Nem meglepő: eredmény nélkül maradt a bagdadi konferencia

Termány Roland
2012. május 28., hétfő

Csütörtökön volt Bagdadban az a konferencia, amelyen Irán mellett hat nagyhatalom vett részt. és amelynek célja az iráni atomprogram körüli viták elcsendesítése volt.

Az iráni főtárgyalók elutasították azt a tervezetet, amelyet a hat nagyhatalom képviselői állítottak össze, hogy csökkentsék az iráni atomprogram körül kialakult félelmeket. A konferencián az öt állandó ENSZ BT tag mellett Németország vett részt, valamint a másik oldalon természetesen Irán. A cél pedig az volt, hogy biztosítsák, hogy az iráni atomprogram célja békés célú kutatás és nem pedig atomfegyver előállítása legyen.

Catherine Ashton és Hosjar Zebari, iráni külügyminiszter Bagdadban. Továbbra sincs meg a közös hang.

Természetesen a két oldal motivációja is különbözött. Irán elsődleges célja az volt, hogy megszüntesse a vele szemben fennálló gazdasági szankciókat és ezzel befejeződjön az iszlám állam elszigetelése a nemzetközi kereskedelemtől. A tárgyalóasztal másik oldalán ülőknek pedig az iráni atomprogram átláthatóságának biztosítása, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) munkájának biztosítása volt az elsődleges. A konferencia régóta a leginkább bizakodásra okot adó fórum volt Irán és az Egyesült Államok között, mindazonáltal a fegyveres beavatkozás gondolatának felmerülése, valamint a gazdasági szankciók rányomták a bélyegüket a konferenciát körülvevő bizalmi légkörre.

Az iráni atomprogram legnagyobb ellenzője Izrael, amely a tárgyalást is csak egy időhúzó szándéknak vélte a perzsa állam részéről. Ehud Barak védelmi miniszter kijelentette, hogy ha Irán esetleg nagyobb teret ad a NAÜ ellenőrei számára, Izrael abban az esetben sem zárhatja ki egy esetleges megelőző katonai csapás megtörténtét. 

Saeed Jalili, irán főtárgyalója, az Irán elé tárt tervezet újragondolását kezdeményezte, mivel az elfogadhatatlan az ország számára, ezt a gondolatát Catherine Ashtonnal, az Európai Unió Kül- és Biztonságpolitikai főképviselőjével osztotta meg, aki formálisan vezette a tárgyalásokat. Az Iránt érintő szankciók csökkentését pedig alapfeltételként szabta meg, mivel azok véleménye szerint túlzott mértékűek. 

A hat nagyhatalom szerint az iráni program legérzékenyebb része a fűtőanyag gyártás. Éppen ezért tartja magát az az elgondolás, hogy nukleáris fegyvert akar előállítani. Irán továbbra is állítja, hogy békés célú a program, amelyre nemzetközi jogilag jogosult. 

Egy iráni elemző, Hasszan Abedini szerint a hat résztvevő által lefektetett feltételek semmiben sem különböznek azoktól, amelyeket az eddig eltelt években Irán elutasított. A terv lényege, hogy ha Irán 20%-ról 5%-ra csökkenti a dúsítási arányt, abban az esetben a nagyhatalmak orvosi izotópokat, nukleáris biztonsági együttműködést és alkatrészeket nyújtanak cserébe az iráni civil légitársaságok számára. Abedini szerint a terv kiegyensúlyozatlan és elfogadhatatlan, mivel a gazdasági szankciókról csak a későbbiekben akar tárgyalni. A hat nagyhatalom úgy állította be a tervet, mint bizalomépítő intézkedést, amelyet a lényeges pontok később egészítenek ki. 

Irán a tervezetet öt kiegészítőponttal látta el, kérvényezte többek között azt, hogy vegyék bele a szíriai helyzetet is a tárgyalásokba. A hat nagyhatalom azonban nem szándékozott más témákról tárgyalni a kétnapos konferencia során. 

Bár az iráni atomprogram az 1970-es években kezdődött, a program körüli viták 2002 óta robbantak ki újult erővel. Az ország az 1968-as Atomsorompó Egyezmény tagja, amely értelmében nukleáris fegyvert nem fejleszthet ki, de békés célú kutatásokat végrehajthat. Egy 1970-es években megkötött egyezmény értelmében pedig a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőrei ellenőrzési jogkörrel rendelkeznek Iránban, ennek megújítása 2004-ben történt meg, amiben már az állt, hogy az ellenőrök bejelentés nélkül megjelenhetnek bárhol. Bár Irán nem ratifikálta a szerződést, retorikában tartja magát ahhoz. Számos jelentés készült, amelyek többsége gyanúsnak minősítette a programot, de eddig nem tudta bizonyítani a katonai célokra történő fejlesztést megcélzó szándékot, bár arra utaló kijelentések születtek, hogy katonai célú fejlesztéshez hasonló ütemben fejlődik a program. A nemzetközi közösség, élén az Egyesült Államokkal, bizalmatlan az iráni vezetéssel szemben. Ez főleg 2005 után került előtérbe, miután Ahmadinezsád nyert a választásokon. A NÜA továbbiakban is kifogást emelt az ellen, hogy Irán folytatta az urándúsítást és nem tárta fel pontosan, hogy milyen kutatásokat folytat a nukleáris energia fegyverré alakításának kérdésében. A vita az ENSZ BT elé került, ahol több esetben született elmarasztaló határozat Irán ellen. Az országot gazdasági szankciók is súlytják, valamint az iráni olajexportra kivetett európai uniós embargó is fájó pont lehet az országnak, amennyiben július 1-től életbe lép. A cél egyértelmű, azonban korábban már több esetben is tapasztalható volt, hogy a gazdasági szankciókon keresztül az ország lakossága bűnhődik, mint korábban Irakban történt. Az események felgyorsultak, Iránnak nyújtania kell valamilyen megnyugtató bizonyítékot a nemzetközi közösségnek, erre látható egyfajta szándék, hiszen folyamatos tárgyalásban vannak a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőreivel.

Kapcsolódó anyagok

Az eddigi vélemények
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, ugyanakkor a szerkesztőség fenntartja a jogot a nyíltan sértő, gyűlölködő, trágár ill. reklám tartalmú hozzászólások moderálására!

Érdekes hozzá állás,arról miért nincs szó hogy Izrael 500-600 atom bombával rendelkezik de nem engedi be országába a NAÜ ellenőreit.

Gáspár Zoltán Ernő|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@ojoco50:

Például mert Izrael nem fenyeget senkit elpusztítással.

  Már válaszolt
 • mrZ ( 2 éve )
@Gáspár Zoltán Ernő:

>>Például mert Izrael nem fenyeget senkit elpusztítással.

Attól hogy te nem tudsz róla, még létezik az israeli veszély.

Samson opció:

"We have the capability to take the world down with us. And I can assure you that that will happen before Israel goes under."

"....bring down the pillars of the world (attack Moscow and European capitals for instance)" as well as the "holy places of Islam.

Röviden:

Vagy megvédjük őket, vagy utolsó csapásként minket is elpusztítanak.

Gáspár Zoltán Ernő|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

Én nem Izraelt tartom veszélyesnek. Amúgy érthető, hogy próbálják bebiztosítani magukat. De amúgy is a nyílt fenyegetésről beszéltem - lásd iráni nyilatkozatok.

  Már válaszolt
 • mrZ ( 2 éve )
profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@ojoco50:

"Érdekes hozzá állás,arról miért nincs szó hogy Izrael 500-600 atom bombával rendelkezik de nem engedi be országába a NAÜ ellenőreit."

Itt maximum alulinformáltságról van szó.

Azért nem engedi be őket, mert Izrael nem írta alá az atomsorompó egyezményt. Ezért nem érvényesek rá a kötelezettségek. Nem kötelező aláírni. India, Pakisztán sem írta alá, következésképpen nekik sem kötelező beengedni NAÜ ellenőröket.

Irán aláírta az egyezményt, ezért köteles betartani azt, viszont saját aláírásukat szegik meg, ENSZ ezt kéri számon tőlük. Ezért kezelik iráni iszlámista vezetést úgy ahogy. MEGBÍZHATATLAN BAGÁZS.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )

véleményem szerint kissé naivan nézitek a dolgokat. a politikát érdekek mozgatják és nem az hogy ki kit utál. egyik ország sem hülye (mint kiderült még a szovjetunió sem annyira) hogy atombombával szétlője a földet, nem ilyen szemszögből kell nézni a dolgot. a lényeg a gazdasági nyomásgyakorlás, esetleg valamekkora erőfitogtatás bizonyos kereteken belül. Bizonyos értelemben nem az a lényeg hogy lesz e bomba vagy sem, hanem hogy ki tudja megőrizni a befolyását...szerintem legalábbis, de ellenvéleményeket elfogadok :)

Gáspár Zoltán Ernő|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@E.Alex:

Ahhoz képest, hogy mindenkit lehülyéztél, elég zavaros és bugyuta véleményt fogalmaztál most meg... Irán igenis veszélyes, legfőképpen persze Izraelre. Szóval úgy néz ki, a háború elkerülhetetlen.

  Már válaszolt
 • E.Alex ( 2 éve )
@Gáspár Zoltán Ernő:

látom még vitakultúrában fejlődni kell de ebbe most nem megyek bele. amit érzékeltetni akartam többek között, hogy a globális világban nincs fekete és fehér (rossz és jó) hiába is akarjuk hogy így legyen.. (ajánlom figyelmedbe Samuel P. Huntington: A civilizációk összecsapása és a világrend átalakulása.) A világot átszövő játszmák ha úgy tetszik színárnyalatok, és a legkevésbé sem azon alapulnak, hogy ki keresztes lovag, vagy ki hithű zsidó vagy muszlim vagy akármi. A háború pedig mindig elkerülhető. de ha nagyon háborús tényeket akarsz annyit tudok az elemzésekből hogy irán haditengerészete harmatgyenge, és nem hiszem hogy szárazföldi/légi fronton nagyon máshogy állna a helyzet...egyébként nem hülyéztem le senkit, kár hogy magadra vetted.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@E.Alex:

Egy másik cikkben már leírtam a véleményemet, ezért csak a permalinket teszem be:

http://kitekinto.hu/amerika/2012/05/22/a_nagykovet_allitja_megvan_a_katonai_terv_iran_ellen/#komment34997

@Gáspár Zoltán Ernő:

>>De amúgy is a nyílt fenyegetésről beszéltem - lásd iráni nyilatkozatok.

Ez pedig link ahhoz amikor bevallják hogy ferdítették el az iráni szöveget:

http://www.aljazeera.com/programmes/talktojazeera/2012/04/2012413151613293582.html

Mint a témában felkészült vitázó gondolom ismert számodra a több száz korrekt fordítás ami bizonyítja, hogy sohasem hangzott el a megsemmisítés, lebombázás, kiírtás, ....

Mert ha igen akkor miért írsz le hülyeséget, ha nem akkor minek írogatsz hülyeséget?

. .

Igazad van israel nem fenyegetőzik, hanem cselekszik.

Symantec, which has also begun analyzing Flame (which it calls “Flamer”), says the majority of its customers who have been hit by the malware reside in the Palestinian West Bank, Hungary, Iran, and Lebanon.

Ez a malware, célzott és kézzel vezérelhető támadás.

Leírás itt:

http://www.wired.com/threatlevel/2012/05/flame/

Miért vagyunk célpont? Barátságból?

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Körülbelül 300 nukleáris robbanófejjel rendelkeznek az izraeliek- míg Irán, BIZONYÍTHATÓAN eggyel sem. Igen, a zsidó állam nem írta alá az atomsorompó egyezményt, viszont szövegelnek a NAÜ és a nemzetközi közösség NEVÉBEN, úgy mintha tagok lennének ! Ebben a konstellációban, mint szerződésen kívüli fél, köze sincs a dolgokhoz, pláne tárgyaló félként. Persze, a háttérben ott a nagy testvér, aki mindent elintéz amit a kisöcsi akar, ez köztudott. A szópárbajban sem adósai egymásnak, Bush "gonosz birodalmas" beszéde után másképp se jelennek meg az irániak nekünk mint az ördög földi helytartói, a sajtó pedig természetesen (mivel tőlük kapja a pénzt) szolgalelkűen teljesíti a tulajdonosok elvárásait. Nem kell tehát csodálkozni a másik oldal reakcióin, és főleg azon hogy nem akar beállni a sorba. A folyamatosan kommunikált fenyegetettség pedig nem létezik, főleg a 300:0 tükrében, azok akik el akarják hitetni a közvéleménnyel ezt, a jövőben elkövetendő bűneik igazolására teszik. A proxyháború nevű hülyeséget meg ne nagyon hangoztasd, ui. Izrael számtalanszor sértette meg idegen államok szuverenitását, jórészt titkos fegyveres akciókkal, (ezekről persze néma csend) hovatovább a "sátán" birodalmában, Irán területén is. A szelektív emlékezet sajnos a nyugati sajtó sajátossága az újkor történetében, hihető mesékkel alátámasztandó a a gazdasági hegemóniára törekvő tendenciákat.

