Kacsa volt a rasszista McDonald’s-os hirdetmény

Öt százalékkal emelkedett a McDonald’s étteremlánc piaci részesedése, miután a hétvégén az a kacsa terjedt el a Twitter közösségi oldalon, hogy a cég a jövőben másfél dolláros ˝illetményt˝ kíván szedni minden afro-amerikai vendégétől – adja hírül a Fox Business. Az ismeretlen felhasználó által közzétett képen egy étterem üvegajtójára ragasztott hirdetmény látszik, amely a „járulékos díjat” biztosítási intézkedésként magyarázza a „közelmúlt ismétlődő rablótámadásai miatt”. A hirdetményen a McDonald’s logója mellett egy telefonszám is szerepel, amelyet tárcsázva a rivális KFC fogyasztói szolgálatával cseveghetünk.

A McDonald’s hivatalos Twitter oldalán már vasárnap megjelent a közlemény, mely a képet értelmetlen ugratásnak nevezte: „A McDonald’s minden vendégét ugyanúgy megbecsüli és tiszteli. A sokféleség a cég egyik meghatározó értéke a pult mindkét oldalán”. Az amerikai Gizmodo blog szerint a kép egy több éves internetes mém, amely néhány nappal ezelőtt kezdett el újra keringeni, még a cég hivatalos nyilatkozata után is többszázezer felháborodott felhasználó posztolta tovább. A ˝Seriously McDonalds˝ néven futó hoax rövid időn belül felkerült a Twitter trendlistájára is.

Tatai Gábor

Felkapott hírek

Friss hírek

Angela Merkel német kancellár (j) és Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóértekezletet tart a berlini kancellári hivatalban 2018. január 17-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Összecsapott Merkel és Kurz menekültügyben

A német és az osztrák kormány egyetért abban, hogy a migrációs válság megoldásához elengedhetetlen az uniós külső határ védelme és a menekültek támogatása helyben, a hazájuk közelében, a menekültek EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyét viszont eltérően ítélik meg.

Read More »
brexit_640

Juncker tárt karokkal várja vissza a briteket az EU-ba

Nem lehet akadálya, hogy az Egyesült Királyság végül tagja maradjon az Európai Uniónak, amennyiben a britek esetleg meggondolják magukat - jelentette ki szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hozzáfűzve, ha nem is így történik, szeretné, hogy a szigetország egyszer visszatérjen az EU-ba.

Read More »