A brit Konzervatív Párton belül is feszültséget kelt a Brexit

Távozott három alsóházi képviselő szerdán a kormányzó brit Konzervatív Pártból, mindenekelőtt a kormány Brexit-politikájával szembeni komoly fenntartásaikkal indokolva a lépést.

A három képviselő – Anna Soubry, Sarah Wollaston és Heidi Allen – Theresa May miniszterelnöknek írt közös levelében úgy fogalmazott, hogy a Konzervatív Párt egyre inkább a frakció legkeményvonalasabb Brexit-tábora, valamint a kisebbségben kormányzó pártot kívülről támogató, nem kevésbé EU-szkeptikus észak-írországi Demokratikus Unionista Párt (DUP) szorításába kerül, és a brit politika jobbszárnya felé sodródik.

A képviselők közölték: a kiválásukról hozott döntésükhöz a végső indokot a kormány „katasztrofális” Brexit-politikája adta. Mint írták, Theresa May kormánya felelőtlen módon sodorja az országot a megállapodás nélküli Brexit szakadéka felé.

A három eddigi tory képviselő csatlakozik a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt frakciójából hasonló okokból minap kivált nyolc képviselő független frakciócsoportjához.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »