Oroszország eljárást indított a Twitter és a Facebook ellen

Közigazgatási eljárást indított a Twitter és a Facebook ellen az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), amiért a két amerikai közösségi szolgáltató a vonatkozó törvény értelmében nem Oroszországban tárolta a helyi felhasználók személyes adatbázisát.

A két cég hivatalosan válaszolt ugyan a hatóság erre vonatkozó kérdéseire, ám a Roszkomnadzor hétfőn kiadott közleménye szerint a feleletek nem tartalmaztak konkrétumot azzal kapcsolatban, hogy végrehajtották-e a vonatkozó jogszabály rendelkezéseit vagy hogy milyen határidővel óhajtanak eleget tenni nekik.

Alekszandr Zsarov, a Roszkomnadzor vezetője decemberben figyelmeztette a két vállalatot arra, hogy a személyi adatok védelméről rendelkező, 2015. szeptember 1-jén életbe lépett orosz jogszabály arra kötelezi mind az orosz, mind a külföldi vállalatokat, hogy az oroszok adatait Oroszországban működő szervereken tárolják.

Ha a közigazgatási eljárás megállapítja a vállalatok mulasztását, akkor a hatóság pénzbírsággal sújthatja őket.

Zsarov 2017-ben kilátásba helyezte, hogy a két szolgáltatás hozzáférését blokkolhatják, ahogy az az előző évben a LinkedIn esetében történt.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »