Kubába is megy az orosz haditechnika

Oroszország harmincnyolcmillió eurós haditechnika-vásárlási hitelmegállapodást írt alá Kubával – közölte Dmitrij Sugajev, a haditechnikai együttműködésért felelős orosz szövetségi szolgálat vezetője a Kommerszant című gazdasági napilap szerdai számában megjelent interjújában.

Sugajev elmondta, hogy a két ország kormánya 2016-ban kötött haditechnikai együttműködési egyezményt, korábban Kuba egyebek között haditechnikai segély formájában jutott orosz fegyverekhez és egyéb katonai felszereléshez.

Közölte, hogy a karibi szigetország hadserege orosz repülőgépekkel, páncélosokkal, tüzérségi eszközökkel és hadihajókkal rendelkezik, és a hangsúly mostanra a technológiai együttműködésre helyeződött át.

„Ez mindenekelőtt a kubai védelmi szektor fejlesztését jelenti” – mondta Sugajev, aki stratégiai természetűnek nevezte az együttműködést, amely szerinte hosszú távú lehetőséget biztosít Kubának hadiipara fejlesztésére.

Nem Kuba az egyetlen térségbeli ország, ahová tömegével telepítik az orosz haditechnikai eszközöket:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »