14 millió euróra büntették az Orange mobilszolgáltatót Romániában

Domináns piaci helyzetével való visszaélés miatt 14 millió eurónak megfelelő lejre büntette a román versenytanács az Orange telekommunikációs vállalatot, amely Románia legnagyobb  mobilszolgáltatójának számít az ügyfelek száma szerint.

A francia vállalatot a versenytanács azért bírságolta meg, mert 2011 és 2015 között megakadályozta az emeltdíjas sms-szolgáltatásokat biztosító Simplus Invest SRL-t, hogy hozzáférjen az Orange mobilhálózatához. A Simplus 2002 óta van jelen a román piacon és biztosít sms-en keresztüli fizetési szolgáltatásokat, valamint reklámszolgáltatást közvetít cégek és ügyfelek között.

A versenytanács szerint a Simplusnak elengedhetetlenül szüksége van arra, hogy hozzáférjen az Orange hálózatához és ügyfeleihez, különben nem tudja biztosítani szolgáltatásait. Megállapították: a piacon domináns vállalatoknak nem szabad hátrányos megkülönböztetésben részesíteniük partnereiket, akiknek méltányos és átlátható üzleti feltételeket kell biztosítaniuk.

Az Orange mobiltelefon szolgáltatását tavaly év közepén 10,53 millió ügyfél vette igénybe, a francia vállalat árbevétele a tavalyi első fél évben elérte az 546 millió eurót.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »