Kacsa volt a rasszista McDonald’s-os hirdetmény

Öt százalékkal emelkedett a McDonald’s étteremlánc piaci részesedése, miután a hétvégén az a kacsa terjedt el a Twitter közösségi oldalon, hogy a cég a jövőben másfél dolláros ˝illetményt˝ kíván szedni minden afro-amerikai vendégétől – adja hírül a Fox Business. Az ismeretlen felhasználó által közzétett képen egy étterem üvegajtójára ragasztott hirdetmény látszik, amely a „járulékos díjat” biztosítási intézkedésként magyarázza a „közelmúlt ismétlődő rablótámadásai miatt”. A hirdetményen a McDonald’s logója mellett egy telefonszám is szerepel, amelyet tárcsázva a rivális KFC fogyasztói szolgálatával cseveghetünk.

A McDonald’s hivatalos Twitter oldalán már vasárnap megjelent a közlemény, mely a képet értelmetlen ugratásnak nevezte: „A McDonald’s minden vendégét ugyanúgy megbecsüli és tiszteli. A sokféleség a cég egyik meghatározó értéke a pult mindkét oldalán”. Az amerikai Gizmodo blog szerint a kép egy több éves internetes mém, amely néhány nappal ezelőtt kezdett el újra keringeni, még a cég hivatalos nyilatkozata után is többszázezer felháborodott felhasználó posztolta tovább. A ˝Seriously McDonalds˝ néven futó hoax rövid időn belül felkerült a Twitter trendlistájára is.

Tatai Gábor

Felkapott hírek

Friss hírek

szerbia

Nemsokára átalakulhat a szerb kormány

Kormányátalakítás várható Szerbiában a közeljövőben - jelentette be Ana Brnabic miniszterelnök kedden, aki terveiről az államfővel is egyeztet hamarosan. A miniszterelnök ugyanakkor közölte, hogy szükség esetén akár ő is lemond, mert jelenleg a kormány nem tud csapatként működni, így pedig nem tud eredményeket felmutatni.

Read More »