúgyerek aludt: ők sértetlenek maradtak.

Amikor a család 12 éves lánya, valószínűleg csak percekkel a gyilkosság után hazaért egy cserkész-foglalkozásról, senki sem nyitott ajtót.

Egy szomszéd segítségével befeszítették a bejárati ajtót, és a szemük elé tárult a borzalom.

A kihívott biztonsági erők átfésülték a települést és környékét, de nem találtak tettest vagy tetteseket.

Szombaton délig semmilyen szervezet nem vállalta magára az újabb palesztin terrorakciót.

Az izraeli hadsereg nagy erőkkel vette körül a környező palesztin falvakat.

Szombat déli jelentések szerint az elkövető nem vágta át a kerítést – hiszen így a riasztás működésbe lépett volna – hanem létrával vagy egyéb módon fölötte lépett be a falu területére és ugyanígy jutott ki.

Itamar faluban már volt ehhez hasonló terrortámadás, amelynek az áldozatai ugyanennek a családnak a tagjai voltak.

Júdea és Somron (a Nyugati Part, Ciszjordánia) zsidó lakossága régóta tiltakozik a kormány liberalizációs lépései ellen, amelynek keretében számos ellenőrző pontot megszüntettek. A szabadabb átjárást így terroristák is felhasználják.

A Palesztin Autonómia hatóságai a környező falvakban 15 személyt tartóztattak le, nagyrészt a Hamasz tagjait. ◙

Horovitz Eszter|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

"Mennyiért adják most az Ecserin?"

Na látod, Pontosan ez az, amit annyian mondanak itt Neked. Ha a vitapartner mondanivalójával nem értesz egyet és már kifogytál az ellenérvekből vagy esetleg nem is voltak,akkor elkezded mocskolni a másikat. Lenézed az eredményeit, hangot adsz neki, hogy mennyire hülyének tartod, lekezelően és cinikusan beszélsz vele. Direkt sértegeted. Ennyit a vitakultúrádról .

@Horovitz Eszter:

Kedves Eszter!

Kedves Gáspár barátunk véleményével kapcsolatban nem fejtené ki az álláspontját? A zavaros és gyűlölködő eszmefuttatása nem verte ki Önnél a biztosítékot? Csak és kizárólag az Ecseri témában "ödapöttyintett" fricskám az alávaló dolog. Ugye, minden más rendben van Ön szerint.

Nézze, ez a gyerek már másnál is kiverte a biztosítékot. Egy zsidó származású és véleményem szerint nagy tudású és bölcs ember is próbálta jobb belátásra bírni Gáspár urat. De számára is reménytelen eset maradt.

Ahol az érvek nem érnek célt, talán az irónia igen.

Kérem, hogy olvasson egy kicsit vissza.

A másik témában is állok a rendelkezésére, de majd egy kicsik később, mert most el kell mennem.

Kali Krisztina|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Meirson:

Valóban borzasztó, de gondolom nem minden palesztin terrorista, vagy bestiális gyermekgyilkos. Remélem eljön az az idő, amikor izraeliek és palesztinok békében élnek egymás mellett, és nem csak a vágyálmaimban.

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Horovitz Eszter:

Egyetértek. Antiszemita "barátaink" vitakultúrája elég alacsony színvonalú. Meg a humorérzékük is.

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )
@Horovitz Eszter:

Kedves Eszter!

Ért Ön egy kicsit a focihoz? Remélem igen, mert ezen keresztül próbálom majd megvilágítani az álláspontomat az ominózus "gyilkosság háza" illetve a "nem tekintem a nemzet részének" gondolatsoromat.

A focicsapatban 11 játékos van egyszerre a pályán. A cél közös, az ellenfél hálójába kell a labdát juttatni. Ez a gól. Ha egy csapatból kiállítanak egy főt az nagyon nagy baj, mert a maradék 10 játékosnak kell sokkal többet futkosnia, hogy elkerülje a csapat a vereséget. Ez eddig szerintem követhető.

Nagyobb a baj, ha a 11 játékos közül egyet megvesztegetnek /lefizetnek, bundázik / és erről a csapat mit sem tud. Az ellenfélnek /a másik csapatnak/ van egy beépült embere a saját csapatunkba, amiről persze a mi együttesünk mit sem sejt.

Belátható, hogy így esélyünk sem lehet a sikerre.

Hosszú voltam de talán követhető.

Köves Slomonak miért kellet ilyen provokatív mondattal kezdenie a beszédét? Miért gyalázza a magyart /kollektíve / a 60 évvel ezelőtt történtek miatt. Kezdhette volna másként is.De nem.

Focis nyelven, kiállíttatta magát egy játékos és csak remélni tudom, hogy nem "bundázik"

A mindig is feszült zsidó-magyar viszonyt még jobban elmérgesítette. Miért volt erre szükség?

Egy bajnokságban minden meccs fontos. A csapat egység nélkül hosszútávon eredményesen nem tevékenykedhet, eleve kudarcra ítélt.

Ennek Hazának is egységre lenne szüksége és nem a felesleges ellenségeskedésre.

Ha valaki szándékosan kiírja magát a csapatból, az tovább nem csapattag, vagyis anticsapattag. Tehát mint a klub tagja, nem tekintem a csapatom részének.

Mint minden hasonlat, ez is sántít!

Tessék a megfelelő szót a megfelelő helyre beilleszteni......

...és most akkor ...tudom, hogy jönnek az érvek helyett a "kőbunkó"-s hozzászólások...de állok elébe.

