Továbbra is pörög a nemzetközi turizmus

A nemzetközi turizmus 6 százalékos növekedéssel zárta az elmúlt évet, ami 1,4 milliárdot meghaladó utazót jelent világszinten – közölte a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) hétfőn Madridban ismertetett éves jelentésében, hangsúlyozva, hogy ezt a célt eredetileg 2020-ra tűzték ki.

Zurab Pololikashvili, a szervezet főtitkára szerint ehhez egyaránt hozzájárult a szilárdabb gazdasági növekedés, a megfizethetőbb légiközlekedés, továbbá a technológiai változások, az új turisztikai üzleti modellek és sok esetben a könnyebb vízumszerzés is. A jó eredmények „igazolják, hogy az ágazat ma világszinten a gazdasági növekedés és fejlődés egyik legerősebb motorja” – jelentette ki a főtitkár.

Pololikashvili felhívta a figyelmet arra a felelősségre, amit mindennek a fenntarthatósága jelent, és kiemelte, hogy épp ezért a Világszervezet 2019-ben „az oktatásra, a szakértelemre és a munkahelyteremtésre összpontosít”.

Térségekre bontva a legnagyobb mértékű, 10 százalékos bővülést a Közel-Keleten tapasztalták, ezen kívül Afrika mutatott még átlag feletti, 7 százalékos növekedést. Előbbit 64 millió, utóbbi 67 millió turista választotta úti célként a múlt évben. Európába 713 millió turista érkezett a világ más részeiről tavaly, 6 százalékkal több mint 2017-ben.

A világ leglátogatottabb országai sorrendben Franciaország, Spanyolország, az Egyesült Államok, Olaszország, Kína és Mexikó voltak.

A Világszervezet erre az évre 3-4 százalékos növekedést vár a nemzetközi  turizmusban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »