Kitolja a dízelek értékesítését a Fiat-Chrysler

Az eredetileg tervezettnél tovább folytatja a dízel autók gyártását a Fiat-Chrysler Automobiles (FCA), a cég európai igazgatója, Pietro Gorlier csütörtökön tett kijelentése szerint. 

Az FCA a júniusban bemutatott hibrid és elektromos hajtású járművekre összpontosító 2018-2022-es üzleti tervében 2021-et jelölte meg a dízelmotorok kivezetésének a határidejének. Pietro Gorlier azonban csütörtökön egy torinói sajtókonferencián az ANSA és Adnkronos hírügynökségek beszámolója szerint „túl agresszívnek” nevezte a tervet és közölte: folytatják „egyes dízel modellek” értékesítését 2022 után is.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Fiat négy év múlva leszámol a dízelmotorral

FCA: új kihívót kap a Tesla, nem lesz több dízel Alfa

Az FCA európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régiót felügyelő ügyvezető igazgatója, Pietro Gorlier a sajtókonferencián hangsúlyozta, hogy továbbra is van kereslet a modern technológiának köszönhetően egyre hatékonyabb és egyre környezetkímélőbb dízelmotoros autók iránt.

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »