Elfogyott a McDonald’s lendülete

A vártnál alacsonyabb nyereségről számolt be a tegnapi napon a McDonald’s második negyedéves jelentésében. Az elemzők által várt 1,38 dolláros egy részvényre jutó eredmény helyett 1,32 dollárt ért el a cég. A háttérben a globális lassulás mellett a kedvezőtlen devizaárfolyam-mozgások állnak, amik a cég szerint legalább 7 centet radíroztak le az egy részvényre eső eredményből.

A gyorsjelentés hatására a vállalat részvényei, az amúgy is negatív hangulatban 2,2%-os mínuszt produkáltak. 

Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Angela Merkel német kancellár (j) és Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóértekezletet tart a berlini kancellári hivatalban 2018. január 17-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Összecsapott Merkel és Kurz menekültügyben

A német és az osztrák kormány egyetért abban, hogy a migrációs válság megoldásához elengedhetetlen az uniós külső határ védelme és a menekültek támogatása helyben, a hazájuk közelében, a menekültek EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyét viszont eltérően ítélik meg.

Read More »
brexit_640

Juncker tárt karokkal várja vissza a briteket az EU-ba

Nem lehet akadálya, hogy az Egyesült Királyság végül tagja maradjon az Európai Uniónak, amennyiben a britek esetleg meggondolják magukat - jelentette ki szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hozzáfűzve, ha nem is így történik, szeretné, hogy a szigetország egyszer visszatérjen az EU-ba.

Read More »