Köves Slomo kiadott-e az üggyel kapcsolatban valamilyen bocsánatkérő, sajnálkozó közleményt? ..... Közlöm Önnel, hogy nem. Pedig nem ártana!

@Gáspár Zoltán Ernő:

Gáspár!

Mint "filozófusnak" illene tudni, hogy mi a különbség a vitázni, érvelni és a kijelenteni között.

Nem vetted észre, hogy Te mindig csak állítasz, kijelentesz valamit, amit másoknak kutya kötelessége tudomásul venni, mert, ha nem, akkor "kőbunkó".

"Filozofálj" el rajta!

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Azért nem egészen. Én érveltem. Olvasd el még egyszer.

@Meirson:

Szörnyű és messzemenően elítélendő gaztett. Semmi sem mentheti fel az elkövetőket! Kapják meg a méltó büntetésüket!

De ugyanúgy várom azok megbüntetését is, akik a palesztin-izraeli háborúban elrendelték a lakosság bombázását FOSZFOR BOMBÁKKAL.

Tudni kell, hogy az ilyen típusú bombákat a Genfi-egyezmény is tiltja. Hasonlít a napalmra. Élő erő ellen hatásos, nem romboló fegyver. Ilyen bombákat dobáltak civilekre is. Semmi sem indokolta katonailag.

@Németh Henrik:

Henrik!

Most őszintén válaszolj! Te melyik kibaszott országban élsz??????

Gondolom, biztos valamilyen multi cégnek az irodájában dolgozol 200-300 ezer ft havi fizetéssel .....

és akkora nagyképű köcsög vagy...... te nem mész le a gyártósorra beszélgetni a kisemberrel, mert te nem vegyülsz a por néppel .....?!

igaz?

egy kibaszott álomvilágban élsz komám......ébredj már fel......!!!!!

Tudod én vettem a fáradságot és beszélgetek olyan emberekkel akiknek elég nehéz a sorsa......tudom, hogy nap-nap után attól rettegnek mikor kerülnek az utcára......mert vagy megeteti a gyerekét vagy befizeti a villanyszámlát.......!

Tudod te.......hány ilyen Magyar átlag ember van????

Honnan is tudnád ......te magasabb rendű vagy mint ők, nem igaz?

Te egy nemes célt választottál.......megvédeni a kisebbségi etnikumok érdekeit......?????

Nyisd már ki a szemed te sötétben járó........segítsd a Magyar rászorulókat azokat akiknek valóban szükségük lenne a segítségre .......az tudod sokkal nemesebb......

Én jó pár köszönő levelet fel tudok mutatni........ de nem keresek havi 500 ezret!!!!

Mégsem esik nehezemre megoldani egy pár árva gyerek étkeztetését vagy táboroztatását nyaranta egy hétre.......

Te gondolod magad különbnek????

Vagy úgy gondolod.......hogy azoknak kellene segíteni akik a Magyar átlaghoz képest sokkal jobb körülmények közt élnek........és a legfőbb gondjuk az hogy valaki lezsidózza őket????

De ha már itt tartunk akkor ők is felmutathatnak valamit........hogy az utóbbi öt évben hány emberen segítettek........

ja!!!!.............................. senki?????

Gáspár Zoltán Ernő|3 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Lala78:

Szánalmas a fröcsögésed, te agresszív pöcs. Amúgy sem tudom, mi köze van Henriknek és ennek az egész témának ahhoz, hogy szegény országban élünk...

  Már válaszolt
 • Lala78 ( 3 éve )
Horovitz Eszter|3 éve |Permalink|Komment elrejtése

T.Trewis !

Értem a focis hasonlatot, csak sajnos a párhuzamot nem vélem felfedezni a 2 dolog között.

A „gyilkosság háza” egy ,a környezetéből kiradott kifejezés. Ha a teljes szövegkörnyezetet tekintjük így néz ki ez a mondat :

„Meghatottan állok Önök előtt! Meghatottan az esemény súlyától, meghatottan az előttem szólalók rangjától és tisztjétől! És nem utolsó sorban meghatottan a helyszíntől. Ez a ház egyszerre a szabadság és a gyilkosság háza. A magyar országgyűlés felsőházi termében vagyunk. Abban a teremben, ahol 1927-től két magyar rabbi Reich Koppel és Lőw Imánuel is a hazáját szolgálta, de egyben abban a teremben is, ahol a zsidótörvények elfogadásra kerültek, melynek következményeként Lőw rabbi 600 000 honfitársával együtt meg lett fosztva vagyonától, emberi méltóságától és végül az életétől is.”

Ez az a beszéd ill. mondat ami miatt te kiírod ezt az embert és az ő jogán a „faját” a magyar nemzetből???

A sok méltatás mellett gyilkosnak nem a magyar népet nevezi,hanem csak megszemélyesíti nyelvtanilag a zsidótörvényeket és kizárólag azt, magát a trövényt nevezi gyilkosnak, hisz közvetve amiatt halt meg,lehetlenült el stb sok zsidó ember.

És nemhogy idegen „csapatnak” játszana, hanem kifejezetten arról beszél, hogy ő és a zsidóság számára mennyire fontos a hazája, Magyarország és a magyarsága. Semmi sértő vagy a magyarságra , az Országgyűlésre nézve degradáló dolog nincs ebben a beszédben. Sőt !

De had idézzek még belőle egy rövid részt :

  Már válaszolt
 • trewisz ( 3 éve )