EP-választás: a pártvezetők elkötelezettek a tisztességes kampány mellett

Tisztességes kampányra tett ígéretet több európai pártcsalád úgynevezett csúcsjelöltje és vezetője, amelynek során nem fognak felhasználni álhíreket, hamis adatokat, manipulált felvételeket vagy lopott anyagokat.

A nyilatkozatot az öt legnagyobb európai parlamenti (EP-) frakció, az Európai Néppárt, a szociáldemokraták, az Európai Konzervatívok és Reformerek, a liberálisok és a zöldek vezetői, Manfred Weber, Frans Timmermans, Jan Zahradil, Guy Verhofstadt, illetve Ska Keller és Bas Eickhout írták alá.

Vállalták, hogy nem használnak fel és nem terjesztenek hamis, lopott vagy személyes adatokat, anyagokat, például manipulált fényképeket és hangfelvételeket, valamint digitális trükkökkel és mesterséges intelligencia segítségével hamisított, úgynevezett deep fake videókat dezinformáció vagy propaganda céljából.

Emellett ígéretet tettek arra is, hogy sem közvetlenül, sem közvetve nem fognak fertőzött számítógépekből álló hálózatokat (botnet) használni a többi jelölt támadására, s meghozzák a megfelelő intézkedéseket a kiberbiztonság erősítésére, továbbá átlátható módon elszámolnak a kampányköltésekkel.

A Transzatlanti Bizottság a Választások Integritásáért nevű szervezet a következő évek választásainak minden résztvevőjét felszólította a nyilatkozat aláírására.

„Arra számíthatunk, hogy rosszindulatú hatalmak is bele akarnak szólni a közelgő európai uniós választásokba. Ezért arra kérjük a jelölteket, illetve a pártokat, hogy vállalják: ellenállnak a rosszindulatú külföldi szereplők közvetlen vagy közvetett támogatásának” – közölte Anders Fogh Rasmussen, a szervezet társelnöke, egykori NATO-főtitkár.

„Az Oroszországhoz hasonló autoriter országok kibertámadásokkal, dezinformációkkal, sötét pénzekkel megpróbálják aláásni a demokratikus intézményeket az Atlanti-óceán mindkét partján” – hangsúlyozta Joe Biden, az Egyesült Államok előző alelnöke.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »