Még a választások előtt eldőlhet Netanjahu sorsa a korrupciós ügyeit illetően

Aviháj Mandelblitt izraeli legfőbb ügyész pénteken bejelentette: nincs annak akadálya, hogy már az április 9-i választások előtt nyilvánosságra hozza döntését a Benjámin Netanjahu miniszterelnök elleni bűnvádi eljárásban – jelentette a helyi média pénteken.

Mandelblitt tájékoztatta döntéséről a miniszterelnök ügyvédeit, akik korábban próbálták meggyőzni arról, hogy csak a parlamenti választás után közölje szándékát – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A katonai rádió szerint Netanjahu azt mondta, hogy a legfőbb ügyész engedett az újságírók és a baloldal nyomásának, behódolt nekik. Az izraeli média tényként kezeli azt, hogy az ügyészség még az áprilisi választások előtt vádat emel a miniszterelnök ellen.

Mandelblitt válaszában azzal indokolta a halasztás elutasítását, hogy az szemben állna a jogegyenlőség elvével, és a köz jogával az információhoz jutáshoz, a tájékoztatáshoz.

A tizenhármas kereskedelmi tévé csütörtök esti híradója szerint véget értek az egyeztetések az ügyészségen a három Netanjahu-aktáról, ahol a részt vevő jogászok vádemelést javasoltak mindhárom ügyben. A végső döntést Aviháj Mandelblittnek kell meghoznia, de ez nem várható a következő két hétben – közölte az ügyészség. Mandelblitt korábbi példákra is hivatkozott, amikor vezető politikusok ellen emeltek vádat választási időszakban, noha csak a szavazás után hallgatták meg őket.

December közepén az államügyészi iroda a nyomozás eredményei alapján két korrupciós ügyben javasolt vádemelést Mandelblittnek: a Jediót Ahronót című újság tulajdonosával folytatott megbeszélései miatt, valamint a Bezeq távközlési vállalat tulajdonosának adott kedvezményekkel összefüggésben.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »