Jó évet zárt tavaly az Airbus

Harminc százalékkal nőtt az Airbus repülőgépgyártó adózott eredménye 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest.

Az Airbus honlapján közzétett eredmény-kimutatás szerint a társaság a 2018-as évet 63,7 milliárd euró bevétellel zárta, ez 8 százalékos javulást jelent az egy évvel korábbihoz képest. A gyártó a költségszintről nem közölt adatokat.

Az üzemi eredmény rendkívüli mértékben, 83 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit és 5 milliárd euróra javult, míg az adózást és a pénzügyi ügyleteket követően az adózott eredmény 3 milliárd euró volt, 30 százalékkal több, mint 2017-ben.

Az üzemi eredményben a kereskedelmi gépeket gyártó részleg érte el a legnagyobb fejlődést – 90 százalékot (4,2 milliárd euróra) javult ez a mutatójuk -, de a helikoptergyártó leányvállalat is 48 százalékos javulást ért el az üzemi eredményben (366 millió eurót).

Az Airbus tavaly 800 repülőgép átadását tervezte, amelyet erős decemberi eredményével éppen elért. Az idei évre ezek után 880-890 repülőgép átadását tervezik.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »