Friss hírek angola témában, a legfrissebb angolai helyzet.

Cikkeink száma a témában: 31

 • III. Portugál Nyelv Napja Budapesten

  2013. április 28., vasárnap

  A Portugál Nyelv Napjáról való megemlékezés keretében számos program várja Budapesten is a portugál nyelv és kultúra iránt érdeklődőket.

 • Ellenzéki örömünnep Angolában

  2012. május 20., vasárnap

  Ritka nap volt a szombati Angolában: az ellenzék örömében vonulhatott az utcákra a legfelsőbb bíróság döntése miatt.

 • Olajvállalat éléről a kormányba

  2012. február 1., szerda

  Az állami olajvállalat vezérigazgatóját nevezték ki a gazdaság irányításáért felelős miniszternek Angolában. Sokak szerint Manuel Vicente az egyik lehetséges utódja az angolai elnöknek, Eduardo Dos Santosnak.

 • Afrika egyre fontosabb Brazília számára

  2011. október 22., szombat

  A brazil elnökasszony hétfőn kezdte meg első afrikai körútját, amely során három országba látogat el, a Dél-afrikai Köztársaság mellett a két egykori portugál gyarmatot, Mozambikot és Angolát érinti. 

 • Az angolai elnök megnevezte utódját

  2011. szeptember 4., vasárnap

  A 32 éve hatalmon lévő angolai elnök, Dos Santos a jövő évi választásokat követően távozik az ország élőről. Nem tudni azonban, hogy pontosan mikor.

 • Zimbabwe szíven szúrta a Kimberley-folyamatot

  2011. augusztus 18., csütörtök

  Hiába a gyémántpiacot elvben szabályozó tanúsítványrendszer, ha kiskapukon keresztül olyan nemkívánatos szereplők is szabadon kereskedhetnek a drágakövekkel, mint Zimbabwe. Robert Mugabe rendszere az utolsó szögek egyikét verte bele a minap a Kimberley-folyamat koporsójába.

 • Venezuela és Angola, a portugál gazdaság megmentői

  2010. október 29., péntek

  Portugália Afrikában és Dél-Amerikában keresi a gazdasági fellendülés lehetőségeit, kiaknázva a volt gyarmatokban és a portugál emigránsokat befogadó országokban rejlő potenciált.

 • Hillary olajban utazik

  2009. augusztus 6., csütörtök

  Egyhetes afrikai körútra indult Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, aki 7 országot fog felkeresni a kontinensen - egyiket sem véletlenül.

 • A boszorkányság ellen szólalt fel a pápa

  2009. március 23., hétfő

  XVI. Benedek tegnap több százezres tömeg előtt tartott szentmisét Angolában, Afrika egyik nagy olajtermelő országában. A pápa egyhetes látogatása a "fekete kontinensen" ma ér véget.

 • XVI. Benedek pápa egy hétre Afrikába látogat

  2009. március 18., szerda

  XVI. Benedek első alkalommal látogat Afrikába, azzal a céllal, hogy megszólítsa a szenvedőket és tárgyaljon a politikusokkal. A római katolikus vallás egyre jobban terjed a kontinensen.

 • Kuba újra rátalált régi afrikai szövetségesére

  2009. február 8., vasárnap

  Oroszországi tárgyalásai után háromnapos látogatásra az angolai fővárosba érkezett Raúl Castro kubai elnök, mely során a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről tanácskozik José Eduardo Dos Santos elnökkel, Afrika egyik legrégebb hatalmon lévő vezetőjével.

 • Volt rosszabb, lesz jobb is: Afrika nagyító alatt

  2008. december 23., kedd

  Elcsalt és szabályos választások, háborúk és belpolitikai botrányok, humanitárius katasztrófák és sikertörténetek - 2008 mozgalmas év volt Afrika számára. Visszatekintünk és előre nézünk.

 • Az OPEC csökkenti a kitermelést

  2008. december 18., csütörtök

  4,2 millió hordóval kevesebb olaj naponta. A terv grandiózus, viszont a megvalósítás számos akadályba ütközik: vannak, akik nem tudnak, vannak, akik nem akarnak csökkenteni.

 • "Kérem ne lőjenek, ez csak film!"

  2007. december 18., kedd

  Egy angolai rendező állítása szerint a helyi rendőrség forgatás közben lelőtte színészeit, akik fegyveres banditákat játszottak egy krimiben.