Olaszországot győzködi Venezuela ideiglenes elnöke

Venezuelai delegáció érkezik Rómába azt követően, hogy a magát a dél-amerikai ország ideiglenes elnökének nyilvánító Juan Guaidó találkozót kért a két olasz kormánypárt vezetőjétől – erősítette meg szerdán Matteo Salvini olasz kormányfő-helyettes.

Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője, egyben belügyminiszter közölte, hogy jövő hétfőn a római belügyminisztériumban fogadja a Juan Guaidó által küldött delegáció tagjait. Nem kizárt, hogy a küldöttséggel a másik kormánypártot, az Öt Csillag Mozgalmat (M5S) vezető Luigi Di Maio is találkozik.

Juan Guaidó levélben kért találkozót a két olasz kormánypárt vezetőjétől annak érdekében, hogy érzékeltesse, mekkora „szükség van Venezuelában a minél előbbi szabad és demokratikus választásokra, a nemzetközi közösség támogatásával”. A római kormány ezidáig nem csatlakozott az Európai Unió tagállamai többségének állásfoglalásához, amely Juan Guaidó ideiglenes elnökségének elismerésével előrehozott választásokat sürget Venezuelában.

A Liga és az M5S koalíciós kormányát megosztja a venezuelai helyzet: Juan Guaidó elismerését elsősorban az M5S ellenzi. Matteo Salvini hétfőn fogadta az Olaszországban élő venezuelaiak küldöttségét, akik napok óta a római kormánypalotánál és parlament előtt tüntetnek, Róma támogatását sürgetve. Juan Guaidó úgy nyilatkozott az olasz sajtónak, hogy az M5S politikusai „tudatlanok”, és Matteo Salvinivel többször is egyeztetett már telefonon.

Nicolas Maduro hivatalban levő venezuelai elnök korábban a SkyTg24 olasz hírtelevíziónak adott interjúban Ferenc pápa segítségét kérte a dél-amerikai országban uralkodó válság rendezéséhez. Venezuelában mintegy félmilliós olasz közösség él.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »