Bűnösnek vallotta magát a fehérneműs robbantó

Tési Áron
2011. október 13., csütörtök

Váratlan fordulattal bűnösnek vallotta magát Umar Farouk Abdulmutallab, aki 2009 decemberében egy Amszterdamból Detroitba tartó repülőgépet próbált meg felrobbantani az alsóneműjébe rejtett bombával. A huszonöt éves nigériai származású vádlott tárgyalásának második napján döntött így, még azelőtt, hogy az ügyészség bemutathatta volna az ellene szóló bizonyítékait. Adulmutallabb még tavaly megvált teljes jogi csapatától, védelmét saját maga tervezte ellátni.

A „fehérneműs robbantóként” emlegetett Abdulmutallab a világ meggyilkolt muszlimjaiért kívánt bosszút állni a robbantással: elmondása szerint a bomba egy „áldott fegyver volt az ártatlan muszlimok megmentéséért.” Keddi beszédében végig hangsúlyozta, hogy tette a Korán minden előírásának megfelel, egyedül az Egyesült Államok törvényei szerint büntetendő.

Adulmutallab a Northwest Airline 253-as járatán az Egyesült Államok felett akarta felrobbantani bombáját, az viszont végül csak kigyulladt, komoly égési sérüléseket okozva ágyékán – a tüzet végül utastársai segítségével sikerült eloltani. Kórházba szállítása után bevallotta az FBI-nak, hogy a jemeni al-Kaida megbízásából készült a terrorcselekmény elkövetésére.

Nézze meg Abdulmutallab bemutatkozását!

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá Ön is a témához!
Kommentáláshoz, értékeléshez kérjük, lépjen be!

Ha Ön rendelkezik google-, yahoo-, liveID-, twitter-, facebook-, vagy openID azonosítóval úgy ide kattintva külön regisztráció nélkül is beléphet a Kitekintőre! Elsősorban ezt a megoldást ajánljuk!

Ha Ön nem rendelkezik a fenti listában felsorolt azonosítók egyikével sem, vagy nem kívánja őket a Kitekintőre való belépésre használni, úgy klasszikus módon, helyi, kitekintős azonosítóval itt tud belépni. (Az első megoldás jövőbe mutató és szebb is:) )

 Emlékezzen?