Friss hírek azerbajdzsán témában

Cikkeink száma a témában: 86
« Előző oldal 123 Következő oldal »
 • 2014. március 10., hétfő

  A Déli Gázfolyosó létrehozása szinte korlátlan lehetőségeket nyit meg az európai piac Kaszpi-tenger környéki gázforrásokkal való összekötésében – hangzott el egy, a témának szentelt brüsszeli rendezvényen.

 • 2013. június 28., péntek

  A Nabucco Gas Pipeline International GmbH pénteken sajnálatát fejezte ki, hogy vezetéke, amely a tervek szerint a Shah Deniz mező 10 milliárd köbméternyi gázforrását szállította volna Európába, nem valósulhat meg.

 • 2013. június 26., szerda

  Az OMV lezárt ügynek tekinti a Nabucco csővezeték-projektet, miután az azerbajdzsáni Shah Deniz II. földgázmező kitermelői nem ezt a vezetéket választották a földgáz Európába szállítására.

 • 2013. június 18., kedd

  Az EBESZ elnöke a dél-kaukázusi országokba utazik június 17-e és 20-a között, hogy a hegyi-karabahi konfliktus megoldásáról tárgyaljon. Kérdés, hogy lehet-e bármiféle változás a nézeteltérések kezelésében.

 • 2013. február 13., szerda

  Egy katonai helikopter csapódott a Kaszpi-tengerbe az azeri főváros közelében hétfő délelőtt – tudósít trend.az hírportál. A gép 10:30-kor tűnt el a radarokról, majd nagyjából kétszázötven méterre a parttól a vízbe csapódott.

 • 2013. január 14., hétfő

  A Kaszpi-tenger melléki Shah Deniz 2. gázmező kiaknázására alakult nemzetközi konzorcium tagjai 50 százalékos tulajdonrészt szerezhetnek a Nabuccóban, cserébe azért, hogy az EU gázellátás-biztonságát javítani hivatott projekt legyen a 2017-től elérhető azeri földgáz-forrásokért folyó verseny befutója.

 • 2013. január 11., péntek

  A napokban került aláírásra Asztanában a két országban létesítendő külképviseletekről szóló törvény, valamint egy kazah delegáció már meg is látogatta Azerbajdzsánt.

 • 2012. december 18., kedd

  Az elmúlt hónapokban Magyarországon és Azerbajdzsánban történt egyeztetések után december 5-én megérkezett a Hunland Trade Kft. első, szarvasmarhát szállító kamionja Azerbajdzsánba - közölte a magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság magyar társelnökének, Szijjártó Péternek a sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

 • 2012. december 7., péntek

  Az ombudsman szerint bár a magyar állam nem sértett nemzetközi normát és a számára biztosított jogkörben járt el, amikor hozzájárult Ramil Safarov azeri katonatiszt kiadatásához, az ügyben több szempontból is sérülhetett a jogbiztonság követelménye, valamint sérült a magyar állam szuverenitása is.

 • 2012. december 1., szombat

  Magyarország Azerbajdzsánra úgy tekint, mint az európai energiabiztonság egyik legfőbb garanciájára, ezért a Nabucco West és az AGRI vezetékek megépítésében érdekelt.

 • 2012. október 9., kedd

  Hamarosan konkrét szerződések születhetnek magyar és azeri vállalatok között; Szijjártó Péter tudomása szerint az azeri delegációval érkezett üzletemberek kedden céglátogatásokon vesznek részt - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

 • 2012. október 2., kedd

  Baku nem engedi, hogy Izrael vagy bármely más ország felhasználja légterét, illetve területét egy Irán vagy más ország elleni támadáshoz - jelentette ki Azerbajdzsán pakisztáni nagykövete kedden.

 • 2012. szeptember 28., péntek

  Howard Berman amerikai politikus, a képviselőház külügyi bizottságának rangidős demokrata párti tagja Hillary Clinton amerikai külügyminiszterhez fordult azért, hogy az Egyesült Államok hozzon súlyos szankciókat Azerbajdzsán ellen, mert Aliyev államfő megkegyelmezett a baltás gyilkos Ramil Safarovnak, akit elő is léptettek.

 • 2012. szeptember 14., péntek

  Határozatban ítélte el az Európai Parlament, hogy Azerbajdzsán –állítólagos ígéretei ellenére – szabadon engedte, majd előléptette Ramil Safarov azeri katonát, akit augusztus 31-én Magyarország adott ki a kaukázusi ország hatóságainak.

 • 2012. szeptember 13., csütörtök

  Kié a magyar "külpolitika-csinálás" privilégiuma? Milyen előzetes forgatókönyveket állított fel a kormány az azeri fogoly kiadatása kapcsán? Hogyan éleződik ki ezután az azeri-örmény konfliktus? Milyen feladatok állítanak a következő hónapok a magyar diplomácia elé? Minderről újságírók faggathatták Martonyi János külügyminisztert, aki viszont került bizonyos témákat.

 • 2012. szeptember 11., kedd

  Az Európai Bizottságnak nem voltak elvárásai Magyarországgal szemben az azerbajdzsáni baltás gyilkos kiadatása kapcsán – mondta a BruxInfónak egy uniós forrás azzal összefüggésben, hogy sérti, illetve veszélyezteti-e a Ramil Safarov-ügy a közös uniós külpolitikai törekvéseket.

 • 2012. szeptember 6., csütörtök

  Az orosz külügyminisztérium nyilatkozatban ítélte el az életfogytiglanra ítélt Ramil Safarov szabadon bocsátását, miközben Oroszország az EBESZ Minszk csoportjának társelnökeként is élesen bírálta ezt a lépést.

 • 2012. szeptember 5., szerda

  A baltás gyilkos kiadatása kapcsán kialakult diplomáciai konfliktus az incidens hátteréül szolgáló karabahi feszültség ismerete nélkül aligha érthető.

 • 2012. szeptember 4., kedd

  Európai uniós szinten is napirendre kerülhet az Azerbajdzsánnak kiadott baltás gyilkos ügye, amelyre a lehetséges szélesebb körű következmények miatt aggodalommal tekint az Európai Bizottság – közölte újságírói kérdésre a testület szóvivője.

 • 2012. szeptember 1., szombat

  Magyarország, miután pénteken, augusztus 31-én kiadta Azerbajdzsánnak a Budapesten életfogytiglanra ítélt gyilkost. Örményország minden diplomáciai kapcsolatot megszakított Magyarországgal, de feszültté vált a viszony USA-val is.

 • 2012. július 17., kedd

  Az azerbajdzsáni Állami Vámügyi Bizottság vezetője kijelentette, hogy Baku nem szándékozik csatlakozni a jelenleg háromtagú integrációhoz

 • 2012. április 25., szerda

  Négy év kemény munkáját nullázhatja le Orbán Viktor hétfői, Nabuccóval kapcsolatos kijelentése. Visszatér a Gyurcsány-korszakra jellemző csapkodás a nagyhatalmak között?

 • 2012. április 5., csütörtök

  A cseh és az azeri államfő azt szeretné, ha az Európai Unió keleti partnerségi programja, amely hat volt szovjet köztársaságot érint, a valódi együttműködés programja lenne, mert a jelenlegi helyzet szerintük nem ilyen.

 • 2012. január 31., kedd

  Azerbajdzsán kőolajának és valutatartalékainak segítségével sikeresen kitért a 2009-es válság elől, de az európai recesszió Baku pont ezen lehetőségeit szűkíti be.

 • 2011. december 8., csütörtök

  Gazdasági és politikai szinten is bővíteni akarjuk az együttműködést Magyarországgal - mondta Ogtay Asadov azeri parlamenti elnök, akit Kövér László házelnök fogadott a parlamentben csütörtökön.

« Előző oldal 123 Következő oldal »