Örményország közeledik az oroszok felé

Örményország szorosabban szeretne integrálódni az Eurázsiai Gazdasági Unióba – jelentette ki Nikol Pasinján ügyvezető örmény kormányfő csütörtökön Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalásán.

„A további integráció a szándékunk az Eurázsiai Gazdasági Unió keretében; nagyon komolyan vesszük képviseletünket a szervezetnél” – emelte ki az örmény miniszterelnök, akinek pártszövetsége, az Én lépésem a szavazatok 70,43 százalékát nyerte meg a december 9-i előrehozott választásokon.

Az Eurázsiai Gazdasági Unió Oroszországot, Kazahsztánt, Fehéroroszországot, Örményországot és Kirgizisztánt tömöríti.

Moszkva, 2018. december 27.
A munkalátogatáson Oroszországban tartózkodó Nikol Pasinján örmény miniszterelnököt fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) a moszkvai Kremlben 2018. december 27-én.
MTI/EPA/AFP/Alekszandr Nyemenov

Pasinján nagyra értékelte a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlődésének pozitív dinamikáját, különös tekintettel a turisztikai ágazatra. Egyben reményét fejezte ki, hogy a két ország parlamentek közötti kapcsolatokat is fog ápolni egymással.

Putyin szintén a kereskedelmi forgalom növekedését emelte ki Oroszország és Örményország között. Mint mondta, a kétoldalú kereskedelem tavaly majdnem 30 százalékkal, az idén októberrel bezárólag pedig 17,5 százalékkal bővült. „Meg kell őrizni ezt a lendületet, illetve a két ország más irányú együttműködését is, különösen a biztonsági szférában” – tette hozzá.

„Nem szükséges minősíteni kapcsolatainkat, mert azok valójában eléggé tartalmas, szövetségesi viszonyok” – húzta alá az orosz államfő.

Forrás: MTI/TASZSZ

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »