Amerikai segélyszállítmány érkezik a kolumbiai-venezuelai határra

Katonai repülőgéppel szállít segélyt a venezuelai-kolumbiai határ kolumbiai oldalára az Egyesült Államok – erősítette meg péntek este a washingtoni külügyminisztérium. A venezuelai elnök viszont nem hajlandó megnyitni a határt, szerinte országában nincs gazdasági válság, ezt csak Venezuela ellenségei találták ki.

A tárca közleménye szerint a segélyszállítmányt a védelmi minisztériummal közösen juttatják el a kolumbiai Cucuta városába. A katonai szállítógépen jelen lesznek az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) munkatársai is.

A dokumentum azokat a délután megjelent sajtóhíreket erősítette meg, amelyek azt állították, hogy az amerikai kormányzat mintegy 200 tonnányi segélyt szállít a kolumbiai-venezuelai határhoz. A floridai Miamiból útnak indított szállítmány élelmiszereket és gyógyszereket tartalmaz.

A kolumbiai kisvárosban már több konvojnyi segélyszállítmány várakozik. Nicolás Maduro venezuelai elnök azonban nem hajlandó megnyitni előttük a határt, arra hivatkozva, hogy országában nincs gazdasági válság, ezt csak Venezuela ellenségei találták ki. Az államfő később azt mondta, hogy a segélyszállítmányok romlott élelmiszert tartalmaznak.

Elliott Abrams, a külügyminisztérium venezuelai különmegbízottja a múlt héten közölte: Washington egyeztet a venezuelai ellenzék képviselőivel a segélyszállítmányokról, de az amerikai fél semmiképpen nem akarja erőszakkal az országba juttatni a segélyeket.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »