Sárcsuszamlás Washington államban

Egy héttel a szerencsétlenség után a mentőcsapatok még mindig dolgoznak, újabb holttestek kerülnek elő a sárlavina alól – áll a Reuters oldalán.

Sárban kúszva keresik az áldozatokat a Seattle-től 89 kilométerre lévő Oso településének romjai között. Március 22-én a heves esőzések miatt átázott domboldal omlott a folyóvölgyi kisvárosra, lakóházak tucatjait elmosva ezzel útjából. Az omlás területén megközelítőleg 180 ember élt. Az áldozatok száma 28 főre növekedett, 30 embert keresnek még a csapatok a rossz időjárási körülmények ellenére.

A helyiek tisztában vannak vele, hogy az idő múlásával kevesebb az esély az új túlélők kimentésére: ” Ez csak keményebb, és keményebb lesz mindannyiunknak” – nyilatkozta a szomszédos Darrington főpolgármestere könnyeivel küszködve.

A Washington állami Természeti Erőforrások Hivatala vizsgálatot indított, hogy a helyi erdőgazdálkodási munkák szerepet játszhattak-e a tragédia kialakulásában.

Varga-Tóth Tamás

Felkapott hírek

Friss hírek

Angela Merkel német kancellár (j) és Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóértekezletet tart a berlini kancellári hivatalban 2018. január 17-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Összecsapott Merkel és Kurz menekültügyben

A német és az osztrák kormány egyetért abban, hogy a migrációs válság megoldásához elengedhetetlen az uniós külső határ védelme és a menekültek támogatása helyben, a hazájuk közelében, a menekültek EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyét viszont eltérően ítélik meg.

Read More »
brexit_640

Juncker tárt karokkal várja vissza a briteket az EU-ba

Nem lehet akadálya, hogy az Egyesült Királyság végül tagja maradjon az Európai Uniónak, amennyiben a britek esetleg meggondolják magukat - jelentette ki szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hozzáfűzve, ha nem is így történik, szeretné, hogy a szigetország egyszer visszatérjen az EU-ba.

Read More »