Az EU rekordösszeget költ idén humanitárius segélyezésre

Rekordnagyságú összeget, nagyjából 1,6 milliárd eurót (515 milliárd forintot) fordít humanitárius segélyezésre idén az Európai Unió – jelentették be Brüsszelben.

Az Európai Bizottság arról számolt be, hogy a legtöbbet, 860 millió eurót a szíriai polgárháborúval összefüggő válsághelyzet kezelésére, valamint a környező országokban tartózkodó menekültek ellátására fogják fordítani, Afrika szubszaharai térségei számára pedig 385 millió eurót különítettek el.

Jelentős összegek jutnak továbbá Dél-Szudánnak, a Közép-afrikai Köztársaságnak, Kongónak, az ukrajnai és a venezuelai lakosságnak, illetve a természeti katasztrófák áldozatainak.

„Ezen új költségvetés lehetővé teszi, hogy az EU vezető donor maradjon az olyan válságokban, mint például a szíriai és a jemeni. A segélyezés önmagában nem oldja meg az összes problémát, de mindent meg kell tennünk, hogy segítsük a legelesettebbeket” – mondta Hrisztosz Sztilianidisz humanitárius segítségnyújtásért felelős uniós biztos.

Rámutatott, hogy a büdzsé mintegy 10 százalékát a veszélyben lévő gyerekek oktatására szánják.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »