Friss hírek békefolyamatok témában, a legfrissebb békefolyamatoki helyzet.

Cikkeink száma a témában: 16

 • Béketervek Észak-Koreából

  2014. július 7., hétfő

  Észak-Korea békefelhívással fordult Délhez Kim Ir Szen halálának évfordulóján.

 • Netanjahu kiállt a palesztin békefolyamat mellett

  2013. december 9., hétfő

  Az Iránnal kapcsolatos diplomáciai sikerhez szükség van a katonai beavatkozás lehetőségére is, és mindkét félnek súlyos döntéseket kell meghoznia a palesztin-izraeli béke érdekében.

 • Központi kérdés a közel-keleti béke

  2013. november 5., kedd

  John Kerry amerikai külügyminiszter körútjának szaúd-arábiai állomásán központi téma volt a közel-keleti térség békéje és biztonsága, különös tekintettel a szíriai helyzetre.

 • Santos a szabályok betartását kéri a FARC-tól

  2013. június 25., kedd

  Juan Manuel Santos, kolumbiai elnök felszólította a FARC-ot, hogy tisztességesen járjanak el a kormánnyal folytatott béketárgyalások során és ne támasszanak teljesíthetetlen igényeket.

 • Irak nem kér a kurd lázadókból

  2013. május 12., vasárnap

  Szerdán megkezdték kivonulásukat Irak felé a törökországi kurd lázadók, Bagdad azonban másnap bejelentette, nem látják őket szívesen az országban, hiszen veszélyt jelentenek biztonságára és stabilitására.

 • Letagadták az Izraelnek írt levelet

  2012. augusztus 2., csütörtök

  Semmissé válhat az egyiptomi-izraeli békeszerződés az új egyiptomi vezetésnek köszönhetően, akik a kapcsolat érdekében a kisujjukat sem mozdítják.

 • Tíz éven belül biztosan nem lesz palesztin-izraeli béke?

  2011. december 27., kedd

  Az izraeli külügyminiszter szinte kizártnak tartja, hogy a következő tíz éven belül létrejöhetne egy palesztin-izraeli békemegállapodás. Avigdor Lieberman szerint a palesztinok hátráltatják a békefolyamatot.

 • Sharon öröksége II.

  2011. március 10., csütörtök

  Egyszerre volt az izraeli hadsereg büszkesége és terhe. A telepesek atyja és főellensége. A palesztin állam megrögzött ellensége és jóváhagyója. A béke legfőbb akadálya, majd utolsó reménye. Lehetséges-e a béke Sharon távozása után?

 • Sötéten látja a béketárgyalásokat Izrael

  2010. december 27., hétfő

  Az izraeli külügyminiszter szerint lehetetlen egy éven belül megállapodásra jutni a palesztinokkal, ezért Netanjahu ezen célja teljesen irreális. Az izraeli diplomácia második embere mindeközben a Facebook közösségi oldal „államiságához” hasonlította a palesztin államot egy blogbejegyzésben.