Őszi gyakornoki program a Kitekintőnél - jelentkezz!
Infosáv elrejtése

Börtöntámadás Nigériában

Szilágyi Viktória Virág | 2012. február 18., szombat

A Boko Haram néven ismert radikális iszlamista szervezet legújabb akciójában egy nigériai szövetségi börtönt vett célba. A szekta egyik tagja talpig felfegyverkezve indított egyszemélyes rohamot a börtön épülete ellen. A heves tűzpárbaj közepette 119 fogvatartott szabadult ki, támadásban egy börtönőr vesztette életét. A Boko Haram szerint az akció során hét társuk nyerte vissza szabadságát. A kormány jelenleg vizsgálja az esetet, a hatóságoknak csütörtök estig 25 rabot sikerült újra fogságba helyezni.

A 2002-ben alakult radikális szervezet mélyen elítéli a nyugati kultúrát, célja a saría bevezetése Nigéria egész területén. A vezetőjük, Mohammed Yusuf megölésével 2009-ben még úgy tűnt, sikerült végleg megtörni a szervezetet. A támadások azonban már 2010 során újrakezdődtek és azóta sem vesztettek intenzitásukból. A terrorszervezet legutóbb 2010-ben hajtott végre hasonló börtöntámadást.

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, ugyanakkor a szerkesztőség fenntartja a jogot a nyíltan sértő, gyűlölködő, trágár ill. reklám tartalmú hozzászólások moderálására!
comments powered by Disqus