"Ha egy népnek van valamije, ami neked kell, provokálj háborút, és megvan az ürügy a lopásra."

Érdekes, Észak-Koreát nem 'szogatja senki, amellett hogy ők sem tagok, de nem is szólnak nekik semmit mert tudják, hogy "amelyik kutya ugat az nem harap". Ha valakik, hát Kim-ék tényleg megbízhatatlanok, akik csöndben vannak és bizony harapnak...

A vonatkozó témában (iráni atomvita) pl. olvasgass némi N. Rózsa Erzsébetet, hogy táguljon és bővüljön a látóköröd, mivel az iszlám náci vonásokkal való felruházása okán úgy gondolom ez sürgetően szükséges volna.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

„Körülbelül 300 nukleáris robbanófejjel rendelkeznek az izraeliek”

Ez nincs bebizonyítva, se cáfolva. De fogadjuk el, hogy vannak, szerintem is rendelkeznek azokkal.

,

„míg Irán, BIZONYÍTHATÓAN eggyel sem.”

Itt logikai bukfenc van. Hogy lehet azt bizonyítani, ami nincs? Bizonyítani csak azt lehet, ami VAN. Bizonyítani pedig annak kell, aki állít valamit.

Iránnak nincs atomfegyvere (szerintem sincs), de törekszik rá.

,

„Igen, a zsidó állam nem írta alá az atomsorompó egyezményt, viszont szövegelnek a NAÜ és a nemzetközi közösség NEVÉBEN, úgy mintha tagok lennének ! „

Ebben egy kis kisebbségi érzést és paranoiát látok, szerintem olyasmit akarsz belelátni, ami nincs is. Nem tudom, mire alapozod a „mintha tagok lennéneket”. Szó sincs arról, hogy ez kizárólag Irán-Izrael probléma lenne, ahogy a fenti cikkben lehet olvasni 5 ENSZ BT tag + Németország tárgyalt Iránnal. Izrael ott volt?

,

„Ebben a konstellációban, mint szerződésen kívüli fél, köze sincs a dolgokhoz, pláne tárgyaló félként.”

Itt hol tárgyaló fél Izrael?

,

„Persze, a háttérben ott a nagy testvér, aki mindent elintéz amit a kisöcsi akar, ez köztudott.”

Mármint az Izrael-ellenes és a köztudottan antiszemita sajtótermékekben. :) Nem a farok mozgatja a kutyát. Példának okáért, Obama az egyik legpalesztinbarátabb USA elnök, Jimmy Carter után.Obama az, aki fékezi Netanjahut, és Obama volt az, aki palesztinok javára osztotta volna fel a határokat. Azt kell látni, hogy egyrészt USA és Izrael érdeke a Közel-Keleten legtöbbször egybeesik. Másrészt ha úgy tetszik USA és Izrael kulturálisan egy sorsközösségnek számít, mindkettőt Európa üldözöttei, páriái alapították, és amerikai keresztények nem úgy tekintenek zsidókra, mint Európában a jellemzően antiszemita hagyományokkal rendelkező katolikus egyház.

,

„a sajtó pedig természetesen (mivel tőlük kapja a pénzt) szolgalelkűen teljesíti a tulajdonosok elvárásait. ”

Butaság, a média ugyanilyen „szolgalelkűen teljesítette az elvárásokat”, mikor kitört az Abu-Ghraib-i börtön botrány, vagy amikor egy amcsi katona heccből lelőtt néhány civilt Afganisztánban. Médiának egy számít, a minél nagyobb szenzáció, a dolog hírértéke.

