A szíriai légvédelem szerint lelőttek egy izraeli katonai gépet, Izrael cáfol

A szíriai légvédelem csütörtök este lelőtt egy izraeli katonai repülőgépet és négy rakétát Damaszkusztól délnyugatra – jelentette a Reuters egy orosz hírügynökségre hivatkozva, amely szíriai biztonsági forrásokat idézett. Az izraeli hadsereg sajtószolgálata cáfolta az értesülést: a közlemény szerint hamisak azok a hírek, miszerint kár keletkezett egy izraeli repülőgépben.

Korábban a RIA Novosztyi hírügynökség szíriai katonai forrásokból értesülve arról számolt be, hogy a szíriai fővárostól délnyugatra fekvő El-Kiszva előváros fölött ellenséges célpontokra nyitottak tüzet, néhányat meg is semmisítettek. Az Al-Hadasz helyi tévécsatorna pedig közölte, hogy az izraeli légierő rakétacsapásokat mért a területre, amelyekkel a Damaszkusz környéki iráni katonai létesítményeket támadta.

Az izraeli légierő legutóbb áprilisban mért csapást El-Kiszva elővárosra, akkor a szíriai légvédelem 13 rakétát semmisített meg.

A csütörtöki szíriai rakétatűzzel kapcsolatban az izraeli hadsereg sajtószolgálata továbbá közölte, hogy rakétaelhárító rendszerük észlelte egy föld-levegő rakéta becsapódását a Golán-fennsík egy lakatlan területén, egyelőre azonban nem sikerült megállapítani a becsapódás pontos helyét, a térséget átfésülik.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »