Aggódnak Mandela egészségéért

Tési Áron
2011. január 31., hétfő

Nelson Mandela
Kgalema Motlanthe dél-afrikai elnök is megerősítette a hírt a 92 éves Nelson Mandelánál tett látogatása után, miszerint az egykori elnök és apartheid-ellenes aktivista jól reagál a kezelésekre, otthonában pihenve, jó hangulatban lábadozik tovább.

Mandelát pénteken engedték ki a johannesburgi kórházból, ahova még szerdán került egy légúti fertőzés miatt. A hír hatalmas felbolydulást okozott: Mandela több, mint tízezer jobbulást kívánó üzenetet kapott. Több tömeges megmozdulás is szerveződött, amelyek támogatásukról biztosították a volt elnököt – ilyen volt az egykor apartheid-ellenes tüntetések színhelyéül szolgáló Regina Mundi templom is, ahol a közös imádságon ötszáznál is többen vettek részt. A dél-afrikai vezetés eközben igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy Mandela egészségét nem fenyegeti nagyobb veszély.

A Nobel-békedíjas Nelson Mandela 27 évet töltött börtönben, miután az apartheid rezsim megdöntésére irányuló szabotázsakciók vádjával elítélték. Légúti gondjai is innen eredeztethetőek: 1988-ban, két évvel szabadulása előtt tuberkulózissal kezelték.

Kapcsolódó anyagok

Szóljon hozzá Ön is a témához!
Kommentáláshoz, értékeléshez kérjük, lépjen be!

Ha Ön rendelkezik google-, yahoo-, liveID-, twitter-, facebook-, vagy openID azonosítóval úgy ide kattintva külön regisztráció nélkül is beléphet a Kitekintőre! Elsősorban ezt a megoldást ajánljuk!

Ha Ön nem rendelkezik a fenti listában felsorolt azonosítók egyikével sem, vagy nem kívánja őket a Kitekintőre való belépésre használni, úgy klasszikus módon, helyi, kitekintős azonosítóval itt tud belépni. (Az első megoldás jövőbe mutató és szebb is:) )

 Emlékezzen?