,

„A folyamatosan kommunikált fenyegetettség pedig nem létezik, főleg a 300:0 tükrében,”

Dehogynem, izraeli követségek elleni merényletek, pl. 1992-es argentin merénylet, nemrégen Indiában konzulátus ellen stb.

,

„A proxyháború nevű hülyeséget meg ne nagyon hangoztasd „

:))))

Azért, mert felborítja a logikádat, amit felépítettél magadnak az iráni helyzettel kapcsolatban, a képletből nem hagyható figyelmen kívül Irán proxy tevékenységei. Olyan, mintha bírósági tárgyaláson nem veszik figyelembe azt, hogy valaki önvédelemből vagy előre megfontolt szándékkal ölt embert.

,

„Izrael számtalanszor sértette meg idegen államok szuverenitását, jórészt titkos fegyveres akciókkal, (ezekről persze néma csend)”

Izrael és ellenségei között hadiállapot van, Irántól és a többiektől miért nem várod el a szabályok betartását, ha Izraeltől igen? Pláne, amikor arab és muszlim államok nagy része nem ismeri el Izrael államhoz való jogát sem?

,

„jórészt titkos fegyveres akciókkal, (ezekről persze néma csend) hovatovább a "sátán" birodalmában, Irán területén is.”

Amúgy Izrael Irán területén iraki, iráni kurd ügynökök segítségével szintén proxyzik, de gondolom ez hülyeség :)))

,

„A szelektív emlékezet sajnos a nyugati sajtó sajátossága az újkor történetében, hihető mesékkel alátámasztandó a a gazdasági hegemóniára törekvő tendenciákat.”

Ez nem csak nyugatira jellemző.

,

„Érdekes, Észak-Koreát nem 'szogatja senki, amellett hogy ők sem tagok,”

É-Korea annyiban ”tisztességesebb”, hogy előtte felmondta a sorompó egyezményt. Amúgy 'szogatják őket, szankciók vannak ellene. Most Irán a nagyobb probléma, aztán következhet É-K.

,

„de nem is szólnak nekik semmit mert tudják, hogy "amelyik kutya ugat az nem harap". Ha valakik, hát Kim-ék tényleg megbízhatatlanok, akik csöndben vannak és bizony harapnak...”

Nem azért ”nem szólnak” semmit, mert nem ugatnak vagy mert jófejek lennének, hanem azért, mert É-Koreának atombomba védőernyője alatt kb. 150 milliós túsza van, ez alapban átrajzolja É-Korea pozícióját.

,

„A vonatkozó témában (iráni atomvita) pl. olvasgass némi N. Rózsa Erzsébetet, hogy táguljon és bővüljön a látóköröd, mivel az iszlám náci vonásokkal való felruházása okán úgy gondolom ez sürgetően szükséges volna.”

Köszi, hogy ajánlod a N. Rózsa Erzsébetet. Iráni megítélésemben az iszlámista jellege egy a sok közül, ott van még iszlámista diktatúra iszlám forradalom export törekvései, az Irán regionális középhatalmi ambíciója, a terrorizmus finanszírozása, a Közel-Kelet olajkészlete, a régió stabilitása. Ha te nem látsz hasonló vonásokat az iszlám, a nácizmus és a kommunizmus között, akkor neked van szükséged látóköröd szélesítésére. Ahogy a Tanú című filmben mondták, nem vagy ideológiailag képzett :))

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Az a helyzet, hogy most nem érek rá vitatkozni veled, de addig is merengjél el ezen:

http://193.224.76.4/download/svki/Elemzesek/2006/SVKK_Elemzesek_2006_1.pdf

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

Úgylátszik, az iráni média is elferdíti az iráni szöveget:

Ali Khamenei Ayatollah ( Irán legfôbb vallási vezetôje, vagyis Irán tényleges legfôbb vezetôje ) : "Izrael rákos tumor a térség testén, amit el kell távolítani és EL IS LESZ TÁVOLÍTVA”. És idézte KHOmeinit. ( 2012 febr 4. ) http://bfnews.ir/vdcjaiei.uqevyz29fu.html

Lebombázás valóban nem hangzott el, a pojáca is csak azt ragozta, h Iránnak meg se kottyan 10 - 20 atombomba, de Izraelnek 1 is elég. De t´nyleg nem mondta, h lebombázza.

