A spanyol szállítmányozók is érzik a francia tüntetések hatását

A spanyol szállítmányozóknak eddig 60 millió euró kárt okozott a francia sárgamellényesek tüntetése – közölte az ABC című spanyol napilap csütörtökön a spanyol árufuvarozók szövetségére (CETM) hivatkozva.

A szervezet arra panaszkodott, hogy a tiltakozások miatti útlezárások hatására az elmúlt hetekben folyamatosak voltak a fennakadások a határokon, rengeteg spanyol kamion vesztegelt az utakon, és nem tudta időben leszállítani áruját.

Ráadásul a vevők a késlekedés következtében már nem megfelelő állapotú termékeket nem is veszik át – hívta fel a figyelmet a szövetség, hozzátéve, hogy így nem csak őket, de a spanyol állattenyésztőket és mezőgazdasági termelőket is érinti ez a probléma. Adataik szerint naponta összesen mintegy 20 ezer spanyol kamion szállít árut a két ország között.

A CETM arra kérte az illetékes spanyol fejlesztési minisztériumot, hogy járjon közben a francia kormánynál, és ha nem rendeződik a helyzet, tegyen panaszt az Európai Uniónál. A lap információ szerint a szaktárca már felvette a kapcsolatot a francia kormánnyal annak érdekében, hogy helyreálljon a zavartalan közlekedési összeköttetés a két ország között.

Franciaországban november 17-én kezdődtek tiltakozó akciók a kormány adó- és szociális politikája, ezen belül az üzemanyagokra kivetett környezetvédelmi adó január 1-jére tervezett emelése ellen. Az utcai megmozdulások miatt eddig négyen vesztették életüket és több százan megsérültek. Az események hatására a francia kormány bejelentette: eláll a tervezett adóemeléstől, ám a sárgamellényesek tovább szervezik a tüntetéseket. A mozgalom a gépkocsikban kötelezően tartandó, sárga láthatósági mellényről kapta nevét.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »