Börtöntámadás Nigériában

Szilágyi Viktória Virág
2012. február 18., szombat

A Boko Haram néven ismert radikális iszlamista szervezet legújabb akciójában egy nigériai szövetségi börtönt vett célba. A szekta egyik tagja talpig felfegyverkezve indított egyszemélyes rohamot a börtön épülete ellen. A heves tűzpárbaj közepette 119 fogvatartott szabadult ki, támadásban egy börtönőr vesztette életét. A Boko Haram szerint az akció során hét társuk nyerte vissza szabadságát. A kormány jelenleg vizsgálja az esetet, a hatóságoknak csütörtök estig 25 rabot sikerült újra fogságba helyezni.

A 2002-ben alakult radikális szervezet mélyen elítéli a nyugati kultúrát, célja a saría bevezetése Nigéria egész területén. A vezetőjük, Mohammed Yusuf megölésével 2009-ben még úgy tűnt, sikerült végleg megtörni a szervezetet. A támadások azonban már 2010 során újrakezdődtek és azóta sem vesztettek intenzitásukból. A terrorszervezet legutóbb 2010-ben hajtott végre hasonló börtöntámadást.

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá Ön is a témához!
Kommentáláshoz, értékeléshez kérjük, lépjen be!

Ha Ön rendelkezik google-, yahoo-, liveID-, twitter-, facebook-, vagy openID azonosítóval úgy ide kattintva külön regisztráció nélkül is beléphet a Kitekintőre! Elsősorban ezt a megoldást ajánljuk!

Ha Ön nem rendelkezik a fenti listában felsorolt azonosítók egyikével sem, vagy nem kívánja őket a Kitekintőre való belépésre használni, úgy klasszikus módon, helyi, kitekintős azonosítóval itt tud belépni. (Az első megoldás jövőbe mutató és szebb is:) )

 Emlékezzen?