Flame:

Az EnSz ITU megbízásából vizsgálódó Kaspersky Lab szerint: Irán 189 infectio, Israel/Palestina 98, Sudan 32. Syria, Lebanon, Saudia Arabia és Egyptom szuntén fertôzött ( közelebbi adat nélkül ). http://www.securelist.com/en/blog?weblogid=208193522

BBC: Irán aszongya, képes védekezni a Flame ellen. http://www.bbc.com/news/technology-18253331

( Ld pl: http://www.presstv.ir/detail/2012/05/29/243606/experts-find-most-complex-cyber-virus/ utsó bekezdés.

A BME jelentése: http://www.crysys.hu/skywiper/skywiper.pdf

Ha Izrael csinálta, miért fertôzte saját magát?

Abban amúgy igazad van, hogy egy történelmi népet nem lehet "kitörölni", ez nem sikerült a harmadik birodalomnak gázkamrákkal sem.

  Már válaszolt
 • mrZ ( 2 éve )
@nneddudgi:

Khameinit nem tudom, nem szoktam egy vallási vezetőt komolyan venni. Az ő szövege lehetséges, bolond lukból bolond szél fúj. Ezért is nem szoktam rabbit sem idézni, volna mit.

A viper és flame két különböző, csak hasonló elven épülő, stuxnet(duqu) alapú malware.

Az israeli fertőzés a megszállt területeket jelenti, talán ha elolvasnád a cikket.

"says the majority of its customers who have been hit by the malware reside in the Palestinian West Bank, Hungary, Iran and Lebanon"

Adatlopásról, a mikrofonon keresztül lehallgatásról, képernyőmentés elküldéséről van szó. És mindez kézi vezérléssel, tehát a véletlen terjedés kizárva. Fizikai hozzáféréssel terjed, (usb, intranet) így az elkövető köztünk van.

Amin én nem csodálkozom, tekintve a külföldet kiszolgáló magyar személyek magas számát.

Most itt ne arra gondolj hogy a moszatnak szüksége van az általad nézett pornó szájtok címére, hanem politikai katonai és gazdasági előnyökre, és legfőképp MANIPULÁLÁSRA.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

"nem szoktam egy vallási vezetőt komolyan venni."

Nem is kell, a Centerbury érseknek nincs túl sok beleszólása Anglia politikájába, a francia bíborosnak se Franciaországéba.

Csakhogy Irán nem Anglia és nem Franciaország. Ott a t´nyleges vezetô a legfôbb vallási vezetô. Amíg Komeini élt ô volt ( ô csinálta az "iszlám forradalmat" ), azóta az utódai.

A pojáca ( Ahmadinejad ) úgy táncol, ahogy az Ayatollah fütyül.

Amúgy az ország hivatalos neve: Iráni ISZLÁM Köztársaság.

( Fura, hogy ez a nem msm media tömegébôl eddig nem derült ki. )

Moshe Ya'alon me helyettes tegnap csakugyan célzott arra, h esetleg közük van hozzá ( pl http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4235343,00.html végén, http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=9103080167 , http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4235582,00.html ), amúgy, ha olvastad volna a cikket ( akár amit te linkeltél ) tudnád: a profik ( akár Kaspersky, akár Symantec ) szerint valszeg több állam kooperációjában készült. ( Hogy mit csinál, az itt alighanem csak neked volt új :) )

Azért csak vigyázz, ha pornót nézel, hátha mégis érdekli, aztán majd jönnek a nagy csipesszel ...

Szóljon hozzá Ön is a témához!
Kommentáláshoz, értékeléshez kérjük, lépjen be!

Ha Ön rendelkezik google-, yahoo-, liveID-, twitter-, facebook-, vagy openID azonosítóval úgy ide kattintva külön regisztráció nélkül is beléphet a Kitekintőre! Elsősorban ezt a megoldást ajánljuk!

Ha Ön nem rendelkezik a fenti listában felsorolt azonosítók egyikével sem, vagy nem kívánja őket a Kitekintőre való belépésre használni, úgy klasszikus módon, helyi, kitekintős azonosítóval itt tud belépni. (Az első megoldás jövőbe mutató és szebb is:) )

 Emlékezzen?