Friss hírek

Jól teljesített az óriásvállalat

Amint arról az Equilor már beszámolt a július 12-i heti hírlevélben, az Egyesült Államokban hivatalosan tegnap vette kezdetét a második negyedéves gyorsjelentési szezon azzal, hogy az alumíniumipari óriás Alcoa közzétette a 2010. júniussal végződő három hónap főbb számait. A Dow Jones indexben is tagként jelen lévő Alcoa a vizsgált időszakban 5.2 milliárd dolláros árbevételt realizált, szemben a megelőző évi azonos időszakban regisztrált 4.244 milliárd dollárral. Az egy részvényre jutó eredmény (EPS) így 13 cent lett, míg egy éve ugyanez -26 cent volt. Az Alcoa-t követő elemzők előrejelzéseiből készített konszenzus 5.048 milliárd dolláros árbevételt és 12 centes EPS-t várt, vagyis elmondható, hogy az alumíniumipari cég a várakozásokat kis mértékben, de felülteljesítette.

John Tumazos, az egyik részvénypiaci elemzéseket készítő online portál szerzője szerint, a társaság jól hajtotta végre a költségcsökkentési terveket, illetve a beruházásokat is a tervnek megfelelő szinten tartotta a menedzsment, emellett pedig mind a négy kulcsterületen elfogadható számokat produkáltak. A CNBC beszámolója kiemeli még, hogy az elmúlt három hónapban az alumínium ára élesen zuhant: áprilisban még 2400 dollárt kértek egy tonna alumíniumért, később viszont már 2000 dollárra is leesett az árfolyam tonnánként. A pozitív gyorsjelentésre az Alcoa részvények 3%-os emelkedéssel reagáltak a normál kereskedést követő extra szakaszban.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Hamas_logo_934

A Hamász megsemmisítené Izraelt

A Gázai övezetet uraló Hamász az erre irányuló követelések ellenére továbbra sem hajlandó lefegyverezni magát és elismerni Izraelt, és a radikális iszlamista szervezet helyi vezetője szerint nincs ember, aki rábírja őket erre.

Read More »
obama_640

Obama újra a politikai színtéren

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Read More »