Ingyen telepedhetnek le a briteknél a külföldi EU-állampolgárok

Theresa May brit miniszterelnök hétfői bejelentése szerint az eddigi tervekkel ellentétben ingyenes lesz a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok számára a brit EU-tagság megszűnése utáni időre szóló tartós letelepedési engedély kérelmezése, és akik már befizették a díjat, visszakapják pénzüket.

A konzervatív párti brit kormány döntése alapján azok a külföldi EU-polgárok, akik már törvényesen és életvitelszerűen Nagy-Britanniában laknak, a Brexit után is maradhatnak az országban, és megmaradnak jelenlegi jogosultságaik is, de letelepedett státuszért kell folyamodniuk a belügyminisztériumhoz.

Az eddigi tervek alapján a letelepedési engedélyért folyamodó felnőtteknek 65 font (több mint 23 ezer forint), a 16 évnél fiatalabbaknak 32,50 font eljárási díjat kellett volna fizetniük.

Theresa May azonban a londoni alsóházban hétfőn tartott beszámolójában azonban bejelentette: a kormány a parlament és a külföldi EU-polgárok civil szervezeteinek aggályaira hallgatva úgy döntött, hogy elengedi ezt a díjat.

  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: MTI

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »